Etsi:

Kissapörssi

Kissapörssissä esitellään Kissojen katastrofiyhdistyksen hoidossa olevia, kotia etsiviä kissoja.

Jos haluat tarjota kotia tällä sivulla olevalle kissalle, ota yhteyttä suoraan ensikotiin, jonka tiedot näet tekstin lopussa.

Kissan luovutushinnat:

Aikuinen, leikattu, rokotettu ja tunnistusmerkitty kissa: 100 €
Pentu, leikkaamaton, rokotettu ja sirutettu kissa: 100 €

Pennun mukana seuraa aina leikkausvelvoite. Pennun luovutusmaksusta palautetaan 20 €, kun kissa on steriloitu/kastroitu ja omistaja on lähettänyt toimenpiteestä eläinlääkärin kuitin yhdistyksen taloudenhoitajalle.

Kissapörssin kissat sijaitsevat Tampereella ja lähikunnissa.

Kissojen luovutushinnalla katetaan kissojen eläinlääkärikulut, hiekka ja ruoka.


Tuukka, nuori poika

28.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

TuukkaTuukan omistaja ei pystynyt enää kahdesta kissastaan huolehtimaan. Tuukka on kuitenkin saanut asua omakotitalossa sisällä ja Tuukkaa on hoidettu niin hyvin, että kisu luottaa vieraisiinkin ihmisiin ja haluaa oitis tehdä tuttavuutta.

Tuukka on tiettävästi syntynyt viime keväänä, joten on nuori poika vielä. Touhukkuutta ja leikkisyyttä löytyy kovasti. Tuukalle haetaan sopivan aktiivista kotia. Ihan pienten lasten seurassa Tuukka voi olla vähän liian riehakas, mutta kouluikäisten kanssa sujunee jo paremmin.

Tuukka on jonkun verran ulkoillut myös valjaissa. Omat valjaat saa mukaan uuteen kotiin.

Tuukka tuli ensikotiin suoraan kastraatiosta. Samalla reissulla rokotettiin ja laitettiin siru. Ihan pientä pissatulehdusta saattaa olla, mutta seuraillaan, miten vaiva helpottaa, kun tilanne muutenkin tasaantuu.Tuukka1

Tuukka on kaunisturkkinen, kokonaan siniharmaa. Kokoakin tältä pojalta löytyy ja saattaapa vielä tulla lisääkin. Ruokahalu on hyvä ja monenlainen sapuska kelpaa.

Lelut kiinnostavat kovasti ja painikaveriksi päätyy ihmisen sukalla varustettu jalkakin kovin mieluusti. Entisessä kodissa on ollut toinenkin kissa ja myös koira, jollaisen Tuukka saattaisi kaverikseen hyväksyä jatkossakin.

Tuukkaa saa tulla tapaamaan ja uuteen kotiin olisi kiva päästä muuttamaan piakkoin. Ensikodin saunaosto ei riitä tälle touhuliinille pitkäksi aikaa:)

Tuukka löytyy ensikodista Tampereen Hyhkystä.

email: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net tai puhelin: 044 7475 501

Tuukka 2

 

 

 

 

 

Pikku-Ilona muutti Kotiin

26.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

IlonaMuutaman viikon ikäinen kissan poikanen hakeutui Ikaalisissa mökkiläisen pihaan ja ihmisen luo. Emokin liikuskeli ympäristössä, muttei enää kaikista poikasistaan jaksanut huolehtia. Emolla oli koti ja omistaja, jolla leikkauttamiseen ei ollut haluja, ei myöskään kiinnostusta vuosien varrella ulos syntyneisiin pentuihin.

Mökkiläisen mukana pikkukisu matkusti yhdistyksen toimitilalle, jossa Sointu-emo imetti omia, vähäsen pienempiä poikasiaan ja otti muitta mutkitta viidennenkin tulokkaan hoiviinsa. Uudesta tulokkaasta tuli Ilona.

Nyt Ilona on muuttanut ikiomaan kotiin Ylöjärvelle. Reipas ja luottavainen Ilona sai ihmisten lisäksi laumaansa kissaystävän ja kaksi kilttiä koiraa. Siinäpä onkin Ilonalla ihmettelemistä, että kenenkä kainaloon tai lämpöiseen syliin käpertyisi kehräämään:)

Iloista elämää Vieno-Ilonalle ja perheelle!

Ripa

26.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Ripan kasvokuviot

Ripan kasvokuviot

Ripa suurikokoinen poikakissa Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Hän on tottunut toisten kissojen seuraan ja yksikseen elämä tuntuu ankealta. Ripa luovutetaankin yhdessä toisen kissan kanssa tai erikseen sellaiseen kotiin, jossa on jo ennestään reipas kissakaveri. Ripa on noin kolmevuotias leikattu poikakissa.  Ripan perusilme on se, että hän katselee kummissaan kaikkea mitä keittiössämme tapahtuu. Hän on erittäin tarkkaavainen. Häntä saa silittää silloin kun Ripa itse tahtoo . Silittämisestä ei tahdo tulla loppua silloin kun Ripa innostuu puskutuulelle. Hän pitää rapsutuksista ja hellistä ja rajummistakin silityksistä. Ihana piirre hänellä on se, että hän puskee lujaa omaa päätäni vasten. Ripa on hyvin rauhallisen oloinen kissa. Leppoisa ukkeli. Mutta erittäin epäluuloinen ja onkin aina varuillaan ja ihmeissään siitä mitä seuraavaksi tapahtuu. Ripa on erityisesti hyvä pienten pentukissojen kanssa. Hänellä on äärimmäisen paljon kärsivällisyyttä, mitä tarvitaankin pienten seurassa. Pennut saavat kävellä hänen päällään ja riehua ja pomppia eikä hän ole moksiskaan. Erityisen ihana lämpöpatteri hän on suuren kokonsa vuoksi pienille kissoille. Joka kerta voikin nähdä jonkun pienistä nukkumassa kylki kyljessä Ripan kanssa.

Ripaa on kuvailtu kiltiksi  kissaksi, joka pitää silittelyistä alkujännityksen mentyä. Ripalla on pelokasta käyttäytymistä, joten aikuisten rauhallinen seura on hänelle mieleen. Hän saattaa säpsähtää äääniä tai liikkeitä eikä hän pidä siitä, että hänestä yritetään pitää kiinni. Eläinlääkärikäynnit ovat haastavia  ja hän tarvitseekin siellä rauhoituksen.

Ripalla on kauniit kuviot kasvoissa ja varsin söpö on hänen erikoinen hännänpäänsä, joka on kuin valkoiseen maalipönttöön kastettu suti.  Ripa katselee epäluuloisesti edelleen, mutta ei ole missään vaiheessa ollut puolustuskannalla, hän mieluummin pakenee uhkaavassa tilanteessa kuin käyttää hampaita tai kynsiä.

Ripa rakastaa mm.  kalkkunanakkipaloja ja kissanlihatikkuja. Ripa on ottanut meillä jo tosi rennosti viime päivinä ja se vain jännittää, jos joku suoraan tulee kohti. Hän tarvitsee hetken aikaa tsuumailla ihmisiä, jonka jälkeen herkkupalat kyllä maistuvat ja kun pääset koskettamaan, niin puskemisesta ja varpaillaan häntä pystyssä teputtamisesta ei meinaa tulla loppua. Eli ansaittu luottamus hänen kanssaan tuottaa tulosta. Ripan kanssa tulee edetä rauhallisesti ja antaa kissalle aikaa tottua uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Varsinainen mussukka hänestä on jo kehittynyt. Viikkojen aikana luottamus kertyy ja sisältä paljastuu ihana puskeva kissanen. Ripaa  voi tulla katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. 040 7776501 Anna (ei tekstiviestikyselyitä)

Ripa leppoisa kissa

kasetti 004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REETU 2v

26.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

10806441_371436623019244_1608372535354449131_nReetu on tullut isosta populaatiosta, oli meille tullessaan todella arka. Melko lyhyessä ajassa tästä sulkeutuneesta ja arasta kollipojasta on kuoriutunut energinen, utelias ja rohkea! Päivät ja illat viettää olohuoneessa seuraillen ensikotiperheen elämää, kiipeilytelineeltä on hyvä seurailla uteliaana touhuja. Tykkää leikkiä kovasti niin yksin kuin kissakavereiden kanssa. Tulee kaikkien kanssa hienosti toimeen, on kova syömään ja käyttää aina siististi hiekkalaatikkoa tarpeiden tekoon.

Kosketus ja ihmisen käsittely on Reetulle vielä vierasta, herkkuja tulee hakemaan kädestä ja antaa hiukan silitellä silloin tällöin, mutta syliin eikä luokse vielä hakeudu. On kuitenkin niin rohkea ja utelias, että varmasti tämäkin pelko poistuu ajan kanssa.

Etsin Reetulle kotia, missä olisi kissakaveri tai useampi. Myös aralle kissalle täytyy osata antaa aikaa kehittyä, eli kissakokemus plussaa.

On tottunut ensikodissa koiriin ja lapsiin eikä pelkää niitä !

Reetu luovutetaan rokotettuna, madotettuna, tatuoituna ja kastroituna 100e luovutusmaksua vastaan.

Kerron mielelläni lisää Reetusta, ja katsomaan saa tulla, Reetu asuu ensikodissa Ylöjärvellä.

Satu Hakala

ihana.satu@suomi24.fi

Linda

23.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Noin 2-vuotias Linda-kissa on etsinyt luotettavaa kotia elokuusta lähtien. Ensikotiin Linda löydettiin kun se oli alkanut hakemaan suojaa ja ruokaa jonkin talon pihapiiristä. Lindalla on selkeästi ollut joskus koti, koska se on tottunut ihmisen huolenpitoon. Todennäköisesti se on ollut myös ulkoileva kissa. Alkuun ensikodissa sillä olikin sopeutumista siihen, että öisin nukutaan eikä ravata parvekkeella. Nyt se on ymmärtänyt, että ruoka- ja ulkoilupalvelu toimii vasta aamulla. Se rakastaa ulkoilua parvekkeella, josta voi turvallisesti tarkastella luonnon ja liikenteen menoa. Nyt ilmojen viilettyä se tosin aika usein kääntyy kynnykseltä ympäri, koska on niin kylmä. Muuten Lindan aika kuluu rennosti makoillessa. Joskus tosin pallon perässä on mukava mennä ja raapimispuuta raapia. Lindaa kannaattaakin tulevaisuudessa vähän aktivoida leikkimään, ettei sen päivistä tule liian tylsiä. Myöskin toivotaan, ettei se joutuisi olemaan pitkiä päiviä yksin, vaikka työpäivän ajan se pärjäileekin kotona yksikseen hyvin.

