Etsi:

Kissapörssi

Kissapörssissä esitellään Kissojen katastrofiyhdistyksen hoidossa olevia, kotia etsiviä kissoja.

Jos haluat tarjota kotia tällä sivulla olevalle kissalle, ota yhteyttä suoraan ensikotiin, jonka tiedot näet tekstin lopussa.

Kissan luovutushinnat:

Aikuinen, leikattu, rokotettu ja tunnistusmerkitty kissa: 100 €
Pentu, leikkaamaton, rokotettu ja sirutettu kissa: 100 €

Pennun mukana seuraa aina leikkausvelvoite. Pennun luovutusmaksusta palautetaan 20 €, kun kissa on steriloitu/kastroitu ja omistaja on lähettänyt toimenpiteestä eläinlääkärin kuitin yhdistyksen taloudenhoitajalle.

Kissapörssin kissat sijaitsevat Tampereella ja lähikunnissa.

Kissojen luovutushinnalla katetaan kissojen eläinlääkärikulut, hiekka ja ruoka.


Lempeä Pirkka-poika

18.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pirkka on huostaanotettu erään yksityishenkilön omistuksesta valvontaeläinlääkärin määräyksellä. Pirkka ja muut kissat asustivat sellaisessa ympäristössä mikä on ihmisjärjen mukaan asumiskelvoton. Valitettavasti eläinten omistajalla oli eläinten ja ihmisten ylläpitoa silmälläpitäen täysin väärä käsitys siisteydestä tai järjestyksestä. Kissat siis ovat eläneet todella järkyttävissä olosuhteissa, vailla huolenpitoa, kunnon ruokaa tai vettä. Nyt osa kissoista on otettu omistajaltaan pois ja heille etsitään vastuullisia ja rakastavaisia koteja. Kissojen kohtaloksi mietittiin jo lopetusta, mutta kokeillaan jos heille koteja löytyisi. Kyseisen kohteen muita kissoja ilmaantuu tänne kissapörssiin pikkuhiljaa. Loput kissoista haetaan pois lähiaikoina, yhdistys tekee yhteistyötä viranomaisten ja kunnaneläinlääkärin kanssa projektin suhteen. Loppujen eläinten suhteen saatetaan tehdä myös lopetuspäätös viranomaisen taholta, jos omistaja ei ole yhteistyökykyinen.

Kohteessa mistä kissat evakuoitiin oli myös iso paljon haukkuva koira, että sellaiseenkin kumppaniin kissat ovat tottuneet.

Pirkka on  arviolta vuonna 2012 syntynyt lyhytkarvainen, reipas ja lempeä poika. Pirkka viihtyy niin ihmisten läheisyydessä kuin omissa oloissaankin. Päivät on yleensä vietetty makuuhuoneen sängyn alla viileässä torkkuen. Illalla sitten tullaan ihmisten ilmoille rapsutuksia lempeästi maukumalla vaatien.

Ruoka maistuu välillä liiankin hyvin niin, että syötäisiin toistenkin muonat. Tämä johtunee  aiempien asuinolojen ravinnonpuutteesta. Ensikodissa Pirkka on saanut märkäruuan normaalisti iltaisin, raksuja ja vettä on tarjolla kellon ympäri.
Vessana tämä sisäsiisti herra on käyttänyt enimmäkseen tavallista hiekkalaatikkoa, mutta on tullut myös kokeiltua kissakaverin pellettivessaa, kumpi tahansa siis kelvannee.

Pirkka on saanut Stronholdin sekä kastroitu samalla lääkärikäynnillä 14.11.2014 Urjalassa. Tehosterokote tulisi huolehtia kohdalleen 1kk kuluttua.

Pirkka etsii siis rakastavaa loppuelämän kotia. Kissakaveri olisi kiva, sillä ensikodissa on leikitty sekä ihmisten että toisten kissojen kanssa, mutta tulee toimeen myös itsekseen.
Ei luovuteta ulkokissaksi! Mahdollisen ulkoilun tulee tapahtua lasitetulla parvekkeella tai verkotetussa aitauksessa.

Pirkka on ensikodissa Akaan Toijalassa, jonne häntä voi tulla katsomaan.
Kerrothan lyhyesti millaisen kodin olisit Pirkalle tarjoamassa.
Luovutushinta on 100 euroa, maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk aikana. Luovutussopimus tehdään kahtena kappaleena.

 

Yhteydenotot:
Henna Mäkinen
0400791591 tai

hennan2@hotmail.com

DSC08093 DSC08112 DSC08040 DSC08061

Vilka

17.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Which

Vilka

Vilka is an adult cat, probably around 2-3 years old, that was found in Hämeenkyrö and was delivered to the pet shelter but nobody came to collect her. Vilka is very nice and friendly. She comes very often to in between your legs, she wants to be pet and she wants to cuddle! She goes crazy when you give her wet food and she likes to play especially with fur toys or balls. When she wants to stretch her ​​nails, she goes to her tree. Check more pictures and a video of Vilka here .
She is suitable for any kind of house, with children or not. If you are looking to have a cat for the first time in your house, Vilka is the right choice.
Vilka has been vaccinated and, since she did not show any signs of a cat being in heat or pregnant, she is supposedly neutered. Also she has a microchip for identification purposes.

Vilka is actually living in Hervanta with our ensikoti Piermaria. You can ask more about Vilka by writing to him to this e-mail: piermaria21@outlook.com

Lumo 2v.

17.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

pörssi lumo 17.11lumo  lumoilee

 

 

Kissaneiti, joka arvostaa päiväunia sekä  päivän ruokahetkiä.  Liekö ihme, Lumo on tullut ensikotiin Maaliskuussa 2014 Lumikki (myös pörssissä) ystävän kanssa. Lumo on jätetty talon pihaan, koska muuttotavaroissa ei ollut näille kissoille sijaa.

Ennen tätä Lumo ei ole saanut käpertyä illalla lämpimän viltin päälle vaan on joutunut viettämään yönsä tähtien ja kuun alla, sään armoilla. Onneksi ne päivät ovat takana ja uusi elämä ensikodissa on ollut Lumolle mieluisaa.

Lumon kiltti ja rauhallinen luonne on pikku hiljaa tullut esiin, on mukana perheen arjessa paitsi kun nukkua rohjottaa kiipeilytelineessä. Lumo on tuplannut kokonsa tulonsa jälkeen, linjoistaan kiinni pitäminen ei huoleta tätä tyttöstä ollenkaan.

Ennen vain kiipeilytelineellä viihtynyt tyttönen tepastelee jo mielellään katselemassa valtakuntansa rajoja ja alamaisiaan. Kyllä sitä leikkiäkin joskus täpörssi lumoytyy mutta monesti kauneusunet vievät voiton hiirijahdista. Lumo on määrätietoinenprimadonna ja pitää perheeen kollipojat ruodussa. Illan edetessä tämäkin neiti syttyy liekkeihin, monesti ne päivän ainoat hepulit hepuloidaan illan hämärtäessä. Parhaimmillan tämä kissaneiti on rauhallisessa ja seesteisessä ympäristössä josta löytyy kissakaveri.

Uudet ihmiset pelottavat, joten uuden kodin on ymmärrettävä että Lumo tarvitsee ennen kaikkea aikaa luottaakseen uusiin ihmisiin ja ympäristöön. Ajan kanssa tämä neiti lumoaa kaikki katsojat ja siitä tulee varmasti perheeseen oiva karvatassu.

Luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna uuteen kotiin.

Lumo asustaa Sastamalan Illossa.

Jos sinulla on koti jossa Lumo voisi kissanpäiviä vietellä, ota yhteyttä andersson.tiina@luukku. com puh. 0401741051 ( laita textiviesti jollen vastaa )

Pekka siirtyi

15.11.2014
Yhteys: Tiina M.
PEKKA

PEKKA

 

Urjalan populaation Pekka siirtyi kotia etsimään muulle taholle.

Yhdistyksellä on ensikodit pullollaan kissoja ja uusia olisi tulossa, kissamäärää piti Toijalan ensikodissa vähentää, että voimme ottaa taas lisää kodittomia vastaan Urjalan kohteesta. Saimme onneksi apuun toisen eläinsuojeluyhdistyksen.

Pekka-pojalle ehkä on jo kotikin tiedossa :)

PIRRE-tyttö, aikuinen, noin 2 v (alustavasti varattu)

15.11.2014
Yhteys: Tiina M.
PIRRE

PIRRE

Pirre on huostaanotettu erään yksityishenkilön omistuksesta valvontaeläinlääkärin määräyksellä. Pirre ja muut kissat asustivat sellaisessa ympäristössä mikä on ihmisjärjen mukaan asumiskelvoton. Valitettavasti eläinten omistajalla oli eläinten ja ihmisten ylläpitoa silmälläpitäen täysin väärä käsitys siisteydestä tai järjestyksestä. Kissat siis ovat eläneet todella järkyttävissä olosuhteissa, vailla huolenpitoa, kunnon ruokaa tai vettä. Nyt osa kissoista on otettu omistajaltaan pois ja heille etsitään vastuullisia ja rakastavaisia koteja. Kissojen kohtaloksi mietittiin jo lopetusta, mutta kokeillaan jos heille koteja löytyisi. Kyseisen kohteen muita kissoja ilmaantuu tänne kissapörssiin pikkuhiljaa. Loput kissoista haetaan pois lähiaikoina, yhdistys tekee yhteistyötä viranomaisten ja kunnaneläinlääkärin kanssa projektin suhteen. Loppujen eläinten suhteen saatetaan tehdä myös lopetuspäätös viranomaisen taholta, jos omistaja ei ole yhteistyökykyinen.

Kohteessa mistä kissat evakuoitiin oli myös iso paljon haukkuva koira, että sellaiseenkin kumppaniin kissat ovat tottuneet.

Pirrekin on pentuja elämänsä aikana saanut, mutta nyt on kissa steriloitu. Muut normaalit toimenpiteet kissalle on myös suoritettu, kuten rokotus, loishäätö ja tunnistesirutus. Kynsi- ja korvahuolto suoritettiin samalla.

Pirre oli alkuun hieman pelokas ja tärisi, pikkuhiljaa on tottunut uuteen ympäristöön. Antaa ottaa syliin eikä rimpuile tai raavi, vaatii kuitenkin helliä otteita ja hieman aikaa. Hieman huonosti on nyt alkuun syönyt, ujostelee vielä, pikkuhiljaa varmasti rohkaistuu. Sisäsiisti on.

Pirre on melkein kokonaan musta, rinnnalla ja vatsalla on valkoista. Turkki kiiltää. Hieman laihahko on, mutta kooltaan muutenkin hieman sirompi kuin muut kohteesta huostaanotetut kissat.

Pirrelle etsitään rauhallista kotia jossa olisi vastuuntuntoinen omistaja, jolla riittää rakkautta ja hoivaviettiä. Ei välttämättä lapsiperheeseen, hieman on herkempi tyttö.

Kerron lisää Pirrestä, kun hieman vielä tutustumme enemmän.

Lisäystä 17.11: Pirre on hieman jo leikkinyt huiskaleikkejä. On vähän rennompi kuin tullessaan.

Pirre on ensikodissa Akaan Toijalassa.

Yhteydenotot: Tiina Mäkelä,  044-7475502 / tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Kerrothan millaista kotia olisit kissalle tarjoamassa.

Luovutushinta on 100 euroa, maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk aikana. Luovutussopimus tehdään kahtena kappaleena.

PIHLA-tyttö, noin 5 v

15.11.2014
Yhteys: Tiina M.
PIHLA

PIHLA

Pihla on huostaanotettu erään yksityishenkilön omistuksesta valvontaeläinlääkärin määräyksellä. Pihla ja muut kissat asustivat sellaisessa ympäristössä mikä on ihmisjärjen mukaan asumiskelvoton. Valitettavasti eläinten omistajalla oli eläinten ja ihmisten ylläpitoa silmälläpitäen täysin väärä käsitys siisteydestä tai järjestyksestä. Kissat siis ovat eläneet todella järkyttävissä olosuhteissa, vailla huolenpitoa, kunnon ruokaa tai vettä. Nyt osa kissoista on otettu omistajaltaan pois ja heille etsitään vastuullisia ja rakastavaisia koteja. Kissojen kohtaloksi mietittiin jo lopetusta, mutta kokeillaan jos heille koteja löytyisi. Kyseisen kohteen muita kissoja ilmaantuu tänne kissapörssiin pikkuhiljaa. Loput kissoista haetaan pois lähiaikoina, yhdistys tekee yhteistyötä viranomaisten ja kunnaneläinlääkärin kanssa projektin suhteen. Loppujen eläinten suhteen saatetaan tehdä myös lopetuspäätös viranomaisen taholta, jos omistaja ei ole yhteistyökykyinen.

