Etsi:

Kissapörssi

Kissapörssissä esitellään Kissojen katastrofiyhdistyksen hoidossa olevia, kotia etsiviä kissoja.

Jos haluat tarjota kotia tällä sivulla olevalle kissalle, ota yhteyttä suoraan ensikotiin, jonka tiedot näet tekstin lopussa.

Kissan luovutushinnat:

Aikuinen, leikattu, rokotettu ja tunnistusmerkitty kissa: 100 €
Pentu, leikkaamaton, rokotettu ja sirutettu kissa: 100 €

Pennun mukana seuraa aina leikkausvelvoite. Pennun luovutusmaksusta palautetaan 20 €, kun kissa on steriloitu/kastroitu ja omistaja on lähettänyt toimenpiteestä eläinlääkärin kuitin yhdistyksen taloudenhoitajalle.

Kissapörssin kissat sijaitsevat Tampereella ja lähikunnissa.

Kissojen luovutushinnalla katetaan kissojen eläinlääkärikulut, hiekka ja ruoka.


Bastet & Sekhmet 7kk – Etsivät yhteistä kotia!

1.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Tässäpä kaksi vekkulia tyttökissaa, joilla riittää virtaa temmeltää vaikka kuinka paljon!

Bastet ja Sekhmet ovat sisaruksia, jotka tulivat kangasalalta. Ne syntyivät sisälle navetaan, pentueeseen jossa oli viisi muutakin pentua. Ulkona nämä eivät ole koskaan olleet, eikä ole tarkoitus sinne päästääkään. Minulle tullessaan, nämä olivat n. 16vk ikäisiä, eivätkä koskaan ihmistä nähneet, saati ollut pideltävinä.

Aluksi sijoitin pennut saunaan, ruokin ja pitelin puoli väkisin sylissä. Bastet tuntui hyväksyvän minut nopeammin, kuin siskonsa Sekhmet.
Kummatkin tulivat saunasta katselemaan maailmaa neljän päivän totuttelun jälkeen ja siitä se tutustuminen todella alkoi. Alussahan nämä lapsoset juoksivat piiloon, kun tajusivat että yritän saada niitä kiinni. Kuitenkin silmä tarkkana seurattiin, missä minä tai oma kissani Zahir meni. Uteliaisuutta löytyikin roppa kaupalla. Sain jo silitellä pentuja, kun ne nukkuivat tai leikkivät. Bastet aina ollut enemmän rohkeampi, mutta kyllä Sekhmetkin jo nykyään huomiota kerjää.

NYT lapset ovat jo tottuneita ihmisiin, sylikissoja ei niinkään, mutta viereen tullaan nukkumaan, kurnauskis sanotaan kun halutaan silityksiä ja rukki käy, heti kun mamma alkaa silitellä. Vieraatkaan eivät ole enää niin pelottavia, kuin sillon pentuna.

Bastet ja Sekhmet ovat sirutettu, leikattu ja madotettu. He etsivät yhteistä kotia, jossa elää elämänsä loppuun saakka. Ulkoilemaan ei näitä kaveruksia ole tarkoitettu, ellei valjaita lasketa. Parveke, jos löytyy, oltava LASITETTU tai VERKOTETTU.

Bastetista ja Sekhmetistä voit kysellä Miialta, Valkeakoskelta.

puh. 0405199477

 

 

Bastet 3

Minä olen Bastet, olen lähes kokonaan musta.

Minä olen Bastet, olen lähes kokonaan musta.

Missähän se sisko on?

Missähän se sisko on?

Sekhmet seuraa laseria tarkasti.

Sekhmet seuraa laseria tarkasti.

Minä olen Sekhmet ja olen kilppari väritykseltäni.

Minä olen Sekhmet ja olen kilppari väritykseltäni.

Tässä me leikimme yhdessä.

Tässä me leikimme yhdessä.

Linda 2 v

28.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Linda on 2-vuotias kaunis ja hurmaava tyttökissa. Se rakastaa ulkoilua parvekkeella, josta voi turvallisesti tarkastella luonnon ja liikenteen menoa. Joskus parvekkeella vierähtää tuntikin näin lämpimillä säillä, mutta tiedä sitten onko ulkoilu enää houkuttelevaa kun talven kylmät tulevat. Muuten Lindan aika kuluu rennosti makoillessa, sillä kovin leikkisä se ei ole. Joskus tosin pallon perässä on mukava mennä ja raapimispuuta raapia. Lindaa kannaattaakin tulevaisuudessa vähän aktivoida leikkimään, ettei sen päivistä tule liian tylsiä. Myöskin toivotaan, ettei se joutuisi olemaan pitkiä päiviä yksin, vaikka työpäivän ajan se pärjäileekin kotona yksikseen hyvin.

Lindalle sopiva koti olisi varmastikin melko rauhallinen. Se sopisi kotiin, johon halutaan nuorehko ja virkeä kissa, mutta ei kovin vauhdikasta tyyppiä. Myöskään kodin ei tulisi olla kovin vauhdikas, koska Linda reagoi esim. ihmisten kovaääniseen keskusteluun levottomuudella. Imuroinnista se ei myöskään pidä. Luulen, että Linda viihtyisi parhaiten pariskunnan kissana tai lapsipehdeessä, jossa lapset ovat jo isompia, ja osaavat ottaa kissan huomioon. Linda luovutetaan sisäkissaksi ja uuden kodin tuleekin tarjota sille turvallinen ulkoilumahdollisuus esim. lasitetulla/verkotetulla parvekkeella tai häkissä.

Ruoka- ja vessa-asiat Lindalta sujuvat hyvin. Se ei ole mitenkään ronkeli ruoan suhteen, joten kaupan märkäruoat, jauheliha ja laktoositon kermaviili kelpaavat. Lisäksi sille on aina tarjolla laadukasta kuivaruokaa ja vettä. Linda luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja tunnistemerkittynä.

Mikäli Linda vaikuttaa sinun kissaltasi voit kysellä lisätietoja Valkeakoskelta p. 041 7520139/Jaana. Mikäli en heti vastaa, niin jätä tekstiviesti.

Lindan rentoa makoilua.

Eetu 3 v.

26.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

013Eetu-kissa on oikea huomion kerääjä! Eetu viihtyy ihmisten seurassa ja tykkää olla sylissä. Illalla Eetu tulee viereen nukkumaan ja aamulla tulee luokse kuullessaan herätyskellon. Eetulla on oranssi-valkoinen puolipitkä turkki. Kisu on perusterve, sisäsiisti, syö hyvin ja on rokotettu, leikattu, sirutettu ja madotettu.

Eetu on kiltti, utelias ja rohkea ja ottikin paikat haltuun heti ensikotiin saavuttuaan. Kisu tykkää leikkiä höyhenhuiskalla sekä langan pätkillä. Toisinaan Eetu kierähtää selälleen ja saattaa haukata ja kääppiä kättä tai jalkaa, mutta kisu ottaa sen leikkinä eikä pure kuin kevyesti. Kynnetkään eivät ole esillä. Tämä kannattaa kuitenkin lapsiperheen ottaa huomioon.004

Eetu sopii parhaiten ainoaksi kissaksi, sillä se ei muiden kissojen kanssa tule toimeen. Ihanteellista olisi, jos kisu ei joudu olemaan pitkiä päiviä yksin, sillä se on erittäin seurallinen,

Eetu majailee luonani Tampereella Peltolammilla. Otathan yhteyttä sähköpostitse ja kerro, millainen koti sinulla olisi tarjota!

lotta.matikainen@elisanet.fi011

ZENA, tyttö, alle 1 v.