IMG_0261           IMG_0259

Lindalle sopiva koti olisi varmastikin melko rauhallinen. Se sopisi kotiin, johon halutaan nuorehko ja virkeä kissa. Linda pelkää hieman kotikoneiden ääniä ja pyytäkin päästä parvekkeelle kun imuroidaan. Luulen, että Linda viihtyisi parhaiten pariskunnan kissana tai lapsipehdeessä, jossa lapset ovat jo isompia, ja osaavat ottaa kissan huomioon. Varsinaiseksi sylikissaksi Lindasta ei ole, mutta se pitää silityksestä ja rapsutuksista. Erityisen tyytyväisenä se kellahtaa selälleen ja tarjoaa vatsaansa siliteltäväksi.

Linda luovutetaan sisäkissaksi ja uuden kodin tulee tarjota sille turvallinen ulkoilumahdollisuus esim. lasitetulla/verkotetulla parvekkeella tai häkissä.

Ruoka- ja vessa-asiat Lindalta sujuvat hyvin. Lindalle on kertynyt painoa ensikotiaikana ja laihasta tytöstä on tullut normaalipainoinen kotikissa. Se ei ole kovin ronkeli ruoan suhteen. Tosin nykyään on jo varaa olla valikoiva herkkujen suhteen.  Lisäksi sille on aina tarjolla laadukasta kuivaruokaa ja vettä. Linda luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja tunnistemerkittynä.

Mikäli Linda vaikuttaa sinun kissaltasi voit kysellä lisätietoja Valkeakoskelta p. 041 7520139/Jaana. Mikäli en heti vastaa, niin jätä tekstiviesti.

Monta kissaa vailla vastuuntuntoista kotia

21.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

ANSELMIIkaalisten isohkon ulkona eläneen kissalauman Anselmi oli ensimmäinen onnekas, joka sai oikean kodin:)

Ikaalisten kissoja on tulossa kissapörssiin monta lisää, kotia kaipaa yli 40 kissaa, jotka on otettu talteen ennen pakkasia pihapiiristä. Joukossa on nättejä puolipitkäkarvaisia ja lyhytkarvaisia yksilöitä. Aikuisia kissoja ja pieniäkin pentuja.

Näitä kissoja ja niiden omistajaa ryhdyttiin auttamaan eläinsuojeluviranomaisen otettua yhteyttä yhdistykseen.

Yhdistys ottaa kiitollisena vastaan ruoka- ja tarvikelahjoituksia! Erityisesti nyt on paljon ruokittavia ja hoidettavia kissoja Hämeenkyrön ensikodissa, jonne Ikaalisten kissoja on majoitettu erilliseen rakennukseen. Osa kissoista on siirtynyt sieltä yhdistyksen toimitilalle ja muihin ensikoteihin. Seuraa kissapörssiä!

Jos haluat lahjoittaa kissoille ruokaa tai tarvikkeita, ota yhteys yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaan Aki Aarioon:

044 7475 500.

Kaikki kissat lääkitään loishäädöillä ja käytetään eläinlääkärissä, joten rahalahjoitukset ovat myös tervetulleita.  Yhdistys leikkauttaa kaikki aikuiset kissat ja hyväkuntoiset poikapennut, sekä rokotuttaa ja tunnistemerkitsee sekä aikuiset että pentukissat ennen luovutusta. Joillakin kissoilla on myös muuta hoidettavaa ja esimerkiksi antibioottilääkityksen tarvetta.

 

 

Usva

21.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Usva mielipaikassaan

Usva mielipaikassaan

Usva on nimensä mukaisesti herkän harmaan ja vaaleanruskean kirjava, arviolta 1-2-vuotias tyttökissa. Usva on saapunut ensikotiin Ikaalisista isohkosta kissapopulaatiosta, ja on siis vielä melko tottumaton ihmisiin. Uutta elämää hän on viettänyt nykyisessä ensikodissa Salmen seurassa vasta alle viikon.

Usva on vähäisestä ihmiskokemuksestaan huolimatta melko rauhallisesti kaksijalkaisiin suhtautuva leidi. Usvan lempipaikaksi on muodostunut ikkunalauta, josta käsin hän tarkkailee keittiön tapahtumia ja ulkomaailman ihmeitä. Usva on varuillaan ihmisen lähestyessä ja koskettaessa, mutta suhtautuu näihin asioihin alistuvan mukautuvasti. Jopa lääkkeiden ottaminen sujuu rauhanomaisesti. Usva on ihmisten läsnäoloon tottumaan päin ja uskaltaa jo ottaa pieniä nokosia aivan uusienkin ihmisten välittömässä läheisyydessä.

Usva on melko itsenäisen oloinen kissa, eikä välttämättä kesyynnyttyään tarvitse toista kissaa tuekseen. Toistaiseksi Usvan kiinnostuneisuus leikkiin on ollut vähäistä. Ensikodissa hän on kuitenkin toiminut oivana turvana kodin toiselle, aremmalle kissalle. Hiekkalaatikolla käyminen sujuu hyvin, tosin ensikodin epäilys on, että Usva on kissoista se innokkaampi jätösten peittelijä, jonka jäljiltä hiekkaa löytyy hieman laajemmaltakin säteeltä…

Usvaa ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi ja mikäli asunnossa on parveke, sen tulee olla turvallisesti lasitettu tai verkotettu. Usva on vastikään madotettu, rokotettu, sirutettu ja leikattu. Usvan ensikoti sijaitsee Tampereella.

Jos haluat tarjota Usvalle pysyvän kodin, ota yhteyttä sähköpostitse: aino.h.heiskanen at gmail.com

Ruusu ja Roosa 9kk

21.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Keväällä syntyneet pennut Ruusu (raitapaita-poika) ja Roosa (valko-kirjava tyttö) ovat vailla luotettavaa ja huolehtivaa kotia. Peräisin isommasta kissapopulaatiosta jossa emonsa kanssa ovat elelleet. Sisarukset ovat molemmat käsiteltäviä vaikka eivät olekkaan ihmiseen kovasti tottuneet.

RUUSU poika on hyvin innokas ja utelias tutustumaan muihin kissoihin, sellainen kujertelu ja kehrääminen alkaa kun toisen kissan näkee. Sylissä olo vähän jännittää, mutta loppujen lopuksi hetken päästä  sylistä löytyy kehräävä karvatassu vailla huolen häivää.

ROOSA selvästi ujostelee ihmistä enemmän kuin veljensä ja hakeekin selvästi turvaa rohkeammasta veljestään. Nopeat kädenliikkeet saattavat pelottaa ja laittaa neitokaisen sähähtämään. Tästä huolimatta Roosa antaa käsitellä itseään ja nostaa syliin ja hellyyttelyn päätteeksi tämänkin neiti kehrää kiittäen saamastaan huomiosta.

Molemmat Ruusu sekä Roosa tarvitsevat uusissa kodeissa kissakaverin jonka tuella ja turvalla saa tutustua uuteen ympäristöön. Kodin jossa kissan tarpeet huomioidaan ruusuroosa1ja kissa on osa perhettä ja sen arkea. ruusu2Luovutetaan leikattuina, rokotettuina, madotettuina ja sirutettuina uuteen kotiin.

Kisut asustavat Sastamalan Illossa

Lisätietoja tai jos haluat kertoa millainen koti sinulla olisi tarjolla andersson.tiina@luukku.com tai 0401741051 ( jos en vastaa laitathan textiviestin niin otan yhteyttä)ruusuroosa

roosa

 

Lempeä Pirkka-poika

18.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pirkka on huostaanotettu erään yksityishenkilön omistuksesta valvontaeläinlääkärin määräyksellä. Pirkka ja muut kissat asustivat sellaisessa ympäristössä mikä on ihmisjärjen mukaan asumiskelvoton. Valitettavasti eläinten omistajalla oli eläinten ja ihmisten ylläpitoa silmälläpitäen täysin väärä käsitys siisteydestä tai järjestyksestä. Kissat siis ovat eläneet todella järkyttävissä olosuhteissa, vailla huolenpitoa, kunnon ruokaa tai vettä. Nyt osa kissoista on otettu omistajaltaan pois ja heille etsitään vastuullisia ja rakastavaisia koteja. Kissojen kohtaloksi mietittiin jo lopetusta, mutta kokeillaan jos heille koteja löytyisi. Kyseisen kohteen muita kissoja ilmaantuu tänne kissapörssiin pikkuhiljaa. Loput kissoista haetaan pois lähiaikoina, yhdistys tekee yhteistyötä viranomaisten ja kunnaneläinlääkärin kanssa projektin suhteen. Loppujen eläinten suhteen saatetaan tehdä myös lopetuspäätös viranomaisen taholta, jos omistaja ei ole yhteistyökykyinen.

Kohteessa mistä kissat evakuoitiin oli myös iso paljon haukkuva koira, että sellaiseenkin kumppaniin kissat ovat tottuneet.

Pirkka on  arviolta vuonna 2012 syntynyt lyhytkarvainen, reipas ja lempeä poika. Pirkka viihtyy niin ihmisten läheisyydessä kuin omissa oloissaankin. Päivät on yleensä vietetty makuuhuoneen sängyn alla viileässä torkkuen. Illalla sitten tullaan ihmisten ilmoille rapsutuksia lempeästi maukumalla vaatien.

Ruoka maistuu välillä liiankin hyvin niin, että syötäisiin toistenkin muonat. Tämä johtunee  aiempien asuinolojen ravinnonpuutteesta. Ensikodissa Pirkka on saanut märkäruuan normaalisti iltaisin, raksuja ja vettä on tarjolla kellon ympäri.
Vessana tämä sisäsiisti herra on käyttänyt enimmäkseen tavallista hiekkalaatikkoa, mutta on tullut myös kokeiltua kissakaverin pellettivessaa, kumpi tahansa siis kelvannee.

Pirkka on saanut Stronholdin sekä kastroitu samalla lääkärikäynnillä 14.11.2014 Urjalassa. Tehosterokote tulisi huolehtia kohdalleen 1kk kuluttua.

Pirkka etsii siis rakastavaa loppuelämän kotia. Kissakaveri olisi kiva, sillä ensikodissa on leikitty sekä ihmisten että toisten kissojen kanssa, mutta tulee toimeen myös itsekseen.
Ei luovuteta ulkokissaksi! Mahdollisen ulkoilun tulee tapahtua lasitetulla parvekkeella tai verkotetussa aitauksessa.

Pirkka on ensikodissa Akaan Toijalassa, jonne häntä voi tulla katsomaan.
Kerrothan lyhyesti millaisen kodin olisit Pirkalle tarjoamassa.
Luovutushinta on 100 euroa, maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk aikana. Luovutussopimus tehdään kahtena kappaleena.

 

Yhteydenotot:
Henna Mäkinen
0400791591 tai

hennan2@hotmail.com

DSC08093 DSC08112 DSC08040

Lumo 2v.

