Etsi:

Kissapörssi

Kissapörssissä esitellään Kissojen katastrofiyhdistyksen hoidossa olevia, kotia etsiviä kissoja.

Jos haluat tarjota kotia tällä sivulla olevalle kissalle, ota yhteyttä suoraan ensikotiin, jonka tiedot näet tekstin lopussa.

Kissan luovutushinnat:

Aikuinen, leikattu, rokotettu ja tunnistusmerkitty kissa: 100 €
Pentu, leikkaamaton, rokotettu ja sirutettu kissa: 100 €

Pennun mukana seuraa aina leikkausvelvoite. Pennun luovutusmaksusta palautetaan 20 €, kun kissa on steriloitu/kastroitu ja omistaja on lähettänyt toimenpiteestä eläinlääkärin kuitin yhdistyksen taloudenhoitajalle.

Kissapörssin kissat sijaitsevat Tampereella ja lähikunnissa.

Kissojen luovutushinnalla katetaan kissojen eläinlääkärikulut, hiekka ja ruoka.


OLGA-tyttö, noin 3 vuotta

29.07.2014
Yhteys: Tiina Mäkelä

OLGA

Olga-tyttö saapui KKY:lle uutta kotia etsimään Pirkanmaan alueelta, löytöeläinkodista. Olga oli pyörinyt eräällä pihalla ja väkisin tunkenut itsensä sisälle taloon. Olga oli toimitettu paikalliseen löytöeläinkotiin. Kuitenkaan Olgaa ei ole kukaan kysellyt eikä kaivannut lakisääteisen 15 vuorokauden aikana. Nyt Olga siirtyi meille etsimään uutta vastuullisempaa omistajaa. (huom, kts lakipykälä koskien löytöeläimiä ilmoituksen lopusta)

Ihana Olga

Olga on aikuinen kissa, ei kuitenkaan kovin vanha. Hänet on joskus aiemmin steriloitu, joten jonkun kotikissa hän on ollut. Olga on nyt myös rokotettu ja tunnistemerkitty, joten olisi valmis muuttamaan uuteen kotiin.

Olga on superherttainen sosiaalinen ja kiltti typykkä. Juttelee paljon, törähtää merkkiäänen välillä ja kehrää herkästi. Hänelle maistuu sekä kuiva- että märkäruoka ja Olga on sisäsiisti. Olgalla on ensikodissa käytössä sekä pelletti- että mikrohiekkavessa, hän käyttää molempia. Olga on jo löytöeläinkodissa ollessaan saanut loishäädön.

Kissan kunto on hyvä. Reipas ja hyväntuulinen kissa. Leikkii paljon, kissanminttulelut on kovaa kamaa, ihan kuola valuu. Naruleikki myös miellyttää. Lelukopasta noudetaan kulloinkin sopiva leikkikalu.

Se miten Olga suhtautuu muihin kissoihin, on vielä selvityksen alla. Olga on nyt vapaana talossa, katsotaan miten sopeutuu muuhun laumaan. Näyttää nauttivan olostaan, kun pääsee verkotetulle terassillekin ulkoilemaan. Kerron lisää Olgan tavoista ja mielipuuhista, kunhan paremmin tutustumme.

KISSANMINTTUA!!! JEE!!!

Olga etsii vastuullista ja rakastavaa kotia. Olga kaipaa pysyvyyttä, eämä on heitellyt jo tarpeeksi ja edellinen omistaja hänet kadotti. Olga ei pyydä ulos vaikka ulkoileva kissa hän aiemmin kenties on ollut? Turvallinen ulkoilutarha voisi olla Olgalle mieleen. Olga myös kaipaa ihmisen seuraa.

Jos sinulla olisi tarjota Olgalle sopiva koti, voit kertoa itsestäsi ja tarjoamastasi elinympäristöstä enemmän. Voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla. Tekstiviestikyselyihin en vastaa, ne on tylsiä ja hankalia. Olgaa voi tulla katsomaan Akaan Toijalaan.

Yhteydenotot:  Tiina Mäkelä  P: 044 – 747 5502    tai     tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Kissan luovutusmaksu on 100 euroa, millä kustannetaan kissan ruoka- , hiekka- , tarvike- ja lääke/lääkärikulut. Luovutusmaksu maksetaan KKYn tilille. Luovutussopimus tehdään kahtena kappaleena.

********************************

Eläinsuojelulaki 4.4.1996/247

15§

Talteenotetut eläimet

Kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Pepper, Arnold ja Sylvester

28.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Nämä ihastuttavat pikkukisut ovat tulleet luovutusikään ja etsivät itselleen omaa loppuelämän kotia. Pennut ovat kuukauden kasvaneet ilman emoa ja oppineet sisäkissan tavoille, osaavat käyttää hiekkalaatikkoa ja syövät märkä-ja kuivaruokaa. Pennut ovat kaikki kovin energisiä ja leikkisiä. Pennut luovutetaan yhteiseen tai eri koteihin rokotettuna ja mikrosirutettuna ja leikkausvelvotteella, eli uuden omistajan on kastroitava/steriloitava kissa hieman vanhempana.

Pepper eli Pippuri-tyttö on näistä arin ja juoksee usein pakoon ihmisen lähestyessä, mutta leikin avulla siihen saa otettua kontaktia. Kuten kuvasta näkyy, Pippuri on kova piiloutumaan pieniin koloihin kun sitä ujostuttaa. Veljiensä leikit ovat välillä liian raisuja Pippurille joten se huutaa kovaan ääneen ja juoksee kolleja karkuun.

Pepper

Pepper piilossa

Sylvester, tuttavallisemmin Syltty on pennuista rohkein ja kaipaa kovasti ihmisseuraa. Se vaatii kovaan ääneen ruokaa ja huomiota ja kiipeää syliin kun pääsee, huriseekin hurjasti. Sylvesterin lempipuuhaa on jahdata veljeään ja siskoaan ympäri asuntoa.

Sylvester

Sylvester

Arnold oli aluksi melkoinen sähikäinen ja sylki kauheasti aina kun sitä lähestyi. Nyt sekin on alkanut nauttia ihmisen rapsutuksesta ja paijauksesta, mutta vieläkin säikähtäessään sähähtää. Arska on kova syömään, aina ensimmäisenä ruokakipolla ja kyllähän sitä energiaa sisarusten kanssa temmeltämiseen kuluukin.

Arnold

Arnold

Jos kiinnostuit näistä pennuista, ota yhteyttä sähköpostilla laura.hyvari@uta.fi ja kerro millainen perhe ja koti näitä kisuja sinun luonasi odottaisi.

Velski

28.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Velski  nimi tulee savolaisten käyttämästä “velj-mies” sanasta ,joka sitten vääntyy kotoisesti Velskiksi.
Poika nimeltä VELSKI on arviolta noin 1,5-2 vuoden ikäinen raamikas  hurmuri ,joka löytyi leikkaamattomana nuorena viettelijänä kuljeksimasta ja kaikkien seuraan lyöttäytyvänä kulkurina.
Hän on siis tosiaan seurallinen ja kiltti herrasmies.
Eipä poikaa ole kotiin kaivattu ,eikä perään kyselty.
Hyvänä Velskiä on aiemmassa kodissaan pidetty ,koska on niin luottavainen ja hellyyttä kaipaava persoona.
Ulkoinen hoito on tosin ollut vähän niin ja näin. Turkkia ei ole ilmeisesti koskaan kammattu eikä kynsiäkään leikattu. (nyt on nekin toimenpiteet hoidettu) Sitä tärkeintä leikkausta ei ole ainakaan viitsitty hoitaa ,ehkä sen vuoksi onkin lähtenyt “naisiin” ja sille tielleen eksynyt.
Nyt Velski on rokotettu ,tunnistemerkitty ,madotettu ja kastroitu.
Äärettömän hellyydenkipeä nuorimies. Ahkera leikkimään melkein millä vaan . Mattojen alla
möyriminen on ihan mielipuuhaa.
Muiden kissojen kanssa tulee toimeen ,yksinkin saa ilon irti elämästä ,kunhan hellä ihminen on seurana.
Pieneen yksiöön ei poika ilmeisesti sovi–on senverran tuota energiaa.
Yksin ulkoilevaksi häntä ei myöskään anneta ja turvallinen parveke (lasit/verkko) on Velskille  mieluisin “ulkoilupaikka”.
Velski odottaa uutta kotia tositarkoituksella ihmiseltä/perheeltä ,joka vannoo “vihkivalan” : kunnes kuolema meidät erottaa.
Velski  asuu Valkeakoskella ja
puhelin numero on 040 556 9949/Anneli

Vappu ja Rusina

27.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Vappupäivänä yhdistyksen tiloissa syntyneet pennut Vappu ja Rusina ovat kilttejä, luovutusikäisiä, järjettömän energisiä ja ihania. Erityisen mielellään pennut lähtisivät yhteiseen kotiin, koska ne ovat parhaita kavereita keskenään. Ne tulevat hyvin juttuun myös toisten kissojen kanssa.

Rusina on raidallinen poika ja pennuista ujompi. Ei kylläkään kovin ujo, hyvin kelpaa silitykset. Rusinalla on pieni napatyrä, josta varmaankin pääsee eroon leikkautuksen yhteydessä. Erityisesti Rusina tykkää jahdata ihan mitä tahansa lelua, kärpästä, narua tai muuta sellaista. Kun Rusina hukkaa Vapun näköpiiristään, se alkaa huudella kaveriaan. Kaverin löydyttyä alkaa usein kehräys, kun kaveri on niin kiva. Kehräys alkaa myös, kun silitetään ja välillä ilman mitään syytä.

Tässä pieni videopätkä Rusinasta: http://youtu.be/CabqTPTgeKc?list=UUYInsuB-G7Q1ZahBqqluOvQ

ja toinen Rusinasta hurmaamassa ensikodin omaa kissaa: http://youtu.be/YmHVb7GNfSw

Rusina

Rusina

Vappu on laikkukuvioinen tyttö. Se on tosi rohkea tättähäärä ja tulee aina hakemaan silitystä ja kellahtaa selälleen. Ei se kauaa malta paikoillaan olla, vaan hetken silittelyn jälkeen pitääkin lähteä jahtaamaan seuraavaa kohdetta, esimerkiksi pölyhiukkasta tai muuta merkittävää.