Kohteessa mistä kissat evakuoitiin oli myös iso paljon haukkuva koira, että sellaiseenkin kumppaniin kissat ovat tottuneet.

IMG_8212[1]Pihla on arvioitu syntyneeksi noin vuonna 2009. Pihla on pentuja synnyttänyt vuosien varrella useita ja suurin osa pennuista on entinen omistaja tappanut. Nyt Pihla on steriloitu ja pentujen tuottaminen loppui tähän. Pihla on suhteellisen hyvässä kunnossa olosuhteisiin nähden, mutta hieman voisi enemmän olla lihaa luiden ympärillä. Nyt Pihla saa tehoruokintaa ja vitamiineja. Tuntuu, että kissat ovat vain syöneet ja juoneet ensikotiin tulemisen jälkeen, nälkä tietysti heillä oli. Nyt on masut täynnä ja haisevat kissat pikkuhiljaa puhdistuvat ja siistiytyvät.

Pihla on rokotettu, tehosterokote tulisi huolehtia 1 kk päästä. Pihla sai myös loishäädön ja tunnistesirun. Samalla kissan kynnet ja korvat hoidettiin. Pihla on siis valmis muuttamaan omaan kotiin, jossa toivon olevan muutamat kädet kissaa rapsuttamaan. Ei välttämättä lapsiperheeseen missä lapset ovat pieniä.

Pihla on luonteeltaan erittäin ihmisrakas, kaikkien ihmisten kaveri, puskee koko ajan ja odottaa rapsutuksia ja kehrää paljon. On häntä siis joskus pidelty, mutta ei ehkä tarpeeksi. Nyt Pihla odottaa paljon hyvänäpitoa ja voisi ehkä parhaiten viihtyä ainoana kissana. Ensikodissa on myös nuoria kissoja samasta paikasta, joiden oletan olevan Pihlan pennut. Pihla ei kuitenkaan pennuista enää piittaa, enemmänkin ne alkaa ärsyttää. Ainoaksi kissaksi siis kotia haetaan tai aikuisen rauhallisen kissan kaveriksi. Ei luovuteta ulkoilevaksi kissaksi, Pihla on riittävästi jo kärsinyt heitteilläolosta. Ulkoilu voisi tapahtua esimerkiksi lasitetulla/verkotetulla parvekkeella tai erikseen tehdyllä verkotetulla ulkoilualueella.

Pihla on sisäsiisti, vaikkei entisessä kodissa siisteydestä juuri piitattu eikä siihen mahdollisuutta tarjottu. Pihlalle kelpaa ruoka hyvin ja herkutkin maistuvat. Alkuun kissalle voisi antaa lisäksi vitamiineja, jotta kunto kohoaisi entisestään. Pihla tykkää kiipeillä ja hyppiä ylös, eli kiipeilypuu tai vastaava olisi kiva juttu. Pihla tykkäsi ainakin huiskuleikkiä leikkiä.

Pihlasta en keksi mitään huonoa sanottavaa, hän on aikas ihana kissa, joka kaipaa omaa rakastavaa kotia.

Pihla on ensikodissa Akaan Toijalassa, häntä voi tulla tänne katsomaan.

Yhteydenotot:  Tiina Mäkelä, 044-7475502  tai   tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Kerrothan millaista kotia olisit Pihlalle tarjoamassa.

Luovutushinta on 100 euroa, maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk aikana. Luovutussopimus tehdään kahtena kappaleena.

Leila 5-10v

15.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

leila2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leila-kissa tuli yhdistyksen ensikotiin Parkanon kissapopulaatiosta elokuussa pentueensa kanssa. Pennut tottuivat ihmiseen noin kuukaudessa, mutta Leila-emon kanssa on tehty töitä paljon pidempään. Kahden kuukauden ajan Leila oli todella pelokas ja pentujen läsnäollessa jopa hyökkäävä, ymmärrettävästi halusi pentujaan suojella. Pentujen lähdettyä Leila sulkeutui kuoreensa ja nökötti kissahuoneen perimmäisessä nurkassa. Lähestyminen ei tullut kysymykseenkään, sillä Leila sylki ja antoi tassua niin että jos ilman hanskoja lähestyi niin sai kädet naarmuille.

leila1

Tällä hetkellä Leilaa on kotiutettu ja sopeutettu ihmiseen kolmen kuukauden ajan. Vihdoin on alkanut näkyä merkkejä siitä, että Leila saattaa sopeutua ihmisen kanssa asuvaksi sisäkissaksi. Olen päivittäin käynyt juttelemassa Leilalle ja vähitellen sain hipastua sitä ilman että se puri ja seuraavaksi aloin silittelemään sen päätä. Leila tuntuu nauttivan silityksestäni kovasti ja puskee jo kättäni. Päivisin Leila ei käytännössä liiku ollenkaan, yhä nököttää huoneen nurkassa. Aamuisin kuitenkin, kun on kissojen aamuruuan aika, Leila liikkuu huoneessa ja on tullut nyt myös hieman huoneen ulkopuolella pyörähtämään. Kaikenlainen ruoka maistuu ja Leila on sisäsiisti (ainoastaan imurista pelästyneenä teki jännäkakat laatikon ulkopuolelle). Öisin Leila taitaa leikkiä ensikodin oman kissan kanssa ja muutenkin pitää kissaseurasta, onhan se kotoisin suuresta kissapopulaatiosta.

 

Leila on käytetty eläinlääkärissä sterilaatiossa, rokotuksessa ja mikrosirutuksessa. Näiltä osin Leila on siis valmis muuttamaan uuteen kotiin. Sosialistamisen suhteen Leilan kanssa on vielä pitkä matka edessä. Poikaystäväni on nyt vasta muutaman kerran saanut koskea Leilaan ja vieraita ihmisiä kohtaan se on edelleen hyvin pelokas. Toivoisin Leilalle rauhallista kotia, jossa sosialistamiseen annetaan aikaa useita kuukausia, voi olla niin että muuton yhteydessä tulee takapakkia. Leilan luottamuksen saamiseksi saa tehdä töitä, mutta loppujen lopuksi se ei ole vihainen tai aggressiivinen kissa, ainoastaan todella pelokas. Alkuun vähän pelkäsin Leilaa itsekin, mutta nyt ajan kanssa alan olla kiintynyt siihen, onhan se todella suloinen kun kehrää silitettäessä ja kääntelee kaulaa saadakseen rapsutuksia.

Lisätietoja Leilasta annan sähköpostitse hyvari.laura.e@student.uta.fi. Jos projekti aran kissan kanssa kiinnostaa, niin Leilaan voi tulla tutustumaan ensikotiin Hervantaan.leila3

 

 

 

 

 

 

Monta kissaa vailla vastuuntuntoista kotia

15.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

ANSELMIIkaalisten isohkon ulkona eläneen kissalauman Anselmi oli ensimmäinen onnekas, joka sai oikean kodin:)

Ikaalisten kissoja on tulossa kissapörssiin monta lisää, kotia kaipaa yli 40 kissaa, jotka on otettu talteen ennen pakkasia pihapiiristä. Joukossa on nättejä puolipitkäkarvaisia ja lyhytkarvaisia yksilöitä. Aikuisia kissoja ja pieniäkin pentuja.

Näitä kissoja ja niiden omistajaa ryhdyttiin auttamaan eläinsuojeluviranomaisen otettua yhteyttä yhdistykseen.

Yhdistys ottaa kiitollisena vastaan ruoka- ja tarvikelahjoituksia! Erityisesti nyt on paljon ruokittavia ja hoidettavia kissoja Hämeenkyrön ensikodissa, jonne Ikaalisten kissoja on majoitettu erilliseen rakennukseen. Osa kissoista on siirtynyt sieltä yhdistyksen toimitilalle ja muihin ensikoteihin. Seuraa kissapörssiä!

Jos haluat lahjoittaa kissoille ruokaa tai tarvikkeita, ota yhteys yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaan Aki Aarioon:

044 7475 500.

Kaikki kissat lääkitään loishäädöillä ja käytetään eläinlääkärissä, joten rahalahjoitukset ovat myös tervetulleita.  Yhdistys leikkauttaa kaikki aikuiset kissat ja hyväkuntoiset poikapennut, sekä rokotuttaa ja tunnistemerkitsee sekä aikuiset että pentukissat ennen luovutusta. Joillakin kissoilla on myös muuta hoidettavaa ja esimerkiksi antibioottilääkityksen tarvetta.

 

Martti 2v.

14.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

11.. 2014 002Martti on isosta populaatiosta, ja rakastaa kissaseuraa! Martti rakastaa myös koiria, ja ihmisiä :D On kuitenkin hieman ujo aluksi, kuitenkin ihan käsiteltävä, ja hurjan kiltti, komeutta unohtamatta. On perso ruualle ja rapsutuksille, tulee innolla syömään tai hellittäväksi, heittäytyy selälleen ja toivoo että rapsutukset jatkuis ikuisuuden :)

Martti etsii kotia, missä olisi mieluiten useampia kissoja, viihtyy parhaiten laumassa. Meillä tulee toimeen hyvin kahden koiran kanssa, eri ikäisten kissojen kanssa, ja lapsetkin on ihan jees- kunhan ne osaa käyttäytyä :D

Martin kanssa joutuu tekemään hieman töitä, että saa luottamuksen, mutta se on sen arvoista <3

Marttiin saa tulla tutustumaan ensikotiin Ylöjärvelle, ja mieluusti kerron lisää myös mailissa:)

Satu Hakala

ihana.satu@suomi24.fimarras14 045

REETU n.2v

14.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Reetu on reilu 2vuotias 11 2014 025poika, on suuresta populaatiosta. Reetu oli ensikotiin tullessaan todella arka ja pelokas, ja ihmeissään kaikesta. On lähtenyt kuitenkin edistymään nyt hienosti, antaa jo pikkuisen koskea, syö nameja kädestä ja kulkee kotona uteliaana tutkien paikkoja. Turvapaikkana oli pitkän aikaa ruokapöydän tuolit, mistä sitten kurkisteli :D Nyt kuitenkin on rohkeutta tullut lisää ja on muiden kissojen kanssa yhdessä päivät nukkumassa sängyn/sohvan alla, ja illalla tullaan esiin. Leikkiminenkin on alkanut kiinnostaa, ennen katsoi vain vierestä, mutta nyt poika riehuu jo muiden kanssa ja itsekseenkin leikkii leluilla:) On kova syömään ja ruoka maistuu hyvin. Käy aina siististi laatikolla ja peittelee huolellisesti.

Reetulle etsin kotia, joka antaa aikaa kesyyntymiseen, olisi hieman kissakokemusta, ja kissakavereita pitäisi myös löytyä. On isosta populaatiosta, ja tykkää kovasti seurasta. Kesyyntymisessä auttaa hurjasti rohkeat kissakaverit. Reetu on nuori kissa, ja varmasti kesyyntyminen jatkuu ja tulee pikkuhiljaa kesymmäksi.

On tottunut ensikodissa koiriin eikä pelkää niitä !

Reetu luovutetaan rokotettuna, madotettuna, tatuoituna ja kastroituna 100e luovutusmaksua vastaan.

Kerron mielelläni lisää Reetusta, ja katsomaan saa tulla, Reetu asuu ensikodissa Ylöjärvellä.

Satu Hakala

ihana.satu@suomi24.fi

Arat pennut Silja ja Simo

14.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Simo ja Silja

Simo ja Silja

Tuplamiukumauku kaikille! Olemme sisarukset Simo ja Silja Parkanon populaatiosta. Olemme syntyneet syyskuun alussa ja luovutusikäisiä olemme 10.12. Ensimmäiset elinviikot  vietimme ulkona ja pääsimme ensikotiin 1.10.
 