24.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

 

ZENA-tyttö

ZENA-tyttö

Zena tyttö siirtyi KKY:lle yksityisen henkilön kautta. Alun perin kissa on otettu talteen ja hoivaan Aitolahdesta kissapopulaatiosta, mutta kissan haltija ei voinut kissaa pitää oman elämäntilanteen muutoksen takia.

IMG_7635[1]Zena oli tiineenä tullessaan yhdistykselle, kissa rukka, itsekin vasta pentunen, varmastikin alle vuoden ikäinen. Zena on kovin siro ja tiineys oli hänelle raskas. Zena synnytti kolme isoa pentua, jotka kaikki kuolivat heti synnytyksen jälkeen. Neljäs pentu syntyi vielä myöhemmin, sekin menehtyi. Zena sai rauhassa toipua synnytyksestään ja piakkoin hänet steriloidaan, jottei uudelleen vastaavaa vahinkoraskautta pääse tapahtumaan.

Zena on iältään alle vuoden ikäinen ja kooltaan kovin pikkuinen rehveli. Antaa käsitellä ja kynnetkin voi leikata ilman raapimisjälkiä. Zena on madotettu, rokotettu, tunnistemrkitty (mikrosiru) sekä steriloitu. Sterilaatio oli kissalle vaikea, hänellä oli kiinnikkeitä kohdun ja virtsarakon välillä ja leikkaus oli hankala suorittaa. Zena on pian valmis muuttamaan omaan kotiinsa, kunhan ensin toipuu leikkauksesta.

Luonteeltaan Zena on herkkä ja arka, pelästyy kovia ääniä ja äkkinäisiä liikkeitä. Lasten kuitenkin on antanut koskea, ei ole vihainen. Lasten sylissä viihtyy hyvin. Tarvittaessa antaa kyllä äänimerkin, jos haluaa omaa rauhaa. Zena usein makoilee pienellä kerällä, etenkin jos huoneeseen tulee uusi ihminen tai joku asia pelottaa. Ei kuitenkaan lähde pakoon eikä mene piiloon. Antaa silitellä ja nostella, ei pure tai raavi. On tottunut muihin kissoihin, mutta soveltuu ainoaksikin kissaksi, kunhan kodin ihmiset ja ympäristö ovat rauhallisia. Zena tarvitsee aikaa ja paljon rakkautta.

IMG_7667[1]Zena syö laadukasta kuivamuonaa ja lihaa, märkäruokaa ei juurikaan syö. Ensikodissa on tottunut pellettivessaan, sisäsiisti. Ei missään nimessä luovuteta ulkoilevaksi kissaksi, on liian arka! Turvallinen parveke tai ulkoiluhäkki on sopiva vaihtoehto ”ulkoiluun”, vaikka ei ensikodissa ole ulos pyrkinytkään. Leikkii mielellään laserlelulla.

Yhteydenotot:  Aila Saranpää, puh: 045 – 8960901. Ei tekstiviestikyselyitä.

Kissa on ensikodissa Akaan Toijalassa. Kissan luovutushinta on 100 euroa, mikä maksetaan yhdistyksen tilille. Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena.

Hertta n.5v

22.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hertta muuttaa sunnuntaina omaan kotiin Helsinkiin <3

Veljekset Nasse ja Nasu 5-6kk

20.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Nasse ja Nasu ovat keväisiä pentuja maatilan pihapiirissä kasvaneita pojankoltiaisia.

Nasse hykertelee ja nauttii ihmisen huomiosta, kaikkea pitää puskea ja kehrääminen ja tassujen polkeminen kuuluu asiaan. Kiltti ja kaikin puolin hyvin sosiaalinen karvatassu. Nasu tykkää myös kovasti silNasu pörssiinPörssiin Nasse ja Nasuittelystä ja vähintääkin yhtä kovaa kuuluu kehräyksen surina, ujompi tapaus kuitenkin kuin veljensä. Uteliaisuutta riittää kummallakin.

Pojat lähtevät yhteiseen tai eri kotiin, kuitenkin kissa/eläinkaverin seuraksi.

Kissat luovutetaan leikattuina, madotettuina, rokotettuina ja sirutettuina.

Veljekset asustavat Sastamalassa Illossa.

Laitapa postia tulemaan millaiseen kotiin kissanpoikaa kaivataan.

Yhteystiedot: andersson.tiina@luukku.com Nasse

Orvokki & Oskari

19.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Orvokki ja Oskari- nämä pikku selviytyjät ,ovat nyt luultavasti 13-14 viikon ikäisiä.
Rokotus ,madotus ja sirutus on hoidettu.
Pikkuisten elämä oli vaakalaudalla ,jäivät noin 4 viikkoisina yksin ulos elämään puupinon alle ,kun emo joutui jonnekin.
Orvokki ja Oskari ovat siis joutuneet tukeutumaan toisiinsa ja toisistaan lohtua hakemaan jo niin pieninä.
Ilman ihmisen kosketusta 4viikkoiseksi eläneinä ovat vähän ujoja.
Tosi kilttejä kuitenkin. Eivät ole koskaan purreet eivätkä raapineet.
Syliin saa ottaa ja siihen  jopa jäävät joksikin aikaa. Rukkikin löytyy siinä vaiheessa.
Silloin kun virta on päällä ja touhua riittää kiinni ottaminen on haaste.
Mutta kun väsymys tulee ja asetutaan lepoon ,niin silitellä ja paijata saa mielin määrin.
Ja rukki hyrrää jälleen.
Ruoka maittaa molemmille ,ovat iloisia ja virkeitä vekkuleita.
Aikaa myöten luultavasti ihmisen sylikin haetaan ihan omatoimisesti.
Orvokki ja Oskari tarvitsevat todella toisiaan.
Kaikki kokemukset ovat jakaneet yhdessä ,kaikki pelot ja leikit , hädän ja nälänkin.
Siksipä heille etsitäänkin yhteistä loppuelämän kotia.
Orvokki ja Oskari haluavat elää sisällä ihmisen hellässä hoidossa.
Lasitettu parveke on molempien mieluisa ulkoilupaikka.
Näistä selviytyjistä kiinnostuneet voivat soittaa parivaljakon ”emolle” Valkeakoskelle
numeroon 040 556 9949/Anneli 
Oskari emonsa sylissä.

Oskari emonsa sylissä.

Kuvaaja keskeytti päiväunet.

Kuvaaja keskeytti päiväunet.

Orvokki Velski kissan vieressä parvekkeella.

Orvokki Velski kissan vieressä parvekkeella.

Tamara

19.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Tamara tyttönen on ehkä 1-2v ikäinen seurallinen neitonen.
Tamaran alkuperä on melko varmasti Virossa.
Tällaiset tiedot ainakin saatiin paikasta, jonne Tamara etsiytyi yksinhuoltajasisarensa ja sen 3 pennun kanssa.
Tiesivät ,että naapuri oli tuonut Virosta nämä kissat ,mutta sitten lähtivätkin Viroon takaisin kuukausiksi ja jättivät kissat tulemaan toimeen omillaan.
Onneksi näille kissoille naapuri otti huolehtiakseen porukasta.
Nyt siis Tamara on täällä ensikodissa, sisko sai jo oman kodin ja pennut on myös toisessa ensikodissa.
Näin välinpitämättömästi siis voidaan kohdella kissoja.
No- Tamaralla on hieno luonne. Hän on seurallinen ,kiltti ,hellyyttä kaipaava ,kellivä ja kehräävä nuori neiti.
Energiaa on ja kaikki paikat pitää tutkia ja tarkastaa. Ensikodissa olevien pentujen kanssa etenkin temmeltää elämänsä innolla.
Tamara haluaisikin jonkun leikkisän kaverin seurakseen . Näitä pikkuheppuja lisäksi nuolee ja hoitaa hellästi.
Tamara on leikattu ,rokotettu , madotettu ja tunnistemerkitty.
Kiltti tyttö ,joka ei ulos kaipaa.
Seuraa ,hellyyttä ja hyvää ruokaa -siinä Tamaran toiveet.
Jaa niin–lasitettu parveke on ihana. Siellä on kiva katsella maailman variksia  turvallisesti.
Tamarasta voi keskustella lisää numerossa 040 556 9949 /Valkeakoskella/Anneli
HPIM1297 HPIM1300