Vappu

Vappu taistelee

Vappu pötköttelee

Pennut oleilevat ensikodissa Lempäälässä. Niiden hovimestariin saa yhteyden sähköpostilla: maria.eskola@tut.fi

Pentujen luovutushinta on 100 euroa. Pentu on valmiiksi rokotettu, madotettu ja sillä on tunnistussiru. Pennun luovutusmaksusta palautetaan 20 €, kun kissa on steriloitu/kastroitu ja omistaja on lähettänyt toimenpiteestä eläinlääkärin kuitin yhdistyksen taloudenhoitajalle.

Roope ja Pilli, 4-5 kk

25.07.2014
Yhteys: Jenni A.

Roope ja Pilli muuttavat uusiin koteihinsa ensi viikolla. Roope lähtee leikkisän ragdollin kaveriksi. Pillin leikkikaverina puolestaan tulee olemaan ihmislapsi.

Hamppu, 3v.

25.07.2014
Yhteys: Jenni A.

Hampulla on kotiehdokas!

Hamppu on siro ja kiltti kollipoika, josta edellinen perhe joutui luopumaan allergian takia. Hampulle on haussa rauhallinen koti, jossa se voisi viettää loppuelämänsä ainoana kissana. Suhtautumisellaan ensikodin muihin kissoihin, Hamppu on osoittanut, ettei kaipaa kissakavereita vaan vaikuttaa onnelliselta saadessaan olla omassa yksiössään. Hampun löytää nykyään tavallisesti hyllyltä nukkumasta ja tähystämässä ulos. Huoneeseen tulijaa Hamppu katsoo ensin epäluuloisesti, kunnes muistaa, että tuttujahan tässä jo ollaan. Poika onkin kova puskemaan, kunhan ensin on tutustuttu!

Hamppu on tottunut ulkoilemaan, mutta ensikodissa ollessaan Hamppu ei kuitenkaan ole osoittanut haluavansa ulos. Ikkunasta toki on kiva katsella maailman menoa ja uudessa kodissa turvallinen ulkoilumahdollisuus on tietenkin plussaa. Vaikka Hamppu leikkiikin itse välillä railakkaasti, arvostaa se rauhallisuutta. Tästä johtuen Hamppu ei halunne pienten lasten kaveriksi. Kolli on kastroitu, rokotettu, tunnistemerkitty ja madotettu sekä lisäksi sisäsiisti.

Yhteydenotot sähköpostitse (jenni.ensikoti(a)gmail.com). Hamppu on ensikodissa Kangasalla, jonne sopivalta kuulostava kotiehdokas voi tulla tutustumaan Hamppuun.

.

25.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Jasperille on löytynyt hyvä kotiehdokas.

Kissanuorukainen “kehrään kuin traktori” Jasper etsii rakastavaa kotia, joka sitoutuu kissaan nykyisistä pentupäivistä nuoruuteen, läpi aikuisiän aina seniorivuosiin asti.

Jasper saapui yhdistykselle yhdessä kolmen sisaruksensa kanssa kolmen viikon ikäisinä, kun pentue oli menettänyt emonsa hirvittävälle, valtaisalle pedolle. (Niin, vapaana ulkoileva emo jäi auton alle.) Pennut olivat vielä olleet täysin emonsa varassa, joten meidän ihmisten varaan jäi toimia keinoemona pikkuisille. Koska parin tunnin välein toistuva tuttipulloruokinta ja muu vauvaikäisten kissanpentujen hoitoon kuuluva on kohtalaisen aikaavievää puuhaa, jaettiin pentue kahteen ensikotiin. Jasper onkin nyt kasvanut meidän ensikodissa yhdessä veljensä Jesperin kanssa (jolla on jo oma koti odottamassa). Tuttipullosta maitonkorviketta juovasta pikkupennusta on kasvanut komea kissanuorukainen, jonka kehruuääni herättää keskellä yötä herkkäunisemman, kun pirpana kömpii viereen nukkumaan.

Jasperilla on ollut kissan mallina kolme omaa kissaamme, joiden kanssa pentu tulee loistavasti toimeen. Esimerkkiä on siis ollut tarjolla, mutta kyllä Jasperista myös huomaa, miten tiiviisti ihmisten parissa (ja ilman emoa) se on kasvanut. Jasper luottaa satakymmenprosenttisesti kaikkiin ihmisiin, antaa käsitellä ja viihtyy niin sylissä kuin ihmisen varpailla leikkimässäkin. Vähän koheltajaluonteinen hurjapää ei juuri välitä rauhoittua aloilleen, mutta joskus se uni voittaa pennunkin. Silloin on kiva kölliä ihmisen lähellä, kovin tyytyväisen näköisenä elämään.

Jasper luovutetaan kotiin, jossa on eläinkaveri (leikkisä, muihin kissoihin tottunut kissa – tai useampi, tahi miksei koirakin) ja paljon kotona oleilevat ihmiset, joilla on aikaa jakaa arkensa kissan kanssa. Vain sisäkissaksi, tai turvallisesti ulkoilemaan (lasitettu/verkotettu parkeve, ulkotarha tai ulkoilu valjaissa – huomioithan kuitenkin, että jos opetat kissan siihen, että se pääsee valjaissa ulos, se vaatii tätä lopun ikäänsä.)

Jasper on luovutusikäinen 4.8. alkavalla viikolla, ja sitten myös valmis muuttamaan uuteen kotiin (kunhan sellainen on löytynyt). Jasperia saa ennen luovutusikää tulla tapaamaan ensikotiin Tampereelle, Ryydynpohjaan. Jasper luovutetaan rokotettuna, madotettuna ja tunnistesirutettuna. Uusi koti on velvollinen jokapäiväisen huolenpidon ohella rokottamaan ja madottamaan kissan säännöllisesti, sekä leikkauttamaan sen viimeistään 10kk ikäisenä.

Jos sinulla olisi tarjota Jasperille rakastava koti, ota yhteyttä sähköpostitse: jenni@kissojenkatastrofiyhdistys.net, niin jutellaan enemmän!

Reetu reilut 2 v.

21.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Reetu on noin parivuotias leikattu kissaherra, joka etsii itselleen loppuelämän kotia! Reetu on alkujaan isosta populaatiosta, jossa se on tottunut kissakavereiden seuraan.

Varsin vinkeännäköinen kolli on kyseessä: muuten valkoinen, mutta selkä ja häntä harmaat. Ja päälakea koristaa toispuolinen “tukka”. Kauniit ja vihreät silmät on tämän kissan valtti: Reetu on kova poika pelaamaan silmäpeliä!

Reetu saapui Tampereella sijaitsevaan ensikotiin vähän arkana tapauksena. Ihmiset pelottivat sen verran, että Reetu tyytyi pysymään laatikossa ja tärisemään. Kuitenkin luonteeltaan hyvin uteliaana kissana Reetu on rohkaistunut hurjaa tahtia! Viikon kuluttua ensikotiin saapumisesta Reetu alkoi osoittaa kunnon kissanelkeitä ja löysi löhöämisen ja leikkimisen riemut.

Päivisin Reetu tyytyy nukkumaan hiukan katseilta piilossa, mistä kömmitään syömään ja tutkimusretkille.  Utelias tapaus tämä poika on: kodin liikkeitä seurataan tarkasti ja ihmisiä tuijotetaan ihmeissään. Kuitenkin isommat puuhat säikäyttää, jolloin Reetu vetäytyy turvaan, josta poistutaan  “vaaran” ollessa ohi. Joka päivä poika käy kuitenkin rohkeammaksi ja hakeutuu lähemmäksi ruokinta-automaattina toimivaa ihmistä.

Vaikka Reetu onkin hieman arka, on se myös hyvin kiltti ja herkkä. Silitystä se väistää, jos voi, mutta ei kynsi tai pure. Luottamuksen kasvaessa antaa varmaan silittääkin, mutta se,  tuleeko Reetusta varsinainen sylikissa jää nähtäväksi.

Parhaiten Reetu sopii kotiin, jossa on sosiaalinen kissakaveri, joka opettaa kissanelämän tavoille. Arkuuden vuoksi Reetua ei suositella koiratalouteen, tai kotiin jossa on pieniä lapsia. Reetu tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä, jotta oppii luottamaan ihmisiin, sekä suojaisan paikan, minne vetäytyä tarkkailemaan maailmaa.

Herkkutikuista poika tykkää ja niitä käyttämällä alkaa oppia, että ihminen on kätevä ruokinta-automaatti :) Leluilla Reetu tykkää kovasti leikkiä, ja ei varmaan leikkikaveristakaan olisi haittaa!

Päivitys 08.06. Reetu tykkää syödä kovasti kinkkua, ja uskaltaa tulla sitä hakemaan kädestä asti! :)  Kiipeilypuun päällä ja sängyssä asti käydään nukkumassa ja sieltä on kiva seurailla kodin tapahtumia.

Reetu on leikattu, rokotettu sekä tatuointimerkitty.

Kissan luovutushinta  maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk aikana. Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena. Kissan mukaan tulee rokotuskortti ja erilaisia oppaita ja esitteitä.

Yhteydenotot ja lisäkysymykset: hanna.eskelinen@uta.fi

Bastet & Sekhmet tyttöpennut

20.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

ETSIVÄT YHTEISTÄ KOTIA!!

Pennut tulivat minulle 2.7.2014 valmiiksi madotettuina ja rokotettuina. Yritin miettiä näin näteille naamoille jotkut merkitykselliset ja kauniit nimet. Sitten päätin nimetä pennut oikein hienoilla, egyptiläisillä nimillä. Mustasta pennusta tuli Bastet ja kilpikonnaväritykseltään olevasta Sekhmet.

