Etsi:

Kissapörssi

Kissapörssissä esitellään Kissojen katastrofiyhdistyksen hoidossa olevia, kotia etsiviä kissoja.

Jos haluat tarjota kotia tällä sivulla olevalle kissalle, ota yhteyttä suoraan ensikotiin, jonka tiedot näet tekstin lopussa.

Kissan luovutushinnat:

Aikuinen, leikattu, rokotettu ja tunnistusmerkitty kissa: 100 €
Pentu, leikkaamaton, rokotettu ja sirutettu kissa: 100 €

Pennun mukana seuraa aina leikkausvelvoite. Pennun luovutusmaksusta palautetaan 20 €, kun kissa on steriloitu/kastroitu ja omistaja on lähettänyt toimenpiteestä eläinlääkärin kuitin yhdistyksen taloudenhoitajalle.

Kissapörssin kissat sijaitsevat Tampereella ja lähikunnissa.

Kissojen luovutushinnalla katetaan kissojen eläinlääkärikulut, hiekka ja ruoka.


“Gemmi”-poika, alle 1 v ** Varattu!**

22.04.2014
Yhteys: Tiina Mäkelä

Gemmi-poika

Gemmi on toukokuussa vuoden täyttävä poikakissa, joka on siirtynyt yhdistykselle kotia etsimään omistajan pyynnöstä ja muuttuneen elämäntilanteen takia.

Kehräyskone

Gemmi on väriltään ihanan vaalea creme, vaikka kuvissa näyttääkin enemmän oranssiselta.

Poika on kastroitu, rokotettu, tunnistemerkitty (mikrosiru), madotettu ja korvapunkkihäädön hän myös sai (Stronghold + Otita Para korviin). Korvapunkkien elämänkaaren takia parin viikon päästä tulisi Stronghold-käsittely uusia. Myös tehosterokote suositellaan annettavaksi kuukauden päästä ensimmäisestä rokotteesta.

Gemmillä oli vatsalla isohko napatyrä, joka operoitiin kastraation yhteydessä 17.4. Haava on hyvin parantunut kyllä, mutta toipumisaika on kuitenkin menossa, eikä kissaa kannata paljoa nostella niin, että vatsaan tulee painetta.  Tikit ovat sulavia, eli tikkien poistoa ei tarvitse. Haavan voi rokotusreissulla vielä näyttää lääkärille, jos siihen kokee olevan tarvetta.

Gemmi ei välitä lapsista, joten etsitään hänelle kotia missä lapset ovat jo

Uupunut matkaaja.

varttuneempia. Uuden kodin toivotaan myös olevan rauhallinen mutta aktiivinen, sillä alkuarka gemmi herkästi vetäytyy omiin oloihinsa, jos kokee olonsa uhatuksi tai on liikaa hälinää. Poika on kovin kehrääväinen ja puskee paljon. Tykkää kun rapsutellaan. Gemmin voi myös nostaa syliin ja kantokopassa käyttäytyy ihan asiallisesti. Gemmi on sisäsiisti, täällä ensikodissa on paakkuntuvaa mikrohiekkaa wc:ssä tarjolla. Nyt vielä, kun kastraatiosta ei ole paljoa aikaa, kissan pissa tuoksahtaa hieman voimakkaalle. Hajun pitäisi laimentua ajan kanssa. Ruokailun suhteen tälle pojalle kelpaa laadukas kuivamuona, jota on kiva rouskutella. Märkäruokakin maistuu. Kehoitan uuden kodin kiinnittämään huomiota kissanruuan valintaan. Markettiruoka on huonolaatuista, suosittelen laadukkaampaa eläinkaupan kissanruokaa, joita on tarjolla eri laatuja.

Gemmi on aiemmin ulkoillut, mutta suosittelen ulkoiluttamaan kissaa esim. turvallisessa ulkoiluhäkissä tai lasitetulla parvekkeella.

Gemmi on sijoitettuna ensikotiin Toijalaan.

Yhteydenotot: Tiina Mäkelä, puh:  044-7475502 tai     tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Aikuisen kissan luovutusmaksu on 100 euroa, mikä suoritetaan yhdistyksen tilille. Kissasta tehdään luovutussopimus, joka tehdään kahtena kappaleena.

Miina

22.04.2014
Yhteys: Johanna Uusikartano

Tässä esittäytyy ihana, juttelevainen Miina-neiti. Miina täyttää toukokuussa 5 vuotta ja nuoruuden riehumiset ovat jo takanapäin – mitä nyt kerran tai pari päivässä pitää juosta päättömästi ympäriinsä ja hyökkäillä näkymättömien hiirien kimppuun.

Miina tuli ensikotiin ensimmäistä kertaa marraskuussa. Silloin kissa oli hyvin, hyvin arka ja lähinnä piilotteli ensimmäiset pari kuukautta. Sitten hän hiljalleen rohkaistui, ja alkoi nukkua ihan ensikoti-ihmisen päässä kiinni kissahattuna. Miina pääsi muuttamaan uuteen kotiin tammikuussa, mutta palautui sieltä itsestään riippumattomista syistä takaisin ensikotiin. Alkuun se oli kissalle järkytys, mutta nyt Miina on taas oma itsensä.

Leluilla leikkiminen on Miinasta ihan ok, mutta ei hän niillä kovin usein innostu leikkimään. Ilmeisesti Miinalla ei ole edellisessä elämässään ollut leluja – paitsi sellaisia eläviä, mitä pihalta löytyy. Herkkujenkaan perään tämä neiti ei oikein ole. Sen sijaan silittelyt ja rapsuttelut ovat Miinasta ihan parasta! Niitä tyttö tulee ahkerasti hakemaan hereillä ollessaan. Äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet kuitenkin saavat kissan vielä pelästymään ja piiloutumaan. Miinaa ei vielä saa nostella eikä hän kiipeä syliin (paitsi kuulemma kerran juuri ennen palautumistaan ensikotiin), mutta kunhan tyttö alkaa luottaa täysin ihmiseensä/ihmisiinsä, käsittely alkaa hiljalleen onnistua paremmin.

Ikkunasta katseleminen on Miinan mieleen. Entisenä vapaasti ulkoilleena kissana Miina varmasti haluaisi päästä itsekin ulos eikä vain katsella muita ikkunasta, mutta koska hukkaan joutumisen mahdollisuus on niin suuri, Miina annetaan ainoastaan sisäkissaksi. Lasitettu parveke tai turvallinen ulkoilutarha olisi varmasti tämän(kin) kissan mieleen. Myös valjaisiin totuttaminen voisi ajan kanssa onnistua.

Miina luovutetaan madotettuna, sirutettuna, leikattuna ja rokotettuna (rokotus saatu marraskuussa). Marraskuisen terveystarkastuksen perusteella Miina oli terve tyttö, mitä nyt hammaskiveä oli päässyt kertymään ja se pitää lähitulevaisuudessa poistattaa. Miinan edesmenneellä veljellä kuitenkin oli todennäköisesti FIP (kissan tarttuva vatsakalvontulehdus), joten Miina voi kantaa samaa tautia oireettomana ja tartuttaa sen toisiin kissoihin, joten lääkärin käskystä Miina annetaan ainoaksi kissaksi.

Uudelta kodilta edellytetään kärsivällisyyttä aran kissan kanssa: se kyllä palkitaan! Uuden kodin täytyy myös sitoutua ruokkimaan Miinaa laadukkaalla ruoalla (markettiraksuja ei tälle tytölle syötetä) ja käyttämään Miinaa säännöllisesti eläinlääkärissä rokotuksilla ja terveystarkastuksissa.

Jos sinulla olisi tarjota sopiva koti Miinalle, lähetä sähköpostia osoitteeseen johanna.uusikartano@gmail.com. Kerro sähköpostissa kissahistoriastasi ja millaiseen kotiin Miina pääsisi. Koska Miina menetti jo kaksi edellistä kotiaan, uusi koti valitaan erityisellä huolella. Miina asuu tällä hetkellä ensikodissa Tampereen Hervannassa.