17.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

lumo  lumoilee

Kissaneiti, joka arvostaa päiväunia sekä  päivän ruokahetkiä.  Liekö ihme, Lumo on tullut ensikotiin Maaliskuussa 2014 Lumikki (myös pörssissä) ystävän kanssa. Lumo on jätetty talon pihaan, koska muuttotavaroissa ei ollut näille kissoille sijaa.

Ennen tätä Lumo ei ole saanut käpertyä illalla lämpimän viltin päälle vaan on joutunut viettämään yönsä tähtien ja kuun alla, sään armoilla. Onneksi ne päivät ovat takana ja uusi elämä ensikodissa on ollut Lumolle mieluisaa.

Lumon kiltti ja rauhallinen luonne on pikku hiljaa tullut esiin, on mukana perheen arjessa paitsi kun nukkua rohjottaa kiipeilytelineessä. Lumo on tuplannut kokonsa tulonsa jälkeen, linjoistaan kiinni pitäminen ei huoleta tätä tyttöstä ollenkaan.

Ennen vain kiipeilytelineellä viihtynyt tyttönen tepastelee jo mielellään katselemassa valtakuntansa rajoja ja alamaisiaan. Kyllä sitä leikkiäkin joskus täpörssi lumoytyy mutta monesti kauneusunet vievät voiton hiirijahdista. Lumo on määrätietoinenprimadonna ja pitää perheeen kollipojat ruodussa. Illan edetessä tämäkin neiti syttyy liekkeihin, monesti ne päivän ainoat hepulit hepuloidaan illan hämärtäessä. Parhaimmillan tämä kissaneiti on rauhallisessa ja seesteisessä ympäristössä josta löytyy kissakaveri.

Uudet ihmiset pelottavat, joten uuden kodin on ymmärrettävä että Lumo tarvitsee ennen kaikkea aikaa luottaakseen uusiin ihmisiin ja ympäristöön. Ajan kanssa tämä neiti lumoaa kaikki katsojat ja siitä tulee varmasti perheeseen oiva karvatassu.

Luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna uuteen kotiin.

Lumo asustaa Sastamalan Illossa.

Jos sinulla on koti jossa Lumo voisi kissanpäiviä vietellä, ota yhteyttä andersson.tiina@luukku. com puh. 0401741051 ( laita textiviesti jollen vastaa )

PIRRE-tyttö muutti

15.11.2014
Yhteys: Tiina M.
PIRRE

PIRRE

 

 

PIRRE-tyttö muutti Helsinkiin rakastavaan kotiin!

Valvontaeläinlääkärin päätöksellä eräästä kohteesta Urjalasta evakuoitu Pirre-kissa sai uuden elämän ja päätti ryhtyä Hesalaiseksi :)

Oikein mukavaa yhteiseloa Pirrelle ja uudelle omistajalle!

PIHLA-tyttö, noin 5 v (varattu)

15.11.2014
Yhteys: Tiina M.
PIHLA

PIHLA

Pihla on huostaanotettu erään yksityishenkilön omistuksesta valvontaeläinlääkärin määräyksellä. Pihla ja muut kissat asustivat sellaisessa ympäristössä mikä on ihmisjärjen mukaan asumiskelvoton. Valitettavasti eläinten omistajalla oli eläinten ja ihmisten ylläpitoa silmälläpitäen täysin väärä käsitys siisteydestä tai järjestyksestä. Kissat siis ovat eläneet todella järkyttävissä olosuhteissa, vailla huolenpitoa, kunnon ruokaa tai vettä. Nyt osa kissoista on otettu omistajaltaan pois ja heille etsitään vastuullisia ja rakastavaisia koteja. Kissojen kohtaloksi mietittiin jo lopetusta, mutta kokeillaan jos heille koteja löytyisi. Kyseisen kohteen muita kissoja ilmaantuu tänne kissapörssiin pikkuhiljaa. Loput kissoista haetaan pois lähiaikoina, yhdistys tekee yhteistyötä viranomaisten ja kunnaneläinlääkärin kanssa projektin suhteen. Loppujen eläinten suhteen saatetaan tehdä myös lopetuspäätös viranomaisen taholta, jos omistaja ei ole yhteistyökykyinen.

Kohteessa mistä kissat evakuoitiin oli myös iso paljon haukkuva koira, että sellaiseenkin kumppaniin kissat ovat tottuneet.

IMG_8212[1]Pihla on arvioitu syntyneeksi noin vuonna 2009. Pihla on pentuja synnyttänyt vuosien varrella useita ja suurin osa pennuista on entinen omistaja tappanut. Nyt Pihla on steriloitu ja pentujen tuottaminen loppui tähän. Pihla on suhteellisen hyvässä kunnossa olosuhteisiin nähden, mutta hieman voisi enemmän olla lihaa luiden ympärillä. Nyt Pihla saa tehoruokintaa ja vitamiineja. Tuntuu, että kissat ovat vain syöneet ja juoneet ensikotiin tulemisen jälkeen, nälkä tietysti heillä oli. Nyt on masut täynnä ja haisevat kissat pikkuhiljaa puhdistuvat ja siistiytyvät.

Pihla on rokotettu, tehosterokote tulisi huolehtia 1 kk päästä. Pihla sai myös loishäädön ja tunnistesirun. Samalla kissan kynnet ja korvat hoidettiin. Pihla on siis valmis muuttamaan omaan kotiin, jossa toivon olevan muutamat kädet kissaa rapsuttamaan. Ei välttämättä lapsiperheeseen missä lapset ovat pieniä.

Pihla on luonteeltaan erittäin ihmisrakas, kaikkien ihmisten kaveri, puskee koko ajan ja odottaa rapsutuksia ja kehrää paljon. On häntä siis joskus pidelty, mutta ei ehkä tarpeeksi. Nyt Pihla odottaa paljon hyvänäpitoa ja voisi ehkä parhaiten viihtyä ainoana kissana. Ensikodissa on myös nuoria kissoja samasta paikasta, joiden oletan olevan Pihlan pennut. Pihla ei kuitenkaan pennuista enää piittaa, enemmänkin ne alkaa ärsyttää. Ainoaksi kissaksi siis kotia haetaan tai aikuisen rauhallisen kissan kaveriksi. Ei luovuteta ulkoilevaksi kissaksi, Pihla on riittävästi jo kärsinyt heitteilläolosta. Ulkoilu voisi tapahtua esimerkiksi lasitetulla/verkotetulla parvekkeella tai erikseen tehdyllä verkotetulla ulkoilualueella.

Pihla on sisäsiisti, vaikkei entisessä kodissa siisteydestä juuri piitattu eikä siihen mahdollisuutta tarjottu. Pihlalle kelpaa ruoka hyvin ja herkutkin maistuvat. Alkuun kissalle voisi antaa lisäksi vitamiineja, jotta kunto kohoaisi entisestään. Pihla tykkää kiipeillä ja hyppiä ylös, eli kiipeilypuu tai vastaava olisi kiva juttu. Pihla tykkäsi ainakin huiskuleikkiä leikkiä.

Pihlasta en keksi mitään huonoa sanottavaa, hän on aikas ihana kissa, joka kaipaa omaa rakastavaa kotia.

Pihla on ensikodissa Akaan Toijalassa, häntä voi tulla tänne katsomaan.

Yhteydenotot:  Tiina Mäkelä, 044-7475502  tai   tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Kerrothan millaista kotia olisit Pihlalle tarjoamassa.

Luovutushinta on 100 euroa, maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk aikana. Luovutussopimus tehdään kahtena kappaleena.

Leila 3-4 v

15.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

leila2

Leila-kissa tuli yhdistyksen ensikotiin Parkanon kissapopulaatiosta elokuussa pentueensa kanssa. Pennut tottuivat ihmiseen noin kuukaudessa, mutta Leila-emon kanssa on tehty töitä paljon pidempään. Kahden kuukauden ajan Leila oli todella pelokas ja pentujen läsnäollessa jopa hyökkäävä, ymmärrettävästi halusi pentujaan suojella. Pentujen lähdettyä Leila sulkeutui kuoreensa ja nökötti kissahuoneen perimmäisessä nurkassa. Lähestyminen ei tullut kysymykseenkään, sillä Leila sylki ja antoi tassua niin että jos ilman hanskoja lähestyi niin sai kädet naarmuille.

leila1Tällä hetkellä Leilaa on kotiutettu ja sopeutettu ihmiseen kolmen kuukauden ajan. Vihdoin on alkanut näkyä merkkejä siitä, että Leila saattaa sopeutua ihmisen kanssa asuvaksi sisäkissaksi. Olen päivittäin käynyt juttelemassa Leilalle ja vähitellen sain hipastua sitä ilman että se puri ja seuraavaksi aloin silittelemään sen päätä. Leila tuntuu nauttivan silityksestäni kovasti ja puskee jo kättäni. Päivisin Leila ei käytännössä liiku ollenkaan, yhä nököttää huoneen nurkassa. Aamuisin kuitenkin, kun on kissojen aamuruuan aika, Leila liikkuu huoneessa ja on tullut nyt myös hieman huoneen ulkopuolella pyörähtämään. Kaikenlainen ruoka maistuu ja Leila on sisäsiisti (ainoastaan imurista pelästyneenä teki jännäkakat laatikon ulkopuolelle). Öisin Leila taitaa leikkiä ensikodin oman kissan kanssa ja muutenkin pitää kissaseurasta, onhan se kotoisin suuresta kissapopulaatiosta.

Leila on käytetty eläinlääkärissä sterilaatiossa, rokotuksessa ja mikrosirutuksessa. Näiltä osin Leila on siis valmis muuttamaan uuteen kotiin. Sosialistamisen suhteen Leilan kanssa on vielä pitkä matka edessä. Poikaystäväni on nyt vasta muutaman kerran saanut koskea Leilaan ja vieraita ihmisiä kohtaan se on edelleen hyvin pelokas. Toivoisin Leilalle rauhallista kotia, jossa sosialistamiseen annetaan aikaa useita kuukausia, voi olla niin että muuton yhteydessä tulee takapakkia. Leilan luottamuksen saamiseksi saa tehdä töitä, mutta loppujen lopuksi se ei ole vihainen tai aggressiivinen kissa, ainoastaan todella pelokas. Alkuun vähän pelkäsin Leilaa itsekin, mutta nyt ajan kanssa alan olla kiintynyt siihen, onhan se todella suloinen kun kehrää silitettäessä ja kääntelee kaulaa saadakseen rapsutuksia.

Lisätietoja Leilasta annan sähköpostitse hyvari.laura.e@student.uta.fi.

Jos projekti aran kissan kanssa kiinnostaa, niin Leilaan voi tulla tutustumaan ensikotiin Hervantaan.leila3

 

 

 

 

 

 

Martti 2v.