Pennut ovat nyt 18 viikon ikäisiä ja jo hyvin tottuneita ihmiseen. Leikkivät, nauttivat rapsutuksista ja muutenkin oleilevat lähettyvilläni. Näin ei kuitenkaan ollut heti aluksi, sillä pennut elivät 16 viikon ikään ilman minkäänlaista ihmisen seuraa/kosketusta. Ensimmäiset päivät menikin saunassa piileskellen ja tutkaillen uusia paikkoja. Eli uudessa kodissa pitää olla kärsivällisyyttä, että nämäkin lapsoset jälleen tottuvat uuteen paikkaan ja ihmiseen. Jo heti alusta lähtien molemmat tytöt ovat tulleet hyvin toimeen oman kissani kanssa.

Bastet (musta)

Bastet on näistä kahdesta enemmän sylivauva ja kehruukone. Se ei ole niin rohkea kuin siskonsa Sekhmet, mutta pysyy helpommin sylissä, oli se sitten oman ihmisen tai toisen. Nauttii enemmän pallo ja hiirileikeistä, kuin narun perässä juoksemisesta.

Sekhmet (ruskeamusta “naamio”)

Sekhmet on vilkkaampi ja enemmän kiinnostuneempi ympäristöstä. Viihtyy sylissä jonkin aikaa kehräten, mutta enemmän taitaa nauttia siitä kun saa rapsutuksia ja silityksiä sohvalla tai muualla. Leikkii naruilla ja palloilla hieman enemmän kuin siskonsa.

Pennut tarvitsevat tilaa juosta ja temmeltää, sekä ihmisen, jolla on kärsivällisyyttä uuteen

ihmiseen totutteleviin pentuihin sekä leikkisään menoon. Jos parveke on olemassa, sen on oltava lasitettu/verkotettu.

ULKOILEVIKSI KISSOIKSI PENTUJA EI ANNETA.

Bastet ja Sekhmet asustelevat Valkeakoskella.

Kysellä voit numerosta

0405199477

Huom!

Pennun mukana seuraa aina leikkausvelvoite. Pennun luovutusmaksusta palauteta

an 20 €, kun kissa on steriloitu/kastroitu ja omistaja on lähettänyt toimenpiteestä eläinlääkärin kuitin yhdistyksen taloudenhoitajalle.

Nero n. 6kk

15.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Nero on arviolta 6 kuukautinen kolli. Edellisestä kodista ei ole oikein tietoa miten on pidetty, mutta rohkeutta kyllä tältä pojalta löytyy. Nätisti antoi eläinlääkärin tutkia paikat ja kiltitisti on sylissä, ei siis arkaile ihmisiä, uusiakaan. Ei ollut tuntiakaan kulunut ensikodissa kun jo innostui leikkimään uusilla leluilla sängyssä.  Kynsien leikkuu meni nätisti samalla kinkkua syöden ja korvatkin antaa nätisti putsata. Ensimmäinen yö nukuttiin yhdessä sngyssä =) On niin hassua ajatella että kissa on juuri tullut, mutta tuntuu kuin se olisi ollut täällä aina.                           Nyt ollaan tutustuttu ensikodin kahteen kissaan. Ollut pieni järkytys meidän kissoille tämä Nero kun on niin rohkea ja tuttavallinen ja siitä johtuen saanut hieman köniin, hän ei ole moksiskaan sähinästä ja tassun heilautuksista vaan aina uudestaan koittaa mennä hieromaan tuttavuutta. Voikohan johtua siitä että meidän kissat eivät lämpiä Nerolle, koska hänen leikit tuntuvat hieman rajuilta.  Pieniä yhteenottoja on tullut kun Nero lähestyy pomppien päälle, mutta ei mitään vakavempaa.                                                                                                                                                                                                              

16.7 Nyt on Nero leikattu, madotettu ja kastroitu. Antoi kiltisti laittaa koppaan ja mielenkiinnolla seurasi ympäristöä. Korvat putsattiin ja saatiin kunnon korvanpuhdistusainetta korvapunkkeja vastaan. Nyt ovat alkaneet mennä hieman rajummiksi nuo Neron ja kodin kissojen yhteenotot. Nerosta huomaa että hän haluaisi leikkiä ja painia, mutta lähestyy kissoja hyppien päälle ja puree vähän liian lujaa. Ja vaikka kummatkin meidän kissat näyttävät kyllä Nerolle sähisten ja hieman tassuja käyttäen että nyt ei vetele, niin tämä ei sitä tajua ja yrittää uudestaan samaa lähestymistapaa. Emme ole varmoja että liittyyköhän tuohon jotain valtataistelua mahdollisesti. Yhteenotot eivät ole olleet niin rajuja että huolestuisimme. Kuitenkin meidän kissoja kiinnostaa ja aina salaa nopeasti kun Nero ei huomaa he haistelevat häntä. Jonka Nero taas ottaa heti leikkiin ryhtymisenä. Tästä päätellen emme usko että Nero sopii kotiin jossa on arka tai arkoja kissoja. Tietenkin täytyy ottaa huomioon että Nero on ollut meillä vasta n. 3 viikkoa joten käytös voi muuttua ja luonnollisesti ikä tuo rauhallisuutta.

Nero tykkää kovasti kun hänelle jutellaan ja leipoo tassuilla lattiaa jo ennen kuin kerkiää edes koskettaa. Kyljellään maatessa kun silittää niin pitää masuakin vähän rapsuttaa, eli hellyydenkipeä ja ihmisläheinen nuori poika on hän.

23.7 Käytiin eilen ensimmäistä kertaa Neron kanssa valjaissa ulkona. Hieman jännittyneen uteliaasti tutustuttiin lähiympäristöön. Vastaan tuli pieniä lapsia jotka halusivat silittää Neroa. Annoin heille luvan tulla varovasti ja tämä poikahan ei ollut moksiskaan vaan häntä pystyssä. Elikkä Nero sopii myös lapsiperheeseen.

Ensikodin yhteystiedot,                                                                                                                                                                                             Adelina p. 046-6639770 tai adelina.maru@gmail.com

Eetu p. 046-6223931  tai eetun02@gmail.com

Lady Mimi

14.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

MOI! Olen mustavalkoinen narttukissa, jolla on ainakin jo yksi pentue tehtynä. Minut on leikattu, sirutettu ja rokotettu, joten pentuni olen siis tehnyt. Kovasti kaipailisin uutta kotia, jossa saisin mammia sisällä vailla murheita ja huolia loppuelämäni. Menneisyyteni pidän visusti omana tietonani, löydetty olen kuitenkin Laviasta. Iältäni olen noin 2-3 vuotias leikkisä neiti. Saatan nappasta leikkisästi jalkaasi kun kävelet ohitseni.

Aamulla pusken reittäsi vasten haluten aamupalaa. Lazzista en niin välitä, kuivamuonasta sitäkin enemmän. Olen leikkisä kisu, tottunut lapsiinkin. Äkkiliikkeet saattavat minut hieman varpailleni, mutta tokkopa tuo haittaa. Mahaani älä koske, se on täysin omaa omaisuuttani, ainakin alussa. Muutenkin hieman katselen ihan rauhassa omissa oloissani elämistä, olenhan itsenäinen kissa! En ole sosiaalisimmasta päästä, mutta välillä minullekkin tulee hetkiä jolloin haluan rapsutusta ja paijausta.

Sisäsiisti olen, kunhan pidät pyttyni puhtaana! Kuopiminen on lempipuuhaani, sitä jaksan tehdä vaikka kuinka pitkään! Silti olen hieman arka uudessa paikassa, enkä oikein välitä nukkua samassa sängyssä isäntäväen kanssa. Mutta jos olet erittäin pitkäpinnainen ja luotettava, tämäkin on mahdollista.

Virve

vippemyssy@hotmail.com

Tiitinen ja Hippu

14.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Peruutuksen takia Tyttöpennut Tiitinen ja Hippu etsivät uudelleen kotia. Tytöt hakevat yhteistä loppuelämän kotia jossa kissa saa kuulua ja näkyä perheen arjessa. Ovat tottuneet lapsiin, mutta ei luovuteta lasten leluiksi. Luonteeltaan molemmat tytöt ovat leikkisiä ja uteliaita. Tiitinen on selvästi rohkeampi parivaljakosta, Hippu enemmän arkailee ja mietiskelee ennen uusien asioiden kokeilua.

Pennut luovutetaan madotettuina, rokotettuina ja sirutettuina. Uudelle omistajalle jää leikkausvelvoite pentujen ollessa vanhempia.

Pennut sijaitsevat Sastamalan Illossa

Jos sinulla on tarjota koti näille karvatassuille tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä ja kerro millaiseen kotiin ja perheeseen pennuilla olisi mahdollisuus päästä.

Pennut luovutetaan 21.7 alkaen.

Yhteydenotot : andersson.tiina@luukku.com

Martti, 1-2v.

11.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Näin mää köllin!


Mää oon Martti, tämmönen pieni pojanjässikkä. Oon semmonen rauhallinen kaveri, en perusta turhasta hössötyksestä. Ruuasta taas perustan aika paljon. Aika komee oon kanssa, vaikka itte sanonkin!

Täällä mun tilapäiskämpässä mulla on kolme kaveria, joista tykkään kovasti: me usein otetaan nokoset ihan sikin sokin, viekukkain. Sitten kun mää täältä omaan kotiin muutan, niin olis kyllä hyvä, jos siellä olis sitten kissaseuraa. Joku näistä mun kämppiksistä, vaikka? Naapurin pikkukissat käy mua kanssa välillä morjestamassa, ne on ihan mukavia otuksia, nekin.

Uusien ihmisnaamojen kanssa oon vähän ujo, ei niistä ikinä tiiä mitä ne meinaa. Mutta oon mää tutuista oppinu tykkäämään, kun äkkäsin, että se silittelytouhuhan on aika mahtavaa! Sillon mää kyllä köllähdän kyljelleni ja pistän kehräten.

Lääkärillä oon käyny ja sillä reissulla mut leikattiin. Tunnistesirukin löytyy ja rokotukset on mallillaan, oma koti vaan uupuu. Semmonen kiva koti, missä mua rakastetaan ja rapsutellaan. Ihan pienten ihmismukuloiden kanssa mää en varmaan välittäis kämppiksinä olla, mutta muuten ihmisten seura olis mulle aika tärkeetä.