Iida

22.04.2014
Yhteys: Hanna

Iida on noin 4-vuotias pienikokoinen tytöntyllerö. Iidan aiemmassa kodissa kissalauman koko oli päässyt kasvamaan liian suureksi, joten tyttö siirtyi yhdistykselle uutta kotia etsimään. Mukana seurasi kolme ihastuttavaa pikkupentua, jotka ovat jo löytäneet tiensä uusiin, rakastaviin perheisiin, ja nyt olisikin tämän mamman aika löytää ikioma loppuelämän koti.

Iida on vielä hieman ujo ja seuraileekin ihmisolentojen touhuja aluksi omalta tarkkailuasemaltaan. Herkkutikut ovat kuitenkin tämän tytön heikkous ja kun sellainen tuodaan tarjolle, kömpii Iida esiin piilostaan. Tiukan katseen takaa löytyy herttainen kissa, joka yhä useammin intoutuu kehräämään ja puskemaan – erityisesti herkkuja tarjoavaa kättä – ja innostuksissaan se heiluttelee häntäänsä koiramaisesti puolelta toiselle. Kissakämppiksen palloleikit kiinnostavat kovasti, mutta vielä Iida ei ole tainnut ihmisen nähden mukaan uskaltautua.

Äkkinäiset liikkeet ovat Iidasta vielä pelottavia ja saavat sen joskus hieman sähähtämään ja vetäytymään piiloon. Uudelta kodilta toivotaankin hieman kärsivällisyyttä tämän tyttösen kanssa. Iida sopisi parhaiten rauhalliseen kotiin, jossa ei ole pieniä lapsia. Iida tulee hienosti toimeen tämänhetkisten kattikavereidensa kanssa, joten kiltti ja reipas kissakaverikin voisi olla mukava juttu. Iidan kanssa samaan kotiin voisi sopia esimerkiksi Wilhelmiina, joka on tytölle entuudestaan tuttu. Wilhelmiinan ilmoitus löytyy myös Kissapörssistä.

Tyttö luovutetaan ainoastaan sisäkissaksi, joskin turvallinen ulkoilumahdollisuus esimerkiksi lasitetulla parvekkeella saattaisi neitoa kiinnostaa. Iida on leikattu, madotettu ja sirutettu, eli valmis paketti! :)

Iida majailee tällä hetkellä Tampereen Raholassa, jonne sen kanssa voi sopia treffit Hannan välityksellä: hannakaarina@luukku.com. Kerrothan viestissäsi, millainen koti ja perhe sinulla olisi Iidalle tarjota.

P.S. Iidan tämänhetkisiä kissakämppiksiä ovat myös Kissapörssistä löytyvät Veeti ja Mariska :)

“Kekkonen” ja “Sipu” muutti omaan kotiin

21.04.2014
Yhteys: Tiina Mäkelä

Tämä kissakaksikko muutti omaan rakastavaan kotiin yhdessä.

Onnea koko porukalle ja mukavaa yhteiseloa!

Mimmi & Maisa

19.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Neidot Mimmi ja Maisa etsivät omaa kotia joko yhdessä tai erikseen.

Nämä tytöt ovat suuresta populaatiosta, josta KKY:n kautta on oman, rakastavan kodin ovat löytäneet jo kymmenet kissat. Alunperin meille ensikotiin piti saapua vain Mimmi-emo neljän pentunsa kanssa. Maisa oli kuitenkin omat pentunsa menetettyään ottanut huolehtiakseen myös Mimmin pennut yhdessä tämän kanssa – joten meille saapuikin yhden emon sijasta kaksi, ja näiden yhdessä hoitama pentue. Neljälle suloiselle pirpanalle on jo omat kodit löytyneet, ja nyt olisi emojen vuoro.

Mimmi on noin kahden vuoden ikäinen, Maisa vuoden. Hyvin samannäköiset tytöt erottaa toisistaan silmien välissä olevasta valkoisesta laikusta, joka Mimmillä on Maisan laikkua pidempi. Myös luonteeltaan tytöt ovat vielä hyvin samanlaiset: arat, mutta uteliaat neitokaiset. Ruuan perässä uskaltautuvat jo molemmat pesästä / penkin alta esille ihmisen läsnäollessakin, myös herkut maistuvat mitä parhaiten. Maisa yleensä hipsii syötyään takaisin piilopaikkaansa ihmistä tarkkailemaan, mutta Mimmi jää jo toisinaan keskilattiallekin tapittamaan ihmistä silmiin. Koskettaa ei vielä kumpaakaan kissaa saa, vaan tutustuminen tehdään kissan omista lähtökohdista. Ensin piilosta tarkkaillen, sitten hiljalleen ihmistä seuraillen ja lopulta kissa itse huomionsa hakien. Molemmat tytöt tarvitsevat omistajaltaan paljon ymmärrystä ja aikaa, mutta tämän populaation kissat ovat jo osoittaneet: ne palkitsevat sen kyllä.

Populaatiokissoina tytöt tulevat tarvitsemaan kissakaverin myös loppuelämän kodissaan. Meillä on jo havaittu, että ne pitävä toisistaan ja siksi yhteistä kotiakin tytöille mielleläni ajattelisin. Toisaalta myös koti, jossa pääsisivät (vaikka sitten eri kodeissa) sosiaalisemman kissan kaveriksi, varmasti rohkaisisi tyttöjä kummasti omassa reipastumisessaan. Vaihtoehtoja siis on, mutta tärkeintä on, että kissaseuraa olisi tarjolla siinä missä ihmisten läsnäoloakin.

Emojen yhteisesti hoitamat pennut ovat luovutuissä 12.5. alkavalla viikolla. Silloin Maisa ja Mimmi käyvät eläinlääkärissä steriloitavina sekä saamassa rokotukset ja tunnistesirut. Loishäädöt on hoidettu kuntoon jo ennen sitä. Tämän jälkeen neidot olisivat valmiit muuttamaan uusiin koteihin (tai yhteiseen kotiin). Rohkaistuminen on pidempi prosessi, joka on alkanut ensikodissa ja jatkuu kissan omassa, loppuelämän kodissa hiljalleen. Jo pentujen luovutusikä tulee antamaan oman sysäyksensä kissaneitojen reipastumisessa, kun niiden ei enää tarvitse tarkkailla pienokaisiaan ja pitää jo senkin takia paikalla olevia ihmisiä uhkana.

Jos sinusta tuntuu, että jompikumpi (tai molemmat) neidoista voisi olla juuri sinun elämääsi sopiva kissaperheenjäsen, ota yhteyttä ensikotiin: jenni@kissojenkatastrofiyhdistys.net ja kerro itsestäsi. Ennen kaikkea kissat tarvitsevat sitoutuvan, kärsivällisen kodin, joka haluaa nimenomaan mahdollistaa uuden elämän pelokkaalle kissaneidolle ja ymmärtää alun vaativuuden tarkoittavan vain palkitsevaa lopputulosta.

Mirja 1 v

16.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Mirja on n. 1-vuotias tyttö. Hänet on loukutettu pakkasten alta tamperelaiselta tehdasalueelta yhdessä sisarustensa kanssa. Ihmiskontakti oli elämän alkutaipaleella vähäistä, mutta enää sitä ei Mirjasta arvaisi! Mirja pitää kovasti ensikoti-ihmisistään, joiden kanssa leikitään päivät ja nukutaan yöt. Mirja on hyvin leikkisä ja rakastaa pieniä palloja. Lelukepin avulla Mirjan saa houkuteltua hurjiin voltteihin. Mirja etsiikin kotia, mistä löytyy ahkera leikittäjä. Mirjassa asuu myös pikku velmuilija, sen suurista silmistä näkee, että jotain suunnitellaan. Iltaisin saadaan hepulikohtauksia ja mikäli huomiota ei ole saatu tarpeeksi, saattaa Mirja renkkua vähän verhoissa, hähää. Mirjan olisikin hyvä päästä kotiin, mistä löytyy kissakaveri, jotta energiaa saa hukattua kaverin kanssa painimiseen tihutöiden sijaan.

Uuden kodin täytyy myös ymmärtää, että Mirja saattaa tarvita aikaa sopeutuakseen uuteen kotiin. Ihan pienten lasten perheeseen Mirja ei välttämättä sovellu koska koville äänille ja äkkinäisille liikkeille Mirja on ainakin vielä vähän säikky.