14.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

11.. 2014 002Martti on isosta populaatiosta, ja rakastaa kissaseuraa! Martti rakastaa myös koiria, ja ihmisiä :D On kuitenkin hieman ujo aluksi, kuitenkin ihan käsiteltävä, ja hurjan kiltti, komeutta unohtamatta. On perso ruualle ja rapsutuksille, tulee innolla syömään tai hellittäväksi, heittäytyy selälleen ja toivoo että rapsutukset jatkuis ikuisuuden :)

Martti etsii kotia, missä olisi mieluiten useampia kissoja, viihtyy parhaiten laumassa. Meillä tulee toimeen hyvin kahden koiran kanssa, eri ikäisten kissojen kanssa, ja lapsetkin on ihan jees- kunhan ne osaa käyttäytyä :D

Martin kanssa joutuu tekemään hieman töitä, että saa luottamuksen, mutta se on sen arvoista <3

Marttiin saa tulla tutustumaan ensikotiin Ylöjärvelle, ja mieluusti kerron lisää myös mailissa:)

Satu Hakala

ihana.satu@suomi24.fimarras14 045

Arat pennut Silja ja Simo muuttavat omaan kotiin itsenäisyyspäiväksi <3

14.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Simo ja Silja

Simo ja Silja

Tuplamiukumauku kaikille! Olemme sisarukset Simo ja Silja Parkanon populaatiosta. 
Silja

Silja

Simo

Simo

Tässä pentujen leikkivideo: https://www.youtube.com/watch?v=nJMD2vNY2TI

Sisarukset Siiri ja Saara, n. 2kk etsivät kotia!

14.11.2014
Yhteys: Annukka

Siiri ja Saara ovat syyskuun alussa syntyneet pienet  siskokset.  KKY: lle he ovat tulleet suuresta kissapopulaatiosta.

IMG_0138[1]IMG_0155[1]

Siiri ja Saara ovat olleet ” ihmisten ilmoilla” lokakuun puolesta välistä, ja opettelevat vasta elämää sisäkissoina ihmisten kanssa. Aluksi molemmat kissat olivat hyvin arkoja, ihmiset pelottivat kovasti ja pennut turvautuivat kovasti toisiinsa. Siiri oli selvästi se rohkeampi ja Saara piilotteli siskonsa selän takana.

Parin viikon sisällä Saara ( musta-valkoinen pentu hienoilla viiksillä ) kuitenkin yllätti, kahdessa viikosssa tästä madotuksen yhteydessä ensikotihenkilönsä raadelleesta villipedosta tuli rapsutuksia rakastava sylikissa!  Nyt Saara rakastaa kaikkia, hän on kiinnostunut kaikesta mikä liikkuu ja vaikkei liikkuisikaan. Hän on kaikkialla!

Siiri ( jolla harmaa pörröinen turkki ) vielä välttelee ihmisen kosketusta, mutta pikkuhiljaa alkaa edistystä tapahtumaan. Yöllä Siiri jo saattaa käydä ihmisen päällä köllöttelemässä! Siskonsa viihtyy ihmisten kanssa mutta Siiri viihtyy enemmän ensikodin vanhojen ja rauhallisten kissojen seurassa ( vastapuolen ajoittaisesta nihkeydestä huolimatta ). Unet on mukavampi ottaa porukassa. Siiri on siskoaan rauhallisempi, mutta utelias ja leikkisä tyyppi hänkin.

Siiri ja Saara jaksavat painia keskenään loputtomasti ja siskosten seikkailut ovat hyvin viihdyttävää seurailtavaa.  Saara ja Siiri asuisivat mieluiten jatkossakin yhteisessä kodissa. Jos ei yhteistä kotia löydy, niin uudessa kodissa tulisi olla ennestään seurallinen katti leikkiaveriksi.

Saara

Saara

IMG_0167[1]

Siiri

Molemmat kissat ovat sirutettu ja rokotettu. Ruoka maistuu hyvin ja ovat sisäsiistejä. UUDELLA OMISTAJALLA LEIKKAUSVELVOLLISUUS! Tuomalla kuitit leikkauksesta, KKY hyvittää 20% kissojen luovutusmaksusta.

Mikäli olisit kiinnostunut ottamaan Siirin ja Saaran teille asumaan, ota yhteyttä sähköpostilla nunnuska85@hotmail.com ja laita mukaan pieni esittely siitä millaisen kodin voisit tarjota!

SILDA-tyttö ja SIMU-poika

13.11.2014
Yhteys: Tiina M.
TYTTÖ

SILDA-tyttö

Nämä kaverukset ovat siirtyneet yhdistykselle isommasta kissaporukasta Ikaalisista. Kissat ovat olleet vallan ulkokissoja, joita ei ole sisälle päästetty eikä juuri ihminen heitä ole pidellyt.

Nyt kissat ovat muiden tovereidensa kanssa yhdistyksen hoivassa, lämpimässä, ruokapatojen äärellä.

Kirjava kissa on tyttö nimeltään SILDA ja vaalea näyttäisi olevan poika nimeltään SIMU. Molemmilla ikää joku 2-3 vuotta (oma ja eläinlääkärin arvio). Kunto kissoilla on ihan hyvä. Leikkiminen on kaveruksille niin outo asia, että eivät ymmärrä mitä palloilla tai leluhiirillä pitäisi tehdä. Vaikkei kissoja aiemmassa elämässä olekaan juuri käsitelty tai silitelty, tykkäävät he molemmat, kun rapsutellaan. Joskus vähän suhistellaan, lähinnä alkuun vain ja poikakissa välillä puree rapsuttelukeppiä, kun on niin ihmeissään hyvänäpidosta. Ovat pikkuhiljaa kuitenkin jo rentoutuneempia ja selkeästi tykkäävät kun rapsutellaan. Molemmat ovat vatsaakin tarjonneet hyvänäpidolle.

POIKA

SIMU-poika

Molemmat kissat on 17.11 käytetty eläinlääkärissä. Neuterointi on suoritettu kaveruksille, rokotukset päivitetty, mikrosirut laitettu niskanahan alle ja korva + kynsihuoltokin samalla tehtiin. Loishäädön ovat molemmat saaneet, suolinkaisia kakasta löytyi, niiden eteen täytyy hieman töitä tehdä, että saadaan ne häädettyä. Ulkoloisia en kissoissa havainnut. Molemmilla on hyvin paksu turkki.

Tehosterokotteen antamisesta huolehtii uusi koti. Tehosterokote tulisi antaa 1 kk päästä, jotta kissa saa kunnollisen rokotesuojan.

Luovutetaan vain sisäkissoiksi, nämä kissat ovat ulkoilunsa ulkoilleet. Turvallinen lasitettu tai verkotettu ulkoilualue voisi olla kiva. Valjaisiin opettelu voi vaatia aikaa, ei ehkä ihan tämän päivän juttu. Kissat kaipaavat turvallista ja vakaata loppuelämän kotia, jossa kissoille annetaan aikaa sopeutua uuteen elämään. Ajan kanssa näistä varmasti kuoriutuu kivoja kissoja. Ei välttämättä lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi kissaksi. Yhdessä tai erikseen, vaikka toisen kissan kaveriksi.

Leikkiminen on kaveruksille ihan outo asia, mutta saunaosastolla lelut kyllä paikkaa vaihtaa, että kiinnostusta leluihin kyllä on. Liikkuvat saunatiloissa kyllä, mutta kun kuulevat tuloni, palaavat vakipaikoilleen odottamaan. Silda hieman on jo kehrännyt ja Simukin erehtyi yksi päivä aloittamaan, mutta ehkä itsekin pelästyi kehräämistään, kun pian jo lopetti. Simu siis on varauksellisempi.

Sisäsiistejä ovat molemmat, täällä ensikodissa on käytössä paakkuuntuva mikrohiekka vessan kuivikkeena.

Kissat asustelevat Akaan Toijalassa. Kotiehdokkaat voivat ehdottaa kissoille nimiä ja kertoa millaista elinympäristöä olisi tarjolla näille kaveruksille.

Yhteydenotot:  Tiina Mäkelä,  tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net  / 044-7475502.

 

 

Lumikki 2v.

13.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lumikki

IMG_4127

 

 

 

 

 

17.11 pörssiin pörssi pörssi 17.11 pörssiin 17.11

 

 

Lumikki on pienikokoinen tyttökissa jossa energiaa piisaa. Maaliskuussa 2014 tämä kaunokainen saapui ystävänsä Lumon (pörssissä myös) kanssa ensikotiin.  Lumikki on loukutettu pienen talon pihasta josta ihmiset muuttivat pois mutta kissoja ei voitu ottaa mukaan. Lumikki tuskin ennen ensikotiin pääsyä on päässyt kokemaan elämää ilman nälkää, turvaa ja lämpöä. Ensikodin hellässä huomassa ja kuukausien saatossa Lumikista on kuoriutunut mukava kissaneiti.

Lumikki on seurallinen ja utelias kissa, katselee mielellään vierestä mitä me ihmiset kulloinkin kotona teemme. Lumikki on jäänyt kooltaan hyvin pieneksi, liekö syynä vajavainen ravitsemus nuorenpana. Leluilla leikkiminen on myös intohimo tälle neidille, pahimmat hepulit laittavat matot rullalle.

Toki tälläkin kaunottarella on rauhallisempi puoli, silloin otetaan hyvä asento kiipeilytelineeltä tai maton kulmasta ja annetaan aikaa kauneusunille. Lumikilla on prinsessan elkeet, kissaneiti vaatii ”hentoa” ääntään käyttäen palvelua ruokaa tarjottaessa. Ruokakipolle täytyy nostaa… prinsessa totisesti kaipaa palvelua. Lumikki nauttii suunnattomasti myös kissaseurasta, kaikille kissoille jutellaan ja puskutellaan minkä ehditään, oikea seuraneiti konsanaan.

Uudet ihmiset toki pelottavat ja tästä syystä uuden kodin on ymmärrettävä antaa Lumikille aikaa sopeutua uuteen ympäristöön. Kärsivällisyydellä ja ajalla Lumikista saa itselleen ja perheelleen elämänkumppanin vailla vertaa.

Aikuiseen kotiin, ei kotiin jossa pieniä lapsia. Kaipaa uudessa kodiss akissakaveria.

Luovutus leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna

Lumikki asustaa Sastamalan Illossa

Olisiko sinulla tarjota turvallinen ja pysyvä loppuelämän koti ? Kerro minkälainen koti sinulla olisi tarjolla :) Lisätietoja ja yhteydenotot andersson.tiina@luukku.com Puh. 040 1741 051

 

Kissankulman Töpö n. 3 v

12.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Töpö

Töpö

 

TÖPÖ muutti Hämeeseen alkukeväällä. Mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Töpö on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Töpö on arviolta noin 3 -vuotias mustavalkoinen tyttö.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Töpön kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Töpö tutkaileekin touhuja tarkasti turvallisesta paikasta.