Voisinkohan mää muuttaa teille?

Meikäpojasta voi kysellä lisää Hannalta ja tärskytkin voidaan sopia mukavan oloisten kotitarjokkaiden kanssa.

hannakaarina@luukku.com

0408619141 (pääasiassa ilta-aikaan, laita viesti perään, ellen heti vastaa)

Milla ja Mimmu

9.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Milla ja Mimmu ovat Parkanon suuresta kissapopulaatiosta, josta he tulivat yhdistykselle yhdessä emonsa kanssa. Tytöt ovat noin vuoden vanhoja, leikattu ja rokotettu. Mimmu on kissoista mustempi ja Milla valkoisempi.

Siskokset tulivat kahdestaan ensikotiin kesäkuun lopussa, ja ovat vielä kovin arkoja. Mimmu viihtyy parhaiten peittonsa mutkassa, saunassa tai sohvan alla. Milla on siskoksista selvästi rohkeampi. Milla vaeltelee jo rohkeasti. Etenkin aamuisin tytöt seuraavat tarkkaan kaikkea mitä teen, mutta piilosta käsin.

Milla

Milla

Ruoka maistuu hyvin ja laatikolla käydään kiltisti, mutta vielä ei kovin lähelle tulla ja ihmistä katsotaan vähän varoen. Leikkiin ei olla ryhdytä ja namit syödään omassa rauhassa, kun ketään ei ole näkyvissä.

Ensikodin oma kissa on saanut jo tulla lähettyville, mutta iso kolli on vähän pelottava niin pienille tytöille. Ihan muutaman päivän aikana on muutosta jo havaittavissa, mutta varmasti kestää oman aikansa saada näiden tyttöjen luottamus.

Mimmu tutkimassa

Päivitys 14.7.2014: Tytöt ovat todella rohkastuneet. Kumpikin juoksentelevat pitkin ja poikin. Koko ajan ollaan leikkimässä luvallisilla ja/tai vähemmän luvallisilla leluilla. Vielä ei anneta koskea, mutta leikkelesiivu tai muut todella herkkunamit tullaan kädestä hakemaan ja Milla on jopa uskaltanut illalla sänkyyn viereen nukkumaan.

Jos olet kiinnostunut tytöistä heitä voi tulla katsomaan ensikotiin Linnainmaalle.

Mimmu

Mimmu

 

Yhteystietoni: piia.pekkarinen91@gmail.com tai 040 568 3261 (En työaikana voi välttämättä puhelimeen vastata. Yhteydenotto paras sähköpostilla tai tekstiviestillä, soittelen sitten takaisin päin.)

Kissankulman Hannu

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

HANNU aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen kavereidensa kanssa alkukeväällä. Hannun mukana muutti suuri osa isoa, maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka jäsenet lienevät kaikki sukua keskenään. Hannu on arviolta noin 3-4 -vuotias, erikoisen liukuvärjätyn harmaa-valkoisen turkin omistava kollipoika.

Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Hannua, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Hannun ja muiden tämän lauman kissojen kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Hannu tutkaileekin touhuja tarkasti uuninpankolta oman tyynynsä päältä. Hannu tykkää makoilla kylki kyljessä muiden kanssa uunilla, joten kissakaveri uudessakin kodissa olisi varmasti kiva juttu! Hannu voi muuttaa myös jonkun laumakaverinsa kanssa samaankin kotiin.

Hannu on aika rauhallinen herrasmies, joka antaa kyllä tosi varovaisesti koskettaakin, mutta kovin läheisiä hellyydenosoituksia Hannu vielä karttaa. Hannu on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Hannulla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Hannu asustaa nyt sukulaistensa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Hannu luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Kissankulman Rami

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

RAMI on aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen possensa kanssa alkukeväällä. Ramin mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Rami on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Rami on arviolta noin 3-4 -vuotias valko-harmaakuvioinen, vähän itämaisiakin piirteitä omaava kollipoika.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Ramia, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Ramin kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Rami tutkaileekin touhuja tarkasti joko jääkaapin korkeuksista tai uuninpankolta oman tyynynsä päältä.

Rami on aika rauhallinen ja mietteliäs kaveri, joka sitten illan tullen osaa kyllä rutata matot ja antaa leluille kyytiä. Rami on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Ramilla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Rami asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Rami luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat Ramille varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Kissankulman Paavo

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

PAAVO MUUTTAA OMAAN KOTIIN 4.8. <3

PAAVO on yksi punaisen kollikvartetin jäsenistä, jotka loukutettiin talteen Kyröskoskelta sen jälkeen, kun pojat olivat unohtuneet entisen omistajansa muuttokuormasta. Luottamus ihmiseen on siis saanut pienen kolauksen, mutta nyt Paavo alkaa olla taas ihan valmis omaan loppuelämän kotiin, jossa Paavo pakataan ensimmäisenä mukaan mahdollisen muuton tullessa eteen.

Paavo on arviolta 3-4 -vuotias, komea pyöreäposkinen kollipoika – leikattu, rokotettu, sirutettu ja madotettu.
Ihmisen lähestyessä Paavo vielä vähän arastelee, mutta tykkää kovasti rapsuttelusta ja puskee kättä. Pärinämoottori lähtee käyntiin korvan takaa.

Paavon suhtautumisesta lapsiin tai koiriin ei ole tietoa. Paavo itse on hyvin rauhallinen ja tuumailevainen kaveri, eli kovaan hälinään Paavo ei varmasti mielellään asetu asumaan. Toisiin kissoihin Paavo on ainakin tottunut elettyään tähänastisen elämänsä suuremmassa laumassa.

Paavo asustaa nyt velipoikiensa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Paavo luovutetaan vain sisäkissaksi. Toki valjastelu tai parvekeella tiirailu sopivat Paavolle hyvin!

Luovutusmaksu Paavosta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Sara

6.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Sara-kissa on viisivuotias aikuinen neiti. Sara oli perheellä koko ikänsä, mutta tilanteet muuttuivat ja Sara joutui etsimään uutta kotia. Sara leikattiin ja sirutettiin toukokuussa.

Sara on siro ja pieni, mutta syö säännöllisesti ja on ensikodissa saanut hiukan lisää pyöreyttä. Enää ei Sara ominpäin käy jääkaapilla.

Sara on osoittautunut kovin leikkisäksi ja käy kutsumassa mukaansa tietyllä naukaisulla. Jos ei ensikoti reagoi, saattaa Sara hyppelehtiä selkä kaarella ja tapittaa silmiin – sitten säntäillään! Toisinaan Sara ojentaa pehmeän tassunsa että hei, nyt olisi taas leikin aika. Jos ensikoti ei lähde mukaan, niin sitten Sara pelailee omiaan. Mattopaini on suosittu laji ja oma peilikuvakin on joskus hyvää leikkiseuraa.

Sara viihtyy toisinaan yksin salaisissa paikoissaan, joista se ilmestyy äänettömästi ja yllättäen.

Päiväunia Sara tykkää nukkua ihmisen kyljessä, mutta yöt se viettää enimmäkseen omassa pesässään.

Sara tulee osallistumaan ihmisen puuhiin makailemalla työpöydällä tai kääppimällä liikkuvaa pöytärättiä. Imurista se ei pidä ja poistuu nopeasti paikalta, kun huomaakin koneen. Vieraisiin Sara suhtautuu uteliaasti – nopeasti huomaa, kuka on Saran suosikki ja kuka ei kiinnosta.

Sara valitsee itse, milloin silitellään tai harjataan. Jos silitystä tulee liikaa, Sara huomauttaa nappaamalla kevyesti hampaillaan. Leikkiessään Sara välillä luulee kättäkin leluksi, joten Sara ei ihan pienten lasten seuraan ehkä käy. Sanan ei Sara selvästi ymmärtää.

Sara on välillä oikea höpöttäjä, jolla juttua riittää – varsinkin jos vastataan takaisin. Sarassa on hieman vahtikissaa, sillä se valpastuu kyttäämään ulko-ovea hyvinkin ennen kuin ovella on ketään. Kotiin tullessa Sara on aina vastassa, joskus selvästi unosilta nousseena silmät sikkarassa, mutta tervetulopuskut ja -silitykset ovat aina taatut.

Sara on elänyt sisäkissana. Sara nuuhkii mieluusti ikkunan raossa ulkoilmaa ja kyttäilee lintuja.  Saran mustan turkin alla on suklaanruskeaa aluskarvaa, niin että auringon valossa kissa näyttää vaihtavan väriä kiiltävän tummanruskeaksi. Vessa-asiat hoituvat Saralta nätisti.

Sara on mukava aikuinen kissa (ei järsi enää paikkoja ja tietää missä raavitaan), josta saa hyvän seuralaisen. Sara ei mourua öisin ja kunnioittaa ihmisen unta – tulee kyllä hiipimään viereen ja joskus kutittaa viiksillään, mutta ei vaadi palvelua.

Jos haluat tulla tutustumaan Sara-neitiin Pirkkalaan, ota yhteyttä sähköpostitse t-m.sihvo@kolumbus.fi

hassu”HESSU-HÖPÖ”-poika, noin 1 v

4.07.2014
Yhteys: Tiina Mäkelä

HESSU

Noin vuoden ikäinen Hessu-poika etsii omaa rauhallista ja ymmärtäväistä kotia! Hessu tykkää olla sylissä, jonne hän hyppää jos sopiva hetki sattuu tulemaan. Erityisesti miesten ja lasten sylissä hän viihtyy jostakin syystä. Leikkisä ja hassu Hessu on aikas ihana. Sosiaalinen muita kissoja kohtaan ja haluaa olla aina mukana, kun jotakin tapahtuu. Hessu on kuitenkin “spesiaalikissa”, cat with special needs.

Hessu on välillä vähän “hönö” ja joskus vähän kömpelökin. Hessu on hieman “erityinen kissa” joka tarvitsee rakastavan, suojelevan mutta silti määrätietoisen omistajan. Hessulla menee välillä lujaa ja välillä hän on kuin “asemalle pysähtynyt”. Hessu siis tarvitsee ymmärrystä ja turvallista elinympäristöä.