Olemme nyt totutelleet elämään turvallisessa ympäristössä yhdessä neljän aikuisen kissan ja kahden ihmisen kanssa. Kissat ovat erittäin mukavia, he pesevät meitä ja silloin tällöin tulee hetkiä, kun vedämme hauskan kissamaisen painimatsin. Toki paineja ja hippaleikkejä tulee harrastettua päivittäin ihan keskenämme. Aikuisten kissojen kanssa voi myös juoksenella laserin perässä. Laser on tällä hetkellä meidän lempilelu! Ihmisten kanssa emme muuten välitä vielä ottaa lähempää kontaktia, vaan hyvä ruoka ja lämpö ovat meille ensisijaisia. 
Silja

Silja

Simo

Simo

Ensimmäiset ensikotipäivät olivat hankalia, kun emme uskaltaneet lähteä pois piilosta sängyn alta, kun ihminen oli valveilla. Pelkäsimme aika lailla! Meno kuitenkin muuttui, kun uskallusta ja uteliaisuutta kertyi; aloimme tutkia asuntoa, vaikka ihmiset olivat valveilla ja teimme pikapyrähdyksiä, kun ihminen osui liian lähelle. Sängyn ja sohvan alla vieläkin vietämme aikaa ja hakeudumme sinne tarvittaessa turvaan. Tällä hetkellä tuntuu hyvältä nukkua, vaikka ihminen touhuaa omia juttuja meidän lähellä. Emme nyt kuitenkaan liian likellä ihmistä olla vielä valmiita oleskelemaan. Pelon merkiksi sihisemme.. Meissä on paljon energiaa ja siksi, normaalien kissoille kuuluvien päiväunien vastapainoksi, leikimme öisin ja aikaisin aamulla innokkaasti.
 
Olemme tottuneet käyttämään niin pelletti- kuin mikrohiekkaveskiä ja olemme koko ajan olleet sisäsiistejä kavereita. 
WP_004101 WP_004157

Tässä pentujen leikkivideo: https://www.youtube.com/watch?v=nJMD2vNY2TI
Simo on ihana poika, jolla on musta pilkkun nenän oikealla puolella.
Silja on hellä tyttö, jolla on enemmän valkoista karvaa kasvojen vasemmalla puolella. Siljaa on luultu alunperin pojaksi, mutta eläinlääkärikäynnillä todettiin että tyttö hän todennäköisemmin on.
WP_004137

Simo

_MG_5352

Silja

Molemmat kissat ovat saaneet loishäädön kaksi kuuria. Viimeisin kuuri hoidettiin tableteilla. Silja tykkäsi ottaa tabletin eläimelle suunnitellun ”nielemistaikinan” avulla ja Simo saatiin otettua syliin ja siitä annettu tabletti. Molemmat kissat ovat saaneet perusrokotussarjan ensimmäisen rokotteen 12.11. ja tehosterokote on uuden kodin vastuulla.
Omistajan on huolehdittava tulevista tehosterokotuksista sekä sterilisaatiosta ohjeiden mukaisesti.
Sisarukset luovitetaan mieluiten yhdessä tai yksitellen sellaiseen kotiin, jossa on ennestään kissakaveri.
Jos tunnet, että voit tarjota kissalle hoivaa, huolenpitoa ja pysyvän kodin, lähetä esittelysi osoiteeseen anna.z.miu@gmail.com
Simo ja Silja asuvat ensikodissa Tampereen keskustassa. Yhden kissan luovutushinta on 100 euroa. Maksu suoritetaan yhdistyksen tilille. Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena. LEIKKAUTUSVELVOITE

Sisarukset Siiri ja Saara, n. 2kk etsivät kotia!

14.11.2014
Yhteys: Annukka

Siiri ja Saara ovat syyskuun alussa syntyneet pienet  siskokset.  KKY: lle he ovat tulleet suuresta kissapopulaatiosta.

IMG_0138[1]IMG_0155[1]

 

Siirillä on harmaa-valkoinen pörröinen turkki, Saaralla musta-valkoinen lyhyt turkki ja äärimmäisen tyylikkäät mustat viikset!

Siiri ja Saara ovat olleet ” ihmisten ilmoilla” lokakuun puolesta välistä, joten opettelevat vasta elämään ihmisten kanssa sisäkissoina. Ihmiset jännittävät kuitenkin koko ajan vähemmän. Ihmisten puuhat kiinnostaa ja ovat innokkaasti mukana kaikessa. Saara alkaa jo silittelyyn pikkuhiljaa tottua, Siiristä se tuntuu vielä niin kummalliselta että katsoo paremmaksi pysyä kaukana.  Toisista kissoista Siiri ja Saara tykkäävät, isossa laumassa kun ovat tottuneet elämään.

Siiri ja Saara ovat uteliaita ja leikkisiä pikku palleroita, jaksavat painia keskenään loputtomasti. Saara ja Siiri asuisivat mieluiten jatkossakin yhteisessä kodissa. Jos ei yhteistä kotia löydy, niin uudessa kodissa tulisi olla ennestään seurallinen katti leikkiaveriksi.

Saara

Saara

IMG_0167[1]

Siiri

Molemmat kissat ovat sirutettu ja rokotettu. Ruoka maistuu hyvin ja ovat sisäsiistejä. UUDELLA OMISTAJALLA LEIKKAUSVELVOLLISUUS! Tuomalla kuitit leikkauksesta, KKY hyvittää 20% kissojen luovutusmaksusta.

Mikäli olisit kiinnostunut ottamaan Siirin ja Saaran teille asumaan, ota yhteyttä sähköpostilla nunnuska85@hotmail.com ja laita mukaan pieni esittely siitä millaisen kodin voisit tarjota!

SILDA-tyttö ja SIMU-poika

13.11.2014
Yhteys: Tiina M.
TYTTÖ

SILDA-tyttö

Nämä kaverukset ovat siirtyneet yhdistykselle isommasta kissaporukasta Ikaalisista. Kissat ovat olleet vallan ulkokissoja, joita ei ole sisälle päästetty eikä juuri ihminen heitä ole pidellyt.

Nyt kissat ovat muiden tovereidensa kanssa yhdistyksen hoivassa, lämpimässä, ruokapatojen äärellä.

Kirjava kissa on tyttö nimeltään SILDA ja vaalea näyttäisi olevan poika nimeltään SIMU. Molemmilla ikää joku 2-3 vuotta (oma ja eläinlääkärin arvio). Kunto kissoilla on ihan hyvä. Leikkiminen on kaveruksille niin outo asia, että eivät ymmärrä mitä palloilla tai leluhiirillä pitäisi tehdä. Rapsuttamisesta ovat alkaneet tykkäämään, että hieman sentään leukaa nostavat kun rapsutellaan. Kissat ovat tällä hetkellä enimmäkseen hämmentyneitä ja ihmeissään, ei viuhu tassu eikä murinaa kuulu. Joskus vähän suhistellaan ja poikakissa välillä puree rapsuttelukeppiä, kun on niin ihmeissään hyvänäpidosta. Ovat pikkuhiljaa kuitenkin jo rentoutuneempia ja selkeästi tykkäävät kun rapsutellaan.

POIKA

SIMU-poika

Molemmat kissat on 17.11 käytetty eläinlääkörissä. Neuterointi on suoritettu kaveruksille, rokotukset päivitetty, mikrosirut laitettu niskanahan alle ja korva + kynsihuoltokin samalla tehtiin. Loishäädön ovat molemmat saaneet, suolinkaisia kakasta löytyi, niiden eteen täytyy hieman töitä tehdä, että saadaan ne häädettyä. Ulkoloisia en kissoissa havainnut. Molemmilla on hyvin paksu turkki.

Tehosterokotteen antamisesta huolehtii uusi koti. Tehosterokote tulisi antaa 1 kk päästä, jotta kissa saa kunnollisen rokotesuojan.

Luovutetaan vain sisäkissoiksi, nämä kissat ovat ulkoilunsa ulkoilleet. Turvallinen lasitettu tai verkotettu ulkoilualue voisi olla kiva. Valjaisiin opettelu voi vaatia aikaa, ei ehkä ihan tämän päivän juttu. Kissat kaipaavat turvallista ja vakaata loppuelämän kotia, jossa kissoille annetaan aikaa sopeutua uuteen elämään. Ajan kanssa näistä varmasti kuoriutuu kivoja kissoja. Ei välttämättä lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi kissaksi. Yhdessä tai erikseen, vaikka toisen kissan kaveriksi.

Sisäsiistejä ovat molemmat, täällä ensikodissa on käytössä paakkuuntuva mikrohiekka vessan kuivikkeena.

Kissat asustelevat Akaan Toijalassa. Kotiehdokkaat voivat ehdottaa kissoille nimiä ja kertoa millaista elinympäristöä olisi tarjolla näille kaveruksille.

Yhteydenotot:  Tiina Mäkelä,  tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net  / 044-7475502.

 

 

Usva

13.11.2014
Yhteys: Aino Heiskanen
Usva mielipaikassaan

Usva mielipaikassaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Usva on nimensä mukaisesti herkän harmaan ja vaaleanruskean kirjava, arviolta 1-2-vuotias tyttökissa. Usva on saapunut ensikotiin isohkosta kissapopulaatiosta, ja on siis vielä melko tottumaton ihmisiin. Uutta elämää hän on viettänyt nykyisessä ensikodissa Salmen seurassa vasta alle viikon.

Usva on vähäisestä ihmiskokemuksestaan huolimatta melko rauhallisesti kaksijalkaisiin suhtautuva leidi. Usvan lempipaikaksi on muodostunut ikkunalauta, josta käsin hän tarkkailee keittiön tapahtumia ja ulkomaailman ihmeitä. Usva on varuillaan ihmisen lähestyessä ja koskettaessa, mutta suhtautuu näihin asioihin alistuvan mukautuvasti. Jopa lääkkeiden ottaminen sujuu rauhanomaisesti. Usva on ihmisten läsnäoloon tottumaan päin ja uskaltaa jo ottaa pieniä nokosia aivan uusienkin ihmisten välittömässä läheisyydessä.

Usva on melko itsenäisen oloinen kissa, eikä välttämättä kesyynnyttyään tarvitse toista kissaa tuekseen. Toistaiseksi Usvan kiinnostuneisuus leikkiin on ollut vähäistä. Ensikodissa hän on kuitenkin toiminut oivana turvana kodin toiselle, aremmalle kissalle. Hiekkalaatikolla käyminen sujuu hyvin, tosin ensikodin epäilys on, että Usva on kissoista se innokkaampi jätösten peittelijä, jonka jäljiltä hiekkaa löytyy hieman laajemmaltakin säteeltä…

Usvaa ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi ja mikäli asunnossa on parveke, sen tulee olla turvallisesti lasitettu tai verkotettu. Usva on vastikään madotettu, rokotettu, sirutettu ja leikattu. Usvan ensikoti sijaitsee Tampereella. Jos haluat tarjota Usvalle pysyvän kodin, ota yhteyttä sähköpostitse: aino.h.heiskanen at gmail.com

Salme

13.11.2014
Yhteys: Aino Heiskanen

Salmelle on löytynyt uusi koti!

Salmen omaperäinen hengauspaikka

Salmen omaperäinen hengauspaikka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lumikki 2v.

13.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lumikki

IMG_4127

 

 

 

 

 

17.11 pörssiin pörssi pörssi 17.11 pörssiin 17.11

 

 

Lumikki on pienikokoinen tyttökissa jossa energiaa piisaa. Maaliskuussa 2014 tämä kaunokainen saapui ystävänsä Lumon (pörssissä myös) kanssa ensikotiin.  Lumikki on loukutettu pienen talon pihasta josta ihmiset muuttivat pois mutta kissoja ei voitu ottaa mukaan. Lumikki tuskin ennen ensikotiin pääsyä on päässyt kokemaan elämää ilman nälkää, turvaa ja lämpöä. Ensikodin hellässä huomassa ja kuukausien saatossa Lumikista on kuoriutunut mukava kissaneiti.

Lumikki on seurallinen ja utelias kissa, katselee mielellään vierestä mitä me ihmiset kulloinkin kotona teemme. Lumikki on jäänyt kooltaan hyvin pieneksi, liekö syynä vajavainen ravitsemus nuorenpana. Leluilla leikkiminen on myös intohimo tälle neidille, pahimmat hepulit laittavat matot rullalle.

Toki tälläkin kaunottarella on rauhallisempi puoli, silloin otetaan hyvä asento kiipeilytelineeltä tai maton kulmasta ja annetaan aikaa kauneusunille. Lumikilla on prinsessan elkeet, kissaneiti vaatii ”hentoa” ääntään käyttäen palvelua ruokaa tarjottaessa. Ruokakipolle täytyy nostaa… prinsessa totisesti kaipaa palvelua. Lumikki nauttii suunnattomasti myös kissaseurasta, kaikille kissoille jutellaan ja puskutellaan minkä ehditään, oikea seuraneiti konsanaan.