Töpöllä on nimensä mukaisesti normaalia lyhyempi häntä. Töpö on kiltti, mutta arka ja suhisee varuilta aina ensin ennen kuin edes tietää mikä tilanne on =) Töpö myös hakee mielellään turvaa toisesta kissasta, joten kissakaveri olisi kiva uudessakin kodissa.

Töpö on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Töpö asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Töpö luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai suojatulla parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Mariska

11.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

DSC05210 (2)

Pallotkin saavat joskus kyytiä

Pallotkin saavat usein kyytiä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mariska on uskomattoman kaunis, arviolta 3- tai 4-vuotias neito. Tyttö saapui yhdistykselle alkuvuodesta 2014 samasta kissapopulaatiosta kuin Kissapörssin Jenny.

Tällä tytöllä on erittäin utelias luonne. Se seuraa usein silmä kovana ihmisen puuhailua, mutta varoo tulemasta liian lähelle (paitsi, jos on jotain syötävää tarjolla – silloin turvaväli lyhenee). Mariska on perso herkuille ja onkin ensikodissa joutunut dieetille. Terveelliseen ruokavalioon tulee kiinnittää huomiota myös omassa kodissa.

Hellälle päälle sattuessaan Mariska on kova tyttö puskemaan. Silloin saa rakkaudesta osansa oikeastaan kaikki, mitä eteen sattuu, ja tällä herkällä hetkellä Mariskaa voi tuttu ihminen jo päästä hieman rapsuttelemaankin. Uudessa ympäristössä kehityksessä varmasti tulee jonkin verran takapakkia ja oman perheen tuleekin ymmärtää, että luottamuksen rakentaminen vaatii aikaa ja sitoutumista.

Mariska rakastaa laservalon ja huiskulelun metsästämistä. Yksinään Mariskaa ei kovin usein näe leikkimässä, joten omalla perheellä tulisi löytyä riittävästi aikaa kissan kanssa touhuiluun. Aivan pienten ihmislasten joukkoon Mariska ei välttämättä sovi, vaan neito varmasti arvostaisi rauhallista kotia, jossa perheenjäsenillä on kokemusta aran lemmikin kanssa työskentelystä. Mariska voisi soveltua samaan kotiin rauhallisen kissakaverin tai ehkäpä pennun kanssa, mutta kissaseura ei välttämättä ole ehdoton edellytys.

Mariska luovutetaan ainoastaan sisäkissaksi. Tyttö on leikattu, rokotettu ja tunnistemerkitty (tatuointi) ja sen luovutusmaksu 100 euroa maksetaan yhdistyksen tilille luovutussopimukseen merkittävään eräpäivään mennessä.

Mariska majailee ensikodissa Tampereen Kalevassa. Jos elämässäsi on tyhjiö, jonka tämä kaunis tyttö voisi täyttää, laita viestiä ja kerro, millainen loppuelämän koti sinulla olisi tarjota. Olen vuorotyössä, joten toivon yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostitse.

Hanna hannakaarina@luukku.com (puh. 040 8619 141)

IMG_20140914_172104 (2)IMG_20141030_000137

Jenny on muuttanut omaan kotiin!

11.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

10723510_10152747846398535_371875093_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiuhti (2,5 vuotta)

10.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

** Tiuhti muuttaa joulun alla uuteen kotiin! **tiuhtikierii

tiuhti

 

Maxnau ja Morkkis (6v), veljekset

6.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Aivan ihana parivaljakko hellään ja rakastavaan kotiin! Tässä on kova työ pitää molempia hyvänä, ovat niin hellyydenkipeitä molemmat. Sulattavat sydämet ihan hetkessä, eivät kyllä arastele ketään vaan rohkeasti tulevat tervehtimään vierailijaakin. Ovatkin erittäin seurallisia ja ihmisystävällisiä, rapsutuksia ja silityksiä kaipaavat paljon. Lapsiin tottuneita, antavat hieman riepotellakkin, ilman että suuttuvat. On leikattu, sirutettu/rokotettu ja madotettu. Edellinen omistaja joutui allergian vuoksi luopumaan näistä kahdesta. Rauhaa rakastavia, niinkin paljon etteivät viitsi oikein edes leikkiä kauheasti. Mutta kovia ovat pojat syömään! Hieman pitää rajottaa syömisiä, kokoajan nimittäin olisivat ruokakupilla. Ilahtuvat oikein kun kuulevat ruokapussin rapinaa tai näkevät jonkun menevän keittiöön päin. Saattavat jopa herätä unesta kipittämään keittiöön ruoan toivossa.

Kissanhiekka kannattaa pitää puhtaana, muuten saattaa tulla pissa merkkinä siitä, ettei ole ajoissa vaihdettu kissanhiekkaa. Muuten ovat erittäin sisäsiistejä tapauksia! Kakan jälkeen joskus innostuvat spurttailemaan ympäri asuntoa, ja harvemmin innostuvat kahdestaan leikkimään ja ajamaan toisiaan takaa. Ovat erittäin rauhaa rakastavia herrasmiehiä. Chillailu on näiden kahden juttu.

”Vasemmalla Maxnau ja Morkkis oikealla”

maxnaumorkkis 009

Morkkis on musta, hieman veljeään seurallisempi. Kovasti kaipaa rapsutuksia ja paijausta. Niitä otetaan sitten vaikka väkisin käsiin puskemalla jollet heti huomioi miekkosia. Jalkopäähän jää mielellään löffimään iltaisin kun illalla menee sänkyyn.

maxnau ja morkkis2 004 Morkkis                                                           maxnau ja morkkis2 011 Ja Maxnau

Maxnau on hieman ujompi näistä kahdesta. Turkin väritys on  tumma savu, hieman juovainen (yllä oleva kuva hieman huono, juovat eivät näy). Ei tarvitse ihan niin paljon hellyyttä kuin Morkkis, mutta kun ruoka-aika koittaa, niin tämäkin ihanuus puskee varmasti jalkoja ja käsiä. Maxnau on hieman hitaasti lämpeävämpi. Kovia ovat veljekset juttelemaan toisilleen ja muille. Tykkäävät nukkua sängyssä vieressä ja aamulla nousevat ylös kun isäntäväkikin herää, kipittävät reippaasti aamupalalle tottakai!

 

Vippemyssy@hotmail.com

Pavarotti

5.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pavarotti on parivuotias komea nuori kolli.

Pavarotti on elänyt koko ikänsä muiden kissojen seurassa ja ensikodissa se nauttii kovasti kolmen kissakaverin seurasta. Pavarotti tarvitseekin kodin, jossa sillä olisi kissakaveri. Muiden kissojen kanssa on kiva leikkiä hippaa ja seurata niiden touhuja. Herrasmiehenä Pavarotti on lähestynyt muita kissoja hienovaraisesti ja kunnioittaen. Pavarotti tarvitsee kodin, jossa sen annetaan rauhassa sopeutua ja tutustua uuteen ympäristöönsä. Liian suoraviivaiset lähestymisyritykset eivät ole sen mieleen.

Pavarotilla olisi hyvä olla alkuun huone tai esim. saunatila, josta se saa omaan tahtiinsa aloittaa tutustumisen uuteen kotiinsa.

Pavarotti on paljastunut oikein lauhkealuontoiseksi pojaksi. Vaikka se ei käsittelystä aina pitäisikään, niin silti se ei yritä raapia tai purra. Ruokahalu on melko kova, mutta silti tämä poika näyttää pysyvän sutjakoissa mitoissa. Leikkiminen vienee kanssa kohtuullisesti energiaa. Pavarotin pörröisen pehmeä olemus ( ja ihanat korvatupsut) on herättänyt ensikodin kyläilijöissä kovasti ihastusta!

Pavarottia ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi ja mikäli asunnossa on parveke, sen tulee olla turvallisesti lasitettu tai verkotettu. Pavarotti on rokotettu, sirutettu ja leikattu ja se on valmis muuttamaan uuteen kotiin, kun sopiva löytyy.  Pavarotti on tällä hetkellä ensikodissa Tampereella.  Jos haluat antaa Pavarotille rauhallisen ja pysyvän kodin, niin ota yhteyttä sähköpostitse: riinuska86@gmail.com /Riina Leinonen.

 

ZENA, tyttö, alle 1 v.

5.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

 

ZENA-tyttö

ZENA-tyttö

Zena tyttö siirtyi yhdistykselle yksityiseltä henkilöltä. Zena oli KKY:lle tullessaan tiineenä ja hän synnytti 3 pentua jotka kaikki kuolivat.

Zena steriloitiin sen jälkeen kun hän oli toipunut synnytyksestä. Sterilointi oli vaikea ja pitkä, kissan kohtu oli kiinnittynyt virtsarakkoon. Leikkaus kuitenkin saatiin onnistuneesti suoritettua ja Zena on jo leikkauksesta toipunut.

Zena on loishäädetty, rokotettu ja tunnistemerkitty mikrosirulla.

Kooltaan Zena on hyvin pikkuinen. Iäksi on arvioitu noin 1 vuosi.

Neiti on kaikkiruokainen (joskus vähän nirso) ja hän tykkää käyttää pellettivessaa, sisäsiisti tottakai.

Zena käväisi jo uudessa kodissa, mutta siellä ei kemiat omistajan kanssa jostakin syystä toimineet ja kissa palautui yhdistyksen hoivaan.

IMG_7667Zena on ihan käsiteltävä ja siliteltävä tyttö. Alkuun kissa on arka, mutta ajan kanssa varmasti tutustuu ja lämpenee uudelle omistajalle. Zena tarvitsee rakkautta ja suojaa, turvallisuutta ja vakaata loppuelämän kotia. Luovutetaan vain sisäkissaksi, mielellään rauhalliseen kotiin, vaikka kissa on lapsien käsittelyynkin tottunut.

Kissa sijaitsee ensikodissa Akaan Toijalassa.

Lisätiedot: Aila Saranpää, puh: 045 – 8960 901.

Kissan luovutushinta on 100 euroa, mikä maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk kuluessa. Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena.

 

Kissanpennut Tupu, Hupu ja Lupu

5.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

*Tupu varattu*Hupu ja Lupu vapaana*

Kissanpennut ovat maalaismiljööstä, navetan perukoilta napattuja veijareita. Kolme vauhdikasta kollipoikaa harjoittelee elämää ensikodin muiden kissojen kanssa. Vauhtia ja hurjaa menoa löytyy jokaisen pikkuisen tassusta ja hännän tyvestä. Pörssiin tupuhupulupuRuoka maistuu ja ovat sisäsiistejä.

Luovutetaan koteihin joissa kissa on osa perhettä ja saa näkyä ja kuulua arjen askareissa. Ei ainoaksi lemmikiksi.

Luovutus madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna

LEIKKAUSVELVOITE uudella omistajalla.