Hellyyttä kaipaava Hessu-poika on siirtynyt yhdistykselle yksityishenkilöltä, joka valitettavasti oli laiminlyönyt kissan hoidon. Hessu oli todella alipainoinen ja huonossa kunnossa yhdistykselle tullessaan. Kissalla oli pidempään ollut hengitystieoireita, oletettavasti keuhkokuumekin, johon hän sai hoidot ja nyt Hessu on tervehtynyt. Kissa oli myös erittäin stressaantunut ensikotiin tullessaan ja oireili stressiä ja pelkoa mm. pissavaivoilla. Ensikoti on tehnyt ison työn, jotta kissa on kuntoutunut, hengenlähtö ei ollut kaukana. Onneksi kissan omistaja itse luovutti kissan pois, kun ei ollut kykenevä kissasta huolehtimaan. Itselläni epäily tuli myös kissan pahoinpitelystä?

Vilkas poika.

Hessu on nyt noin vuoden ikäinen vilkas ja reipas poika. Hänet on kastroitu, rokotettu, madotettu, tunnistemerkitty (mikrosiru) ja tutkittu moneen kertaan. Kissan kunto on kohentunut huomattavasti ja painoakin on tullut lisää. Kuitenkin kissalle kannattaa antaa ravitsevaa ja laadukasta ruokaa (esim penturuoka), jotta massaa tulee lisää. Tällä hetkellä Hessu on hoikka ja pienehkö poika, ei välttämättä kovin isoksi kasvakaan. Jäätelö on Hessulle suurta herkkua. Mutta sitä nautitaan vain juurikin siitä annoksesta mistä ihminen syö. Omalle astaille tarjoiltu jäätelö ei olekaan enää kiinnostava.

Eläinlääkärin kanssa keskusteltiin kissan aiemmasta voinnista ja hänellekin tuli mieleen, että kissaa on pahoinpidelty. Kissalla oli yhdistykselle tullessaan outoja jälkiä kaulalla, oliko kissaa kuristettu jollakin vai oliko esim. kaulapanta ollut liian tiukalla?  Rentoutuessaan ja nukkuessaan hän pitää hieman “kuorsaavaa” ääntä, mutta hengitys on muuten normaalia. Oireilu voi olla mahdollisen pahoinpitelyn seurausta? Hessua ei kuitenkaan kuorsaava ääni haittaa ja kissa on ihan pirteä ja reipas. Niin kauan kuin kissa ei kuorsaa lujempaa kuin hoitajansa, asia on ok :)  Hessu nukkuu välillä tosi sikeästi, eikä herkästi herää. Hän mielellään tulee viereen nukkumaan. Varpaat kuitenkin kannattaa pitää piilossa.

Hessu mökillä.

Hessu-poika on nyt täysin sisäsiisti, enää hänellä ei ole minkäänlaista pissaongelmaa. Ensikodissa on käytössä mikrohiekalla varustettu kuomullinen vessa sekä avovessa. Hessu käyttää molempia. Ajoittain kuopii hiekkaa voimakkaasti joten hiekka lentää pitkälle. Jokaisessa wc-käynnissä on oma rituaalinsa. Kantokopassa herra matkustaa ihan nätisti.

Hessulla oli kova tarve purra alussa, hän oli ehkä kovin hämmillään ja arasteli ja puremisella puolusti itseään. Nyt kun stressi on poistunut, on Hessusta kuoriutunut hauska ja hellyyttävä kissakaveri. Joskus saattaa hieman purra, kun rakastaa, ei muuten. Kissalla saattaa olla joku kehityshäiriö vai johtuuko kissan olemus/kömpelyys tapahtumista kissan entisesssä elämässä? Hessu on välillä ihan hölmistynyt ja hassu, ei ihan “penaalin terävin kynä” (kuten sanotaan). Joskus Hessulle tulee tietynlaisia “pakko-oireita”, mitkä ei kuitenkaan näytä kissaa juuri häiritsevän. Pakko-oireet ovat enimmäkseen stressi-tyyppisissä tilanteissa läsnä (kuten ensikotikissan muutto pois ja ikävä), mutta oireilu menee pian ohi. Pakko-oireita ovat mm nuoleminen, kyhnyttäminen, äkkinäinen hypähtely.

Hessu pääsee ulkoilmaa haistelemaan ja lintuja tähystelemään turvallisella verkotetulla alueella terassilla. Hessu rakastaa laserlelua ja jahtaa kaikenlaisia valoilmiöitä väsymättömänä (silloin on erityisen “hönö”). Jonkinlaisesta temppuradasta Hessu voisi tykätä, kiipeilee paljon. Kun kodissa tapahtuu jotakin, on Hessu aina mukana. Pyörii paljon jaloissa, täytyy aina varmistaa, ettei ole juuri siinä kohtaa makaamassa minne olet astumassa. Usein Hessu heittäytyy jalkojeni juureen, kun tulen kotiin tai hän ei vähään aikaan ole nähnyt (esim. yö lukeutuu tuohon “ei olla nähty aikoihin”-kategoriaan). Hessu kaipaa hellyyttä ja rapsutuksia aina kun heittää itsensä levyksi lattialle.

Hessu oli aiemmin tosi raju leikkiessään muiden kissojen kanssa. Nyt Hessu osaa jo leikkiä nätisti, eli kiltti kissakaverikin voisi olla kiva, sopeutuu kyllä ainoanakin kissana. Lapsiperheeseen soveltuvuudesta en ollut aiemmin tietoinen, mutta kummipoikani syliin Hessu meni heti ja “omi” kummipoikani omakseen. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Lapsen kuitenkin tulee ymmärtää kissan rankka historia ja pahoinpitelyt, kisa herkästi stressaa/hämmentyy, jos on jotain “sähellystä” ympärillä. Luovutetaan vain sisäkissaksi. Kodilta odotetaan vastuullisuutta, napakkuutta ja rakastavaa suhtautumista tähän kovia kokeneeseen rehveliin. Olisiko sinulla tarjota Hessulle stabiili loppuelämän koti, jossa hän saa ravitsevaa ruokaa ja paljon rakkautta? Ei ensimmäiseksi kissaksi, kissakokemusta tulee kotiehdokkaalla olla. Tässä olisi tarjolla varsin herttainen rakkauspakkaus.

Kissa on tällä hetkellä ensikodissa Akaan Toijalassa. Häntä voi tulla tervehtimään.

Yhteydenotot:  Tiina Mäkelä, P: 044-7475502  tai  tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena. Kissan uusi omistaja saa kaikki kissaa koskevat terveystiedot mukaansa.

IRKKU

30.06.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Irkku sai oman kodin!

Irkku venyttelee

Romeo & Julia

30.06.2014
Yhteys: Elina

Pennuille on rakastava koti tiedossa, Romeo saattaa päästä jopa terapiakissaksi isompana. ;) Uuteen kotiin matkataan yhdessä aikaisintaan 9.8.

VISA

26.06.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Visa on noin kaksivuotias Parkanon isosta kissapopulaatiosta tullut nallekarhun näköinen isokokoinen poikakissa. Tassut on suuret ja niissä on  suloiset valkoiset sukat. Kasvot ovat kuin nallen naama. Visaa voisi ajatella ainoaksi kissaksi sillä on kuulemma ollut entisessä kodissaan sylikissa. Hän vaikuttaa erittäin rauhaliselta ja kiltiltä. Ei tosin ole vielä alkupäivinä antanut silittää kuin vähän otsalta. Vielä pakittaa kun ihminen lähestyy.

Reippaasti hän kuitenkin tulee esimerkiksi ruokakupille toisten kissojen kanssa. Hän on kuitenkin muiden kissojen seurassa alistuva, joten tämä pönkittää toisten kissojen egoa ja saa heidät uhittelemaan hänelle. Näkisinkin että Visa voisi kokeilla omaa kotia jossa ei ole muita eläimiä, jolloin hän saa kaiken huomion ja voi rauhassa olla sellainen kun hän on. Visa on tottunut toisiin kissoihin, joten toisen kiltin kissan seurakin varmasti kelpaisi.

Visa ottaa vastaa herkkupaloja, mutta muut kissat tuntuvat aina ennättävän ensin. Visaa on saanut silittää, kun hän on keskittynyt ruokailemaan. Rohekus kasvaa hyvin hitaasti, mutta minkäänlaista agressiivista käyttäytymistä ei ole ollut. Aluksi tuntui stressaantuvan suuresta muutoksesta, joka elämässä oli ja turkki oli huonokuntoisen näköinen. Nyt pesee ja hoitaa turkkiaan ja on kaikin puolin siisti kissa.

Kärsivällisyyttä ja luottamuksen hidasta kasvattamista tarvitaan uudessa kodissa, että tämä kullanmuru saadaan täyteen loistoonsa.

Visa tarvitsee rauhallisen ja kärsivällisen kodin, jotta hän saa turvallisen tuntuisen kosketuksen ihmiseen ja luottamus kasvaa hitaasti, mutta varmasti. Mikäli uskot että sinulla riittää rakkautta tälle karvatassulle niin tule katsomaan häntä Tampereen keskustan ensikotiin.

Puh. 04077776501/Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

Iivari – IIVARILLA ON KOTIEHDOKAS!

22.06.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Iivari on kaunis, noin 3-vuotias kollipoika. Iivarilla on hyvin lempeä katse ja luonteeltaan nuori herra on melko rauhallisen oloinen kaveri. Hän pitää kovasti silityksistä ja on hellälle päälle sattuessaan kova poika puskemaan. Herkkutikut ovat tämän katin mieleen ja muutenkin ruoka maistuu.

Iivari on lähtöisin suuresta kissalaumasta ja omassa kodissa kissaseura olisi varmaankin pojalle ihan OK.  Tällä hetkellä kämppäkavereina on kolme kivaa, joskin ihmisten seurassa vielä vähän ujoa kissaa. Kiltti ja rauhallinen kattikaveri – tai miksei parikin – olisi sopiva asuinkumppani Iivarille. Ainoanakin kissana poitsu varmasti pärjää, kunhan ihmisen seuraa on tarjolla runsain määrin.