Mauri ,Lauri, Lilja ja Hilja

19.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

**Pennut ovat lähdössä uusiin koteihin**

Nämä 4 vekkulia syntyivät kunnalliseen löytökissapaikkaan
viimeisillään kiinni saadusta ja tosi häijystä ja villiintyneestä
emosta.
Emokissa oli todella häijy.Pentunsa hoiti kyllä hellästi ja hyvin.
Siinäpä olikin urakkaa ,kun pentuja piti silti yrittää käsitellä
jollain lailla ,että tottuivat heti alusta alkaen ihmiseen.
Konsteja ja keinoja piti keksiä jos jonkinlaisia ,että selvisi emon
hyökkäyksistä ja puremisista jollain lailla.
No-selvittiin–ei kyllä ilman vammoja. Välillä aika pahojakin.
Emo on nyt autuaammilla hiirestysmailla-kaikella kunnioituksella .
Siitä ei vaan olisi millään tullut kissaa ihmisen kanssa elämään.

Nämä pikkuiset ovat kuitenkin kaiken sen vaivan ja saatujen naarmujen
ja puremien arvoiset.
Pikkupalleroita ,jotka nukkuvat vieressä ,kiipeävät itse syliin ja
ovat ihan kuten kissanpentujen kuuluukin olla.
Tosin vauhtia ja uteliaisuutta riittää. Terveen merkkihän se on
,vaikka välillä pipoa kiristää ,kun mikään paikka ei saa olla
paikallaan.
Näille pienille ensikodin mamma toivoisi kotia ,jonne kaksi kaverusta
voisi muuttaa yhdessä loppuiäkseen.

On tullut selväksi ,että Mauri ja Lilja tykkäävät jotenkin toisistaan
ja ovat enemmän yhdessä
Sitten taas Lauri ja Hilja ovat niin kuin parivaljakko.
Tämä ”jako” ei ole kirkossa kuulutettu. Kaikki 4 ovat hyvää pataa keskenään.
4-valjakko menee kohtapuoliin rokotukseen ja sirutukseen. Madotukset
on hoidettu kuntoon.
Pikkuisista enemmän voi kysellä Valkeakoskelta Anneli-mammalta
numerosta 040556 9949

 

 

Lauri untenmailla.

Lauri untenmailla.

Tässä pikku Lilja

Tässä pikku Lilja

Hilja ja Lauri ovat melko samannäköisiä-

Hilja ja Lauri ovat melko samannäköisiä-

Mauri on kokonaan musta.

Mauri on kokonaan musta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mörssäri eli tuttavallisemmin Mösse

18.09.2014
Yhteys: Pauliina Mansikkamäki

Mösse on noin 3-vuotias leikattu poikakissa. Mösse on rauhallinen, mutta seurallinen ja utelias – aina siellä missä ihmisetkin. Mösse tykkää olla sylissä ja on kova kehräämään. Mösse tulee kyllä juttuun muiden kissojen kanssa, mutta muiden kissojen reviiriä Mösse ei aina tajua kunnioittaa ja siitä saattaa seurata sähinää. Tappelemaan Mösse ei kuitenkaan ryhdy, vaan lähtee tilanteesta rauhallisesti pois.

Mörssäri

Mösse on selvästi onnellinen kissa päästessään sisälle ja ihmisten seuraan.

Mösse on ollut omillaan ulkona, mutta nyt on hoidettu ja madotettu sekä terveeksi kissaksi eläinlääkärissä todettu.

Lisätiedot Pauliina Mansikkamäki (Hämeenkyrö)

pauliina.mansikkamaki(at)gmail.com

puh. 040 1858822

Puskukaverukset Miiu ja Senni

18.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

PuskuhetkiMiiu 1,5 v ja Senni noin 4 v muuttivat meille ensikotiin viime keväänä isosta kissalaumasta. Senni synnytti ja yhdessä Miiun kanssa hoiteli ainoan eloon jääneen pentunsa. Miiu ja Senni ovat olleet kimpassa ihan koko ajan ja näyttää siltä, että ovat kasvaneet yhteen. Aina samassa paikassa ja samaan tahtiin. Raskiiko näitä nyt enää toisistaan erottaa? Kun ovat vähän ujojakin ja tottuneet aina toisten kissojen seuraan. Ihmisten kanssakin pärjätään oikein hyvin, mutta ei niiden syliin vielä uskalleta tulla.

Senni ja Miiu tarvitsisivat turvallisen kodin, jossa on kissakokemustakin sopivasti. Ulos näitä mirrejä ei päästetä vapaasti kulkemaan. Siellä kun pelästyy jotakin, niin joutuu vielä ihan eksyksiin. Mutta kyllähän jokaisen kissan täytyy päästä aistimaan ulkoilmaa, joko turvalliselle parvekkeelle tai verkotetulle ulko-alueelle.Miiun taidonnnäyte

Miiu ja Senni tykkäävät syödä samaa ruokaa, varsinkin hyvälaatuiset kuivanappulat maittavat monta kertaa päivässä. Välillä täytyy kupit pitää tyhjänäkin, muuten rupeaa tytöille tulemaan liikaa massaa.Senni nuuhkii

Luonteeltaan tytöt ovat erilaisia. Miiu on höpsö, joka osoittaa innostustaan leipomalla lattiaa vasten tassujaan ja viskomalla häntäänsä samaan aikaan puolelta toiselle. Ihmisen kämmentä pusketaan hurjasti ja joskus maistetaan sormia. Miiu miukaisee vienosti, kun haluaa esim. oven takaa tulla ihmisen luokse.

Miiu tykkää kuljettaa pikkuesineitä alakertaan omaan ”huoneeseensa”. Viimeisimpänä kylppärin lattialta löytyi yläkerran keittiöstä napattu leipäviipale:) Miiulla on myös ihan oma tyyli syödä kuivaruokaa. Miiu ottaa kupista suun täyteen raksuja, pudottaa ne eteensä lattialle ja alkaa sitten syödä yhden kerrallaan:)

Senni on harkitsevainen kissarouva, joka antautuu siliteltäväksi ensin hännän tyvestä alaselästä ja oikein rentoutuessaan hyväksyy päänkin silittämisen. Joskus Senni kehrääkin:) Muita kissoja molemmat lähestyvät nätisti ja haluaisivat puskea tervehdykseksi. Ensikodin omat kissat eivät ole oikein samaa mieltä, joten Miiu ja Senni puskevat toisiaan niin, että päät kopsahtelevat. Mukavassa mielentilassa puskevat ihmishoitajankin päätä, kun pään tuo sopivasti heidän tasolleen.

Miiun saalis

Miiun saalis, leipäviipale

 

Miiu ja Senni asuvat Tampereen Hyhkyssä ja heille voi tarjota oikeaa kotia: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jethro ( ulkoilevaan kotiin pian)

17.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Jethro 11v. kissaherra kaipailee uutta kotia elämänmuutosten takia. Ennen ensikotiin tulemista vuodet pennusta tähän päivään ovat vierähtäneet leppoisan isännän huomassa ja kesänaapureita viihdyttäessä.  Kesää haistellen ja lämmöstä nauttien ja talven kylmää talon vintille paeten. Elämä on ollut hyvin leppoista, on saanut juosta ulkona ympärillä olevaa elämää seuraten ja ihmetellen.