Mirjalta on testattu Fiv ja FeLV ja kumpaakaan näistä sairauksista Mirjalla ei ole.

Mirja asuu tällä hetkellä ensikodissa Tampereen Hervannassa. Yhteydenotot ensikotiin vain englanniksi: nurcin.ugur@tut.fi . Tiedustelut suomeksi: mira@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Mirri 8 v

14.04.2014
Yhteys: virvelaakkonen

Sinä joka kaipaat ihanan hellyyttävää sylikissaa, huomio! Mirri rakastaa silittelyä ja rapsutusta, puskee terhakkaasti kun tulet kotiin töistä. On seurallinen kissaneiti, joka mielellään seurailee mitä touhuilet kotosalla, iloisesti joskus innostuu jopa seurailemaan huoneesta toiseen askareitasi. Lapsiakaan tämä kissa ei säiky, mutta on kuitenkin varovainen alussa kun tekee tuttavuutta.

Mirri on herkkä kissaneiti, joka haluaa että pissapotta pysyy puhtaana, muuten saattaa hieman osoittaa mieltä. Mirri ei ole ujoimmasta päästä, kunhan ollaan ensin tutustuttu, aluksi hieman on varuillaan, mutta muuttuu aivan ihanaksi sylikissaksi kun on ensin tutustunut. Ulos on tällä neidillä kova kiire, joten pidä ovet säpissä, jottei karkaa. Vain siis sisäkissaksi. Aivan ihana tapaus!

Virve Laakkonen 050 5180 953

Irkku, vajaa 1 v.

14.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Irkku on suloinen tyttökissa suuresta Parkanolaisesta kissapopulaatiosta. Tämä maltillinen nuori kisu kaipaa pysyvää ja rauhallista kotia, missä saa mielellään olla muita reippaita kissakavereita.
Irkku on vajaa vuoden ikäinen, pikkuinen ja sievä, mutta kova tyttö syömään.
Irkku on hyvin utelias ja aika reipaskin, mutta kuitenkin vielä varovainen uusien asioiden ja ihmisten kanssa. Se viihtyy pienissä koloissa ja on aika kekseliäs uusien piilojen löytämisessä. Irkkua saa vähän paijailla ja korvien välistä rapsuttaminen on mieluista. Irkku on hyvin kiltti, mutta jos arveluttaa liikaa niin se ilmoittaa siitä hillityllä sihinällä.

Irkku on rokotettu, leikattu ja sirutettu. Lisätietoja Irkusta saa sähköpostilla: anni.waris@gmail.com.

Riepu

12.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Alusta lähtien tämä tyttönen on nostanut hymyn huulille, kuinka se vipelsi häntä alas päin roikkuen ja venytteli mökin portailla ennen loukkuun joutumista. Riepu pääsi ensikotiin asumaan ystäviensä Lumikin, Lumon ja Murren kanssa. Turvallisin paikka Rievun mielestä on kiukaan alla tai saunan ylimmällä lauteella josta se katselee ympärillä olevaa menoa.

Riepu tytön häntä herätti ihmetystä jo ensi hetkistä lähtien, ensikodissa huomattiin hännässä olevan jotain vikaa, koska se sojotti hännän tyvestä alaspäin. Riepu ei pystynyt nostamaan sitä pystyyn.

Riepu on alusta asti antanut lähestyä ja koskettaa, vaikka silittely ja juttelu sitä kummastuttaakin. Rievun ikä on hieman mysteeri, ei nuori mutta ei vanhakaan eli keski-ikäinen :)

11.4 Riepu vietiin lääkärin, tarkoituksena leikkauttaa ja tehdä normaali tarkastus. Onneksi kissa pääsi lääkäriin, leikkauksessa huomattiin Rievun kärsivän osittaisesta märkäkohdusta joka voi olla vaarallinen tila kissalle. Riepu kuitenkin selviytyi leikkauksesta ja toipuminen ensikodissa on lähtenyt mallikkaasti alkuun, ab-kuurin Riepu kuitenkin joutuu varmuuden vuoksi syömään. Tämän lisäksi häntä tarkistettiin, hännän vamma on vanha ja häntä on luutunut uudestaan asentoon josta sitä ei pysty nostamaan enään ylös. Häntä ei kuitenkaan tuota mitään vaivaa/kipua joten sitä ei lähdetty amputoimaan.

Riepu tyttö luovutetaan aikuiseen kotiin ja rauhalliseen ympäristöön. Kotiin jossa on vankka kissakokemus ja tahtoa tehdä töitä aran kissan kanssa. Kodista voisi löytyä rohkea kissakaveri joka auttaisi sopeutumaan kissanelämään ihmisten kanssa. Kodin täytyy myös sitoutua kissan turkin hoitoon, harjausta opetellaan ensikodissa.

Riepu luovutetaan madotettuna, rokotettuna,leikattuna ja sirutettuna

Riepu asustaa Sastamalan Illossa

Lisätietoja Riepu tytöstä saa andersson.tiina@luukku.com

Lumikki ja Lumo

12.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

lumoUuden elämän aloittaminen ensikodissa on ollut pienoinen shokki näille neideille. Ulkona eletty elämä on ollut hyvin erilaista ja kaikki uudet hajut ja ympärillä pyörivät ihmiset pelottavat. Ulkona elämäänsä viettävästä populaatiosta tämä kaksikko pääsi ensimmäisinä loukutuksien avulla turvaan ja lämpimään.

Ensimmäiset päivät on ollut tiukkaa tuijotusta ja hämmennystä silmissä. Ensikodin palvelijan liikkuessa samassa tilassa, tytöt jähmettyvät “patsaiksi” paikoilleen ja mittaavat katseillaan tulijaa. Rapsuttelu/silittely ja juttelu kummastuttavat tyttöjä, mutta se sallitaan ja sillä lähdetään rakentamaan luottamuksen siltaa ihmisiin koko loppuelämäksi.

Olisiko sinulla näille valloittaville tytöille koti, jossa opetella kissanelämää yhdessä ihmisten kanssa?

3.4 Eläinlääkäri käynnillä selvisikin että tytöt ovat pienikokoisuudestaan huolimatta jo hieman vanhempia kuin luultiin, joten molemmat leikattiin käynnin aikana.

12.4 Tytöt ovat reipastuneet, saunalle johtava ovi on avattu ja kissat pääsevät halutessaan tutustumaan muuhunkin ympäristöön. Silityskin alkaa olemaan ihan kivaa hommaa ja aina käden lähestyessä ei enää edes sähistä. Ensimmäiset kehräykset saatu aikaiseksi pitkällisen rapsuttelun tuloksena.

Luovutetaan madotettuina, rokotettuina, sirutettuina ja leikattuina

Tytöt asustavat Sastamalan Illossa

Olisiko sinulla tarjota turvallinen ja pysyvä loppuelämän koti ? Kerro minkälainen koti sinulla olisi heille tarjolla :)

Lisätietoja ja yhteydenotot andersson.tiina@luukku.com

Murre

12.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Murren matka ensikotiin alkoi pienen mökin pihalta pimenevänä perjantai iltana jolloin pitkällisen houkuttelun jälkeen, Murre tarttui syöttiin ja jäi loukkuun satimeen. Murren mielestä kiinni jääminen ei ollut kivaa, koko kotimatka takapenkiltä kuului tasaista murinaa pienien taukojen saattelemana. Ensikotiin päästyään saunan lauteilla odottikin 2 tuttua karvaturria, Lumikki ja Lumo. Rähjäiseltä ja resuiselta tämä poika näytti, nenänpääkin oli saanut osansa mutta sittemmin jo parantuneena. Sinne se Murre tyttöjen ja murinoidensa kanssa jäi ihmettelemään, että mitäs nyt tapahtui.

Ensimmäiset päivät ja viikot kuluivat muristen kun yritin tehdä uutta tuttavuutta tämän pojan kanssa. Koskaan ei tassukaan noussut, mutta voi sitä murinan määrää siitäpä tuo osuva nimikin kollille saatiin. Nyt on vihdosta viimein päästy jo paremmin juttuun Murren kanssa, rauhallinen lähestyminen ja liikkeet eivät pelota ja silittely ja rapsuttelu on mukavaa. Vieraat ihmiset kuitenkin vielä tervehditään murinan kera, taitaapi olla valikoivaa sorttia kuka saa pidellä ja kuka ei.