Poika on leikattu, rokotettu ja tunnistussirukin löytyy. Enää puuttuu ikioma, rauhallinen ja rakastava koti, jossa voisi elellä leppoista sisäkissan elämää. Löytyisikö sinulta koti Iivarille?

Laitahan viestiä ja kerro, millainen perhe sinulla olisi tälle herttaiselle pojalle tarjota.

hannakaarina@luukku.com

(Olen vuorotyössä, joten parhaiten tavoittaa sähköpostitse)

Senni 4 v

3.06.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Senni tuli yhdistyksen ensikotiin viimeisillään tiineenä ja synnytti kolme pentuaan pääsiäislauantaina. Kahdella pikkuisella kissanpojalla oli kitalakihalkio, jonka seurauksena ne menehtyivät parissa päivässä. Emo piti niitä kuitenkin lähellään ja hellässä huomassa loppuun asti. Kolmas pentu Oliver jäi ainokaiseksi ja samalla emonsa viimeiseksi jälkeläiseksi. Pentu muuttikin jo uuteen kotiin ja nyt etsitään Sennille omaa kotia.

Senni steriloitiin, rokotettiin ja sirutettiin 8.7.

Senni on itsenäinen, noin 4-vuotias kissarouva. Senni pitää silityksistä ja nostaa oikein selän kaarelle ja hännän pystyyn, kun oikein mukavalta tuntuu. Rapsutuksista Senni ei niinkään perusta -ainakaan ihan vielä. Eikä Senni pyytele huomiota vaan ihmisen pitää tehdä aloite:) Senni ei piiloudu muttei myöskään tee numeroa itsestään. Rauhallinen kissa.

Parhaiten Senni viihtyy kissakaverinsa Miiun kanssa saunaosastolla, mutta välillä Senni lähtee tutkimaan, mitä muiden ovien takaa löytyy ja mitä ihmiset oikein puuhaavat.

Senni viihtynee ainoanakin lemmikkinä, mutta jos kaverin saa valita mukaan, niin Kissapörssin Miiu-tytön seurassa Senni viihtyy hyvin. Sennin tapaa ensikodista Tampereen Hyhkystä.

Sennille voi tarjota mukavaa kotia: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net

tai puhelin: 044 7475 501

Miiu 1 v

3.06.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Minä synnyin keväällä 2013 Parkanossa maatalon pihapiiriin, jossa on talliin ja muihin ulkorakennuksiin syntynyt monta sisarusta, serkkua ja muutakin sukua. Syksyllä minäkin pääsin sisälle asumaan. Kissapörssistä löytyy myös siskoni Mira.

Koska pentuna en päässyt tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa, niin minulla on ottanut aikaa, ennen kuin olen alkanut ymmärtää kaksijalkaisia. Viihdyn ensikodisssa saunaosastolla Sennin kanssa, mutta välillä kipitän ihmisten kerrokseen kurkistelemaan. Utelias luonteeni on päässyt esiin samalla kun rohkeus on lisääntynyt.

Minä unelmoin kodista, jossa on rauhallista väkeä ja turvallinen olo. Ikkunasta täytyy päästä katselemaan pihalle, sellaisesta minä tykkään. Reipas ja leikkisä kissakaveri olisi hyvä saada, että olisi lajitoveri rohkaisemassa ja nukkumassa lähelläni. Kissapörssin Sennin seurassa minä ainakin viihdyn hyvin ja pusken Senniä välillä ystävyyden merkiksi.

Minä olen siisti, käytän sekä pelletti- että silicavessaa ja turkkini kiiltää. Luonnollisestikin olen steriloitu, rokotettu, sirutettu ja loishäädöt tehty. Toki uudessa kodisssakin pitää huolehtia loishäädöistä myös meille sisäkissoille ainakin kerran-pari vuodessa.

Päivitystä 16.7. Miiu on osoittautunut kiltiksi kissatytöksi, joka uskaltaa jo puskea tuttua kättä ja sormia -ja sekös on Miiusta itsestään aivan ihanaa. Ihminen saa rapsuttaakin ja kosketella ihan mihin kohtaan vaan kunhan Miiu on ensin valinnut paikan, missä tuntuu turvalliselta ottaa silitykset vastaan. Miiua jännittää, mutta päivä päivältä on vähän rennompaa. Ja ihmisen sormia täytyy edelleen aina välillä varovasti maistaa:)

Lisätiedot: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net tai puhelin: 044 7475 501

Miiu asustelee Senni-kissan kanssa Tampereella Hyhkyssä.

MIMMI

21.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Mimmi-kissa tyttönen on syntynyt kaksi vuotta sitten isoon kissapopulaatioon. Mimmille lähdetäänkin etsimään ensisijaisesti kotia, jossa on jo hänelle kissakaveri, jotta hän ei stressaannu yksinolosta. Mimmi voidaan sijoittaa myös sukulaiskissan Ripan kanssa samaan kotiin.

Aluksi Mimmi vietti aikaansa kissankopassa katsellen sieltä tarkkaavaisena huoneen tapahtumia. Mimmi sähähti aluksi häntä lähestyttäessä, mutta sähinä oli pientä sihinää eikä ollenkaan pelokasta puolustamista.  Mimmi on reipastunut nopeasti täällä meillä ollessa ja sähinä on hävinnyt.

Hän rakastaa herkkupaloja ja ja tulee nuuskimaan kättä herkkujen toivossa. Pieniä kosketusharjoituksia ollaan tehty samalla kun hän mutustelee herkkupaloja.  Mimmi antaa silittää, kun saa herkkuraksuja, mutta vielä useinmiten painautuu maata vasten. Välillä hän unohtaa pelätä ja innostuu nostamaan hännän pystyyn ja puskee kättä vasten kellahtaen samalla nurin. Mimmi vaikuttaa hyvin kiltiltä kissalta.

Mimmi sai pennut toisessa ensikodissa ja imetti heidät luovutusikäisiksi. Nyt olisi Mimmi-äidin vuoro saada oma koti. Mimmi on äärimmäisen utelias ja tulee ruokapalojen perässä aivan minne tahansa.

Hän kurkkii milloin minnekin. Hänen on nähtävä mitä missäkin tapahtuu. Ruoka kiinnostaa erityisesti ja sen perässä hän menee vaikka kuljetuskoppaan.

Mimmi on sirorakenteinen, mutta aika korkea kissa, kun hän suoristautuu tai istuu ryhdikkäästi. Hänellä on pitkä kapea häntä.

Hän pitää erityisesti villaisesta karvalankamatosta, jonka päällä mielellään nukkuu, vaikka matto on sijoitettuna keskelle lattiaa. Uteliaisuus on voittanut arkuutta ja Mimmi tulee katselemaan ihmeissään aina uusia asioita esimerkiksi leluja tai ruokia. Uudet ihmisetkään eivät saaneet häntä piiloon. Mimmi leikkii naruilla ja palloilla. Edistystä ja luottamusta tulee koko ajan.

Synttärikemujen jälkeen huomattiin, että Mimmi tykkää hirmuisesti ilmapalloista ja jahtaa niitä antaumuksella pitkin keittiötä. Mimmi tykkää myös kissanmintusta ja kieriskelee lattialla ja puskee saadessaan sitä haistella.

Mimmin kanssa tulee edetä hitaasti, kissan omalla tahdilla ja halulla. Mimmissä on erittäin paljon potentiaalia ihmiseen luottamiseen, sillä hän on rohkea luonteeltaan. Tämä näkyi jo heti ekoina päivinä hänen lähtiessään liikkeelle piilopaikastaan. Katsellaan millainen enkeli täältä kuoriutuu luottamuksen karttuessa.

Mimmi on leikattu ja rokotettu ja sirutettu.

Mimmi  kuulumisia päivitellään lisää tulevaisuudessa. Jos haluat kuulla lisää voit soittaa ja tulla Mimmiä katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. Puh. 0407776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

Veeti ja Mariska

19.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Veeti

Mariska

Veeti ja Mariska ovat hauska, parivuotias kattikaksikko vailla loppuelämän kotia. Kissat saapuivat yhdistykselle samasta paikasta ja olivat aluksi kovin arkoja: kyyhöttivät katon rajassa kaapin päällä ja mulkoilivat ihmisolentoja korvat nurin päin. Monta harppausta on onneksi tuosta ajasta tultu eteenpäin!

Mustakasvoinen Mariska on siro ja utelias tyttö. Se seuraa ihmisten tekemisiä herkeämättä tarkalla katseellaan, nyt kuitenkin korvat ja häntä komeasti pystyssä. Mariska rakastaa herkkutikkuja sekä kumipalloilla ja huiskulelulla leikkimistä. Reippaana tyttönä se jo syö herkkupalat suoraan tutun ihmisen kädestä ja siinä samalla on alettu tehdä pieniä silittelyharjoituksia rauhassa tytön omilla ehdoilla. Hellyyspuuskissaan Mariska äityy puskemaan kaikkea, usein kämppistään Veetiä, joka ottaa rakkauden vastaan mukisematta.

Veeti on komea, isotassuinen köllöttelijä. Mariskan leikkiessä ihmisolennon kanssa poika seuraa hetken sivusta, mutta päättää sitten usein ottaa torkut. Ruoka maistuu tälle kollille vähintään yhtä hyvin kuin uni, vaikka kyllä Veeti taitaa ihmisen poissa ollessa vähän leikkiäkin. Silitellä Veetiä ei ole vielä saanut, mutta eiköhän sekin päivä vielä koita.

Päivitys 30.5.: Veeti ei voi vastustaa kuivattuja muikkuja! Niitä pitää aina ensin vähän metsästää. Kai ruualla vähän saa leikkiä? Laserlelulla saatiin myös molempiin katteihin vauhtia.

Päivitys 22.6.: Mariska on tänään tullut itse puskemaan ihmisen kättä ja antanut silitellä. Hoitotädit ovat innostuksesta soikeina!