Luovutus 21.11 alkaen

Pennut sijaitsevat Sastamalan Illossa.

Kerro itsestä, perheestäsi ja kodistasi?Millainen uusi koti olisi tarjolla?

Yhteydenotot: andersson.tiina@luukku.com ( vastaan mahdollisismman pian)

Mimmu, matemaatikon unelma

4.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Mimmu. Kissa, joka on matemaatikon unelma. Onhan sillä äärettömän merkki nenässään.

Siskokset. Ylhäällä Mimmu, alhaalla Milla.

Siskokset. Ylhäällä Mimmu, alhaalla Milla.

Mimmulla ei elämä lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä kissa syntyi 100 kissan laumaan. Siinä elämäntilanteessa ei ihmisen rapsuttelut ja lämmin syli olleet saatavilla. Ja nyt tämä nuorineiti harjoittelee elämään lemmikkinä. Ja pienin askelin Mimmukin on alkanut käsittää mitä etuja lemmikkieläimen arjessa on. Ihminen on yhä pelottava ilmestys. Mutta kerran. Kerran Mimmu jo oli niin hämillään, että antoi ihmisen rapsuttaa korvan takaa. Lähestyvä käsi ei enää saa aikaiseksi armotonta pakoreaktiota, vaan Mimmu urheasti pystyy jopa nukkumaan ihmisen läsnäollessa. Ja ihmisen kannalta Mimmu toimii perin mukavalla tavalla pelästyessään, lähteen vain karkuun. Mimmu ei koskaan käytä kynsiä tai hampaita ihmistä kohtaan. Poistuu vaan ripein askelin eri suuntaan.

Mimmu miettiliäänä

Mimmu miettiliäänä

Mimmu on noin parivuotias tyttökissa. Steriloitu, madotettu, rokotettu ja sirutettu. Mimmu ei ole siskonsa Millan tavoin kovinkaan utelias ottamaan kontaktia ihmiseen, vaan viihtyy omissa oloissaan. Kuitenkin kestää ihmisen lähelletulon nykyisin oikeinkin hyvin, vaikkei itse hakeudukaan ihmisen luokse.  Mimmu tarvitsee kodin, jossa sille annetaan aikaa ja tilaa päästä yli peloistaan. Perusluonteeltaan tämä kaunokainen on kuitenkin hyvin rauhaa rakastava ja kiltti. Ei vaan raasu tiedä, että ihmisen rapsuttaminen voisi olla ihanaa eikä vain pelottavaa.

Mimmua nukuttaa...

Mimmua nukuttaa…

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan kodin Mimmulle, ota yhteyttä!
040 537 2975 / Päivi
paivi a paavorhode.com

Milla, utelias nuori neiti

4.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

”Milla hei sun täytyy muuttuu, sun elämältä suunta puuttuu”. Tätä Anssi Kelan biisiä on Millalle tullut laulettua ensikodissa ihan kiitettävät määrät. Ja laulu onkin alkanut tuottaa tulosta ja suunta löytymässä.

Milla alempana (ylhäällä siskonsa Mimmu)

Milla alempana (ylhäällä siskonsa Mimmu)

Milla on noin 2-vuotias kaunis mustavalkoinen kissaneiti. Elämän alkupäivät meni hiukan heikommin, onhan tyttö syntynyt yli 100 kissan laumaan. Aluksi Milla oli vain sähisevä kiukkukasa, jonka mielestä ihminen on täysin turha olio. Mutta sitkeän totuttelun myötä olemme päässeet Millan kanssa jo aika hyviin väleihin. Nykyisin Milla tulee oma-aloitteisesti nuuskimaan ihmistä. Onpa antanut jos varovasti silitellä viiksikarvojaankin. Pystyy nukkumaan, kellimään ja syömään ihmisen läsnäollessa. Kaikki asioita joista alussa sai vain haaveilla. Ja marraskuun koittaessa Milla jopa kehräsi ihmisen läsnäollessa. Milla on hyvin kiinnostunut ihmisestä ja haluaa koko ajan tarkkailla. Tulee myös hyvin lähelle mutta koskeminen on epäilyttävää joinain päivinä. Mutta joskus Milla antaa jopa rapsuttaa itseään.

Milla kellii

Milla kellii

Milla on rokotettu, steriloitu ja madotettu. Ruokahalu on oikein hyvä. Milla tarvitsee ehdottomasti kodin, jossa sille annetaan aikaa oppia millaista on olla rakastettuna lemmikkinä. Jos haluat kissan, jonka heti voit kopata syliin, niin Milla ei sovellu sinulle. Mutta jos haussa on kurjat kortit elämässään saanut yksilö, jonka edistymistä voit seurata joka päivä, niin Milla haluaa muuttaa sinun luoksesi! Milla on viettänyt aikaa myös muiden kissojen kanssa ja on perin ystävällinen muita kissoja kohtaan. Ei kuitenkaan mikään lapanen eli luonnettakin löytyy, mutta osaa käyttäytyä muiden kissojen kanssa järkevästi ja ennemmin välttää tappelun kuin aloittaa sellaisen. Milla yrittää esittää rankempaa kuin onkaan. Sisällä asuu herkkä runotyttö.

Milla the linssilude

Milla the linssilude

Millasta voit kysyä lisää:
040 537 2975 / Päivi
paivi a paavorhode.com

Lilja 2-3 v.

3.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lilja katseLilja on tuli ensikotiin pentunsa menettäneenä. Ensikodissa Liljalle kuitenkin on tarjoutunut mahdollisuus hoidella orpona tulleita pentuja. Nyt on aika Liljankin löytää ihka oma koti. Lilja tarvitsee runsaasti huomiota, on kova juttelemaan ja kertomaan päivän kuulumisistaan juuri sinulle.

Tykkää kelliä rapsuteltavana ja siliteltävänä vaikka koko päivän. Lilja parhaiten sopisi ainoaksi kissaksi, aikuisissa kissoissa tämän Leidin dominoiva luonne saattaa aiheuttaa kitkaa.

Tästä saat kissan joka jättää tassun jäljet näkijänsä sydämeen.

Luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Lilja asustelee Nokialla.

Yhteydenotot: andersson.tiina@luukku.com tai Puh. 040 1741 051

 

Sissi muutti omakotitaloon

30.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Sissi

Wanda

25.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Wanda -tyttö on hieman varttuneempi, korkeintaan kuitenkin 5vuotta vanha.

Aivan unelma kissaksi. tulee syliin ,viereen ja on muutenkin kovin
seurallinen ihmiselle.
Muita kissoja Wanda hieman karttelee ,joten hän haluaisi kodin ,jossa
ei muita eläimiä ole.
Vähän säikkyy isoja ääniä. Ei siis sovi pienteen lasten perheeseen
,eikä muutenkaan mihinkään  ”metelipaikkaan”.
 

Parvekkeella Wanda tykkää käydä haistelemassa ,parvekkeen on näin
ollen oltava turvallinen kissalle. Lasit tai verkko on oltava.HPIM1314
Ulos Wanda ei enää halua ,eikä sinne häntä voi päästääkään.
Wanda on ilmeisesti ollutkin sisäkissana joskus. Tuntemattomasta
syystä hän on joutunut ulos ja omilleen.
Oli kovin hädissään ja nälissään ,kun ilmestyi viimein sellaiseen
pihaan ,missä ymmärrettiin ,että tämä ressu hakee selvästi apua.
Tätä kilttiä kullanmurua ei ole ilmoitettu kadonneeksi missään . Eli
kukaan ei häntä ole kotiin kaivannut.
 

Wanda ei ole musta ,vaikka äkkiseltään siltä näyttääkin. Aluskarva on
ihan valkoinen ja se pilkisteleekin sieltä täältä tumman päällyskarvan
lomasta. Kokonaiskuva on ajoittain kirjavan pilkkullinen. Hieno
,joskin aika erikoinen.

Wandasta voi keskustella enemmän numerossa 040 556 9949./Anneli
Wanda asuu nyt Valkeakoskella.

 

HPIM1312

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bastet & Sekhmet (yhteiseen kotiin!)

20.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Syntyivät 15.3.2014

Bastet ja Sekhmet syntyivät suureen pentueeseen (yhteensä 7 pentua) Kangasalalla. Näiden omistajalla oli kissoja turhankin paljon, joten pennut tulivat ensikodeille etsimään uutta kotia. Ulkona kumpikaan näistä ei ole koskaan ollut, saatika aluksi ollut tekemisissä ihmisen kanssa. Aluksi Bastet ja Sekhmet asustivatkin saunassani, sillä olinhan pikkuisten mielestä aika pelottava ilmestys. Kolmantena päivänä kuitenkin jätin saunan oven auki ja siitä se tutustuminen suureen maailmaan (eli omaan kämppääni) alkoi.

Ihan pentuina Bastet ja Sekhmet aluksi arastelivat kosketusta, mutta nyt ovet molemmat oikeita kehruukoneita. Ihmiset eivät ole enää pelottavia, vaikka vieraisiin vähän varaudutaankin.

Bastet

Nimi Bastet (egyptin Bast), tulee egyptin kissajumalattaresta. Vaikka Bastet on täysin tavallinen maatiainen, pikimusta lukuunottamatta valkoisia haituvia kaulassa, se on mielestäni ollut aina sulokas. Bastet oli jo pentuna enemmän sylikissa kuin siskonsa Sekhmet ja nykyäänkin tykkää nukkua ihan kiinni minussa. Leikissä aina ollut ”pomo” ja selvästi vähän suojelee siskoansa uusilta tulokkailta.

Sekhmet

Nimi Sekhmet tulee egyptin soturijumalattaresta, joka on kuvattu usein naarasleijonaksi. Sekhmet on kilppari väritykseltään, tässä tapauksessa mustaruskea. Kauniin ulkomuotonsa vuoksi nimesin tytön näin, sillä tietystä kuvakulmasta Sekhmet muistuttaa hieman naarasleijonaa. Toinen syy, miksi juuri Sekhmet oli mielestäni hyvä nimi, johtui siitä että aina kun menin saunaan viemään ruokaa, tämä oli karvat pystyssä ja suhisi minulle kuin suurikin petoeläin! Nyt Sekhmet on oikea mamman löllykkä, eli seuraa minua paikasta paikkaan, kehrää ja puskee. Näin Sekhmet tekee myös vieraille, vaikka aluksi vähän saattaakin arastella.

Kumpikin ovat kesyjä kilttejä kissoja, jotka etsivät yhteistä kotia! Molemmat ovat madotettu,rokotettu,sirutettu ja leikattu. Parveke ei välttämätön, mutta jos semmoinen löytyy niin täytyy olla lasitettu/verkotettu. Ulkona yksin liikkuviksi kissoiksi ei anneta! Tilaa täytyy runsaasti olla, sillä nämä kaksi leikkivät melko touhukkaasti.