Murre luovutetaan aikuiseen kotiin, kotiin josta voisi löytyä rohkeampi kissakaveri opastamaan elämään ihmisten parissa.

Luovutetaan madotettuna, leikattuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Olisiko sinulla Murren paikka avoimena, kehityskelpoinen kollinpoika vailla vertaa :)

Murre asustelee Sastamalan Illossa

Tiedustelut Murresta andersson.tiina@luukku.com

Tilda & Tiitu (varattuja)

8.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Tilda-tyttö on n. 2-vuotias mustavalkoinen kissa, ja Tiitu-poika mitä luultavimmin sen n. 1 v harmaa “pentu”. Erittäin pienikokoinen, kooltaan vastaa n. 4 kk ikäistä pentua.

Tiitu oli hoikassa kunnossa, Tilda ihan normaalissa painossa. Molemmat syövät monipuolisesti ensikodissa, ja Tiitunkin paino lähtee varmasti nousuun. Maistuu märkäruoka, laadukas kuivaruoka sekä erilaiset lihat ovat herkkua.

Ovat eläneet aina ulkona, eli hieman totuttelua ollut nyt tämä sisällä asuminen ja ihmisten jatkuva läsnäolo. Kosketusta pelkäävät, mutta esillä uskalletaan jo olla päivä päivältä enemmän. Myös ensikodin omat kissat ovat tutustuneet kaksikkoon, ja osan kanssa jopa hieman innostuttu leikkimään, tai ainakin innolla seuraamaan :)

Molemmat on käytetty eläinlääkärissä, steriloitu/kastroitu, sirutettu, rokotettu ja madotettu. Kissat etsivät kotia joko yhdessä tai erikseen. Uuden kodin on oltava valmis tekemään töitä kissojen kanssa, että luottamus saadaan. Luovutetaan vain sisäkissoiksi. Molemmat tekevät tarpeensa hienosti hiekkalaatikolle.

Vastaan mieluusti lisäkysymyksiin kissoista

Satu Hakala 044 3377 087

crisishotline1@hotmail.com

Reetu 2 v.

3.04.2014
Yhteys: hannaeskelinen

Reetu on noin parivuotias leikattu kissaherra, joka etsii itselleen loppuelämän kotia! Reetu on alkujaan isosta populaatiosta, jossa se ei ole paljon ihmiskontaktia saanut, ja viettänyt aikaa toisten kissojen kanssa.

Varsin vinkeännäköinen kolli on kyseessä: muuten valkoinen, mutta selkä ja häntä harmaat. Ja päälakea koristaa toispuolinen “tukka”. Kauniit ja vihreät silmät on tämän kissan valtti: Reetu on kova poika pelaamaan silmäpeliä!

Reetu saapui Tampereella sijaitsevaan ensikotiin hyvin hyvin arkana tapauksena. Ihmiset pelottivat sen verran, että Reetu tyytyi pysymään laatikossa ja tärisemään. Kuitenkin luonteeltaan hyvin uteliaana kissana Reetu on rohkaistunut hurjaa tahtia! Viikon kuluttua ensikotiin saapumisesta Reetu alkoi osoittaa kunnon kissanelkeitä ja löysi löhöämisen ja leikkimisen riemut.

Päivisin Reetu tyytyy nukkumaan piilopaikassaan sängyn alla, josta kömmitään illan suussa syömään ja tutkimusretkille.  Utelias tapaus tämä poika on: kodin liikkeitä seurataan tarkasti ja ihmisiä tuijotetaan ihmeissään. Kuitenkin isommat puuhat säikäyttää, jolloin Reetu vetäytyy turvaan, josta poistutaan  “vaaran” ollessa ohi. Joka päivä poika käy kuitenkin rohkeammaksi ja hakeutuu lähemmäksi ruokinta-automaattina toimivaa ihmistä.

Vaikka Reetu onkin hieman arka tapaus, on se myös hyvin kiltti ja herkkä. Silitystä se väistää, jos voi, mutta ei kynsi tai pure. Luottamuksen kasvaessa antaa varmaan silttääkin, mutta se,  tuleeko Reetusta kunnon sylikissa jää nähtäväksi.

Parhaiten Reetu sopii kotiin, jossa on sosiaalinen kissakaveri, joka opettaa kissanelämän tavoille. Arkuuden vuoksi Reetua ei suositella koiratalouteen, tai kotiin jossa on pieniä lapsia. Reetu tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä, jotta oppii luottamaan ihmisiin, sekä suojaisan paikan, minne vetäytyä tarkkailemaan maailmaa.

Reetu on leikattu, rokotettu sekä tatuointimerkitty.

Kissan luovutushinta on 100 euroa, joka maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk aikana. Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena. Kissan mukaan tulee rokotuskortti ja erilaisia oppaita ja esitteitä.

Yhteydenotot ja lisäkysymykset: hanna.eskelinen@uta.fi

Halla, Myrsky, Louhi ja Kide

1.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pennuista on tullut niin paljon kyselyitä, että sopivat kodit varmasti löytyvät jo yhteyttä ottaneiden joukosta.

Vaan selaathan sivua alaspäin, ja tutustut vielä omaa kotiaan etsiviin hurmureihin!

Hurmaavan rakastettavan riehakas, helmikuussa syntynyt pentue esittäytyy kaikella pienten pentujen loputtoman energian voimalla!

Pentueessa on kaksi tyttöä (harmaa-valkoinen Halla ja kokomusta Louhi) sekä kaksi poikaa (musta-valkoinen Myrsky ja kokomusta Kide). Pennut saapuivat ensikotiin yhdessä kahden emonsa kanssa noin kuukauden ikäisinä, ja tätä kirjoittaessa ovat asustaneet meillä viikon ajan. Ja paljon on viikkoon mahtunut! On aloiteltu matolääkitys, osoitettu jo hämmentävänkin varhaisessa vaiheessa opittua sisäsiisteyttä (hiekkalaatikossa on toki kiva myös painia, mutta niin siellä vaan jo tarpeillakin käydään), maisteltu imetyksen ohella kiinteääkin ruokaa ja lisäksi rei’itetty ensikodinpitäjä täyteen pienenpieniä, rakastavan kissanpennun kynnenjälkiä. Sillä kaikkien neljän kissanpennun on päästävä ihmisen syliin. Välittömästi. Ja kaikkien samaan aikaan. Lahkeissa kiipeily on huomattavasti kiipeilypuuta mukavampi seikkailualusta, ja niskaankin asti on jo vuorikiipeilty. Energiaa riittää!

Kaikki uusi ja ihmeellinen kiinnostaa pentuja, kaikkea on kokeiltava ja virheistä oppii. (Juomakupissa uiminen ei ole kivaa, sanoisi Halla tähän.) Vielä näin nuorina (tarkalleen pennut ovat syntyneet 19.2., ja ovat nyt kuuden viikon ikäisiä) suuriakaan luonne-eroja ei ole kerrottavissa. Vähän päivästä riippuen saapuvat pennut vaihtelevassa järjestyksessä uniltaan tekemään tuttavuutta, kun niiden “kissahuoneeseen” menee käymään. Mitään ei ole vielä osoitettu säikyttävän, ja vieraitakin aletaan ujostella vasta vähän vanhempina – jos aletaan ollenkaan.

Pennut asustavat nyt ensikodissa paitsi oman emonsa Mimmin, myös “varaemo” Maisan kanssa. Maisa on samasta populaatiosta Mimmin ja pentujen kanssa, ja omat pentunsa surullisesti menetettyään alkoi hoitaa Mimmin pentuja yhdessä tämän kanssa. Molemmat emot ruokkivat, pesevät ja hoitavat pentuja, ja ne tuntuvat hakeutuvan tasapuolisesti molempien äitien hoiviin. Tällä perhekokoonpanolla pennut siis kasvavat vielä seuraavat kuusi viikkoa, kunnes ovat 12 viikkoisina luovutusiässä.

Uusiin koteihin pennut ovat valmiita muuttamaan 12.5. alkavalla viikolla. Silloin ne saavat ensimmäiset rokotuksensa sekä tunnistesirut. Pennut luovutetaan uusiin koteihin madotettuina, ja leikkausvelvoitteella viim. 10 kk iässä.