Nyt kuitenkin äkisti Jethron elämä on muuttunut, omistajan äkillinen menetys  ja koti missä ei ole enää ketään vastassa ovat keikauttaneet maailman nurin päin.

Jetro on rauhallinen ja lempeä kollin poikanen. Silittely ja rapsuttelu tuntuvat mukavalta vaikka uusi paikka vielä ihmetyttääkin. Jetro tykkää kuulemma hypähtää selkään/olalle katselemaan maailmaa ja kova poika on kuulemma puhumaan, täälläkin jo hieman alkanut juttelemaan minulle.

Kissa joka ei kesyttelyitä kaipaa, vaan pienen palan sohvan reunaa johon käpertyä omistajan viereen ja pienen palan juuri SINUN sydäntä saadakseen uuden rakastavan kodJetroin.

Jethro luovutetaan ainoaksi kissaksi ja kotiin jossa pääsee ULKOILEMAAN.

Jethron uuden kodin löytymisellä on KIIRE , koska vanha herra  stressaa niin kovasti ulkoelämän vaihtumista sisällä oloon.

Luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Kissat majoittuvat tällä hetkellä Sastamalan Illossa

Yhteydenotot :andersson.tiina@luukku.com puh.0401741051 (jätä textiviesti jos en vastaa)

Martti 1-2v

16.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Ihana Martti <3 10447391_10152705123618535_5933129301745620666_n                          

Martti on isosta kissapopulaatiosta, ja iäksi on arvioitu 1-2vuotta. Martti tulee toimeen muiden kissojen kanssa hyvin, perheen koirakin on ihan ok. Martti on hieman ujo, uudet ihmiset ja 

kovat äänet saattavat pelottaa. Oman porukan kanssa on rohkeampi, illalla kiidetään pitkin kotia kissakavereiden kanssa ja leikitään kovasti :) On kova syömään ja kaikki ruoka maistuu, vessa asiat tehdään aina siististi sinne minne kuuluukin. Martti rakastaa rapsutuksia ja läheisyyttä. Kellahtaa mahalleen, kun sitä alkaa silittää :)  Lempipaikka on sängyssä nukkumassa muiden kissojen kanssa kylkikyljessä. 

Sopisi ehkä myös ainoaksi kissaksi mikäli ihmisellä on aikaa tarpeeksi, mutta olisihan ne kissakamut kivoja :) Ensikodissa on myös lapsia, että niihinkin on totuttu.10653724_10152705127648535_9198319744321915358_n

Martti luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna.

Marttiin saa tulla tutustumaan sovitusti Ylöjärvelle. Kerron mieluusti lisää Martista puhelimitse tai sähköpostilla.

Satu Hakala

045 31 77 100 (laita viesti jos en vastaa)

ihana.satu@suomi24.fi

 

Iiris ja Lilja

14.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Tyttökissat (n.2v) Iiris ja Lilja tulivat ensi kotiin Iiriksen vielä ollessa tiineenä ja Lilja juuri synnyttäneenä mutta pentunsa menettäneenä emokissana. Nämä 2 hyvin lempeää emokissaa ovat hoitaneet ensikodissa ollessaan myös orpopentuja, kaikki on otettu ilolla vastaan Iiriksen ja Liljan suurperheeseen. Pennut alkavat olla jo isoja ja kohta koittaa niidenkin aika jättää ensikoti ja emonsa joten myös näiden tyttösten on aika aloittaa elämänsä uudessa kodissa.

Lilja (kirjava, rukean/oranssin sävyinen) on tytöistä äänekkäämpi, juttelee kovasti ja hyörii perässä. Liljan dominoiva luonne saa epäilemään onko hänestä kenenkään kissakaveriksi vai menisikö paremmin yksin tai lähtisi ensikodista pennun kanssa. Joka tapauksessa Lilja tarvitsee kodin jossa saa paljon ihmisseuraa. Nauttii rapsuttelusta ja sylissä olosta.

Iiris (valko-raidallinen) on tytöistä pienikokoisempi ja hieman ujompi, tosin epäilen Liljan dominoivan luonteen hieman vaikuttavan tähän kun samoissa tiloissa eletään.  Iiris on kuitenkin kaikin puolin kiltti Iiriskissa ja lempeä. Pitää silittelystä, mutta sylittelyä pitää vielä harjoitella.

Tytöt luovutetaan ERI koteihin

Luovutetaan leikattuina, madotettuina rokotettuina ja sirutettuina

Luovutus SYYSKUUN lopulla

Asustelevat Sastamalan Illossa

Yhteydenotot: andersson.tiina@luukku.com PUH. 0401741051

 

 

Lilja

 

 

 

 

 

 

 

Venla

14.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

VenlaVenla  10v. saapui ensikotiin eilen 30.8.14. Sitä ennen vuodet pennusta tähän päivään ovat vierähtäneet leppoisan isännän huomassa ja kesänaapureita viihdyttäessä.  Kesää haistellen ja lämmöstä nauttien ja talven kylmää talon vintille paeten. Elämä on ollut hyvin leppoista, on saanut juosta ulkona ympärillä olevaa elämää seuraten ja ihmetellen.

Nyt kuitenkin äkisti Venlan elämä on muuttunut, omistajan äkillinen menetys  ja koti missä ei ole enää ketään vastassa ovat keikauttaneet maailman nurin päin.

Venla on yltiösosiaalinen tyttö kissa joka tulee tarvitsemaan paljon huomiota. Sylissä tykkää olla ja siihen vaatii väkisin, tassut ja häntä vipattaa koko ajan. Ovat tottuneet ensikodissa toimimaan lasten kanssa.

Ihana kissa joka eivät kesyttelyitä kaipaa, vaan pienen palan sohvan reunaa johon käpertyä omistajan viereen ja pienen palan juuri SINUN sydäntä saadakseen uuden rakastavan kodin.

Luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Kissat majoittuvat tällä hetkellä Sastamalan Illossa

Yhteydenotot :andersson.tiina@luukku.com puh.0401741051 (jätä textiviesti jos en vastaa)

Lumikki ja Lumo n. 1-2v. Yhdessä tai Erikseen

13.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lumikki

LUMO 1.7IMG_4127

IMG_4153

 

 

 

 

 

 

 

 

blogiinLumikki (musta-valkoinen) ja Lumo (harmaa-valkoinen) ovat nuori tyttökaksikko joka jo kovasti odottaa uuteen kotiin pääsyä. Pihalla syntyneet ja kasvaneet tytöt jäivät jälkeen talon asukkailta. Olipa onni kuitenkin, että tytöt saivat uuden mahdollisuuden nauttia elämästä turvassa ja lämpimässä.Kuukausien saatossa tytöt ovat saaneet paljon rohkeutta lisää, tulevat tykö ja nauttivat olostaan ihmisten ympäröimänä.

Lumikki on seurallinen ja utelias kissa, katselee mielellään vierestä mitä me ihmiset kulloinkin kotona teemme. Lumikki on jäänyt koltaan hyvin pieneksi, liekö syynä vajavainen ravitsemus nuorenpana. Leluilla leikkiminen on myös intohimo tälle neidille, pahimmat hepulit laittavat matot rullalle. Toki tälläkin kaunottarella on rauhallisempi puoli, silloin otetaan hyvä asento kiipeilytelineeltä tai maton kulmasta ja annetaan aikaa kauneusunille. Lumikilla on prinsessan elkeet, kissaneiti vaatii ”hentoa” ääntään käyttäen palvelua ruokaa tarjottaessa, ruokakipolle täytyy nostaa… prinsessat totisesti kaipaa palvelua. Lumikki nauttii suunnattomasti myös kissaseurasta, kaikille kissoille jutellaan ja puskutellaan minkä ehditään, oikea seuraneiti konsanaan.