Soitella ja kysellä voit Miialta Valkeakoskelta

Puh. 0405199477

 

Bastet

Bastet

Bastet seuraa palloa.

Bastet seuraa palloa.

IMG_9002

Sekhmet

Sekhmet

Bilbo,Valma ja Vieno (lähtevät vain sisaruksen/velski kissan kanssa)

20.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pennut ovat n. 16vk ikäisiä.

Nämä kolme vekkulia tulivat minulle erään ihmisen mökiltä. Pennut, emo ja pentujen ”täti” asuivat hetken löytökissalassa, josta pikkuiset muuttivat minun luokseni. Vaikka lapset olivat ulos syntyneet, eivätkä koskaan ihmisen kanssa tekemisissä olleet, kesyyntyivät he todella nopeasti. Nyt ovat kaikki kolme ihmisrakkaita sylivauvoja.

Luokseni muuttivat myös kaksi hieman isompaa pentua ja aluksi nämä kaksi tuntuivat ottavan johtajan roolin. Kukaan kolmesta pikkuisesta ei kuitenkaan yrittänytkään mitään tappelua aiheuttaa vaan olivat alusta saakka kovin uteliaita. Nyt kaikki viisi tulevat toimeen, isommat jopa toimivat ”varaemona” eli pikkuiset käyvät –  kuin muka –  imemässä maitoa.

Bilbo

Bilbo on kolmikon ainoa poika ja kasvanutkin viiden tyttökissan kanssa. En usko että toisen poikakissan kanssakaan tulisi mitään ongelmaa, sillä Bilbo on aina ollut vähän mammanpoika, eli pitää kovasti sylissä olemisesta, pusuttelusta ja paijjaamisesta.

Valma

Valma on vähän enemmän riiviö, kuin Bilbo ja Vieno. Yleensä Valma on juuri se, joka tutkii paikat ensimmäisenä ja on hyvinkin tietoinen missä kaikki lelut sijaitsevat ja kenelle ne (muka) kuuluvat. Valma on myös sisaruksista kuin ”isosisko”, joka hoitaa sisarustensa paimentamisen ja ryntää ensimmäisenä paikalle, kun joku huutaa jossain. Valma on myös sylivauva, mutta pusuttelua turha yrittää sillä neiti painaa molemmat etutassut huulien eteen että ”Ei muuten onnistu” – meiningillä.

 
Vieno
Aluksi Vieno oli arka, eikä mielellään antanut syliin tai muutenkaan koskea. Se liikkui tuolien alta tuolien alle. Noin viikko siinä meni ja nyt Vieno on ensimmäinen, joka aamulla tulee keittiöön puskemaan jalkoja ja kehräämään ruokaa. Vienon saa siis syliinsä ottaa ja pusutella, ei lähde siitä mihinkään. Vieraille ihmisillä vähän varautunut, mutta ei todellakaan enää mikään arkajalka.
 
Kaikki kolme pentua on madotettu,rokotettu ja sirutettu. Uuden omistajan tehtäväksi jää viedä lapset sitten leikkaukseen, kun on sen aika. Pennut tulivat yhdessä, kasvoivat yhdessä muiden kissojen kanssa, joten EIVÄT LÄHDE YKSINÄISEKSI KISSAKSI. Pentuja tulisi ottaa kaksi tai sitten toisessa ensikodissa (joka myös Valkeakoskella) oleva Velski ja yksi pennuista. 
 
Pennut eivät ole parvekkeella käyneet, se ei siis ole pakollinen, mutta jos semmonen löytyy TÄYTYY olla lasitettu/verkotettu. Muutenkin meno niin hurjaa, että pieneen asuntoon eivät mielellään lähde. Ulkona käyviksi kissoiksi eivät lähde.
 
Pennuista voit kysellä niiden tämänhetkiseltä mammalta, joka asuu Valkeakoskella.
Puh: 0405199477
 
 
 
Valma

Valma

Vieno

Vieno

IMG_8939

Iiris, kaunis pikkukissa *Toistaiseksi varattu*

15.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
10822389_791549950925632_1432857258_n

Iiris istuskeli sängyllä ensikoti-äidin vieressä

 

Olen n. 2-vuotias, kaunis kissatyttö Iiris. Olen ehkä pienikokoinen, mutta sitäkin reippaampi likka. Tutkin, hypin, leikin, juttelen ja viiletän menemään minkä kerkiän, nyt kun ollaan vauhtiin päästy.
Kun tulin tänne ensikotiin, kyyhötin pari ensimmäistä päivää nurkassa ihmetellen, olenhan ulkona syntynyt ja hetken siellä elämääni elänyt. Olen paljon tähän ikään mennessä kokenutkin: Pentuja olen tähän maailmaan jo pari synnyttänyt, ja he ovat jatkaneet matkaansa omia teitään. Nyt ne päivät ovat ohi, ja haluaisin itse viettää nuoruuttani minkä vielä ehdin.
Olen sosiaalinen, kun muista kissoista puhutaan. En täällä ensikodissa pärjäisikää ilman ohjaavaa ja tukevaa kissakaveria, sillä ihmiset pelottavat minua. En ole ilkeä; En sihise, en pure, enkä raavikaan, ellet tahalteen minua kiusaa. Silityksiä hyväksyn ehkä pari, jos itse tulen ne hakemaan, muuten pakenen, jos itse tulet kohti. Mutta opin pikku hiljaa, ettei se käsi minulle pahaa tee.. Mielelläni minä seuraan, mitä nuo ihmiset täällä puuhaa, sillä viihdyn kuitenkin samassa huonessa. Otathan yhteyttä näihin väliaikaisiin palvelijoihini, jos voit tarjota minulle hyvän kodin!

Näin ne prinsessat istuu!

Näin ne prinsessat istuu!

Uutta Iiriksellä 5.11.2014: Piilottelun aika on ohi! Iiris on aidosti kiinnostunut ihmisten toiminnasta, ja haluaa olla lähellä. Sohvalla istuessa tulee jalkoihin makaamaan tapittaen noilla nappisilmillään. Tykkää juttelusta ja herkuista, syö  kädestäkin. Silityksiä ei vieläkään oteta vastaan, mutta Iiriksen potentiaali leppoisana kotikissana kasvaa vain! Edistystä tapahtuu päivä päivältä, yhä rohkeampi Iiris tullaan vielä näkemään!
Uutta Iiriksellä 21.11.2014: Nykyään Iiris on ihan siliteltävä tyttö, ja tykkää hyppiä sängylle meidän viereen köllöttelemmään. Kaikki tämä tapahtuu vain silloin, kun kissakaveri on mukana. Mutta edistystä tämä on, jos mitä! Nykyään voisin jopa suositella Iiristä ainoaksi kissaksi, jos omistaja on vain tarpeeksi kärsivällinen ja kokemusta aroista kissoista löytyy.

Iiris luovutetaan mielellään kotiin, jossa on yksi tai useampi kissakaveri opettamassa elämää ihmisten kanssa. Lapsiperheeseen Iiris ei sovi. Paljon kärsivällisyyttä tarvitaan, Iiris ei mikään sylikissa vielä ole. Iiris on myös täysin sisäkissa, tai turvallisesti lasitetulla parvekkeella/aitauksessa ulkoileva.

10818857_791549944258966_242518891_n

Irkku hyppäsi sängylle kaveriksi!

Kissa luovutetaan rokotettuna, sirutettuna ja leikattuna. Sirutus ja rokotukset ovat vielä kuun lopussa edessä, joten kissa luovutetaan niiden jälkeen. Toki Iiristä voi tulla katsomaan ennen sitä!

Ota yhteyttä ensisijaisesti soittamalla numeroon 044 484 2961/Outi tai 040 485 6814/Olli. Jos emme vastaa, koita myöhemmin uudestaan. Kissa asustaa Vammalan keskustan ensikodissa.

Muskotti ja Manteli

7.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Muskotti ja Manteli ovat veljekset Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Heidän arvioitu ikä on noin 4kk. Molemmat pojat kävivät varhaissterilisaatiossa. Pojat luovutetaan joko yhdessä tai erikseen.

He eivät ole vielä tottuneet ihmisen käsittelyyn, joten paljon kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä heidän rauhalliseen kesyttämiseen tarvitaan. He ovat kuitenkin vielä pentuja, joten kaikki mahdollisuudet edetä, jopa sylikissaksi asti, on olemassa oikeanlaisella harjoittelulla.

Meillä kissat ovat olleet vikkeliä pikkuveitikoita, joita ei saa kiinni pyydystettyä. He eivät vielä ymmärrä mitä kädet heille tekevät. Kädet hyväksytään leikkimiseen ja lelut  kelpaavat kyllä riepoteltavaksi. Eli pennut tulevat lähelle narun tai pallon perässä. Ottavat herkkupaloja jopa kädeltä. Mutta jos yrität lähestyä heitä tai napata kiinni, saattaa tehtävä muodostua liian vaativaksi. Jahtaaminen ei olekaan oikea keino heitä kesyttää, vaan odottaminen. Kissa kyllä tulee luo uudestaan ja uudestaan, kun hän huomaa ettei mitään vaaraa ole.

Muskotti on pojista mustempi ja hiukan paksukarvaisempi ja aavistuksen suurempi kokoinen. Kasvot hänellä on lähes puoliksi mustat ja toiselta puolelta valkoiset.

Mantelilla on hauska musta leuka kasvokuvioissa. Hän on hieman pienempi ja sirompi.

Molemmilla on kauniit valkoiset sukat jaloissaan ja varpaat lähes mustat.

Molemmat pojat ovat tottuneet muiden kissojen seuraan ja se on heille erittäin mieluista. Kesyyntymisessä auttaisi myös reippaamman ja kesymmän kissa seura. Jos uskot että olet sopiva, rakastava koti näille meneville pikkupojille, otathan yhteyttä.

