Päivitys 8.10.17

Hanna ja Elfe tulivat loukutettuina Sastamalasta 1.10.2016. Hanna oli syntynyt ulos edellisenä vuonna ja asunut ulkona.Hannan emo katosi. Pihapiiri ruokki kisua. Selvittyään talven mm. supikoiran metsästysretkistä Hanna sai pentunsa elokuussa 2016, sinne ulos siis.
Talven ollessa vastassa talonväki tarttui asiaan ja pentue loukutettiin. Kaksi pentua ja Hanna emo saatiin loukutettua. Toimitilalla toinen pentu kuoli, Hanna oli terve, mutta pieni punainen pentu sairasti flunssaa. Pentu sinnitteli ja toipui, mutta jää pienikokoiseksi. Suurten keijunsilmien vuoksi sai nimen Elfe. Ensikotiin tulivat lokakuun lopulla. Alku oli hankalaa, eikä häntä ollut pystyssä kummallakaan. Se supikoira, jos se vaanii jossain?

Nyt Hanna ja Elfe ovat asustelleen ensikodissa lähes vuoden. Elfestä on kasvanut kämmenenkokoisesta rääpäleestä noin kolmekiloinen kissaneito. Kauniit oranssit keijunsilmät on sillä edelleen. Hanna oli aluksi mielistelijä, nojaili sääriin, kun ruokaa oli tarve saada, mutta nyt ruoan saannin varmuudesta vakuututtuaan ei nojaile enää. Sen saisi herkuilla lähestymään, mutta täällä kansoitetussa ensikodissa ei yksityistarjoiluja hyvällä katso kaverit. Nopeat syövät hitaat. Hannaa ei ole pystynyt vielä silittämään.
Elfe on puolestaan kiinnostunut ihmisen toimista, seuraa vessaan ja antaa silittää ainakin kun tahtoo itse. Väsyneenä paremmin. Määrätietoinen lähestyminen on vieläkin kauhistus, kiitos varmaan pienen rääpäle iän ja lääkekuurin silmätipan ja lisäruokien. Kun ihminen määrätietoisena lähestyi se tarkoitti pakolla kitusiin jotain mönjää tai silmiin jotain kylmää mönjää.
Olen aiemmin liputtanut, että yhteiseen kotiin. Nyt näyttää siltä, että voisivat mennä erikseenkin. Varsinkin Elfe kuitenkin tarvitsisi leikkikaverin. Elfe on punainen ja sillä kauniit oranssit silmät.
Hanna on kaunis harmaata sisältävä kissa.  Se on esillä reippaana myös kun vieraita käy, mutta silittää ei anna. Lahjonnalla olisi varmaan koulutettavissa. Elfe piiloutuu vieraiden tullessa aluksi. Tottuneet pieneen koiraan ja toisiin kissoihin. Eivät sovellut pienten lasten perheeseen.

 

Jos haluat tarjota kovan alun kissanelämälleen saaneille tytöille kodin, ota yhteys eeva.pulkkis@gmail.com. Kissat asustelevat nyt Vuorentaustassa Ylöjärvellä. Molemmat on rokotettu, sirutettu ja steriloitu, ja tietenkin madotettu monia kertoja.