Uudet ihmiset toki pelottavat ja tästä syystä uuden kodin on ymmärrettävä antaa Lumikille aikaa sopeutua uuteen ympäristöön. Kärsivällisyydellä ja ajalla Lumikista saa itselleen ja perheelleen elämänkumppanin vailla vertaa.

Aikuiseen kotiin, ei kotiin jossa pieniä lapsia. Kaipaa uudessa kodiss akissakaveria.

Luovutus leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna

Lumikki asustaa Sastamalan Illossa

Olisiko sinulla tarjota turvallinen ja pysyvä loppuelämän koti ? Kerro minkälainen koti sinulla olisi tarjolla :) Lisätietoja ja yhteydenotot andersson.tiina@luukku.com Puh. 040 1741 051

 

Kissankulman Töpö n. 3 v

12.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

TÖPÖ muutti Hämeeseen alkukeväällä. Mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Töpö on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Töpö on arviolta noin 3 -vuotias mustavalkoinen tyttö.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Töpön kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Töpö tutkaileekin touhuja tarkasti turvallisesta paikasta.

Töpöllä on nimensä mukaisesti normaalia lyhyempi häntä. Töpö on kiltti, mutta arka ja suhisee varuilta aina ensin ennen kuin edes tietää mikä tilanne on =) Töpö myös hakee mielellään turvaa toisesta kissasta, joten kissakaveri olisi kiva uudessakin kodissa.

Töpö on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Töpö asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Töpö luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai suojatulla parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Nappi, Pehmis & Neppari (3-4 kk)

11.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
nappi2

Nappi

** Nappi on varattu! **

** Pehmis muuttaa uuteen kotiin perjantaina! **

** Neppari muuttaa uuteen kotiin ensi viikolla! **

Nappi, Pehmis ja Neppari ovat pennut Ikaalisten suurehkosta kissapopulaatiosta. Pennut ovat olleet nyt ensikodissa vajaan viikon, ja vaikuttavat melko rohkeilta kissanaluilta. Ovat sisäsiistejä eivätkä ruuasta nirsoile. Lisätietoja tulossa jahka tutustun pentuihin tarkemmin. :-)

Nappi on porukan pienikokoisin. Napilla on harmaa/ruskearaidallinen turkki, valkoiset tassut ja masu. Napin sukupuoli ei ole vielä selvillä, selvinnee viimeistään eläinlääkärikäynnillä. Ensikoti-ihminen ei ole raaskinut pienokaista vielä pelotella tarkistuksella, on se nostelu vielä vähän liian jännää. Nappi on luonteeltaan utelias ja rohkea, ei juuri piileskele ja tykkää nukkua sängyn päällä tai muualla missä on pehmeää.

pehmis2

Pehmis

Pehmis-tyttö on väritykseltään ns. kilpikonna, eli valko/musta/ruskea. Pehmis on todella pörröinen ja suloinen tapaus. Tyttö on vähän arempi kuin kaksi muuta pentua, mutta uskaltaa jo nukkua näkösällä ja puuhailla pentupuuhiaan, välillä toki juoksee sängyn alle piiloon jos ihminen vaikuttaa liian pelottavalta.

Neppari-poika on tummanharmaa/valkoinen. Neppari on melko rohkea kaveri, on pojua päässyt jo vähän silittelemään ja nostelemaankin sukupuolta selvittäessä. Tykkää nukkua sängyllä ja tulee välillä myös ensikoti-ihmisen kanssa sinne nukkumaan. Neppis vaikuttaa kahta muuta pentua itsenäisemmältä, eikä hakeudu niin paljoa muiden kissojen seuraan. Poika saattaakin olla näistä pennuista ensimmäinen, joka huomaa silittelyn ja rapsuttelun olevan mukavaa.

Kaikki pennut ovat vielä varuillaan ihmistä kohtaan, sillä ne ovat olleet alkuelämänsä vähällä ihmiskontaktilla. Tulevissa kodeissa tämä tulee ottaa huomioon, ja antaa pentujen kotiutua omaa tahtiaan.

pikkuinen

Neppari

Pennut luovutetaan joko yhdessä tai erikseen, tai parina ja yksi erikseen. Pentuja ei kuitenkaan luovuteta ainoiksi lemmikeiksi, kissaseuraa täytyy olla. Vain sisäkissoiksi!

Pennut käytetään rokotuksella ja sirutuksella eläinlääkärissä lähipäivinä. Poikapennut leikataan samalla. Tyttöpennun kanssa tulee leikkausvelvoite.

Pentuja voi tulla tapaamaan Tampereen keskustan ensikotiin!

Lisätietoa ja kyselyt:

laura.valitalo@gmail.com

Mariska

11.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

DSC05210 (2)

Pallotkin saavat joskus kyytiä

Pallotkin saavat usein kyytiä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mariska on uskomattoman kaunis, arviolta 3- tai 4-vuotias neito. Tyttö saapui yhdistykselle alkuvuodesta 2014 samasta kissapopulaatiosta kuin Kissapörssin Jenny.

Tällä tytöllä on erittäin utelias luonne. Se seuraa usein silmä kovana ihmisen puuhailua, mutta varoo tulemasta liian lähelle (paitsi, jos on jotain syötävää tarjolla – silloin turvaväli lyhenee). Mariska on perso herkuille ja onkin ensikodissa joutunut dieetille. Terveelliseen ruokavalioon tulee kiinnittää huomiota myös omassa kodissa.

Hellälle päälle sattuessaan Mariska on kova tyttö puskemaan. Silloin saa rakkaudesta osansa oikeastaan kaikki, mitä eteen sattuu, ja tällä herkällä hetkellä Mariskaa voi tuttu ihminen jo päästä hieman rapsuttelemaankin. Uudessa ympäristössä kehityksessä varmasti tulee jonkin verran takapakkia ja oman perheen tuleekin ymmärtää, että luottamuksen rakentaminen vaatii aikaa ja sitoutumista.

Mariska rakastaa laservalon ja huiskulelun metsästämistä. Yksinään Mariskaa ei kovin usein näe leikkimässä, joten omalla perheellä tulisi löytyä riittävästi aikaa kissan kanssa touhuiluun. Aivan pienten ihmislasten joukkoon Mariska ei välttämättä sovi, vaan neito varmasti arvostaisi rauhallista kotia, jossa perheenjäsenillä on kokemusta aran lemmikin kanssa työskentelystä. Mariska voisi soveltua samaan kotiin rauhallisen kissakaverin tai ehkäpä pennun kanssa, mutta kissaseura ei välttämättä ole ehdoton edellytys.

Mariska luovutetaan ainoastaan sisäkissaksi. Tyttö on leikattu, rokotettu ja tunnistemerkitty (tatuointi) ja sen luovutusmaksu 100 euroa maksetaan yhdistyksen tilille luovutussopimukseen merkittävään eräpäivään mennessä.

Mariska majailee ensikodissa Tampereen Kalevassa ystävänsä Jennyn kanssa. Jos elämässäsi on tyhjiö, jonka tämä kaunis tyttö voisi täyttää, laita viestiä ja kerro, millainen loppuelämän koti sinulla olisi tarjota. Olen vuorotyössä, joten toivon yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostitse.

 

 

Hanna

hannakaarina@luukku.com

(0408619141)

IMG_20140914_172104 (2)IMG_20141030_000137

Jenny

11.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

10723510_10152747846398535_371875093_n IMG_20141028_183009 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Jenny on noin 4-vuotias, kaunis, kiltti ja sympaattinen kissaneito. Tyttö on lähtöisin suuresta kissapopulaatiosta ja on ollut vailla omaa, ymmärtäväistä ja rakastavaa kotia jo yli vuoden. Kertaalleen Jenny jo uskoi löytäneensä oman paikkansa, mutta tässä kodissa ei ikävä kyllä Jennyn tarpeita ymmärretty lainkaan.

Luonteeltaan Jenny on kovin utelias kissa, vaikka onkin vielä hieman varautunut ihmisen seurassa ja vetäytyy usein hetkeksi keräämään rohkeutta ihmissilmältä piiloon. Jenny on kova tyttö leikkimään, leluhiiret ja pallot saavat kyytiä ja usein neito touhuilee ihan yksinäänkin. Päivisin Jenny köllöttelee mielellään kiipeilypuussa tai ihmisolennon sängyllä ja saattaapa neito yöaikaankin poiketa peiton päällä tassuttelemassa.

Tosiasia on, ettei Jenny ole mikään valmis sylikissa, ei ehkä vielä aikoihin. Uuden kodin tulee ymmärtää tämä ja olla valmis antamaan tytölle aikaa kotiutua ja oppia luottamaan omiin ihmisiinsä. Uudelta kodilta edellytetään kokemusta aroista eläimistä ja sitoutumista Jennyn kanssa työskentelyyn – tämän kissan luottamusta ei helposti saa.

Ensikotiin saapumisen jälkeen kului neljä viikkoa, ennen kuin Jennyyn sai koskea. Sitä edelsi tuntitolkulla leikkimistä, juttelemista ja ihan vain samassa tilassa olemista, mutta lopulta uurastus tuotti tulosta. Ja kyllä se aikamoinen palkinto oli, siinä nousi ensikotiäiskälle tippa silmään..!

Jenny on koko ikänsä elänyt kissakavereiden kanssa, mutta se pärjäisi varmasti myös ainoana kissana kodissa, josta löytyy aikaa sen kanssa puuhailuun. Toivon Jennylle aikuista, rauhallista kotia, joka sitoutuu Jennyyn sen loppuelämäksi.

Jenny luovutetaan ainoastaan sisäkissaksi. Tyttö on leikattu, rokotettu ja tunnistemerkitty (tatuointi) ja sen luovutusmaksu 100 euroa maksetaan yhdistyksen tilille luovutussopimukseen merkittävään eräpäivään mennessä.

Jenny majailee ensikodissa Tampereen Kalevassa ystävänsä Mariskan kanssa. Jos tyttö vei sydämesi, laita viestiä ja kerro, millainen loppuelämän koti sinulla olisi tarjota. Olen vuorotyössä, joten toivon yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostitse.

 

 

Hanna

hannakaarina@luukku.com

(0408619141)

IMG_20140813_180418 (2)IMG_20140704_161817 (2)

Reippaat ihmisystävälliset pojat Ludvig ja Lewis

10.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lewisilla ja Ludvigilla on jo kotiehdokkaita!

Lewis ja Ludvig (s. 17- ja 18.8.2014) ovat reippaat veljekset. Suurin osa heidän päivistään menee vauhdikkaissa yhteisleikeissä. Meno on sen verran kovaa, että poikien kodissa pitää olla hyvät leikkimahdollisuudet ja, jos kaverukset eivät päädy samaan kotiin, mieluummin leikkivä kissakaveri tai kavereita. Lewis ja Ludvig ovat myös hyvin ihmisystävällisiä ja hyppivät mielellään syliin. Erityisesti Lewis viihtyy pitempään sylissä ja hän on kova kehräämään – Ludvig useammin vetäytyy lepäämään omiin oloihin. Pojat asuvat aikuisnaaran kanssa, jonka kanssa he tulevat toimeen. Pojat tulevat hyvin toimeen keskenään, mutta voivat jatkaa elämäänsä eri kodeissakin.

Tiistaina 11.11.14 Lewis ja Ludvig saavat perusrokotukset ja mikrosirut.

Jos voit tarjota Lewisille tai Ludvigille kotia, jossa he voivat kasvaa onnellisesti isoiksi kissoiksi ota yhteyttä: kathleen.hendry@gmail.com

Lewis

Lewis

Tiskikoneen tutkiminen

Tiskikoneen tutkiminen

Ludvig

Ludvig

Tiuhti (2,5 vuotta)

10.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

tiuhti

** Tiuhtilla on kotiehdokas! **

Tiuhti on 2,5-vuotias mustavalkoinen kissaneiti Parkanon suuresta populaatiosta. Tiuhtilla on kaunis musta turkki valkoisilla yksityiskohdilla, ja piiiitkät valkoiset viiksikarvat. Tiuhti on etsinyt yhdistyksellä kotia jo yli vuoden, mitä on vaikea uskoa näin ihanasta kissasta!