Lumon kiltti ja rauhallinen luonne on pikku hiljaa tullut esiin. Lumo on tuplannut kokonsa tulonsa jälkeen, linjoistaan kiinni pitäminen ei huoleta tätä tyttöstä ollenkaan.Ennen vain kiipeilytelineellä viihtynyt tyttönen tepastelee jo mielellään katselemassa valtakuntansa rajoja ja alamaisiaan. Kyllä sitä leikkiäkin joskus täytyy mutta monesti kauneusunet vievät voiton hiirijahdista. Lumo on luonteeltaan määrätietoinen primadonna ja pitää perheeen kollipojat ruodussa. Illan edetessä tämäkin neiti syttyy liekkeihin, monesti ne päivän ainoat hepulit hepuloidaan illan hämärtäessä. Parhaimmillan tämä kissaneiti on rauhallisessa ja seesteisessä ympäristössä.

Uuteen kotiin yhdessä tai erikseen mutta ehdottomasti kissakaverin seuraksi. Luovutetaan madotettuina, rokotettuina, sirutettuina ja leikattuina.

Tytöt asustavat Sastamalan Illossa

Olisiko sinulla tarjota turvallinen ja pysyvä loppuelämän koti ? Kerro minkälainen koti sinulla olisi heille tarjolla :) Lisätietoja ja yhteydenotot andersson.tiina@luukku.com Puh. 040 1741 051

 

Pikkumusta 3 v.

27.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Utelias Pikkumusta

Pikkumusta alias Piki tuli ensikotiin 10.08. Hän on elänyt kissapopulaatiossa ja ei ole tottunut vielä ihmisiin. Alku ensikodissa alkoi hyvin pelokkaasti sängyn alla. Seuraavalla viikolla laitoimme maakuhuoneeseen Feliway haihduttimen, josta oli suuri apu Pikkumustan rentoutumiseen. Pikkuhiljaa illan ja hämärän tullen aloimme nähdä vilauksia Pikistä eteisessä, vessassa ja keittiössä. Myös ensikodin muihin kissoihin on tehty tuttavuutta ja innostuttu leikkimään.

Nyt iltaisin kun ihmisväki rentoutuu olohuoneen sohvalla Piki uskaltaa tulla samaan huoneeseen. Luonteesta voi ainakin huomata uteliaisuuden. Mutta vähänkin jos liikahtaa paikaltaan Pikkumusta juoksee makuuhuoneeseen, kuitenkin hetken päästä sieltä palaa.

Alkuun oli pientä ongelmaa että mihin ne tarpeet tehdään. Pari kertaa päästi sänkyymme tarpeensa. Toiminta loppui kun laitoimme pellettien lisäksi hiekkaa tarjolle sängyn alle. Nyt olemme siirtäneet laatikot vessaan, missä muutkin kodin kissat käyvät ja ongelmia ei ole enään ollut.

Pikkumusta etsii kotia josta löytyy kärsivällisyyttä ja ymmärystä arkaa ja ihmisiin tottumatonta kissaa kohtaan.

Myös kissakaveri olisi varmasti Pikin mieleen, joka voisi hieman näyttää esimerkkiä että ei noita ihmisiä tarvitse pelätä.

01.09 Nyt on Pikkumusta saanut jo niin paljon rohkeutta että oleskelee talon ihmisten kanssa samassa huoneessa, eikä säntää pakoon jos kävelee rauhallisesti ohi. Kinkkuakin on jo uskallettu syödä kädestä. Parvekkeella käynti oli hyvin jännittävä kokemus, monta kertaa ravasi sisälle ja ulos, mutta onneksi Pikin uteliaisuus saa pelosta vallan.Pikkumusta

17.09 Pikkumusta rohkaistuu koko ajan pikkuhiljaa, nyt saa mennä jo aika lähellekkin tyttöä ja varovasti kun ojentaa käden niin sitä haistelee. Pikkumustan saa todella helposti innostumaan melkein mistä lelusta vain ja leikkisyyttä kyllä löytyy!

Ihmetellään parvekkeella ulkomaailman ääniä.

Ihmetellään parvekkeella ulkomaailman ääniä. 

 

Pikkumusta asustaa tällä hetkellä Tampereella. Hänet leikattu, sirutettu ja rokotettu.

 

 

Yhteydenotot:

Adelina MaruPikkumusta

p. 0465760530

email: adelina.maru@gmail.com

Eetu Uusitalo

p. 046-6223931

email: eetun02@gmail.com

 

Mirja 1,5 vuotta

21.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

IMG-20140622-WA0007IMG-20140718-WA0004

Mirja on vekkuli nuori tyttö, joka saapui ensikotiin ennen vuodenvaihdetta. Mirja loukutettiin yhdessä sisarustensa kanssa tamperelaiselta tehdasalueelta pakkasten alta. Mirja on sopeutunut sisäkissan lokoisaan elämään loistavasti. Ensikoti-ihmiset ovat Mirjalle hyvin tärkeitä, heitä tullaan aina tervehtimään häntä pystyssä aamuisin ja työpäivän jälkeen. Mirja rakastaa silityksiä ja sylissä köllöttelyä. Silkkaa loikoilua Mirjan elämä ei kuitenkaan ole vaan tässä neidissä riittää virtaa. Mirja rakastaa pieniä palloja ja niiden jahtaamista. Lelukepin perässä Mirja intoutuu usein tekemään hurjia voltteja. Mirja tarvitseekin kodin, jossa häntä jaksetaan leikittää -sekä tietysti silitellä ja sylitellä.

Mirja luovutetaan vain sisäkissaksi turvalliseen kotiin.

Mirja on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Mirja on myös testattu negatiiviseksi Fiv ja FeLV-sairauksien osalta.

Mirja asuu tällä hetkellä ensikodissa Tampereen Hervannassa. Yhteydenotot ensikotiin vain englanniksi:  nurcinugur@yahoo.com  Tiedustelut suomeksi: mira@kissojenkatastrofiyhdistys.net

"Oletko sinä minun uusi mammani?"

”Oletko sinä minun uusi mammani?”

Miko

20.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

** Miko on muuttanut uuteen kotiin! **miko

Milla ja Mimmu

19.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Suloinen Mimmu varjossa

Suloinen Mimmu varjossa

Milla #3

Milla

 

Milla ja Mimmu ovat Parkanon suuresta kissapopulaatiosta. Tytöt ovat arviolta noin 1.5 vuotiaita. Heidät on rokotettu, madotettu, leikattu, sirutettu ja nyt valmiita omaan kotiin. Tytöt varmasti pärjäisivät eri kodeissakin, mutta etenkin Mimmulle olisi kiva olla reipas kissakaveri rohkaisemassa. Millalta löytyy taas sen verran energiaa, että hän hyötyisi varmasti leikkikaverista.

Milla

utelias Milla

Tytöt ovat edelleen arkoja. Luottoa ihmiseen alkaa kuitenkin pikkuhiljaa tulla. Kosketus ja silittely on edelleen hieman epäilyttävää tytöistä, mutta ovat kummiskin mielellään seurana. Päivitys 15.8. Millaa sai silittää :) Milla etenkin tykkää seurata ja ”auttaa” kaikessa mahdollisessa. Tulevat sänkyyn viereen iltaisin ja aamulla. Namut ja leikkeleen palaset tullaan kädestä hakemaan. Muutenkin ruoka maittaa hyvin ja laatikolla osataan käydä. Tytöt ovat kovin energisiä. Kaikenlaiset lelut tuntuvat kelpaavan, etenkin laservalo ja narun pätkät ovat suuressa suosiossa rapisevien/kilisevien lelujen kanssa. Milla on vähän varautuneempi sähisijä jos on muista kissoista kyse. Tytöt tulevat myös toimeen koirien kanssa. Lapsista ei ole kokemusta, suosittelisin tyttöjä ”aikuiseen perheeseen”, koska he tarvitsevat aikaa ja kärsivällisyyttä matkallansa.