Päivitys 6.7.: Veeti yllätettiin tänään pesemästä Mariskan otsaa! Hellä jättiläinen… :)

Kovin mieluusti emme tätä parivaljakkoa toisistaan erottaisi, ovat niin sympaattinen kaksikko. Uudessa kodissa voisi ehkäpä olla valmiina reipas kissakaveri, joka näyttäisi esimerkkiä, miten hauskaa ihmisten kanssa elely onkaan! Pitkäjänteisyyttä odotetaan myös perheen ihmisolennoilta, tämä hauska kaksikko kun tarvitsee rakkauden lisäksi myös aikaa: ihan ilmaiseksi ei luottamusta heru.

Kumpikin kissa luovutetaan ainoastaan sisäkissaksi. Molemmat ovat leikattuja ja rokotettuja, ja tunnistetatuoinnitkin löytyvät.

Jos sinusta tuntuu, että perheestäsi puuttuu juuri tällainen kissakaksikko, ota yhteyttä ja kerro, millainen koti ja elämä sinulla olisi heille tarjota. Kaksikko majailee Tampereen Raholassa, jonne niiden kanssa on mahdollista sopia tapaaminen. Kissojen luovutushinta yhdessä on 180 euroa.

Hanna: hannakaarina@luukku.com (olen vuorotyössä, joten yhteydenotot s-postitse)

Eija: 044 7475 501

17.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lissu

Lissu on noin 4 vuotias hylättynä löytynyt kissa joka vähän alle vuosi sitten lähti KKY:ltä uusille omistajilleen. Uudessa kodissa Lissulla oli seuranaan 8 muuta kissaa ja taisi Lissu pelätä jäävänsä ilman ruokaa jos ei pitänyt puoliaan ruoan suhteen sillä painoa Lissulle on kertynyt melkein kaksi kiloa lisää. Pohjaton ruokahalu on johtanut siihen että omistajat ovat Lissun parasta ajatellen päättäneet luopua Lissusta koska painonnousu saattaa jo olla terveydelle haitaksi.

Lissu on viettänyt kissanpäiviä ainoana kissana ensikodissa noin viikon verran missä Lissu kovasti kehrää ja puskee ja nauttii huomiosta ainoana kissana. Mitään merkkejä kissakavereiden kaipaamisesta ei ole ollut nähtävissä ja Lissu on kotiutunut ensikotiin tosi hyvin. Keittiöön mentäessä Lissu tulee yleensä nopeasti perässä pyörimään jalkoihin ja kehräten ja anovin katsein pyytää josko hän saisi herkkuja. Jossain vaiheessa yötä Lissu tulee yleensä sängyn jalkapäätyyn nukkumaan. Lissu ei ole arka kissa vaan antaa käsitellä itseään hyvin. Sylissä Lissu ei kuitenkaan viihdy mutta tykkää rapsutuksista ja puskien ja kehräten kyllä monesti pyörii jaloissa huomiota pyytäen.  Lissu on painostaan huolimatta hyväkuntoinen kissa, ei kuitenkaan tässä vaiheessa erityisen kova hyppimään korkeisiin paikkoihin. Leikkiminen kuitenkin kiinnostaa aina välillä. Sisäsiisti Lissu myös on.


Lissulle etsitään uutta loppuelämän kotia jossa hän olisi ainoana  kissana ja saisi uusilta omistajiltaan kaiken huomion ja rakkauden mitä ovat valmiita kissalle antamaan. Lissu haluaa myös hyvää ruokaa esimerkiksi eläinkaupasta, kuitenkin niin että ruokailulla ja aktiviteeteilla yritetään Lissun painoa pudottaa. Ensikodissa Lissu syö kuivaruokaa, märkäruokaa ja raakaa lihaa. Entisessä kodissaan Lissulla on ollut ulkoaitaus missä on saanut ulkoilla, joten mahdollisuus ulkoiluun turvallisesti jonkinlaisessa aitauksessa olisi varmasti Lissun mielestä mukavaa.

Lissu on ensikodissa Hervannassa mihin häneen voi tulla tutustumaan. Kerro kuitenkin ensin sähköpostitse millaisen kodin voit Lissulle tarjota. Lissu on steriloitu, sirutettu, rokotettu ja madotettu.

Yhteydenotot heidim.viitala@gmail.com


Lumikki ja Lumo n. 1-2v.

9.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Ensimmäiset päivät on ollut tiukkaa tuijotusta ja hämmennystä silmissä. Ensikodin palvelijan liikkuessa samassa tilassa, tytöt jähmettyvät “patsaiksi” paikoilleen ja mittaavat katseillaan tulijaa. Rapsuttelu/silittely ja juttelu kummastuttavat tyttöjä, mutta se sallitaan ja sillä lähdetään rakentamaan luottamuksen siltaa ihmisiin koko loppuelämäksi.

Olisiko sinulla näille valloittaville tytöille koti, jossa opetella kissanelämää yhdessä ihmisten kanssa?

3.4 Eläinlääkäri käynnillä selvisikin että tytöt ovat pienikokoisuudestaan huolimatta jo hieman vanhempia kuin luultiin, joten molemmat leikattiin käynnin aikana.

12.4 Tytöt ovat reipastuneet, saunalle johtava ovi on avattu ja kissat pääsevät halutessaan tutustumaan muuhunkin ympäristöön. Silityskin alkaa olemaan ihan kivaa hommaa ja aina käden lähestyessä ei enää edes sähistä. Ensimmäiset kehräykset saatu aikaiseksi pitkällisen rapsuttelun tuloksena.

9.6 Lumikki on edistynyt huimasti, luottamus on kasvanut ja tätä nykyä tyttö nauttii paljon saamastaan huomiosta ja tulee hyörimään ja puskemaan jalkoihin. Lumokin on kehittynyt, mutta samanmoista puskutraktoria ei Lumosta vielä ole kuoriutunut kuin Lumikki on, Lumo nauttii silittelystä kun kokee paikan ja ihmisen turvalliseksi. Molemmat ovat luonteeltaan leikkisiä ja seurailevat mielellään arjen askareita.

Uuteen kotiin yhdessä tai erikseen mutta ehdottomasti kissakaverin seuraksi.

Luovutetaan madotettuina, rokotettuina, sirutettuina ja leikattuina

Tytöt asustavat Sastamalan Illossa

Olisiko sinulla tarjota turvallinen ja pysyvä loppuelämän koti ? Kerro minkälainen koti sinulla olisi heille tarjolla :)

Lisätietoja ja yhteydenotot andersson.tiina@luukku.com

Nuori kolli Pavarotti

4.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pavarotti on noin parivuotias komea nuori kolli. Pavarotti on ollut nykyisessä ensikodissaan jo useamman viikon ja alkanut mukavasti kotiutua. Ensimmäisen viikon se vietti pääosin turvapaikassaan sängyn alla, mutta sen jälkeen rohkaistuminen on edennyt nopeasti. Tullessaan ensikotiin se oli kopassaan pää tiiviisti nurkkaan käännettynä. Jännitys oli alkuun niin kova, ettei se tohtinut edes kopastaan ulos katsoa. Saadessaan aikaa ja rauhaa sopeutuminen uuteen paikkaan lähti mukavasti käyntiin.

Pavarotti on elänyt koko ikänsä muiden kissojen seurassa ja ensikodissa se nauttii kovasti kolmen kissakaverin seurasta. Pavarotti tarvitseekin jatkossa kodin, jossa sillä olisi kissakaveri. Muiden kissojen kanssa on kiva leikkiä hippaa ja seurata niiden touhuja. Herrasmiehenä Pavarotti on lähestynyt muita kissoja hienovaraisesti ja kunnioittaen. Pavarotti tarvitsee kodin, jossa sen annetaan rauhassa sopeutua ja tutustua uuteen ympäristöönsä. Liian suoraviivaiset lähestymisyritykset eivät ole sen mieleen. Pavarotilla olisi hyvä olla alkuun huone tai esim. saunatila, josta se saa omaan tahtiinsa aloittaa tutustumisen uuteen kotiinsa. Alkujännityksen poistuttua tästä nuoresta miehestä saa kuitenkin seurallisen ja leikkisän kaverin.

Päivitystä, 20.5.14:

Pavarotti on edelleen rohkaistunut ensikodissaan. Alkuun esiintynyt tassulla läpsiminen on jäänyt kokonaan pois ja silityksiä otetaan mieluusti vastaan. Ihmistä ei enää juurikaan pelätä ja nostellakin saa pikkuisen. Pavarotti on paljastunut oikein lauhkealuontoiseksi pojaksi. Vaikka se ei käsittelystä aina pitäisikään, niin silti se ei yritä raapia tai purra. Ruokahalu on melko kova, mutta silti tämä poika näyttää pysyvän sutjakoissa mitoissa. Leikkiminen vienee kanssa kohtuullisesti energiaa. Pavarotin pörröisen pehmeä olemus ( ja ihanat korvatupsut) on herättänyt ensikodin kyläilijöissä kovasti ihastusta!

Pavarottia ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi ja mikäli asunnossa on parveke, sen tulisi olla lasitettu. Pavarotti on rokotettu, sirutettu ja leikattu ja se on valmis muuttamaan uuteen kotiin, kun sopiva löytyy.  Pavarotti on tällä hetkellä ensikodissa Tampereella.  Jos haluat antaa Pavarotille rauhallisen ja pysyvän kodin, niin ota yhteyttä sähköpostitse: riinuska86@gmail.com /Riina Leinonen.

RIPA

30.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Ripa isokokoinen poikakissa Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Hän on tottunut toisten kissojen seuraan ja yksikseen elämä tuntuu ankealta. Ripa luovutetaan yhdessä toisen kissan kanssa tai erikseen sellaiseen kotiin, jossa on jo ennestään kissakaveri.    Ripa on  saanut olla rauhassa ja kerätä rohkeutta uuteen ympäristöön.