Tiuhti on luonteeltaan rauhallinen, mutta saa toki ajoittain leikkikohtauksia. Tiuhti tykkää erityisen paljon leikkiä ns. keppileluilla, joita ihminen heiluttelee. Tiuhti tulee vieraidenkin ihmisten kanssa kernaasti leikkimään, usein heti ensimmäisenä ensikodin kissoista. Myös yksin on mukava pallotella tai viskellä hiiriä, Tiuhti tosiaan heittelee hiiriä suullaan, ja välillä saa ne aika korkeallekkin!

Tiuhti nuuskii rohkeasti ojennettua kättä, ja ottaa nätisti herkkupaloja. Tyttö ei vielä perusta silittämisestä, ellei seuraksi satu rohkaiseva kissakaveri. Silloin on myös Tiuhtia saanut silittää toisen ohella. Tiuhtille tekisikin siis hyvää rohkea kissakaveri uudessa kodissa. Tiuhti on tullut hienosti toimeen kaikkien ensikodissa olleiden kissojen kanssa.

tiuhtikieriiTiuhti etsii kotia, jossa olisi ainakin yksi kissakaveri. Tiuhti asui muutaman kuukauden rauhallisessa lapsiperheessä, joten on myös sellaiseen kotiin sopiva.

Tiuhti on leikattu, sirutettu, rokotettu ja madotettu. Vain sisäkissaksi.

Tiuhtia voi tulla tapaamaan ja leikittämään Tampereen keskustan ensikotiin!

Lisätietoa ja kyselyt:

laura.valitalo@gmail.com

 

Alfred ja Adalmiina

8.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Alfred

Alfred

Adalmiina viihtyy sylissä <3

Adalmiina viihtyy sylissä <3

Alfred ja Adalmiina tulivat yhdistykselle yhdessä kunnallisesta löytöeläintalosta uutta kotia etsimään.

Adalmiina on eläinlääkärin arvion mukaan ainakin 10-vuotias, Alfred taas hieman nuorempi, ehkä noin 8-vuotias. Adalmiina on pikkuinen mummokissa, joka tuntuisi olevan onnellinen kun vain saisi käpertyä oman ihmisen syliin ja siliteltäväksi. Adalmiina on hyvin pienikokoinen ja rauhallinen. Adalmiina kulkee hieman pää kallellaan, syytä emme tiedä. Ehkä kyseessä on jokin vanha vamma. Tasapainoaisti on kenties myös joskus vähän vahingoittunut sillä Adalmiina viihtyy vallan lattiatasossa.

Alfred on iso jässikkä, jonka korvalehdissä näkyy ulkona vietetyt vuodet. Alfred rakastaa silityksiä ja syliin hänet saa kaapata oikein kernaasti. Adalmiinan tavoin Alfred on oikein rauhallinen kaveri, mutta tulee reippaasti tervehtimään ihmisiä ja pyytämään silityksiä.

Alfred ja Adalmiina kulkivat viime kesän yhdessä ja ovatkin mahdollisesti sukua toisilleen. Mieluiten löytäisimme kaksikolle yhteisen kodin, yhteisiä vuosiakin kun saattaa olla takana jo monta. Jos yhteistä kotia ei löydy niin ainakaan Adalmiina-mummoa emme suosittele kenenkään vieraan kissan kaveriksi. Molemmat kissat olivat löytyessään leikattuja, joten koti heillä on joskus ollut.  Hyvänäkin heitä on selvästi pidetty, niin mielellään he ihmisen kanssa ovat.

Molemmat kissat ovat siis leikattuja ja nyt myös rokotettuja ja sirutettuja. Adalmiinasta otettiin verikokeet ja tulosten tultua tiedämme tämän seniorin voinnista lisää.

Ihana, syliteltävä, siliteltävä ja rakastettava kaksikko. Tarjoaisitko sinä tälle kaksikolle lämpöisen ja rakastavan kodin eläkepäiviksi? Tiedustelut: mira@kissojenkatastrofiyhdistys.net

*Alfred ja Adalmiina ovat tutustumassa uuteen kotiin*

image

 

 

 

 

 

 

Maxnau ja Morkkis (6v), veljekset

6.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Aivan ihana parivaljakko hellään ja rakastavaan kotiin! Tässä on kova työ pitää molempia hyvänä, ovat niin hellyydenkipeitä molemmat. Sulattavat sydämet ihan hetkessä, eivät kyllä arastele ketään vaan rohkeasti tulevat tervehtimään vierailijaakin. Ovatkin erittäin seurallisia ja ihmisystävällisiä, rapsutuksia ja silityksiä kaipaavat paljon. Lapsiin tottuneita, antavat hieman riepotellakkin, ilman että suuttuvat. On leikattu, sirutettu/rokotettu ja madotettu. Edellinen omistaja joutui allergian vuoksi luopumaan näistä kahdesta. Rauhaa rakastavia, niinkin paljon etteivät viitsi oikein edes leikkiä kauheasti. Mutta kovia ovat pojat syömään! Hieman pitää rajottaa syömisiä, kokoajan nimittäin olisivat ruokakupilla. Ilahtuvat oikein kun kuulevat ruokapussin rapinaa tai näkevät jonkun menevän keittiöön päin. Saattavat jopa herätä unesta kipittämään keittiöön ruoan toivossa.

Kissanhiekka kannattaa pitää puhtaana, muuten saattaa tulla pissa merkkinä siitä, ettei ole ajoissa vaihdettu kissanhiekkaa. Muuten ovat erittäin sisäsiistejä tapauksia! Kakan jälkeen joskus innostuvat spurttailemaan ympäri asuntoa, ja harvemmin innostuvat kahdestaan leikkimään ja ajamaan toisiaan takaa. Ovat erittäin rauhaa rakastavia herrasmiehiä. Chillailu on näiden kahden juttu.

”Vasemmalla Maxnau ja Morkkis oikealla”

maxnaumorkkis 009

Morkkis on musta, hieman veljeään seurallisempi. Kovasti kaipaa rapsutuksia ja paijausta. Niitä otetaan sitten vaikka väkisin käsiin puskemalla jollet heti huomioi miekkosia. Jalkopäähän jää mielellään löffimään iltaisin kun illalla menee sänkyyn.

maxnau ja morkkis2 004 Morkkis                                                           maxnau ja morkkis2 011 Ja Maxnau

Maxnau on hieman ujompi näistä kahdesta. Turkin väritys on  tumma savu, hieman juovainen (yllä oleva kuva hieman huono, juovat eivät näy). Ei tarvitse ihan niin paljon hellyyttä kuin Morkkis, mutta kun ruoka-aika koittaa, niin tämäkin ihanuus puskee varmasti jalkoja ja käsiä. Maxnau on hieman hitaasti lämpeävämpi. Kovia ovat veljekset juttelemaan toisilleen ja muille. Tykkäävät nukkua sängyssä vieressä ja aamulla nousevat ylös kun isäntäväkikin herää, kipittävät reippaasti aamupalalle tottakai!

 

Vippemyssy@hotmail.com

Pavarotti

5.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pavarotti on parivuotias komea nuori kolli.

Pavarotti on elänyt koko ikänsä muiden kissojen seurassa ja ensikodissa se nauttii kovasti kolmen kissakaverin seurasta. Pavarotti tarvitseekin kodin, jossa sillä olisi kissakaveri. Muiden kissojen kanssa on kiva leikkiä hippaa ja seurata niiden touhuja. Herrasmiehenä Pavarotti on lähestynyt muita kissoja hienovaraisesti ja kunnioittaen. Pavarotti tarvitsee kodin, jossa sen annetaan rauhassa sopeutua ja tutustua uuteen ympäristöönsä. Liian suoraviivaiset lähestymisyritykset eivät ole sen mieleen.

Pavarotilla olisi hyvä olla alkuun huone tai esim. saunatila, josta se saa omaan tahtiinsa aloittaa tutustumisen uuteen kotiinsa.

Pavarotti on paljastunut oikein lauhkealuontoiseksi pojaksi. Vaikka se ei käsittelystä aina pitäisikään, niin silti se ei yritä raapia tai purra. Ruokahalu on melko kova, mutta silti tämä poika näyttää pysyvän sutjakoissa mitoissa. Leikkiminen vienee kanssa kohtuullisesti energiaa. Pavarotin pörröisen pehmeä olemus ( ja ihanat korvatupsut) on herättänyt ensikodin kyläilijöissä kovasti ihastusta!

Pavarottia ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi ja mikäli asunnossa on parveke, sen tulee olla turvallisesti lasitettu tai verkotettu. Pavarotti on rokotettu, sirutettu ja leikattu ja se on valmis muuttamaan uuteen kotiin, kun sopiva löytyy.  Pavarotti on tällä hetkellä ensikodissa Tampereella.  Jos haluat antaa Pavarotille rauhallisen ja pysyvän kodin, niin ota yhteyttä sähköpostitse: riinuska86@gmail.com /Riina Leinonen.

ZENA, tyttö, alle 1 v.

5.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

 

ZENA-tyttö

ZENA-tyttö

Zena tyttö siirtyi yhdistykselle yksityiseltä henkilöltä. Zena oli KKY:lle tullessaan tiineenä ja hän synnytti 3 pentua jotka kaikki kuolivat.

Zena steriloitiin sen jälkeen kun hän oli toipunut synnytyksestä. Sterilointi oli vaikea ja pitkä, kissan kohtu oli kiinnittynyt virtsarakkoon. Leikkaus kuitenkin saatiin onnistuneesti suoritettua ja Zena on jo leikkauksesta toipunut.

Zena on loishäädetty, rokotettu ja tunnistemerkitty mikrosirulla.

Kooltaan Zena on hyvin pikkuinen. Iäksi on arvioitu noin 1 vuosi.

Neiti on kaikkiruokainen (joskus vähän nirso) ja hän tykkää käyttää pellettivessaa, sisäsiisti tottakai.

Zena käväisi jo uudessa kodissa, mutta siellä ei kemiat omistajan kanssa jostakin syystä toimineet ja kissa palautui yhdistyksen hoivaan.

IMG_7667Zena on ihan käsiteltävä ja siliteltävä tyttö. Alkuun kissa on arka, mutta ajan kanssa varmasti tutustuu ja lämpenee uudelle omistajalle. Zena tarvitsee rakkautta ja suojaa, turvallisuutta ja vakaata loppuelämän kotia. Luovutetaan vain sisäkissaksi, mielellään rauhalliseen kotiin, vaikka kissa on lapsien käsittelyynkin tottunut.

Kissa sijaitsee ensikodissa Akaan Toijalassa.

Lisätiedot: Aila Saranpää, puh: 045 – 8960 901.

Kissan luovutushinta on 100 euroa, mikä maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk kuluessa. Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena.

 

Kissanpennut Tupu, Hupu ja Lupu

5.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

*Tupu varattu*Hupu ja Lupu vapaana*

Kissanpennut ovat maalaismiljööstä, navetan perukoilta napattuja veijareita. Kolme vauhdikasta kollipoikaa harjoittelee elämää ensikodin muiden kissojen kanssa. Vauhtia ja hurjaa menoa löytyy jokaisen pikkuisen tassusta ja hännän tyvestä. Pörssiin tupuhupulupuRuoka maistuu ja ovat sisäsiistejä.

Luovutetaan koteihin joissa kissa on osa perhettä ja saa näkyä ja kuulua arjen askareissa. Ei ainoaksi lemmikiksi.

Luovutus madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna

LEIKKAUSVELVOITE uudella omistajalla.

Luovutus 21.11 alkaen

Pennut sijaitsevat Sastamalan Illossa.

Kerro itsestä, perheestäsi ja kodistasi?Millainen uusi koti olisi tarjolla?

Yhteydenotot: andersson.tiina@luukku.com ( vastaan mahdollisismman pian)

Mimmu, matemaatikon unelma

4.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Mimmu. Kissa, joka on matemaatikon unelma. Onhan sillä äärettömän merkki nenässään.

Siskokset. Ylhäällä Mimmu, alhaalla Milla.

Siskokset. Ylhäällä Mimmu, alhaalla Milla.