Jos Sinulla on jo pidempään ollut kissaperheenjäsenen kokoinen aukko elämässäsi ja olet “sitä oikeaa etsinyt” – ja jos joku pennuista nyt siltä oikealta tuntuu, lähetä sähköpostia ensikodille osoitteella jenni@kissojenkatastrofiyhdistys.net. Kerro itsestäsi / perheestäsi ja kodista, mihin kissa luoksesi muuttaisi, ja kysy, mitä ikinä tahdotkin lisää kissanpennuista tietää. Pentuja saa tulla myös tapaamaan tänne meille, Tampereen Ryydynpohjaan.

Kissanpennut luovutetaan vain JOKO kaksi samaan kotiin tai itsekseen sellaiseen, jossa jo ennestään asustaa kissaseurasta pitävä lemmikki. Eli yksinasuvaksi kissaksi populaatiopennuista ei ole, vaan ne kaipaavat eläinseuraa päiviensä iloksi ja toisaalta myös pennun energian oikeanlaiseen kanavoimiseen – on kivempi telmiä kaverin kanssa kuin yksinäisyydessään olohuoneen ikkunaverhojen…

Uusi koti sitoutuu huolehtimaan kissasta koko sen eliniän ajan – antamaan niin aikaa kuin rakkauttakin, laadukasta ruokaa sekä huolehtimaan säännöllisistä rokotuksista ja madotuksista sekä kaikesta mahdollisesta, mitä vuosien varrelle voikin mahtua. Kissanpentua (kuten mitään lemmikkiä) ei missään nimessä tule ottaa hetken mielijohteesta tai epävarmaan elämäntilanteeseen, jossa siitä ei ehkä pystykään huolehtimaan.

Yhteys: jenni@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Ihana Wilhelmiina, syntynyt 2012

30.03.2014
Yhteys: Tiina Mäkelä

WILHELMIINA

Tässäpä esittäytyy Wilhelmiina-tyttö, hän on siirtynyt omistajan pyynnöstä uutta kotia etsimään.

Tyttönen on syntynyt vuonna 2012, uusi koti voi keksiä hänelle sopivan tarkemman syntymäpäivän, jolloin merkkipäivää voi juhlistaa. Parkanon porukan tyyliin tämäkin tyttönen on mukavasti sujahtanut mostavalkoiseen turkkiin. Typykkä vietti alkuajat KKY:n toimitilalla ja nyt hän siirtyi ensikotiin Akaan Toijalaan tutustumaan tämän talon asukkeihin.

Kiukaan päällä on lempipaikka.Huomioithan Wilhelmiinan hauskan hännän, joka on musta, mutta hännän pää on valkoinen.

Kooltaan hyvin pikkuinen Wilhelmiina on steriloitu, rokotettu, madotettu ja tunnistemerkitty. Hän olisi siis valmis muuttamaan vaikka heti uuteen omaan kotiinsa!

Tytön luonne on hellyyttävän ihana. Hän nauttii silityksistä silmät kiinni, erityisesti kasvojen ja otsan silittelystä hän nauttii erityisen paljon. Hieman on vielä ujoutta havaittavissa, mutta liikkuu ihmisen läsnäollessa, vapaasti koko talossa ja sosialisoi muiden kissojen kanssa. Pääasiassa saunalla hän mieluusti oleilee, erityisesti pehmustettu  kiukaan päällinen on hänen lempipaikkansa. Ei tule vielä luokse, mutta rapsutteluja sa tehdä vatsaankin (juu, kiitos mielellään juuri sinne) ja kissa kehrää paljon. Rapsuttelujen yhteydessä tyttö ei tiedä miten olisi, joten välillä hän tekee ihan kuperkeikkaa, kun asentoa pitää vaihtaa innostuksissaan koko ajan. Erittäin utelias yksilö. Uusiin ihmisiin suhtautuu alkuun varautuneesti, joten alkuun uudessa kodissa tulee antaa kissalle aikaa sopeutua uusiin ihmisiin ja elinympäristöön.

W uskalsi mennä ulkoilutarhaan.

Wilhelmiina on sisäsiisti ja ruokakin maistuu. Luovutan kissan vain sisäkissaksi. Ulkoilua ja luonnon ilmiöiden seuraamista suosittelen turvallisella parvekkeella tai esimerkiksi ulkoiluhäkissä. Nyt vasta (22/4) W uskalsi mennä ulkoilutarhaan, mutta vain jos siellä oli muita kissoja.

Wilhelmiina käväisi jo uudessa kodissa, mutta siellä ei kodin alkuperäisasukki-kissa suvainnutkaan Wilhelmiinaa. Kissoilla oli sellaisia tappeluita, että oli pakko erottaa kissat toisistaan. Nyt W etsii uudelleen kotia. Kissapörssin Iida-tyttö on ainakin Wilhelmiinalle tuttua seuraa ja he tulevat hyvin toimeen keskenään.

Wilhelmiina on sijoitettuna Toijalan ensikotiin, jonne häntä (ja Jullea & Jassua) voi tulla tervehtimään.

Voit kertoa itsestäsi ja tarjoamastasi kodista vaikka sähköpostitse osoitteeseen: tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net   tai voit soittaa puh: 044-7475502.

Kissan luovutushinta on 100 euroa, joka maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk aikana. Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena. Kissan mukaan tulee rokotuskortti ja erilaisia oppaita ja esitteitä.

-Tiina Mäkelä-

Veeti ja Mariska

30.03.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Tässä esittäytyvät ystävykset Veeti-poika ja Mariska-tyttönen. Molemmat ovat pari-vuotiaita ja lähtöisin samasta paikasta. Nyt olisi tarve löytää mukava ja vastuuntuntoinen sisäkissan koti, jossa pariskunta voisi jatkaa yhteistä eloaan. Mariskalla on kokonaan musta naama, Veetillä valkoiset posket ja nenä.

Veeti ja Mariska ovat aika jänniä, tuntuu kuin ne olivat yhdessä sopineet, että ihmisiä katsellaan pääasiassa katon rajasta kaapin päältä. Paitsi, jos on iltaruokailun aika. Silloin voidaan laskeutua alas lattialle. Ihmiseltä ei kuitenkaan odoteta esimerkiksi silityksiä vaan sapuskan tarjoilu on näiden kissojen mielestä ihmisen tärkein tehtävä. Ainakin toistaiseksi.

Veeti ja Mariska ovat kyllä jo huomattavasti tottuneet ihmisten läsnäoloon verrattuna siihen, kun kaverukset tuotiin yhdistyksen toimitilalle helmikuussa. Nyt ei sentään enää suhista eikä vedetä korvia päätä myöten:) Kovasti on uteliaisuutta jo ilmassa ja korvatkin sojottavat reippaasti kohti ihmistä. Välillä kaverukset vain katselevat ja kuuntelevat raukeina silmät puoliummessa. Nykyisin mietityttääkin, että kummat tässä ovat tarkkailun alla, kissat vai me hoitorinkiläiset, jotka vuorotellen vierailemme Veetin ja Mariskan huoneessa.

Kaverukset ovat hyvässä kunnossa, ruoka maittaa ja turkit kiiltävät. Leikkaukset, rokotukset ja tatuoinnit on laitettu jo viime vuoden puolella, kun entisessä kodissa vielä odoteltiin muiden kissakamujen kanssa yhdistykseltä vapautuvia paikkoja.

Jos kaverukset lähtevät yhteiseen kotiin, niin luovutushinta on yht. 180 euroa.

Päivitystä 4.4: Mariska on ruvennut puskemaan. Se puskee kaikkea mahdollista, mitä huoneesta löytyy. Veeti on ihmeissään, kun Mariska puskee sitäkin mennen tullen. Ei mene kauaa, kun sapuskantuoja-ihminen on seuraava puskukohde? Sen jälkeen päästään silittelemään? Luottohoitajan kanssa tullaan lattialle jo vähän pelailemaankin!

