Hanna ja Elfe tulivat loukutettuina Sastamalasta 1.10.2016. Hanna oli syntynyt ulos edellisenä vuonna ja asunut ulkona.Hannan emo katosi. Pihapiiri ruokki kisua. Selvittyään talven mm. supikoiran metsästysretkistä Hanna sai pentunsa elokuussa 2016, sinne uos siis.
Talven ollessa vastassa talonväki tarttui asiaan ja pentue loukutettiin. Kaksi pentua ja Hanna emo saatiin loukutettua. Toimitilalla toinen pentu kuoli, Hanna oli terve, mutta pieni punainen pentu sairasti flunssaa. Pentu sinnitteli ja toipui, mutta jää pienikokoiseksi. Suurten keijunsilmien vuoksi sai nimen Elfe. Ensikotiin tulivat lokakuun lopulla. Alku oli hankalaa, eikä häntä ollut pystyssä kummallakaan. Se supikoira, jos se vaanii jossain?
Hanna ja Elfe ovat hyvin asettuneet taloksi. Tulevat toimeen toisten kissojenkin kanssa, jopa pentujen, joita täällä pentuensikodissa on tullut ja mennyt. Pienen koirankin kanssa on opittu pärjäämään. Häntä on jo pystyssä. Elämä on rauhallista ja tasaista. Ihmisen ja toisten menoja on kiva seurata. Hanna uskaltautuu antautumaan liehittelemään ihmistä kun on oikein nälkä. Elfe taas antautuu silitettäväksi, kun on sopivan rennon väsynyt. Leikkiäkin voisi ihmisen kanssa löytyä, sekä laserhiiren, että lelujen kanssa, mutta kun nuo toiset, pöh.Melkein antautuisi leikkiin, mutta paikalle ryntää lauma kaksi kertaa suurempia, kaksi maine coon kastraattia ja koira.
Tytöt ei enää elele varjoissa, vaan ihan reippaina tyttöinä täällä normaalielämän keskellä. Mikä on toki rauhallista mummoikäisen elämää. Kovasti on toisiinsa kiintynyt pari ja leikin jytistystä riittää vieläkin, onhan sitä leikkivajausta ollut varmaan Hannallakin koko elämä. Pikkuisen on rauhoittumassa sekin rintama, kun tytöt kasvaa. Tässäpä hieno kaksikko seuranpitäjäksi ja juttelukaveriksi rauhalliseen talouteen. Ihmisen kosketuksen salliminen on vielä harvinainen onni. Rauhallisella, kärsivällisellä lähetymisellä uskon tyttöjen vielä alkavan luottaa ihmisen kosketukseen. Ensikoti emolla ei valitettavasti ole aikaa runsaaseen henkilökohtaiseen lähestymiseen.   Kesyyntyminen olisi ehkä nopeampaa.

Nämä sopisivat vanhemman ihmisen ”projektiksi” kesyyntymisessä. Ehkä joku auttaa vanhoja, jotka ei netistä pysty tätä lukemaan. Upea tyttökaksikko, joka rauhallisemmissa oloissa voisi kesyyntyä nopeastikin.  Ensikodissa on aika rauhatonta, kun ensikoti toimii pentuja saavien ensikotina. Henkilökohtaista huomiota ei juuri liikene aikaa tyttökaksikolle runsaasti.

Molemmat on steriloitu, rokotettu, sirutettu ja madotettu. Ulos ei ole ollut pienintäkään kaipuuta. Ei tarvita valjasulkoiluja. Kiipeilypaikkoja arvostavat. Elfe on alle 3 kg ja Hanna hieman yli 3 kg. Siroja, kauniita kissoja.
Jos kiinnostuit, ota yhteys eeva.pulkkis@gmail.com. Kissat asustelevat nyt Vuorentaustassa Ylöjärvellä