Mimmulla ei elämä lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä kissa syntyi 100 kissan laumaan. Siinä elämäntilanteessa ei ihmisen rapsuttelut ja lämmin syli olleet saatavilla. Ja nyt tämä nuorineiti harjoittelee elämään lemmikkinä. Ja pienin askelin Mimmukin on alkanut käsittää mitä etuja lemmikkieläimen arjessa on. Ihminen on yhä pelottava ilmestys. Mutta kerran. Kerran Mimmu jo oli niin hämillään, että antoi ihmisen rapsuttaa korvan takaa. Lähestyvä käsi ei enää saa aikaiseksi armotonta pakoreaktiota, vaan Mimmu urheasti pystyy jopa nukkumaan ihmisen läsnäollessa. Ja ihmisen kannalta Mimmu toimii perin mukavalla tavalla pelästyessään, lähteen vain karkuun. Mimmu ei koskaan käytä kynsiä tai hampaita ihmistä kohtaan. Poistuu vaan ripein askelin eri suuntaan.

Mimmu on noin parivuotias tyttökissa. Steriloitu, madotettu, rokotettu ja sirutettu. Mimmu ei ole siskonsa Millan tavoin kovinkaan utelias ottamaan kontaktia ihmiseen, vaan viihtyy omissa oloissaan. Kuitenkin kestää ihmisen lähelletulon nykyisin oikeinkin hyvin, vaikkei itse hakeudukaan ihmisen luokse.  Mimmu tarvitsee kodin, jossa sille annetaan aikaa ja tilaa päästä yli peloistaan. Perusluonteeltaan tämä kaunokainen on kuitenkin hyvin rauhaa rakastava ja kiltti. Ei vaan raasu tiedä, että ihmisen rapsuttaminen voisi olla ihanaa eikä vain pelottavaa.

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan kodin Mimmulle, ota yhteyttä!
040 537 2975 / Päivi
paivi a paavorhode.com

Milla, utelias nuori neiti

4.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

”Milla hei sun täytyy muuttuu, sun elämältä suunta puuttuu”. Tätä Anssi Kelan biisiä on Millalle tullut laulettua ensikodissa ihan kiitettävät määrät. Ja laulu onkin alkanut tuottaa tulosta ja suunta löytymässä.

Milla alempana (ylhäällä siskonsa Mimmu)

Milla alempana (ylhäällä siskonsa Mimmu)

Milla on noin 2-vuotias kaunis mustavalkoinen kissaneiti. Elämän alkupäivät meni hiukan heikommin, onhan tyttö syntynyt yli 100 kissan laumaan. Aluksi Milla oli vain sähisevä kiukkukasa, jonka mielestä ihminen on täysin turha olio. Mutta sitkeän totuttelun myötä olemme päässeet Millan kanssa jo aika hyviin väleihin. Nykyisin Milla tulee oma-aloitteisesti nuuskimaan ihmistä. Onpa antanut jos varovasti silitellä viiksikarvojaankin. Pystyy nukkumaan, kellimään ja syömään ihmisen läsnäollessa. Kaikki asioita joista alussa sai vain haaveilla. Ja marraskuun koittaessa Milla jopa kehräsi ihmisen läsnäollessa.

Milla on rokotettu, steriloitu ja madotettu. Ruokahalu on oikein hyvä. Milla tarvitsee ehdottomasti kodin, jossa sille annetaan aikaa oppia millaista on olla rakastettuna lemmikkinä. Jos haluat kissan, jonka heti voit kopata syliin, niin Milla ei sovellu sinulle. Mutta jos haussa on kurjat kortit elämässään saanut yksilö, jonka edistymistä voit seurata joka päivä, niin Milla haluaa muuttaa sinun luoksesi! Milla on viettänyt aikaa myös muiden kissojen kanssa ja on perin ystävällinen muita kissoja kohtaan. Ei kuitenkaan mikään lapanen eli luonnettakin löytyy, mutta osaa käyttäytyä muiden kissojen kanssa järkevästi ja ennemmin välttää tappelun kuin aloittaa sellaisen.

Millasta voit kysyä lisää:
040 537 2975 / Päivi
paivi a paavorhode.com

Lilja

3.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lilja katseLilja on n. 2v. tyttökissa joka tuli ensikotiin pentunsa menettäneenä. Ensikodissa Liljalle kuitenkin on tarjoutunut mahdollisuus hoidella orpona tulleita pentuja. Nyt on kuitenkin aika jo LiljanLiljakin löytää ihka oma koti. Lilja tarvitsee runsaasti huomiota, on kova juttelemaan ja kertomaan päivän kuulumisistaan juuri sinulle.

Tykkää kelliä rapsuteltavana ja siliteltävänä vaikka koko päivän. Lilja parhaiten sopisi ainLilja turkkioaksi kissaksi tai pennun kaveriksi, aikuisissa kissoissa tämän Leidin dominoiva luonne saattaa aiheuttaa kitkaa.

Tästä saat kissan joka jättää tassun jäljet näkijänsä sydämeen.

Lilja asustelee Nokialla.

Luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna

Yhteydenotot: andersson.tiina@luukku.com PUH. 040 1741 051

 

Sissi 3 v.

30.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Sissi

Sissi on arviolta noin 3 vuotias narttu. Hän tuli perheestä jossa enimmäkseen oli ulkokissana, tämän vuoksi Sissi muuttaisi mielellään kotiin jossa olisi omaa pihaa niin pääsisi ulkoilemaan. Ensikodissa on parveke jonne tulee mielellään ja ikkunoiden edessä tykkää viettää paljon aikaa.

Sissi on hyvin sopeutuvainen luonteeltaan. Jo heti ensimmäisenä iltana kulki jaloissa ja puski. Kauaa ei tarvitse kehräystäkään odottaa ja paijatessa heittää selälleen, koska mahan silittely ja rapsutteli on niin ihanaa. Sissi tunnistaa myös oman nimensä, pari kertaa jos toisesta huoneesta häntä kutsut niin sieltä se tyttö tulee.

Ensikodin muiden kissojen kanssa tullaan myös hyvin toimeen ensimmäisen viikon pienten sähäyttelyjen jälkeen. Välillä myös juostaan ravia huoneesta toiseen. Lelut joissa roikkuu narun päässä jotakin ovat osoittautuneet lempileluiksi, niiden kanssa leikittäessä on tullut esiin Sissin mahtava saalistustaito.

Sissillä on kaunis kilpikonna kuviointi turkissa.

Sissillä on kaunis kilpikonna kuviointi turkissa.

Sissi asuu tällä hetkellä Tampereella. Hänet on leikattu, sirutettu ja rokotettu.

 

SissiYhteydenotot:

Adelina Maru

p. 046-5760530

tai

Eetu Uusitalo

p. 046-6223931

Wanda

25.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Wanda -tyttö on hieman varttuneempi, korkeintaan kuitenkin 5vuotta vanha.

Aivan unelma kissaksi. tulee syliin ,viereen ja on muutenkin kovin
seurallinen ihmiselle.
Muita kissoja Wanda hieman karttelee ,joten hän haluaisi kodin ,jossa
ei muita eläimiä ole.
Vähän säikkyy isoja ääniä. Ei siis sovi pienteen lasten perheeseen
,eikä muutenkaan mihinkään  ”metelipaikkaan”.
 

Parvekkeella Wanda tykkää käydä haistelemassa ,parvekkeen on näin
ollen oltava turvallinen kissalle. Lasit tai verkko on oltava.
Ulos Wanda ei enää halua ,eikä sinne häntä voi päästääkään.
Wanda on ilmeisesti ollutkin sisäkissana joskus. Tuntemattomasta
syystä hän on joutunut ulos ja omilleen.
Oli kovin hädissään ja nälissään ,kun ilmestyi viimein sellaiseen
pihaan ,missä ymmärrettiin ,että tämä ressu hakee selvästi apua.
Tätä kilttiä kullanmurua ei ole ilmoitettu kadonneeksi missään . Eli
kukaan ei häntä ole kotiin kaivannut.
 

Wanda ei ole musta ,vaikka äkkiseltään siltä näyttääkin. Aluskarva on
ihan valkoinen ja se pilkisteleekin sieltä täältä tumman päällyskarvan
lomasta. Kokonaiskuva on ajoittain kirjavan pilkkullinen. Hieno
,joskin aika erikoinen.

Wandasta voi keskustella enemmän numerossa 040 556 9949./Anneli
Wanda asuu nyt Valkeakoskella.

 

HPIM1312HPIM1315HPIM1314

Bastet & Sekhmet (yhteiseen kotiin!)

20.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Syntyivät 15.3.2014

Bastet ja Sekhmet syntyivät suureen pentueeseen (yhteensä 7 pentua) Kangasalalla. Näiden omistajalla oli kissoja turhankin paljon, joten pennut tulivat ensikodeille etsimään uutta kotia. Ulkona kumpikaan näistä ei ole koskaan ollut, saatika aluksi ollut tekemisissä ihmisen kanssa. Aluksi Bastet ja Sekhmet asustivatkin saunassani, sillä olinhan pikkuisten mielestä aika pelottava ilmestys. Kolmantena päivänä kuitenkin jätin saunan oven auki ja siitä se tutustuminen suureen maailmaan (eli omaan kämppääni) alkoi.

Ihan pentuina Bastet ja Sekhmet aluksi arastelivat kosketusta, mutta nyt ovet molemmat oikeita kehruukoneita. Ihmiset eivät ole enää pelottavia, vaikka vieraisiin vähän varaudutaankin.

Bastet

Nimi Bastet (egyptin Bast), tulee egyptin kissajumalattaresta. Vaikka Bastet on täysin tavallinen maatiainen, pikimusta lukuunottamatta valkoisia haituvia kaulassa, se on mielestäni ollut aina sulokas. Bastet oli jo pentuna enemmän sylikissa kuin siskonsa Sekhmet ja nykyäänkin tykkää nukkua ihan kiinni minussa. Leikissä aina ollut ”pomo” ja selvästi vähän suojelee siskoansa uusilta tulokkailta.

Sekhmet

Nimi Sekhmet tulee egyptin soturijumalattaresta, joka on kuvattu usein naarasleijonaksi. Sekhmet on kilppari väritykseltään, tässä tapauksessa mustaruskea. Kauniin ulkomuotonsa vuoksi nimesin tytön näin, sillä tietystä kuvakulmasta Sekhmet muistuttaa hieman naarasleijonaa. Toinen syy, miksi juuri Sekhmet oli mielestäni hyvä nimi, johtui siitä että aina kun menin saunaan viemään ruokaa, tämä oli karvat pystyssä ja suhisi minulle kuin suurikin petoeläin! Nyt Sekhmet on oikea mamman löllykkä, eli seuraa minua paikasta paikkaan, kehrää ja puskee. Näin Sekhmet tekee myös vieraille, vaikka aluksi vähän saattaakin arastella.

Kumpikin ovat kesyjä kilttejä kissoja, jotka etsivät yhteistä kotia! Molemmat ovat madotettu,rokotettu,sirutettu ja leikattu. Parveke ei välttämätön, mutta jos semmoinen löytyy niin täytyy olla lasitettu/verkotettu. Ulkona yksin liikkuviksi kissoiksi ei anneta! Tilaa täytyy runsaasti olla, sillä nämä kaksi leikkivät melko touhukkaasti.

Soitella ja kysellä voit Miialta Valkeakoskelta

Puh. 0405199477

 

Bastet

Bastet

Bastet seuraa palloa.

Bastet seuraa palloa.

IMG_9002

Sekhmet

Sekhmet

Bilbo,Valma ja Vieno (lähtevät vain sisaruksen/velski kissan kanssa)

20.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pennut ovat n. 16vk ikäisiä.

Nämä kolme vekkulia tulivat minulle erään ihmisen mökiltä. Pennut, emo ja pentujen ”täti” asuivat hetken löytökissalassa, josta pikkuiset muuttivat minun luokseni. Vaikka lapset olivat ulos syntyneet, eivätkä koskaan ihmisen kanssa tekemisissä olleet, kesyyntyivät he todella nopeasti. Nyt ovat kaikki kolme ihmisrakkaita sylivauvoja.

Luokseni muuttivat myös kaksi hieman isompaa pentua ja aluksi nämä kaksi tuntuivat ottavan johtajan roolin. Kukaan kolmesta pikkuisesta ei kuitenkaan yrittänytkään mitään tappelua aiheuttaa vaan olivat alusta saakka kovin uteliaita. Nyt kaikki viisi tulevat toimeen, isommat jopa toimivat ”varaemona” eli pikkuiset käyvät –  kuin muka –  imemässä maitoa.