Kissoille voi tulla esittäytymään Tampereelle Raholaan. Tapaaminen järjestyy parhaiten tiistai-aamupäivisin tai viikonloppuisin. Kotiehdokkaat voivat ensin kertoa millaista kotia olisi tarjolla: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net tai soitella numeroon: 044 7475 501

Pellervo 1,5 vuotta

28.03.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pellervo on syntynyt syksyllä 2012. Hän on hyvin utelias ja leikkisä pikkukaveri. Muutaman ensimmäisen päivän Pellervo asusteli sängyn alla, mutta jo kolmessa viikossa Pellervosta kuoriutui ihan toinen kissa! Nyt Pellervo haluaa koko ajan huomiota ja pitää huolen siitä, että silityksiä myös saa. Yöt Pellervo viettää ensikotitädin vieressä.

Populaatiokissana Pellervo on tottunut toisiin kissoihin, mutta ensikodissa poika on osoittanut  pieniä pomon elkeitä, joten ehkä hän ei sovellu toisen kovin vahvatahtoisen kissan kanssa samaan talouteen.

Lelut ovat Pellervolle tärkeitä ja niitä pitääkin olla paljon, ainakin siksi, että Pellervo tuhoaa leluhiiriä kovin innokkaasti. Pellervo leikkii mieluiten yksin, ihmisen kanssa leikkiminen on vielä vähän outo juttu.

Pellervo on myös kulinaristisesti valveutunut ja tulee aina tarkistamaan ensikotitädin eväät ja mielellään myös maistaisi kaikkea.

Pellervo kiittää saamastaan huomiosta kehräämällä, tervehtii aina kun ensikotitäti tulee kotiin ja sitten jutellaan yhdessä päivän kuulumiset.

Pellervo on kastroitu, sirutettu ja rokotettu. Pellervo luovutetaan vain sisäkissaksi. Mahdolliset ulkoilut vain verkotetulla/ lasitetulla parvekkeella tai turvallisessa ulkotarhassa. Luovutusmaksu on 100 euroa.

Yhteydenotot: almariini@gmail.com (olen vuorotöissä, vastaan heti kun töiltä kerkiän :) )

Kissankulman Mamma, Mimmu ja Milla

26.03.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

MAMMA, MIMMU JA MILLA ovat osa suurempaa parkanolaista populaatiota, jonka jäsenet ovat siirtyneet etsimään uusia koteja omistajan pyynnöstä. Mamma on nimensa mukaisesti perheen emo. Mimmu ja Milla sen noin vuoden ikäiset pennut, tyttöjä molemmat.
Perhe on asunut omassa huoneessaan ja tytöt ovat tottuneet ihmisiin. Kissat ovat päivän koettelemusten jälkeen vielä varsin peloissaan, mutta silitellä saa siitä huolimatta. Ilmassa on vähän sähinää, mutta ei yhtään kynsiä tai hampaita. Ajan myötä näistä tyttösistä tulee varmasti oikein kivoja sohvanvaltaajia!

Neitoset kävivät lääkäriä moikkaamassa tänään 26.3. ja totuttelevat nyt hetken uuteen kotiin. Periaatteessa tyttöset ovat ihan valmiita muuttamaan omiin koteihinsa vaikka hetikin, mutta vaativat vielä aika paljon kesyttelyä ja ihmiseen totuttamista. Ovat siis sellaisen ihmisen kissoja, jolla on jo ennestään kokemusta pelokkaan ja haastavan kissan kanssa toimimisesta.

Kolmikko on steriloitu, rokotettu, loishäädetty ja sirutettu.

Kyselyt mieluiten sähköpostilla pia@kissankulma.com
tai tekstiviestillä 0500230669 / Pia

Pekko n. 4 v poika

14.03.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Komea mustavalkoinen kollipoika vailla sitä omaa kotia. Pekko oli ujo ja pelokas tullessaan, mutta siitä on kuoriunut hellydenkipeä, rohkea kissa. Uudet ihmiset aluksi saattaa pelottaa, mutta nopeasti tulee esiin, kun kokee että on turvallinen olo. Aikanaan ulkoillut vapaasti, nykyään käydään vain parvekkeella. Koiria pelkäsi kovasti, mutta nykyään makoillaan samalla sängyllä. Myös lapsista tykkää, ja tulee toisten kissojen kanssa hyvin toimeen, paitsi vanhemmat kollit eivät ole niin mieleen. Varmin ja mukavin kissakaveri olisi Pekolle nuori kissa, jota voisi hoivata ja leikkiä :) Ensikodissa viihtyi parhaiten juuri nuorten kissojen kanssa.

Pekko etsii kotia missä on kissakaveri ! Pekko on leikattu, rokotettu, madotettu ja rokotettu (100€)

Kerron kissasta mieluusti lisää puhelimitse. Satu Hakala 0443377087

Eelis 6-7 v.

11.03.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Eelis on kuusivuotias kollipoika joka saapui ensikotiin Mirrin kanssa etsimään uutta kotia, kissojen entisen omistajan menehdyttyä. Eelis on omanarvonsa tunteva herra joka otti heti oman paikkansa meidän kissalaumassa. Eelis tulee siis muiden kissojen kanssa toimeen, mutta on dominoiva persoona.

Eelis pitää harjauksesta, antaa leikata kynsiä ja on erittäin kova syömään. Ensikodissa yritämmekin säännöstellä Eeliksen ruokailua hänen ylipainonsa takia.

Eelis sopisi hyvin vanhemman ihmisen kissaksi tai rauhalliseen perheeseen missä lapset ovat jo vähän vanhempia. Eelis on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

Eelistä voi tulla katsomaan Tampereen Annalaan. Lisätietoa ja kyselyt Eeliksestä voit laittaa sähköpostiin susannasuolahti@outlook.com

Lecter

3.03.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lecter, Leksa, Leksu. Pumpulipallo, jäänalle, lumivyöry. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ikää tällä herralla on pian neljä vuotta, viettää syntymäpäiviään 4.4. Luonnetta on kolmen kissan edestä, jos on massaakin. Leksa on “vähän” perso ruuan perään. Ja rakkauden.

Leksa on Kissapörssin poikkeusyksilö siltä osin, että tällä hetkellä se ei asusta ensikotikissana missään. Leksa on allekirjoittaneen ensikodin oma kissa, yksi kolmesta. On ollut siitä asti, kun se eläinsuojelun kautta meille muutti vain neljän kuukauden ikäisenä, alipainoisena rääpäleenä. Silloin Leksan saapumiselle asetettiin yksi ehto; sen täytyy tulla toimeen meidän kahden muun kissan kanssa. No, Leksa ei tule. Tilannetta on pitkitetty itsekkäistä, ihmiskeskeisistä syistä nyt yli kolme vuotta. Ja niin kipeää kuin tekeekin luopua sylissä kehräävästä, valkoisesta karvakasasta, se on ollut jo pitkään väistämättömänä edessä.

Käytännössä Leksan suurin ongelma, ja syy luopumiselle, on ikuinen riitatilanne kollin ja meidän tyttökissan, Bonnien välillä. Leksa on leikkisä. Ikävä puoli on siinä, että Leksa on leikkisä kaiken kuuden kilon massansa voimalla. Lisäksi Leksa on täysin kykenemätön ymmärtämään omia voimiaan, tai leikkiensä rajuuden inhottavuutta Bonnien mielestä. Leksa yrittää saada Bonnieta leikkimään, tyttö sähisee. Yritys jatkuu, Bonnie juoksee karkuun. Hölmö Leksa juoksee perässä. Huutokonsertti on taattu. Koskaan Leksa ei ole satuttanut Bonnieta, eikä se hyökkäile kenenkään päälle pahuuttaan. Meidän perheeseemme vain on osunut ne kaksi kissaa, joiden väliset kemiat eivät kohtaa sitten millään.