Mimmu

Mimmu

Tyttöjä voi tulla katsomaan ensikotiin Linnainmaalle.

Yhteystietoni: Piia
piia.pekkarinen91@gmail.com | 040 568 3261

Tiuhti

13.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
tiuhti1

Tytön kaunis väritys.

Tiuhti on noin parivuotias Parkanon suuresta populaatiosta tullut tyttökissa. Tiuhtilla on kiiltävä musta turkki, valkoiset ”sukat” jokaisessa tassussa, sekä nenässä persoonallinen valkoinen läikkä. Neiti on vielä hieman arka, mutta kovin utelias. Lelujen perään on mukava juoksennella, ja leikittämällä saakin Tiuhtin parhaiten luokseen. Käsiä kyllä nuuskitaan, mutta silitettävänä olemisen iloa tyttö ei aivan vielä ole keksinyt.

Päivitystä 20.8.2014:

Tiuhtin arkuus on vähentynyt päivä päivältä ensikodissa. Alussa oli paljon piilossa sängyn alla, mutta nyt leikkii ja loikoilee rennosti pitkin asuntoa. Tiuhtin seuraksi on tullut kaksi uutta ensikotikissaa, joiden kanssa tyttö tulee hienosti toimeen. Toinen uusista tulokkaista on muutaman kuukauden ikäinen tyttöpentu, jolle Tiuhti opettaa nätisti kissan tavat. Ihana persoona!

Päivitystä 1.9.2014:

Tiuhti tuli puskemaan kättä ja antoi silittää! Ensikotiin saapui rohkea kissa josta Tiuhtikin on saanut rohkeutta. Jatkamme täällä silitysharjoitteluja ja odottelemme kotiehdokkaita. :-)

_________________

Tiuhti etsii kotia jossa olisi rohkea kissakaveri tai kavereita. Tyttö on ollut paljon tekemisissä muiden kissojen kanssa, ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Tiuhti voisi sopia myös rauhalliseen lapsiperheeseen.

Tiuhti on leikattu ja sirutettu. Vain sisäkissaksi.

Tiuhti majailee ensikodissa Tampereen keskustassa.

Lisätietoa ja kyselyt: 

laura.valitalo@gmail.com

puh. 040 848 4076 (tekstiviestikysely)

tiuhtinleikit

Tiuhti leikkimässä hiirensä kanssa, höpsö tyttö :)

tiuhti3

”Missä mun oma koti?”

tiuhtiloikoilee

Kissankulman Töpö

1.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Töpö

TÖPÖ muutti Hämeeseen alkukeväällä. Mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Töpö on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Töpö on arviolta noin 3 -vuotias mustavalkoinen tyttö.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Töpön kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Töpö tutkaileekin touhuja tarkasti turvallisesta paikasta. Töpöllä on nimensä mukaisesti normaalia lyhyempi häntä. Töpö on kiltti, mutta arka ja suhisee varuilta aina ensin ennen kuin edes tietää mikä tilanne on =) Töpö myös hakee mielellään turvaa toisesta kissasta, joten kissakaveri olisi kiva uudessakin kodissa.

Töpö on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Töpö asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Töpö luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai suojatulla parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Velski

28.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Velski  nimi tulee savolaisten käyttämästä ”velj-mies” sanasta ,joka sitten vääntyy kotoisesti Velskiksi.
Poika nimeltä VELSKI on arviolta noin 1,5-2 vuoden ikäinen raamikas  hurmuri ,joka löytyi leikkaamattomana nuorena viettelijänä kuljeksimasta ja kaikkien seuraan lyöttäytyvänä kulkurina.
Hän on siis tosiaan seurallinen ja kiltti herrasmies.
Eipä poikaa ole kotiin kaivattu ,eikä perään kyselty.
Hyvänä Velskiä on aiemmassa kodissaan pidetty ,koska on niin luottavainen ja hellyyttä kaipaava persoona.
Ulkoinen hoito on tosin ollut vähän niin ja näin. Turkkia ei ole ilmeisesti koskaan kammattu eikä kynsiäkään leikattu. (nyt on nekin toimenpiteet hoidettu) Sitä tärkeintä leikkausta ei ole ainakaan viitsitty hoitaa ,ehkä sen vuoksi onkin lähtenyt ”naisiin” ja sille tielleen eksynyt.
Nyt Velski on rokotettu ,tunnistemerkitty ,madotettu ja kastroitu.
Äärettömän hellyydenkipeä nuorimies. Ahkera leikkimään melkein millä vaan . Mattojen alla
möyriminen on ihan mielipuuhaa.
Muiden kissojen kanssa tulee toimeen ,yksinkin saa ilon irti elämästä ,kunhan hellä ihminen on seurana.
Pieneen yksiöön ei poika ilmeisesti sovi–on senverran tuota energiaa.
Yksin ulkoilevaksi häntä ei myöskään anneta ja turvallinen parveke (lasit/verkko) on Velskille  mieluisin ”ulkoilupaikka”.
Velski odottaa uutta kotia tositarkoituksella ihmiseltä/perheeltä ,joka vannoo ”vihkivalan” : kunnes kuolema meidät erottaa.
Velski  asuu Valkeakoskella ja
puhelin numero on 040 556 9949/Anneli

Reetu reilut 2 v.

21.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Reetu on noin parivuotias leikattu kissaherra, joka etsii itselleen loppuelämän kotia! Reetu on alkujaan isosta populaatiosta, jossa se on tottunut kissakavereiden seuraan.

Varsin vinkeännäköinen kolli on kyseessä: muuten valkoinen, mutta selkä ja häntä harmaat. Ja päälakea koristaa toispuolinen ”tukka”. Kauniit ja vihreät silmät on tämän kissan valtti: Reetu on kova poika pelaamaan silmäpeliä!

Reetu saapui Tampereella sijaitsevaan ensikotiin vähän arkana tapauksena. Ihmiset pelottivat sen verran, että Reetu tyytyi pysymään laatikossa ja tärisemään. Kuitenkin luonteeltaan hyvin uteliaana kissana Reetu on rohkaistunut hurjaa tahtia! Viikon kuluttua ensikotiin saapumisesta Reetu alkoi osoittaa kunnon kissanelkeitä ja löysi löhöämisen ja leikkimisen riemut.

Päivisin Reetu tyytyy nukkumaan hiukan katseilta piilossa, mistä kömmitään syömään ja tutkimusretkille.  Utelias tapaus tämä poika on: kodin liikkeitä seurataan tarkasti ja ihmisiä tuijotetaan ihmeissään. Kuitenkin isommat puuhat säikäyttää, jolloin Reetu vetäytyy turvaan, josta poistutaan  ”vaaran” ollessa ohi. Joka päivä poika käy kuitenkin rohkeammaksi ja hakeutuu lähemmäksi ruokinta-automaattina toimivaa ihmistä.

Vaikka Reetu onkin hieman arka, on se myös hyvin kiltti ja herkkä. Silitystä se väistää, jos voi, mutta ei kynsi tai pure. Luottamuksen kasvaessa antaa varmaan silittääkin, mutta se,  tuleeko Reetusta varsinainen sylikissa jää nähtäväksi.