Ripa on noin kolmevuotias leikattu poikakissa.  Ripa katselee kummissaan kaikkea mitä keittiössämme tapahtuu. Hän on erittäin tarkkaavainen. Ripa uskaltaa tulla jo lähelle herkkupalan toivossa, mutta etenee omaa tahtiaan ja hiukan aina muita taaempana. Hänen kanssaan ollaan treenattu kosketusta juuri herkkujen kanssa ja häntä on saanut silittää välillä pitkiä vetoja herkkujen antamisen lomassa. Ripa rakastaa ruokaa ja ihmiset saavatkin hyöriä ympärillä, koska hän keskittyy niin kovasti ruokailuun. Ripa on hyvin rauhallisen oloinen kissa. Leppoisa ukkeli.

Ripaa on kuvailtu kiltiksi  kissaksi, joka pitää silittelyistä alkujännityksen mentyä. Ripa onkin nyt viikkojen jälkeen saanut kasvatettua luottamusta meihin ihmisiin ja tulee puskemaan jo vieraitakin ihmisiä, hetken ensin mietittyään. Kovasti tykkää rapsutteluista ja silittelyistä.

Ripalla on kauniit kuviot kasvoissa ja varsin söpö on hänen erikoinen hännänpäänsä, joka on kuin valkoiseen maalipönttöön kastettu suti.  Ripa katselee epäluuloisesti edelleen, mutta ei ole missään vaiheessa ollut puolustuskannalla tai paennut. Ripa rakastaa mm.  kalkkunanakkipaloja ja kissanlihatikkuja.

Ripa on ottanut meillä jo tosi rennosti viime päivinä ja se vain jännittää, jos joku suoraan tulee kohti. Hän tarvitsee hetken aikaa tsuumailla ihmisiä, jonka jälkeen herkkupalat kyllä maistuvat ja kun pääset koskettamaan, niin puskemisesta ja varpaillaan häntä pystyssä teputtamisesta ei meinaa tulla loppua. Eli ansaittu luottamus hänen kanssaan tuottaa tulosta.

Ripan kanssa tulee edetä rauhallisesti ja antaa kissalle aikaa tottua uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Varsinainen mussukka hänestä on jo kehittynyt. Viikkojen aikana luottamus kertyy ja sisäkltä paljastuu ihana puskeva kissanen.

Ripaa ja muita parkanolaisia voi tulla katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. 040 7776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

Ripan kasvokuviot

Herra Ripa

Ripa

Ripa leppoisa kissa

Tiuhti ja Viuhti (yhteiseen tai eri koteihin)

30.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Nämä nuoret tyttökissat siirtyivät meille etsimään omaa kotia parkanon suuresta kissalaumasta. Kissat ovat majailleet meillä jo hyvän tovin ja odottavat vielä omaa loppuelämän kotiaan.

Tiuhti on arempi, eikä häntä saa silittää mutta hän tulee kuitenkin nukkumaan ihan viereen sohvalle. Säikähtää kuitenkin äkkinäisiä liikkeitä. Tiuhti haistelee ja maistelee sormia aina kun sormet hänelle ojennetaan. Tiuhti rakastaa myös leikkiä ja sitä hän jaksaisi tehdä vaikka kuinka kauan. Vieraat ihmiset ja kovat äänet saavat Tiuhdin piiloutumaan. Tiuhdille olisi tärkeää, että uudessa kodissa odottaisi reipas kissakaveri, joka rohkaisi Tiuhtia ja opettaisi, että ihmisen lähellä on hyvä olla.

Viuhdista on meillä ollessaan alkanut kuoriutua mahtavaluontoinen neiti. Hän säikkyy kyllä vielä kovia ääniä ja äkkinäisiä liikkeitä, mutta nukkuu vieressä sohvalla ja rakastaa silityksiä. Aina kun menen vessaan Viuhti juoksee perään ja tulee puskemaan jalkoihin. Olemme myös harjoitelleet nostamista vähitellen ja sekin menee ihan hyvin, pieniä hetkiä kerrallaan. Ensikodin pienet lapset saavat myös silittää Viuhtia ja hän on välillä myös näkyvillä vieraiden läsnäollessa. Vaikka varullaan vielä onkin. Tämä kissaneiti on todellakin sulattanut ensikodin sydämen.

Kissat etsivät rauhallista kotia/koteja missä tarvitaan ymmärrystä ja halua toimia aran kissan kanssa, kissan omaan tahtiin. Nämä kissat rakastavat muita kissoja ja uudessa kodissa pitäisikin mielellään olla vastassa reipas kissakaveri.

Lisätietoa meistä saat laittamalla sähköpostia osoitteeseen susannasuolahti@outlook.com

Kissat asustelevat Tampereella Annalassa.


Miina

22.04.2014
Yhteys: Johanna Uusikartano

Tässä esittäytyy ihana, juttelevainen Miina-neiti. Miina täyttää toukokuussa 5 vuotta ja nuoruuden riehumiset ovat jo takanapäin – mitä nyt kerran tai pari päivässä pitää juosta päättömästi ympäriinsä ja hyökkäillä näkymättömien hiirien kimppuun.

Miina tuli ensikotiin ensimmäistä kertaa marraskuussa. Silloin kissa oli hyvin, hyvin arka ja lähinnä piilotteli ensimmäiset pari kuukautta. Sitten hän hiljalleen rohkaistui, ja alkoi nukkua ihan ensikoti-ihmisen päässä kiinni kissahattuna. Miina pääsi muuttamaan uuteen kotiin tammikuussa, mutta palautui sieltä itsestään riippumattomista syistä takaisin ensikotiin. Alkuun se oli kissalle järkytys, mutta nyt Miina on taas oma itsensä.

Leluilla leikkiminen on Miinasta ihan ok, mutta ei hän niillä kovin usein innostu leikkimään. Ilmeisesti Miinalla ei ole edellisessä elämässään ollut leluja – paitsi sellaisia eläviä, mitä pihalta löytyy. Herkkujenkaan perään tämä neiti ei oikein ole. Sen sijaan silittelyt ja rapsuttelut ovat Miinasta ihan parasta! Niitä tyttö tulee ahkerasti hakemaan hereillä ollessaan. Äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet kuitenkin saavat kissan vielä pelästymään ja piiloutumaan. Miinaa ei vielä saa nostella eikä hän kiipeä syliin (paitsi kuulemma kerran juuri ennen palautumistaan ensikotiin), mutta kunhan tyttö alkaa luottaa täysin ihmiseensä/ihmisiinsä, käsittely alkaa hiljalleen onnistua paremmin.

Ikkunasta katseleminen on Miinan mieleen. Entisenä vapaasti ulkoilleena kissana Miina varmasti haluaisi päästä itsekin ulos eikä vain katsella muita ikkunasta, mutta koska hukkaan joutumisen mahdollisuus on niin suuri, Miina annetaan ainoastaan sisäkissaksi. Lasitettu parveke tai turvallinen ulkoilutarha olisi varmasti tämän(kin) kissan mieleen. Myös valjaisiin totuttaminen voisi ajan kanssa onnistua.

Miina luovutetaan madotettuna, sirutettuna, leikattuna ja rokotettuna (rokotus saatu marraskuussa). Marraskuisen terveystarkastuksen perusteella Miina oli terve tyttö, mitä nyt hammaskiveä oli päässyt kertymään ja se pitää lähitulevaisuudessa poistattaa. Miinan edesmenneellä veljellä kuitenkin oli todennäköisesti FIP (kissan tarttuva vatsakalvontulehdus), joten Miina voi kantaa samaa tautia oireettomana ja tartuttaa sen toisiin kissoihin, joten lääkärin käskystä Miina annetaan ainoaksi kissaksi.

Uudelta kodilta edellytetään kärsivällisyyttä aran kissan kanssa: se kyllä palkitaan! Uuden kodin täytyy myös sitoutua ruokkimaan Miinaa laadukkaalla ruoalla (markettiraksuja ei tälle tytölle syötetä) ja käyttämään Miinaa säännöllisesti eläinlääkärissä rokotuksilla ja terveystarkastuksissa.

Jos sinulla olisi tarjota sopiva koti Miinalle, lähetä sähköpostia osoitteeseen johanna.uusikartano@gmail.com. Kerro sähköpostissa kissahistoriastasi ja millaiseen kotiin Miina pääsisi. Koska Miina menetti jo kaksi edellistä kotiaan, uusi koti valitaan erityisellä huolella. Miina asuu tällä hetkellä ensikodissa Tampereen Hervannassa.

Mirja 1 v

16.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Mirja on n. 1-vuotias tyttö. Hänet on loukutettu pakkasten alta tamperelaiselta tehdasalueelta yhdessä sisarustensa kanssa. Ihmiskontakti oli elämän alkutaipaleella vähäistä, mutta enää sitä ei Mirjasta arvaisi!

Mirja pitää kovasti ensikoti-ihmisistään, joiden kanssa leikitään päivät ja nukutaan yöt. Mirja on hyvin leikkisä ja rakastaa pieniä palloja. Lelukepin avulla Mirjan saa houkuteltua hurjiin voltteihin. Mirja etsiikin kotia, mistä löytyy ahkera leikittäjä. Mirjassa asuu myös pikku velmuilija, sen suurista silmistä näkee, että jotain suunnitellaan. Iltaisin saadaan hepulikohtauksia ja mikäli huomiota ei ole saatu tarpeeksi, saattaa Mirja renkkua vähän verhoissa, hähää. Mirjan olisikin hyvä päästä kotiin, mistä löytyy kissakaveri, jotta energiaa saa hukattua kaverin kanssa painimiseen tihutöiden sijaan.

Uuden kodin täytyy myös ymmärtää, että Mirja saattaa tarvita aikaa sopeutuakseen uuteen kotiin. Ihan pienten lasten perheeseen Mirja ei välttämättä sovellu koska koville äänille ja äkkinäisille liikkeille Mirja on ainakin vielä vähän säikky.

Mirjalta on testattu Fiv ja FeLV ja kumpaakaan näistä sairauksista Mirjalla ei ole.

Mirja asuu tällä hetkellä ensikodissa Tampereen Hervannassa. Yhteydenotot ensikotiin vain englanniksi: nurcin.ugur@tut.fi . Tiedustelut suomeksi: mira@kissojenkatastrofiyhdistys.net