Bilbo

Bilbo on kolmikon ainoa poika ja kasvanutkin viiden tyttökissan kanssa. En usko että toisen poikakissan kanssakaan tulisi mitään ongelmaa, sillä Bilbo on aina ollut vähän mammanpoika, eli pitää kovasti sylissä olemisesta, pusuttelusta ja paijjaamisesta.

Valma

Valma on vähän enemmän riiviö, kuin Bilbo ja Vieno. Yleensä Valma on juuri se, joka tutkii paikat ensimmäisenä ja on hyvinkin tietoinen missä kaikki lelut sijaitsevat ja kenelle ne (muka) kuuluvat. Valma on myös sisaruksista kuin ”isosisko”, joka hoitaa sisarustensa paimentamisen ja ryntää ensimmäisenä paikalle, kun joku huutaa jossain. Valma on myös sylivauva, mutta pusuttelua turha yrittää sillä neiti painaa molemmat etutassut huulien eteen että ”Ei muuten onnistu” – meiningillä.

 
Vieno
Aluksi Vieno oli arka, eikä mielellään antanut syliin tai muutenkaan koskea. Se liikkui tuolien alta tuolien alle. Noin viikko siinä meni ja nyt Vieno on ensimmäinen, joka aamulla tulee keittiöön puskemaan jalkoja ja kehräämään ruokaa. Vienon saa siis syliinsä ottaa ja pusutella, ei lähde siitä mihinkään. Vieraille ihmisillä vähän varautunut, mutta ei todellakaan enää mikään arkajalka.
 
Kaikki kolme pentua on madotettu,rokotettu ja sirutettu. Uuden omistajan tehtäväksi jää viedä lapset sitten leikkaukseen, kun on sen aika. Pennut tulivat yhdessä, kasvoivat yhdessä muiden kissojen kanssa, joten EIVÄT LÄHDE YKSINÄISEKSI KISSAKSI. Pentuja tulisi ottaa kaksi tai sitten toisessa ensikodissa (joka myös Valkeakoskella) oleva Velski ja yksi pennuista. 
 
Pennut eivät ole parvekkeella käyneet, se ei siis ole pakollinen, mutta jos semmonen löytyy TÄYTYY olla lasitettu/verkotettu. Muutenkin meno niin hurjaa, että pieneen asuntoon eivät mielellään lähde. Ulkona käyviksi kissoiksi eivät lähde.
 
Pennuista voit kysellä niiden tämänhetkiseltä mammalta, joka asuu Valkeakoskella.
Puh: 0405199477
 
 
 
Valma

Valma

Vieno

Vieno

IMG_8939

*MONNI MUUTTAA OMAAN KOTIIN*

18.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Tässä on Monni. Hän on n. 3-vuotias leikattu uros-kissa, joka on siirtynyt ensikotiin löytöeläintalosta. Monni tosiaan on viettänyt pitkän aikaa ulkona, jonka ulkokuoresta näkee. Mutta älä anna sen pettää! Monni on sydämellisin kissa, jonka tulet pitkään aikaan kohtaamaan. Hän rakastaa kaikkia ihmisiä, ulkonäöstä, sukupuolesta,  iästä, tai mistään muustakaan turhasta riippumatta. Monni kellii vierellä sohvalla, tulee syliin kehräämään kun on huono päivä, ja jakaa mieluusti sängyn sinun kanssasi! (Suurimman osan siitä itselleen, tietenkin.) Monnilla siis riittää sosiaalisuutta ja rakkautta kaikkeen, paitsi muihin kissoihin. Tämä herra on hirveän mustasukkainen tapaus, joka mielellään omistaa omistajansa yksin.

Onko sinulla minulle oma koti?

Onko sinulla minulle oma koti?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iiris, kaunis pikkukissa

15.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Näin ne prinsessat istuu!

Näin ne prinsessat istuu!

Olen n. 2-vuotias, kaunis kissatyttö Iiris. Olen ehkä pienikokoinen, mutta sitäkin reippaampi likka. Tutkin, hypin, leikin, juttelen ja viiletän menemään minkä kerkiän, nyt kun ollaan vauhtiin päästy.
Kun tulin tänne ensikotiin, kyyhötin pari ensimmäistä päivää nurkassa ihmetellen, olenhan ulkona syntynyt ja hetken siellä elämääni elänyt. Olen paljon tähän ikään mennessä kokenutkin: Pentuja olen tähän maailmaan jo pari synnyttänyt, ja he ovat jatkaneet matkaansa omia teitään. Nyt ne päivät ovat ohi, ja haluaisin itse viettää nuoruuttani minkä vielä ehdin.
Olen sosiaalinen, kun muista kissoista puhutaan. En täällä ensikodissa pärjäisikää ilman ohjaavaa ja tukevaa kissakaveria, sillä ihmiset pelottavat minua. En ole ilkeä; En sihise, en pure, enkä raavikaan, ellet tahalteen minua kiusaa. Silityksiä hyväksyn ehkä pari, jos itse tulen ne hakemaan, muuten pakenen, jos itse tulet kohti. Mutta opin pikku hiljaa, ettei se käsi minulle pahaa tee.. Mielelläni minä seuraan, mitä nuo ihmiset täällä puuhaa, sillä viihdyn kuitenkin samassa huonessa. Otathan yhteyttä näihin väliaikaisiin palvelijoihini, jos voit tarjota minulle hyvän kodin!

WP_20141013_017

”En ole pieni, minä vain seison kuopassa!”

Uutta Iiriksellä 5.11.2014: Piilottelun aika on ohi! Iiiris on aidosti kiinnostunut ihmisten toiminnasta, ja haluaa olla lähellä. Sohvalla istuessa tulee jalkoihin makaamaan tapittaen noilla nappisilmillään. Tykkää juttelusta ja herkuista, syö  kädestäkin. Silityksiä ei vieläkään oteta vastaan, mutta Iiriksen potentiaali leppoisana kotikissana kasvaa vain! Edistystä tapahtuu päivä päivältä, yhä rohkeampi Iiris tullaan vielä näkemään!

Iiris luovutetaan mielellään kotiin, jossa on yksi tai useampi kissakaveri opettamassa elämää ihmisten kanssa. Lapsiperheeseen Iiris ei sovi. Paljon kärsivällisyyttä tarvitaan, Iiris ei mikään sylikissa vielä ole. Iiris on myös täysin sisäkissa, tai turvallisesti lasitetulla parvekkeella/aitauksessa ulkoileva.

Kissa luovutetaan rokotettuna, sirutettuna ja leikattuna. Sirutus ja rokotukset ovat vielä kuun lopussa edessä, joten kissa luovutetaan niiden jälkeen. Toki Iiristä voi tulla katsomaan ennen sitä!

Ota yhteyttä ensisijaisesti soittamalla numeroon 044 484 2961/Outi tai 040 485 6814/Olli. Jos emme vastaa, koita myöhemmin uudestaan. Kissa asustaa Vammalan keskustan ensikodissa.

Irina (1,5 vuotta)

14.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

irina2irina1

** Irinalla on kotiehdokas! **

Irina on puolitoistavuotias kissaneiti Parkanon suuresta kissapopulaatiosta. Irinalla on persoonallinen valkoinen kasvokuviointi, suloiset valkoiset sukat jokaisessa tassussa, sekä pitkät valkoiset viiksikarvat.

Irina on elänyt alkutaipalensa vähällä ihmiskontaktilla, joten tyttö on vielä hieman arka. Irina nuuskii kättä rohkeasti sekä ottaa kädestä nätisti herkkupaloja. Silittäminen on vielä vähän liian pelottavaa. Irina tottui ensikotiinsa muutamassa päivässä, eikä alun jälkeen ole ollut enää paljoa piilossa. Vieraitakaan tyttö ei enää juuri arastele, ja tulee kernaasti leikkimään erilaisilla naru- ja keppileluilla.

Irinasta on kehkeytynyt ensikodissa kovin leikkisä. Irinan mielipuuhaa on kissakavereiden kanssa painiminen sekä jahtausleikit. Yksinkin Irina pallottelee, sekä leikkii hiirilelujen kanssa. Irinasta saisi siis oivan leikkikaverin!

Irina synnytti pentueen tullessaan KKY:n hoiviin. Pennut ovat kasvaneet jo isoiksi ja muuttaneet omiin koteihinsa, vielä olisi emokissan aika löytää se oma koti!

Irina etsii kotia, jossa olisi ainakin yksi kissakaveri. irina2

Irina on leikattu, sirutettu ja rokotettu. Vain sisäkissaksi.

Irinaa voi tulla tapaamaan ja leikittämään Tampereen keskustan ensikotiin!

Lisätietoa ja kyselyt:

laura.valitalo@gmail.com

 

Kalle, komea poika

14.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Kalle

Kalle on sopinut tapaamisen perjantaille – Kalle näyttää valmistautuvan siihen pitkillä päivätorkuilla ja turkin trimmauksella. Voi Kalle, muista myös kynnet! sanoo ensikoti.

 

Kalle on n. seitsemän vuotias raita-asuinen herrasmies. Kalle etsii uutta, allergiavapaata kotia, siis paikkaa josta ei tarvitse enää muuttaa.

Kalle on ystävällinen, siisti ja kaikkiruokainen. Erityisesti naisväestä pitävä Kalle kuluttaa aikaansa makoilemalla, kehräämällä ja puskemalla. Toisinaan Kalle pelailee pallolla.

Kalle on varsin timmissä kunnossa, sillä Kalle on ulkoileva kaveri. Vanhassa kodissaan Kalle hoiti hiiriasiat kuntoon, ja pihapiiri pysyi järjetyksessä Kallen partioidessa.

Kalle käy vielä rokotuksessa, jonka jälkeen se on valmis uuteen kotiinsa, jolta Kalle odottaa seuraavaa:

saan olla ainoa lemmikki, minua ei kuskata laatikossa turhaan, pääsen ulos turvalliseen ympäristöön ja sisälle kun haluan, tuomiani hiiriä arvostetaan, jääkaapista tulee oikeaa kissanruokaa, silitys on säännöllistä, voin nukkua sängyssä.

Kalle - pikku kissaHurr kurr, sanoo Kalle ja tarkoittaa, että yhteydenottoja odotellaan!

Käyttäkää sähköpostia t-m.sihvo@kolumbus.fi

ja Kalle lupaa vastata kaikille!

Kertokaa vain, millaista kotia pidätte ja miksi Kalle teille olisi paras kaikista. Myös lisäkysymykset ja kuvapyynnöt ovat mieluisia.

 

 

24.10.

Kalle jahtaa syyskärpästäKalle on asunut ensikodissa pian kaksi viikkoa. Kalle on kotiutunut mainiosti, vaikka ulkoilua ei olekaan harrastettu. Oltuaan talossa viikon Kalle kiinnostui ikkunoilta katselusta ja käy jäkättämässä linnuille ja oraville. Kuistilla Kalle on jahtaillut kärpäsiä ja tarkkaillut ympäristöä, mutta kylmien tultua ei viihdy siellä kauaa.

 

Kun ulkoliikunta on jäänyt pois, Kallella riittää leikkienergiaa. Kalle pitää päivärytmistä, jossa aamulla pelataan pallolla (pingis- ja foliopallo ovat parhaat, varsinkin tuoreen, juuri rypistyvän  folion ääni saa Kalle ihan loikkaamaan ilmaan). Peli voi alkaa yksin, mutta pian Kalle odottaa saavansa pelikaveria. Illalla on toinen pelisessio, jossa voi käyttää myös tiettyjä hiirileluja. Ja yöllä Kalle pelaa ihan itsekseen täyttä vauhtia. Risuleikki on tietenkin aina mukavaa.

Kalle on leikissään niin vauhdikas, että kamera tallentaa vain viirua,  joten tässä ensikoti näyttää vain köllintäkuvia.

pelinlomassa

 

Kalle pitää raakaravinnosta, mutta syö mielellään pussiruokia ja kuivaraksuja. Kalle on herkkusuu, joka tulee varmasti katsomaan ensikodin ruoka-aikaan tarjontaa. Pöydillä Kalle ei käy syömässä, vain tähyämässä ikkunoista ulos. Kannattaa siis miettiä Kallen syömisiä sen verran, ettei komea kaveri pääse liikaa pulskistumaan. Mieluusti Kalle ottaisi makupalan ihmiseltä, odottaa sitä pöydän vieressä. Kallelle kelpaa kyllä hyvin, kun antaa kissanraksun tai pari nakerrettavaksi muka omalta lautaseltaan.