Parhaiten Reetu sopii kotiin, jossa on sosiaalinen kissakaveri, joka opettaa kissanelämän tavoille. Arkuuden vuoksi Reetua ei suositella koiratalouteen, tai kotiin jossa on pieniä lapsia. Reetu tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä, jotta oppii luottamaan ihmisiin, sekä suojaisan paikan, minne vetäytyä tarkkailemaan maailmaa.

Herkkutikuista poika tykkää ja niitä käyttämällä alkaa oppia, että ihminen on kätevä ruokinta-automaatti :) Leluilla Reetu tykkää kovasti leikkiä, ja ei varmaan leikkikaveristakaan olisi haittaa!

Päivitys 08.06. Reetu tykkää syödä kovasti kinkkua, ja uskaltaa tulla sitä hakemaan kädestä asti! :)  Kiipeilypuun päällä ja sängyssä asti käydään nukkumassa ja sieltä on kiva seurailla kodin tapahtumia.

Reetu on leikattu, rokotettu sekä tatuointimerkitty.

Kissan luovutushinta  maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk aikana. Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena. Kissan mukaan tulee rokotuskortti ja erilaisia oppaita ja esitteitä.

Yhteydenotot ja lisäkysymykset: hanna.eskelinen@uta.fi

Kissankulman Hannu

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

HANNU aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen kavereidensa kanssa alkukeväällä. Hannun mukana muutti suuri osa isoa, maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka jäsenet lienevät kaikki sukua keskenään. Hannu on arviolta noin 3-4 -vuotias, erikoisen liukuvärjätyn harmaa-valkoisen turkin omistava kollipoika.

Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Hannua, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Hannun ja muiden tämän lauman kissojen kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Hannu tutkaileekin touhuja tarkasti uuninpankolta oman tyynynsä päältä. Hannu tykkää makoilla kylki kyljessä muiden kanssa uunilla, joten kissakaveri uudessakin kodissa olisi varmasti kiva juttu! Hannu voi muuttaa myös jonkun laumakaverinsa kanssa samaankin kotiin.

Hannu on aika rauhallinen herrasmies, joka antaa kyllä tosi varovaisesti koskettaakin, mutta kovin läheisiä hellyydenosoituksia Hannu vielä karttaa. Hannu on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Hannulla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Hannu asustaa nyt sukulaistensa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Hannu luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Kissankulman Rami

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

RAMI on aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen possensa kanssa alkukeväällä. Ramin mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Rami on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Rami on arviolta noin 3-4 -vuotias valko-harmaakuvioinen, vähän itämaisiakin piirteitä omaava kollipoika.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Ramia, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Ramin kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Rami tutkaileekin touhuja tarkasti joko jääkaapin korkeuksista tai uuninpankolta oman tyynynsä päältä.

Rami on aika rauhallinen ja mietteliäs kaveri, joka sitten illan tullen osaa kyllä rutata matot ja antaa leluille kyytiä. Rami on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Ramilla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Rami asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Rami luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat Ramille varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

MIMMI

21.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

kasetti 030kasetti 020kasetti 011Mimmi-kissa tyttönen on syntynyt kaksi vuotta sitten isoon kissapopulaatioon. Mimmille lähdetäänkin etsimään ensisijaisesti kotia, jossa hänelle on reipas kissakaveri, jotta hän ei stressaannu yksinolosta. Aikuisten rauhallinen käytös on Mimmille mieleistä, joten aivan pienten lasten seura ei ole toivottavaa. Mimmi voidaan sijoittaa myös sukulaiskissan Ripan kanssa samaan kotiin.

Mimmi on äärimmäisen utelias ja herkkupalojen perässä hän tulee minne vain.

Hän rakastaa herkkupaloja ja ja tulee nuuskimaan kättä herkkujen toivossa.   Mimmi antaa silittää, silloin kun se hänelle sopii. Yleensä iltaisin tai aamuisin kun hän on rauhallisesti asettunut makuullle. Kissanpuu on Mimmin lempipaikka. Mimmi vaikuttaa hyvin kiltiltä kissalta. Hän ei ole koskaan ollut puolustavalla kannalla. Jos hän säikähtää, hän itse väistää. Kynsiä tai hampaita ei ole käyttänyt. Kiinnipitämisestä hän ei pidä, mutta silitykset ja leikkiseura kelpaavat.

Mimmi sai pennut toisessa ensikodissa ja imetti heidät luovutusikäisiksi. Nyt olisi Mimmi-äidin vuoro saada oma koti.

Hän kurkkii milloin minnekin. Hänen on nähtävä mitä missäkin tapahtuu. Ruoka kiinnostaa erityisesti ja sen perässä hän menee vaikka kuljetuskoppaan.

Mimmi on sirorakenteinen ja hänellä on pitkä kapea häntä.

Uudet ihmisetkään eivät saa häntä piiloon. Mimmi leikkii naruilla ja palloilla.

Synttärikemujen jälkeen huomattiin, että Mimmi tykkää hirmuisesti ilmapalloista ja jahtaa niitä antaumuksella pitkin keittiötä. Mimmi tykkää myös kissanmintusta ja kieriskelee lattialla ja puskee saadessaan sitä haistella.

Mimmin kanssa tulee edetä hitaasti, kissan omalla tahdilla ja halulla. Mimmissä on erittäin paljon potentiaalia ihmiseen luottamiseen, sillä hän on rohkea luonteeltaan. Tämä näkyi jo heti ekoina päivinä hänen lähtiessään liikkeelle piilopaikastaan.

Mimmi on leikattu ja rokotettu ja sirutettu.

Jos haluat kuulla lisää, voit soittaa ja tulla Mimmiä katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. Puh. 0407776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

Nuori kolli Pavarotti

4.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pavarotti on noin parivuotias komea nuori kolli. Pavarotti on ollut nykyisessä ensikodissaan jo useamman viikon ja alkanut mukavasti kotiutua. Ensimmäisen viikon se vietti pääosin turvapaikassaan sängyn alla, mutta sen jälkeen rohkaistuminen on edennyt nopeasti. Tullessaan ensikotiin se oli kopassaan pää tiiviisti nurkkaan käännettynä. Jännitys oli alkuun niin kova, ettei se tohtinut edes kopastaan ulos katsoa. Saadessaan aikaa ja rauhaa sopeutuminen uuteen paikkaan lähti mukavasti käyntiin.

Pavarotti on elänyt koko ikänsä muiden kissojen seurassa ja ensikodissa se nauttii kovasti kolmen kissakaverin seurasta. Pavarotti tarvitseekin jatkossa kodin, jossa sillä olisi kissakaveri. Muiden kissojen kanssa on kiva leikkiä hippaa ja seurata niiden touhuja. Herrasmiehenä Pavarotti on lähestynyt muita kissoja hienovaraisesti ja kunnioittaen. Pavarotti tarvitsee kodin, jossa sen annetaan rauhassa sopeutua ja tutustua uuteen ympäristöönsä. Liian suoraviivaiset lähestymisyritykset eivät ole sen mieleen. Pavarotilla olisi hyvä olla alkuun huone tai esim. saunatila, josta se saa omaan tahtiinsa aloittaa tutustumisen uuteen kotiinsa. Alkujännityksen poistuttua tästä nuoresta miehestä saa kuitenkin seurallisen ja leikkisän kaverin.