Ensikotikissoja meillä on ehtinyt olemaan jo useampiakin, ja niiden kanssa Leksa kyllä tulee toimeen. Siinä missä Leksan ja Bonnien välit kärsivät juuri Leksan yli-innokkuudesta, on tilanne ollut ensikotikissojen kanssa täysin toinen. Luovutusikäisten pentujen kanssa olemme nimenneet Leksan meidän “nuoriso-ohjaajaksi”, se rohkaisee arkoja pentuja, houkuttelee ne leikkimään kanssaan, pesee ja nukkuu vieressä. Myös aikuisten ensikotikissojen kanssa välit ovat tuntuneet olevan huomattavasti omien kissojemme välejä paremmat, Leksa on utelias ja kiinnostunut, mutta ei sähisevällä tavalla reviiriään puolustava kolli. Ensikotikissojen yhteinen nimittäjä on kuitenin se, että Leksa on joutunut luopumaan jokaisesta: ensikotikissat kun luonnollisesti tulevat lähteäkseen. Näistä on kuitenkin opittu se, että leikkikaveri Leksalle kelpaa paremmin kuin hyvin. Tarvittaisiin vain kaveri, joka on riittävän kovapäinen ja innokas painiseuraksi. Sähisevästä, ja kaikesta häiriöstä ärsyyntyvästä, Bonniesta ei tähän ole. Niinpä edessä on se, mikä on oikeudenmukaisinta kaikille kolmelle kissallemme: yhdestä on luovuttava. Kunhan se oikea koti löytyy, on ratkaisu paitsi ainoa mahdollinen, myös varmasti se oikea.

Ihmisen kannalta Leksa on mitä hurmaavin perheenjäsen. Sylissä viihtyvä, kehräävä, leikkisä ja sosiaalinen maukuja. Se ei juuri vieraita pelkää, vaan yleensä tulee jo ovelle tarkistamaan, että kuka saapuu, millainen kaveri, kannattaako tuttavuutta tehdä. Leksan vakiasento on maata nojatuolilla selällään, kaikki neljä tassua kattoa kohden. Selkeät isännän elkeet. Maukumiseltaan Leksa osaa kyllä olla myös ärsyttävä: sen varsin kova ääni ja luja luonto tulevat esille lähinnä kantokoppaan jouduttaessa ja ruokakupin pohjan pilkistäessä esiin. Nykyisellään Leksa on tottunut saamaan märkäruokaa aamulla, ja kuivaruokaa sitten loppupäivän ajan. Erityisesti märkäruoka vaaditaan – jos ei hyvällä, niin sitten pahalla. Leksan säännöllinen lenkkeily ajoittuu aamuun, ja välille makuuhuone – ruokakuppi. Se juoksee ja maukuu niin kauan, että ruoka viimein ilmestyy kuppiin. Kantokoppansa suhteen kolli on puolestaan oikea ärsyttävyyden ja huvittavuudenkin ilmentymä: Se huutaa kantokopassa huvikseen. Heti ulko-oven auettua siihen asti, että päästään uudelleen sisätiloihin vaikkapa eläinlääkärissä. Lääkäriä se ei pelkää, eikä ulkoilua. Kantokoppa + ulkoima vaan selkeästi on pojalle kelpaamaton yhtälö. Tästä johtuen Leksaa ei kannata ajatella perheeseen, joka käy esim. usein mökillä, kissojen kanssa. Leksan huutokonsertti saattaa viedä hyvin nopeasti hermot.

Meillä Leksa on tottunut ulkoiluun aidatun terassimme muodossa. Valjaista se ei oikein välitä, ja vapaasti ulkoilevaksi siitä ei missään nimessä ole. Uudessa kodissa turvallinen parveke, ulkotarha tai jokin muu vastaava olisikin se ihanteellinen vaihtoehto. Erityisen kova hinku Leksalla on ulos juuri kireimmillä talvipakkasilla – selkeää jääkarhuainesta.

Leksa on leikattu, säännöllisesti madotettu ja rokotettu kolli. Luonnollisestikin täysin sisäsiisti, ja muutenkin kotikissan elämään tottunut hurmuri. Leksa on meillä asuessaan ollut kerran hoidossa viikon ajan kaverillani, jolla muita eläimiä ei ole. Silloin kävi selväksi, että ainoaksi lemmikiksi Leksasta ei ole. Se maukuu ja uikuttaa yksinäisyyttään, vaikka ihminen olisi paljonkin kotona. Leksa on elänyt koko ikänsä eläinseurassa, ja vaikka meillä tämä kissalauman kokoonpano ei toimikaan, tarkoitus on nimenomaan löytää Leksalle koti, jossa se pääsisi viimein ansaitsemaansa leikkiseuraan. Koiraa Leksa ei ole koskaan edes tavannut, mutta rohkeasta luonnostaan ja varsin kovaotteisistakin leikeistään johtuen voisin ajatella sen myös kaveriksi kissoihin tottuneelle koiralle.

Jos Leksa teki siinä määrin vaikutuksen, että luit ilmoituksen aina tänne asti, lisätietoa sopii kysellä sähköpostitse: jenni@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Kerrothan itsestäsi ja kodista, joka sinulla olisi Leksalle tarjota, mahdollisimman paljon. Myös kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin vastaan mielelläni. Tällä hetkellä Leksa asustaa Tampereella Ryydynpohjassa, ja tänne sitä saa tulla myös tapaamaan.

Ps. Toivon Leksan uuden kodin ymmärtävän kiintymykseni kissaan, sillä vaikka KKY:ltä jokainen kissa lähtee vain hyvään kotiin ja jokainen ensikoti tahtoo kuulla luotaan lähteneiden kissojen kuulumisia, Leksa on kuitenkin vielä tapaus erikseen. Se on meidän oma kissamme, ja siksi juuri luovuttajilleen äärimmäisen rakas. Näin ollen toiveenani, ellei jopa vaatimuksenani, on kuulla Leksan kuulumisia säännöllisesti myös jatkossa. Toivon myös, ettei uusi koti pidä allekirjoittanutta vallan kajahtaneena, jos postiluukusta kolahtaa joulun alla joulukortti (siinä vaiheessa entiselle) perheenjäsenellemme.

Julle & Jassu, ihanat parhaat kaverukset haluaisivat oman kodin!

1.03.2014
Yhteys: Tiina Mäkelä

Julle ja Jassu ulkoilutarhassa.

Näiden kissojen tarina ei sisällä suurta dramatiikkaa, ihmisen hylkäämistarinaa tai kaltoinkohtelua. Julle ja Jassu ovat  Parkanosta isommasta kissapopulaatiosta, omistajan pyynnöstä kissat siirtyivät syksyllä KKY:lle uutta kotia etsimään. Kaverukset saapuivat Toijalan ensikotiin 24.08.2013. Nämäkin kissat odottavat omaa rakastavaa kotia.

Julle ja Jassu ovat eläneet aina muiden kissojen kanssa, eli ovat erittäin sosiaalisia yksilöitä. Alussa meni aikaa, että tutustuimme toisiimme. Kissoille oli ihmisen kosketus ihan outo asia ensikotiin tullessaan, nyt molemmat ovat käsiteltävissä ja he ovat erittäin kiinnostuneita kaikesta mitä tapahtuu. Ensikodin kissojen kanssa eläminen on tuonut Jullelle ja Jassulle varmuutta ja luottamusta.

Olen hakenut kaveruksille yhteistä kotia, sillä he ovat kuin “paita ja peppu”. Ideaalista olisi, että Julle ja Jassu pääsisivät muuttamaan yhteiseen omaan kotiin, mutta jos sellaista ei löydy niin on pakko erottaa kaverukset. Kuitenkaan en luovuta heitä kotiin missä ei ole kissakaveria, koska nämä kissat tarvitsevat kaverin. Molemmat kissat ovat erittäin leikkisiä, eli aktiivista kotia etsitään. Kissojen päivärytmi on nyt tasoittunut ensikodin ihmisten mukaan. Molemmat kissat tunnistavat nimensä ja tulevat kutsusta luokse.

JULLE

Julle on noin 3-5-vuotias jäntevä kollipoika. Julle on erittäin utelias ja seuraa palvelijaansa koko ajan. Julle tulee usein yöllä viereeni nukkumaan, kehräten ja puskien päällään. Julle usein löytyy aamulla sängyn jalkopäästä haukottelemasta. Nyt ajan kuluessa Jullesta on tullut entistä läheisempi ihmistä kohtaan, hän seuraa koko ajan, haluaa läheisyyttä ja kaipaa kosketusta. Pään puskeminen ja hännällä koskettelu on Jullelle hauska ominaisuus. Häntää heilutellaankin tasaiseen tahtiin. Julle on jo tottunut vatsarapsutteluihinkin ja rakastaa hyvänäpitoa. Aamuisin Julle tulee aina moikkaamaan, kun kuulee, että olen hereillä. Julle juttelee välillä ja on innokkaasti tekemässä ihmiselle seuraa.

