Emo Hanna ja pentu tulivat ensikotiin 28.10.16 Kissojen Katastrofiyhdistyksen toimitilalta Tampereen Raholasta.
Sinne ne olivat tulleet Hahmajärveltä Sastamalasta 1.10 loukutettuna ulkorakennuksesta, jonne Hannan pennut syntyi ehkä joskus elokuussa. Alunperin pentuja oli ainakin 3, mutta vain tämä punainen pikkuinen sinnitteli.  Pienellä viiveellä tytöksi paljastunut sai Elfe nimen. Elfe, eli entinen Hessu on nyt streriloinnista toipumassa ja venähtävämässä teiniksi. Kovin arka on tämä tyttö, ja ensikodin kiinnostus on keskittynyt nyt enemmän emoon Hannaan Hanna on osoittautumassa uteliaaksi ja emännän toimia kiinnostuneena katsovaksi tytöksi.   Ensikotiin Hanna tuli kovin pelokkaana, olihan se syntynyt 7/2015 ulos, ja selvinnyt yli talven tekeytyen mahdollisimman näkymättömäksi. Pihapiirissä kun metsästi supikoira.

Kovin hellyyden kipeältä tuntuu Hanna, mielellään nuolee kaveria ja tytärtään. Nimensä Hanna toivoo vaihdettavan  kun olemus tuo nykyisen ensikotiemännän mielestä kuninkaallisen edesmenneen prinsessa Lilianin. Olemus on siro, elegantti. Kokoa noin 3 kg, eli pieni kissa. Nyt steriloitu, rokotettu, sirutettu ja madotettu.

Huolellista laaduntarkastusta teki mm tutkiessaan emänänn tekemien rieskojen laatua ja jauhojen kelpoisuutta. Tarkka tyttö on tämä, ja vaikuttaa kissana fiksulta yksilöltä. Kunhan se rohkeus löytyisi, mitä ilman on joutunut elämään alkuaikansa. Ja alati ihmettelee mun karvattoman koirani pukemista, että mitä ihmettä siinä tapahtuu.

Tytär Elfe toipunut  steriloinnista, mikä on siis tehty sirutuksen ja rokotusten lisäksi, on taas leikki maistunut tyttökaksikolle. On ne vaan mainio kaksikko.

Nyt taas näyttää siltä, että kaksikko lähtisi yhdessä uuteen kotiin. Se voisi olla pennulle liikaa. Emo on rohkaistumasa hiljalleen, hieroo itseään joskus jalkaankin, antaa silittää, mutta syliin ei vielä saanut ottaa, siitä tuli takapakkia. Kaikki lähestymiset varoen, ja leikkimisvälinein, niin paremmin onnistuu.

Tässä ei olisi paijauskissoja, mutta ihania seuranpitäjiä, kauniita yksilöitä ja leikkisiä. Ja ehkä paijauskissojakin joskus. Ainakin Hanna on ihan sydän syrjällään hellyyttä.

Päivitetty 27.2.17

Kissoja voi tiedustella eeva.pulkkis@gmail.com