Kotiehdokkaat voivat ottaa yhteyttä Tampereen keskustan ensikotiin. 040 7776501 / Anna (ei tekstiviestikyselyitä)

 

kissss 012kissss 013kissss 006kissss 026

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orvokki & Oskari

19.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Orvokki ja Oskari- nämä pikku selviytyjät ,ovat nyt luultavasti 13-14 viikon ikäisiä.
Rokotus ,madotus ja sirutus on hoidettu.
Pikkuisten elämä oli vaakalaudalla ,jäivät noin 4 viikkoisina yksin ulos elämään puupinon alle ,kun emo joutui jonnekin.
Orvokki ja Oskari ovat siis joutuneet tukeutumaan toisiinsa ja toisistaan lohtua hakemaan jo niin pieninä.
Ilman ihmisen kosketusta 4viikkoiseksi eläneinä ovat vähän ujoja.
Tosi kilttejä kuitenkin. Eivät ole koskaan purreet eivätkä raapineet.
Syliin saa ottaa ja siihen  jopa jäävät joksikin aikaa. Rukkikin löytyy siinä vaiheessa.
Silloin kun virta on päällä ja touhua riittää kiinni ottaminen on haaste.
Mutta kun väsymys tulee ja asetutaan lepoon ,niin silitellä ja paijata saa mielin määrin.
Ja rukki hyrrää jälleen.
Ruoka maittaa molemmille ,ovat iloisia ja virkeitä vekkuleita.
Aikaa myöten luultavasti ihmisen sylikin haetaan ihan omatoimisesti.
Orvokki ja Oskari tarvitsevat todella toisiaan.
Kaikki kokemukset ovat jakaneet yhdessä ,kaikki pelot ja leikit , hädän ja nälänkin.
Siksipä heille etsitäänkin yhteistä loppuelämän kotia.
Orvokki ja Oskari haluavat elää sisällä ihmisen hellässä hoidossa.
Lasitettu parveke on molempien mieluisa ulkoilupaikka.
Näistä selviytyjistä kiinnostuneet voivat soittaa parivaljakon ”emolle” Valkeakoskelle
numeroon 040 556 9949/Anneli 
Oskari emonsa sylissä.

Oskari emonsa sylissä.

Kuvaaja keskeytti päiväunet.

Kuvaaja keskeytti päiväunet.

Orvokki Velski kissan vieressä parvekkeella.

Orvokki Velski kissan vieressä parvekkeella.

Puskukaverukset Miiu ja Senni

18.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

PuskuhetkiMiiu 1,5 v ja Senni noin 4 v muuttivat meille ensikotiin viime keväänä isosta kissalaumasta. Senni synnytti ja yhdessä Miiun kanssa hoiteli ainoan eloon jääneen pentunsa. Miiu ja Senni ovat olleet kimpassa ihan koko ajan ja näyttää siltä, että ovat kasvaneet yhteen. Aina samassa paikassa ja samaan tahtiin. Raskiiko näitä nyt enää toisistaan erottaa? Kun ovat vähän ujojakin ja tottuneet aina toisten kissojen seuraan. Ihmisten kanssakin pärjätään oikein hyvin, mutta ei niiden syliin vielä uskalleta tulla.

Miiun taidonnnäyte

Miiu on höpsö.

Senni ja Miiu tarvitsisivat turvallisen kodin, jossa on kissakokemustakin sopivasti. Ulos näitä mirrejä ei päästetä vapaasti kulkemaan. Siellä kun pelästyy jotakin, niin joutuu vielä ihan eksyksiin. Mutta kyllähän jokaisen kissan täytyy päästä aistimaan ulkoilmaa, joko turvalliselle parvekkeelle tai verkotetulle ulko-alueelle.

Senni nuuhkii

Senni on harkitsevainen.

Miiu ja Senni tykkäävät syödä samaa ruokaa, varsinkin hyvälaatuiset kuivanappulat maittavat monta kertaa päivässä. Välillä täytyy kupit pitää tyhjänäkin, muuten rupeaa tytöille tulemaan liikaa massaa.

Luonteeltaan tytöt ovat erilaisia. Miiu on höpsö, joka osoittaa innostustaan leipomalla tassujaan lattiaa vasten ja viskomalla häntäänsä samaan aikaan puolelta toiselle. Ihmisen kämmentä pusketaan hurjasti ja joskus maistetaan sormia. Miiu miukaisee vienosti, kun haluaa esim. oven takaa tulla ihmisen luokse.

Miiu tykkää kuljettaa pikkuesineitä alakertaan omaan ”huoneeseensa”. Kylppärin lattialta tai portaikosta löytyy milloin mitäkin yläkerrasta napattuja kiinnostavia asioita: leipäviipale, karjalanpiirakka, barbin lippalakki, pehmolelukissa, rahapussi, aurinkolasit, pikkuleluja ym:) Miiulla on myös ihan oma tyylinsä syödä kuivaruokaa. Miiu ottaa kupista suun täyteen raksuja, pudottaa ne eteensä lattialle ja alkaa sitten syödä yhden kerrallaan:)

Senni on harkitsevainen kissarouva, joka antautuu siliteltäväksi ensin hännän tyvestä alaselästä ja oikein rentoutuessaan hyväksyy päänkin silittämisen. Joskus Senni kehrääkin:) Muita kissoja molemmat lähestyvät nätisti ja haluaisivat puskea tervehdykseksi. Ensikodin omat kissat eivät ole oikein samaa mieltä, joten Miiu ja Senni puskevat toisiaan niin, että päät kopsahtelevat. Mukavassa mielentilassa puskevat ihmishoitajankin päätä, kun pään tuo sopivasti heidän tasolleen.

Miiun saalis

Miiun saalis, leipäviipale

Päivitystä 27.11. Miiu ja Senni ovat päättäneet asustella samoissa huoneissa ihmisten kanssa ja nukkua sohvalla:) Alakerran saunaosasto ei kiinnosta enää laisinkaan. Miiua saa jo nostella vähän syliinkin ja Miiu tykkää olla kovasti mukana siellä missä ihmisetkin. Senni lepäilee ja hakeutuu samoihin paikkoihin ensikodin omien kissojen kanssa. Molemmat kissat leikkivät mielellään leluilla.

Miiu ja Senni asuvat Tampereen Hyhkyssä ja heille voi tarjota mukavaa ja sopivaa kotia: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Eri kotiakin voidaan näille ystävyksille harkita, jos oikein sopivia koteja tulee tarjolle.

 

Lisätiedot puhelimitse: 044 7475 501

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velski

28.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Velski etsii yhteistä kotia yhden pennuista (Bilbo,Valma & Vieno – Ensikoti Valkeakoskella) kanssa!
Velski  nimi tulee savolaisten käyttämästä ”velj-mies” sanasta ,joka sitten vääntyy kotoisesti Velskiksi.
Poika nimeltä VELSKI on arviolta noin 1,5-2 vuoden ikäinen raamikas  hurmuri ,joka löytyi leikkaamattomana nuorena viettelijänä kuljeksimasta ja kaikkien seuraan lyöttäytyvänä kulkurina.
Hän on siis tosiaan seurallinen ja kiltti herrasmies. Velski on kuin isoveli – se tulee kaikkien pentujen kanssa toimeen ja kovasti näitä hoitaa. Siksi Velski lähtisikin uuteen kotiin, toisen ensikodin, pennun kanssa. (ks. Bilbo,Valma & Vieno)
Eipä poikaa ole kotiin kaivattu ,eikä perään kyselty.
Hyvänä Velskiä on aiemmassa kodissaan pidetty ,koska on niin luottavainen ja hellyyttä kaipaava persoona.
Ulkoinen hoito on tosin ollut vähän niin ja näin. Turkkia ei ole ilmeisesti koskaan kammattu eikä kynsiäkään leikattu. (nyt on nekin toimenpiteet hoidettu) Sitä tärkeintä leikkausta ei ole ainakaan viitsitty hoitaa ,ehkä sen vuoksi onkin lähtenyt ”naisiin” ja sille tielleen eksynyt.
Nyt Velski on rokotettu ,tunnistemerkitty ,madotettu ja kastroitu.
Äärettömän hellyydenkipeä nuorimies. Ahkera leikkimään melkein millä vaan . Mattojen alla
möyriminen on ihan mielipuuhaa.
Muiden kissojen kanssa tulee toimeen ,yksinkin saa ilon irti elämästä ,kunhan hellä ihminen on seurana.
Pieneen yksiöön ei poika ilmeisesti sovi–on senverran tuota energiaa.
Yksin ulkoilevaksi häntä ei myöskään anneta ja turvallinen parveke (lasit/verkko) on Velskille  mieluisin ”ulkoilupaikka”.
Velski odottaa uutta kotia tositarkoituksella ihmiseltä/perheeltä ,joka vannoo ”vihkivalan” : kunnes kuolema meidät erottaa.
Velski  asuu Valkeakoskella ja
puhelin numero on 040 556 9949/Anneli

MIMMI

21.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

kasetti 030kasetti 020kasetti 011Mimmi-kissa tyttönen on syntynyt kaksi ja puoli vuotta sitten isoon kissapopulaatioon. Mimmille lähdetäänkin etsimään ensisijaisesti kotia, jossa hänelle on reipas kissakaveri, jotta hän ei stressaannu yksinolosta. Aikuisten rauhallinen käytös on Mimmille mieleistä, joten aivan pienten lasten seura ei ole toivottavaa. Mimmi voidaan sijoittaa myös sukulaiskissojen kanssa samaan kotiin.

Mimmi on äärimmäisen utelias ja herkkupalojen perässä hän tulee minne vain. Kättä hän käy nuuhkimassa ruuan toivossa, mutta yleensä väistää silitystä.   Mimmi antaa silittää, silloin kun se hänelle sopii. Yleensä iltaisin tai aamuisin kun hän on rauhallisesti asettunut makuullle. Kissanpuu on Mimmin lempipaikka. Mimmi vaikuttaa hyvin kiltiltä kissalta. Hän ei ole koskaan ollut puolustavalla kannalla. Jos hän säikähtää, hän itse väistää. Kynsiä tai hampaita hän ei ole käyttänyt. Kiinnipitämisestä hän ei pidä, mutta varsinkin leikkiseura hänelle kelpaa. Mimmi innostuu välillä oikein kovasti leikkimään ja nuorten kissojen seura on ollut hänelle mieleistä. Naruleikit ja pallot ovat ihania.

Mimmi sai pennut toisessa ensikodissa ja imetti heidät luovutusikäisiksi. Nyt olisi Mimmi-äidin vuoro saada oma koti.

Mimmi on eriäätin utelias. Hän kurkkii milloin minnekin. Hänen on nähtävä mitä missäkin tapahtuu. Ruoka kiinnostaa erityisesti ja sen perässä hän menee vaikka kuljetuskoppaan.

Mimmi on sirorakenteinen ja hänellä on pitkä kapea häntä. Uudet ihmisetkään eivät saa häntä enää piiloon.

Synttärikemujen jälkeen huomattiin, että Mimmi tykkää hirmuisesti ilmapalloista ja jahtaa niitä antaumuksella pitkin keittiötä. Mimmi tykkää myös kissanmintusta ja kieriskelee lattialla ja puskee saadessaan sitä haistella.

Mimmin kanssa tulee edetä hitaasti, kissan omalla tahdilla ja halulla. Mimmissä on erittäin paljon potentiaalia ihmiseen luottamiseen, sillä hän on rohkea luonteeltaan. Tämä näkyi jo heti ekoina päivinä hänen lähtiessään liikkeelle piilopaikastaan.

Mimmi on leikattu ja rokotettu ja sirutettu.

Jos haluat kuulla lisää, voit soittaa ja tulla Mimmiä katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. Puh. 0407776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)