Jullella on ihanan pehmeä turkki. Hänet on kastroitu, rokotettu, tunnistemerkitty ja loishäädetty. Jullesta on otettu pistokokeena FIV ja FELV-testit, joiden tulokset olivat negatiiviset. Julle on oppinut täällä ensikodissa siihen, että häntä nostellaan, mutta sylikissaksi hänestä ei vielä ole. Usein Jullen löytää palvelijan jaloista kierimästä, hän rakastaa varpaita.

JASSU

Jassu-tyttö on noin 1-2 vuotias tyttökissa. Jassu on hyvin pikkuinen ja siro. Hänet on steriloitu, rokotettu ja tunnistemerkitty. Loishäätöjä hänkin on ensikodissa saanut toistamiseen.

Jassu on alusta lähtien ollut vastaanottavainen ja on antanut kosketella, mutta sylikissa hän ei ainakaan vielä ole. Hauska kaveri on tämä Jassu. Päällä puskeminen ja hännän heiluttelu on ihan kuin Jullellakin. Jassu seuraa ja matkii Jullea. Sänkyyn Jassu ei välitä tulla nukkumaan, hänellä on oma mieluisa nukkumapaikka joka kerroksessa. Jassua saa myös rapsutella paljon ja usein hän tulee itse tykö ja odottaa hyvänäpitoa. Joskus hän on erittäin huomionkipeä, jolloin hän hyöriikin jaloissa ihan koko ajan ja antaa äänimerkkejä. Usein hän nuoleskelee jalkojani, huomiota kaivaten ja tulee muutenkin vain välillä moikkaamaan hännänheilutuksien kera. Jassua on myös opetettu nostelemiseen, syliin ei kuitenkaan vielä suostu. Jassu on selkeästi hieman itsenäisempi kuin Julle, nainen kun on  :)  Jassu päästää ilmoille oman kutsuhuudon, jos lauma on erillään, pian tuleekin muut osalliset paikalle.

Nämä kaverukset ovat nyt oppineet turkin harjaamisen ja sitä täytyykin säännöllisesti suorittaa, että saavat nautiskella.

Julle & Jassu eivät ole ulkoilleet edellisessä elämässään, eivätkä ulkona ehkä pärjäisikään. Ulkoilu ensikodissa tapahtuu verkotetulla terassilla. Jassu uskalsi terassille ensin, Julle mietti asiaa usean päivän, kunnes uskalsi sinne mennä ulkoilmaa haistelemaan. Kauaa he eivät kuitenkaan ulkona viihdy ja “pakoreitti” sisätiloihin tulee olla avoinna koko ajan, ettei tule paniikki. Linnuille jutellaan lasin läpi myös. Kissat eivät ole nirsoja ruuan suhteen ja ovat sisäsiistejä. Ensikodissa on mikrohiekalla varustettuja vessoja käytössä.

Kaverukset

Näitä kaveruksia voi tulla katsomaan Toijalaan!  Tervetuloa!

Yhteydenotot: Tiina Mäkelä, PUH: 044-7475502  tai e-mail:  tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Kissoista peritään luovutusmaksu, joka on näiden kahden kohdalla  yhteishinta 180 eur. Yksittäin hinta aikuiselle kissalle on 100 eur. Maksu suoritetaan yhdistyksen tilille luovutuksen jälkeen 14 vrk aikana. Kissoista tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena.

(Kuvat saat isommaksi, kun klikkaat kuvan “auki” ja klikkaat uudelleen, kuvan pitäisi aueta isoksi.)

Oili noin 3 v.

24.02.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Oili on n. 3v. Kissaneiti joka etsii tositarkoituksella omaa loppu elämän kotia. Oili on tullut ensikotiin jo kesäkuussa 2013 joten uuden kodin etsinnässä on jo vierähtänyt aikaa.

Tähän aikaan on mahtunut paljon, alkuun Oili ei voinut olla muiden kissojen kanssa ollenkaan koska raukkaparka pelkäsi muita niin kovasti että lopetti syömisen kokonaan. Sittemmin Oili totutteli elämään ensin pentujen kanssa ja siitä rohkastuneena elelee nyt ensikodin omien sekä muiden hoitokissojen kanssa ongelmitta.

Jokaisessa timantissa on pieni särö, Oililla todettiin astma vuoden vaihteessa. Oili tarvitsee astman takia hoitoa loppuikänsä. Oili sai ensimmäisellä lääkärireissullaan kortisoni pistoksen joka auttoi välittömästi oireisiin.

Oili, Olli, Batman, levoton tuhkimo… rakkaalla karvatassulla on jo ehditty antamaan monta nimeä. Oili on utelias ja seurailee tapahtumia turvallisen välimatkan päästä. Luonteeltaan kiltti ja rauhallinen, ei turhia hötkyile. Nauttii ja unelmoi uudesta kodista tuolin lämmössä tai patterin alla. Oili innostuu kovasti leikkimisestä, narut ja leikkikepit kuuluvat suosikkeihin.

Oili on sulattanut omalla erikoisella olemuksellaan ensikodin isot ja pienet ihmiset, kissa jonka suuret silmät vangitsevat katseen, kissa jota voi vain rakastaa täysillä.

Oili on utelias luonteeltaan mutta arkailee vielä uusista tilanteista, ihmisistä ja kovasta metelistä. Uuden kodin täytyy sitoutua antamaan Oilille tarpeeksi aikaa totutella elämään uudessa kodissa.

Oili luovutetaan aikuiseen kotiin tai kotiin jossa lapset ovat jo isompia, ennen kaikkea kodilla täytyy olla kiinnostusta/motivaatiota kissan sosiaalistamiseen ja uuden suhteen luomiseen.

Sopii ainoaksi kissaksi tai rauhallisen kissakaverin seuraksi tai Oili voisi lähteä ensikodista yhdessä toisen kissakaverin kanssa. Luovutetaan leikattuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Oili asustelee ensikodissa Sastamalan Illossa.

Lisätietoja Oilista: andersson.tiina@luukku.com tai 0401741051 (laita viesti jos en pysty vastaamaan, palaan asiaan myöhemmin)

Tiuhti Ja Viuhti yhdessä tai erikseen

30.01.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Nämä nuoret tyttökissat siirtyivät meille etsimään omaa kotia parkanon suuresta kissalaumasta. Kissat ovat majailleet meillä jo hyvän tovin ja odottavat vielä omaa loppuelämän kotiaan.

Tiuhti on arempi, eikä häntä saa silittää mutta hän tulee kuitenkin nukkumaan ihan viereen sohvalle. Säikähtää kuitenkin äkkinäisiä liikkeitä. Tiuhti haistelee ja maistelee sormia aina kun sormet hänelle ojennetaan. Tiuhti rakastaa myös leikkiä ja sitä hän jaksaisi tehdä vaikka kuinka kauan. Vieraat ihmiset ja kovat äänet saavat Tiuhdin piiloutumaan.

Viuhdista on meillä ollessaan alkanut kuoriutua mahtavaluontoinen neiti. Hän säikkyy kyllä vielä kovia ääniä ja äkkinäisiä liikkeitä. Mutta nukkuu vieressä sohvalla ja rakastaa silityksiä. Aina kun menen vessaan Viuhti juoksee perään ja tulee puskemaan jalkoihin. Olemme myös harjoitelleet nostamista vähitellen ja sekin menee ihan hyvin, pieniä hetkiä kerrallaan. Ensikodin pienet lapset saavat myös silittää Viuhtia ja hän on välillä myös näkyvillä vieraiden läsnäollessa. Vaikka varullaan vielä onkin. Tämä kissaneiti on todellakin sulattanut ensikodin sydämen.

Kissat etsivät rauhallista kotia/koteja missä tarvitaan ymmärrystä ja halua toimia aran kissan kanssa, kissan omaan tahtiin. Nämä kissat rakastavat muita kissoja ja uudessa kodissa pitäisikin mielellään olla vastassa reipas kissakaveri.

Lisätietoa meistä saat laittamalla sähköpostia osoitteeseen susannasuolahti@outlook.com

Kissat asustelevat Tampereella Annalassa.