Päivitystä, 20.5.14:

Pavarotti on edelleen rohkaistunut ensikodissaan. Alkuun esiintynyt tassulla läpsiminen on jäänyt kokonaan pois ja silityksiä otetaan mieluusti vastaan. Ihmistä ei enää juurikaan pelätä ja nostellakin saa pikkuisen. Pavarotti on paljastunut oikein lauhkealuontoiseksi pojaksi. Vaikka se ei käsittelystä aina pitäisikään, niin silti se ei yritä raapia tai purra. Ruokahalu on melko kova, mutta silti tämä poika näyttää pysyvän sutjakoissa mitoissa. Leikkiminen vienee kanssa kohtuullisesti energiaa. Pavarotin pörröisen pehmeä olemus ( ja ihanat korvatupsut) on herättänyt ensikodin kyläilijöissä kovasti ihastusta!

Pavarottia ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi ja mikäli asunnossa on parveke, sen tulisi olla lasitettu. Pavarotti on rokotettu, sirutettu ja leikattu ja se on valmis muuttamaan uuteen kotiin, kun sopiva löytyy.  Pavarotti on tällä hetkellä ensikodissa Tampereella.  Jos haluat antaa Pavarotille rauhallisen ja pysyvän kodin, niin ota yhteyttä sähköpostitse: riinuska86@gmail.com /Riina Leinonen.

RIPA

30.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Ripa isokokoinen poikakissa Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Hän on tottunut toisten kissojen seuraan ja yksikseen elämä tuntuu ankealta. Ripa luovutetaan yhdessä toisen kissan kanssa tai erikseen sellaiseen kotiin, jossa on jo ennestään reipas kissakaveri.

Ripa on noin kolmevuotias leikattu poikakissa.  Ripan perusilme on se, että hän katselee kummissaan kaikkea mitä keittiössämme tapahtuu. Hän on erittäin tarkkaavainen. Häntä saa silittää silloin kun Ripa itse tahtoo . Silittämisestä ei tahdo tulla loppua silloin kun Ripa innostuu puskutuulelle. Hän pitää rapsutuksista ja hellistä ja rajummistakin silityksistä. Ihana piirre hänellä on se että hän puskee lujaa omaa päätäni vasten.. Ripa on hyvin rauhallisen oloinen kissa. Leppoisa ukkeli.

Ripaa on kuvailtu kiltiksi  kissaksi, joka pitää silittelyistä alkujännityksen mentyä. Ripalla on pelokasta käyttäymisttäymistä, joten aikuisten rauhallinen seura on hänelle mieleen. Hän saattaa säpsähtää äääniä tai liikkeitä eikä hän pidä siitä että hänestä pidetään kiinni. Eläinlääkärikäynnit  ja hän tarvitseekin siellä rauhoituksen.

Ripalla on kauniit kuviot kasvoissa ja varsin söpö on hänen erikoinen hännänpäänsä, joka on kuin valkoiseen maalipönttöön kastettu suti.  Ripa katselee epäluuloisesti edelleen, mutta ei ole missään vaiheessa ollut puolustuskannalla, hän mieluummin pakenee uhkaavassa tilanteessa kuin käyttää hampaita tai kynsiä. Ripa rakastaa mm.  kalkkunanakkipaloja ja kissanlihatikkuja.

Ripa on ottanut meillä jo tosi rennosti viime päivinä ja se vain jännittää, jos joku suoraan tulee kohti. Hän tarvitsee hetken aikaa tsuumailla ihmisiä, jonka jälkeen herkkupalat kyllä maistuvat ja kun pääset koskettamaan, niin puskemisesta ja varpaillaan häntä pystyssä teputtamisesta ei meinaa tulla loppua. Eli ansaittu luottamus hänen kanssaan tuottaa tulosta.

Ripan kanssa tulee edetä rauhallisesti ja antaa kissalle aikaa tottua uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Varsinainen mussukka hänestä on jo kehittynyt. Viikkojen aikana luottamus kertyy ja sisäkltä paljastuu ihana puskeva kissanen.

Ripaa  voi tulla katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. 040 7776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

Ripan kasvokuviot

Herra Ripa

Ripa

Ripa leppoisa kissa

kasetti 004

Miina

22.04.2014
Yhteys: Johanna Uusikartano

Tässä esittäytyy ihana, juttelevainen Miina-neiti. Miina täyttää toukokuussa 5 vuotta ja nuoruuden riehumiset ovat jo takanapäin – mitä nyt kerran tai pari päivässä pitää juosta päättömästi ympäriinsä ja hyökkäillä näkymättömien hiirien kimppuun.

Miina tuli ensikotiin ensimmäistä kertaa marraskuussa. Silloin kissa oli hyvin, hyvin arka ja lähinnä piilotteli ensimmäiset pari kuukautta. Sitten hän hiljalleen rohkaistui, ja alkoi nukkua ihan ensikoti-ihmisen päässä kiinni kissahattuna. Miina pääsi muuttamaan uuteen kotiin tammikuussa, mutta palautui sieltä itsestään riippumattomista syistä takaisin ensikotiin. Alkuun se oli kissalle järkytys, mutta nyt Miina on taas oma itsensä.

Leluilla leikkiminen on Miinasta ihan ok, mutta ei hän niillä kovin usein innostu leikkimään. Ilmeisesti Miinalla ei ole edellisessä elämässään ollut leluja – paitsi sellaisia eläviä, mitä pihalta löytyy. Herkkujenkaan perään tämä neiti ei oikein ole. Sen sijaan silittelyt ja rapsuttelut ovat Miinasta ihan parasta! Niitä tyttö tulee ahkerasti hakemaan hereillä ollessaan. Äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet kuitenkin saavat kissan vielä pelästymään ja piiloutumaan. Miinaa ei vielä saa nostella eikä hän kiipeä syliin (paitsi kuulemma kerran juuri ennen palautumistaan ensikotiin), mutta kunhan tyttö alkaa luottaa täysin ihmiseensä/ihmisiinsä, käsittely alkaa hiljalleen onnistua paremmin.

Ikkunasta katseleminen on Miinan mieleen. Entisenä vapaasti ulkoilleena kissana Miina varmasti haluaisi päästä itsekin ulos eikä vain katsella muita ikkunasta, mutta koska hukkaan joutumisen mahdollisuus on niin suuri, Miina annetaan ainoastaan sisäkissaksi. Lasitettu parveke tai turvallinen ulkoilutarha olisi varmasti tämän(kin) kissan mieleen. Myös valjaisiin totuttaminen voisi ajan kanssa onnistua.

Miina luovutetaan madotettuna, sirutettuna, leikattuna ja rokotettuna (rokotus saatu marraskuussa). Marraskuisen terveystarkastuksen perusteella Miina oli terve tyttö, mitä nyt hammaskiveä oli päässyt kertymään ja se pitää lähitulevaisuudessa poistattaa. Miinan edesmenneellä veljellä kuitenkin oli todennäköisesti FIP (kissan tarttuva vatsakalvontulehdus), joten Miina voi kantaa samaa tautia oireettomana ja tartuttaa sen toisiin kissoihin, joten lääkärin käskystä Miina annetaan ainoaksi kissaksi.

Uudelta kodilta edellytetään kärsivällisyyttä aran kissan kanssa: se kyllä palkitaan! Uuden kodin täytyy myös sitoutua ruokkimaan Miinaa laadukkaalla ruoalla (markettiraksuja ei tälle tytölle syötetä) ja käyttämään Miinaa säännöllisesti eläinlääkärissä rokotuksilla ja terveystarkastuksissa.

Jos sinulla olisi tarjota sopiva koti Miinalle, lähetä sähköpostia osoitteeseen johanna.uusikartano@gmail.com. Kerro sähköpostissa kissahistoriastasi ja millaiseen kotiin Miina pääsisi. Koska Miina menetti jo kaksi edellistä kotiaan, uusi koti valitaan erityisellä huolella. Miina asuu tällä hetkellä ensikodissa Tampereen Hervannassa.