Jos Kalle haluaa ruokaa, se osaa kulkiessaan kiilata ihmisen kohti keittiötä ja lautastaan kurrnauttelemalla suostuttelevasti.

 

pesuhommissaKalle huilailee päiväsaikaan väillä omissa oloissaan, välillä näköetäisyydellä; on mukavaa vaihtaa paikaa ja venytellä välillä. Pesu vie oman aikansa, sillä Kalle on siisti.

Öisin Kalle nukkuu joskus jaloissa, joskus omissa paikoissaan.

Kalle (2)

Tässä näyttäisi siltä, että tule ja rapsuta, mutta parempi kun antaa Kallen kölliä! Mahanalus on Kallen yksityisaluetta. Pään rapsutus on sitten toinen juttu. Kehräys ja ystävällinen hurina kuuluu Kallen liikkuessa. Kalle tulee kyllä pitämään seuraa kun on saanut viettää vähän omaa aikaansa.

 

7.11. Kallen ensikotoilu jatkuu ja Kalle on alkanut esitellä seurustelutaitojaan. Vienoa nau’untaa ja mau’untaa kuullaan toisinaan kurrrnauttelun seassa, kun Kalle tahtoo kuistille  ihmettelemään talven tuloa. Kallella on vieno ääni, joten pitää olla korvat höröllä kuullakseen Kallen sisääntulomaukaisun.

Kallen rokotuskortti ja matohoito on nyt ajan tasalla.olenko söpö vai Elopainoa on sopivat 5,5 kg. Kalle meni kuljetuskoppaan nätisti kinkkuhoukutuksen perässä, mutta ei riemastunut huomattuaan luukun sulkeutuneen. Lääkärimatka oli aika kynsintää mennen tullen. Kalle ei kuitenkaan ottanut itseensä, vaan oli oikein nätisti hoitopöydällä silitettävänä ja rokotettavana. Hieno turkki ja hyvännäköinen kissa, tuumasi lääkäri. Niin olenkin, ajattelee Kalle!

 

 

Muskotti ja Manteli

7.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Muskotti ja Manteli ovat veljekset Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Heidän arvioitu ikä on noin 4kk. Molemmat pojat kävivät varhaissterilisaatiossa. Pojat luovutetaan joko yhdessä tai erikseen.

He eivät ole vielä tottuneet ihmisen käsittelyyn, joten paljon kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä heidän rauhalliseen kesyttämiseen tarvitaan. He ovat kuitenkin vielä pentuja, joten kaikki mahdollisuudet edetä, jopa sylikissaksi asti, on olemassa oikeanlaisella harjoittelulla.

Meillä kissat ovat olleet vikkeliä pikkuveitikoita, joita ei saa kiinni pyydystettyä. He eivät vielä ymmärrä mitä kädet heille tekevät. Kädet hyväksytään leikkimiseen ja lelut  kelpaavat kyllä riepoteltavaksi. Eli pennut tulevat lähelle narun tai pallon perässä. Ottavat herkkupaloja jopa kädeltä. Mutta jos yrität lähestyä heitä tai napata kiinni, saattaa tehtävä muodostua liian vaativaksi. Jahtaaminen ei olekaan oikea keino heitä kesyttää, vaan odottaminen. Kissa kyllä tulee luo uudestaan ja uudestaan, kun hän huomaa ettei mitään vaaraa ole.

Muskotti on pojista mustempi ja hiukan paksukarvaisempi ja aavistuksen suurempi kokoinen. Kasvot hänellä on lähes puoliksi mustat ja toiselta puolelta valkoiset.

Mantelilla on hauska musta leuka kasvokuvioissa. Hän on hieman pienempi ja sirompi.

Molemmilla on kauniit valkoiset sukat jaloissaan ja varpaat lähes mustat.

Molemmat pojat ovat tottuneet muiden kissojen seuraan ja se on heille erittäin mieluista. Kesyyntymisessä auttaisi myös reippaamman ja kesymmän kissa seura. Jos uskot että olet sopiva, rakastava koti näille meneville pikkupojille, otathan yhteyttä.

Kotiehdokkaat voivat ottaa yhteyttä Tampereen keskustan ensikotiin. 040 7776501 / Anna (ei tekstiviestikyselyitä)

 

kissss 012kissss 013kissss 010kissss 006kissss 026

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linda 2 v

28.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Linda on 2-vuotias kaunis ja hurmaava tyttökissa. Se rakastaa ulkoilua parvekkeella, josta voi turvallisesti tarkastella luonnon ja liikenteen menoa. Joskus parvekkeella vierähtää tuntikin näin lämpimillä säillä, mutta tiedä sitten onko ulkoilu enää houkuttelevaa kun talven kylmät tulevat. Muuten Lindan aika kuluu rennosti makoillessa, sillä kovin leikkisä se ei ole. Joskus tosin pallon perässä on mukava mennä ja raapimispuuta raapia. Lindaa kannaattaakin tulevaisuudessa vähän aktivoida leikkimään, ettei sen päivistä tule liian tylsiä. Myöskin toivotaan, ettei se joutuisi olemaan pitkiä päiviä yksin, vaikka työpäivän ajan se pärjäileekin kotona yksikseen hyvin.

Lindalle sopiva koti olisi varmastikin melko rauhallinen. Se sopisi kotiin, johon halutaan nuorehko ja virkeä kissa, mutta ei kovin vauhdikasta tyyppiä. Myöskään kodin ei tulisi olla kovin vauhdikas, koska Linda reagoi esim. ihmisten kovaääniseen keskusteluun levottomuudella. Imuroinnista se ei myöskään pidä. Luulen, että Linda viihtyisi parhaiten pariskunnan kissana tai lapsipehdeessä, jossa lapset ovat jo isompia, ja osaavat ottaa kissan huomioon. Linda luovutetaan sisäkissaksi ja uuden kodin tuleekin tarjota sille turvallinen ulkoilumahdollisuus esim. lasitetulla/verkotetulla parvekkeella tai häkissä.

Ruoka- ja vessa-asiat Lindalta sujuvat hyvin. Se ei ole mitenkään ronkeli ruoan suhteen, joten kaupan märkäruoat, jauheliha ja laktoositon kermaviili kelpaavat. Lisäksi sille on aina tarjolla laadukasta kuivaruokaa ja vettä. Linda luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja tunnistemerkittynä.

Mikäli Linda vaikuttaa sinun kissaltasi voit kysellä lisätietoja Valkeakoskelta p. 041 7520139/Jaana. Mikäli en heti vastaa, niin jätä tekstiviesti.

Lindan rentoa makoilua.

Orvokki & Oskari

19.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Orvokki ja Oskari- nämä pikku selviytyjät ,ovat nyt luultavasti 13-14 viikon ikäisiä.
Rokotus ,madotus ja sirutus on hoidettu.
Pikkuisten elämä oli vaakalaudalla ,jäivät noin 4 viikkoisina yksin ulos elämään puupinon alle ,kun emo joutui jonnekin.
Orvokki ja Oskari ovat siis joutuneet tukeutumaan toisiinsa ja toisistaan lohtua hakemaan jo niin pieninä.
Ilman ihmisen kosketusta 4viikkoiseksi eläneinä ovat vähän ujoja.
Tosi kilttejä kuitenkin. Eivät ole koskaan purreet eivätkä raapineet.
Syliin saa ottaa ja siihen  jopa jäävät joksikin aikaa. Rukkikin löytyy siinä vaiheessa.
Silloin kun virta on päällä ja touhua riittää kiinni ottaminen on haaste.
Mutta kun väsymys tulee ja asetutaan lepoon ,niin silitellä ja paijata saa mielin määrin.
Ja rukki hyrrää jälleen.
Ruoka maittaa molemmille ,ovat iloisia ja virkeitä vekkuleita.
Aikaa myöten luultavasti ihmisen sylikin haetaan ihan omatoimisesti.
Orvokki ja Oskari tarvitsevat todella toisiaan.
Kaikki kokemukset ovat jakaneet yhdessä ,kaikki pelot ja leikit , hädän ja nälänkin.
Siksipä heille etsitäänkin yhteistä loppuelämän kotia.
Orvokki ja Oskari haluavat elää sisällä ihmisen hellässä hoidossa.
Lasitettu parveke on molempien mieluisa ulkoilupaikka.
Näistä selviytyjistä kiinnostuneet voivat soittaa parivaljakon ”emolle” Valkeakoskelle
numeroon 040 556 9949/Anneli 
Oskari emonsa sylissä.

Oskari emonsa sylissä.

Kuvaaja keskeytti päiväunet.

Kuvaaja keskeytti päiväunet.

Orvokki Velski kissan vieressä parvekkeella.

Orvokki Velski kissan vieressä parvekkeella.

Puskukaverukset Miiu ja Senni

18.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

PuskuhetkiMiiu 1,5 v ja Senni noin 4 v muuttivat meille ensikotiin viime keväänä isosta kissalaumasta. Senni synnytti ja yhdessä Miiun kanssa hoiteli ainoan eloon jääneen pentunsa. Miiu ja Senni ovat olleet kimpassa ihan koko ajan ja näyttää siltä, että ovat kasvaneet yhteen. Aina samassa paikassa ja samaan tahtiin. Raskiiko näitä nyt enää toisistaan erottaa? Kun ovat vähän ujojakin ja tottuneet aina toisten kissojen seuraan. Ihmisten kanssakin pärjätään oikein hyvin, mutta ei niiden syliin vielä uskalleta tulla.

Miiun taidonnnäyte

Miiu on höpsö.

Senni ja Miiu tarvitsisivat turvallisen kodin, jossa on kissakokemustakin sopivasti. Ulos näitä mirrejä ei päästetä vapaasti kulkemaan. Siellä kun pelästyy jotakin, niin joutuu vielä ihan eksyksiin. Mutta kyllähän jokaisen kissan täytyy päästä aistimaan ulkoilmaa, joko turvalliselle parvekkeelle tai verkotetulle ulko-alueelle.

Senni nuuhkii

Senni on harkitsevainen.

Miiu ja Senni tykkäävät syödä samaa ruokaa, varsinkin hyvälaatuiset kuivanappulat maittavat monta kertaa päivässä. Välillä täytyy kupit pitää tyhjänäkin, muuten rupeaa tytöille tulemaan liikaa massaa.

Luonteeltaan tytöt ovat erilaisia. Miiu on höpsö, joka osoittaa innostustaan leipomalla tassujaan lattiaa vasten ja viskomalla häntäänsä samaan aikaan puolelta toiselle. Ihmisen kämmentä pusketaan hurjasti ja joskus maistetaan sormia. Miiu miukaisee vienosti, kun haluaa esim. oven takaa tulla ihmisen luokse.

Miiu tykkää kuljettaa pikkuesineitä alakertaan omaan ”huoneeseensa”. Kylppärin lattialta tai portaikosta löytyy milloin mitäkin yläkerrasta napattuja kiinnostavia asioita: leipäviipale, karjalanpiirakka, barbin lippalakki, pehmolelukissa, rahapussi, aurinkolasit, pikkuleluja ym:) Miiulla on myös ihan oma tyylinsä syödä kuivaruokaa. Miiu ottaa kupista suun täyteen raksuja, pudottaa ne eteensä lattialle ja alkaa sitten syödä yhden kerrallaan:)

Senni on harkitsevainen kissarouva, joka antautuu siliteltäväksi ensin hännän tyvestä alaselästä ja oikein rentoutuessaan hyväksyy päänkin silittämisen. Joskus Senni kehrääkin:) Muita kissoja molemmat lähestyvät nätisti ja haluaisivat puskea tervehdykseksi. Ensikodin omat kissat eivät ole oikein samaa mieltä, joten Miiu ja Senni puskevat toisiaan niin, että päät kopsahtelevat. Mukavassa mielentilassa puskevat ihmishoitajankin päätä, kun pään tuo sopivasti heidän tasolleen.

Miiun saalis

Miiun saalis, leipäviipale

 

Miiu ja Senni asuvat Tampereen Hyhkyssä ja heille voi tarjota mukavaa ja sopivaa kotia: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Eri kotiakin voidaan näille ystävyksille harkita, jos oikein sopiva koti tulee tarjolle.

 

Lisätiedot puhelimitse: 044 7475 501

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velski

28.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Velski etsii yhteistä kotia yhden pennuista (Bilbo,Valma & Vieno – Ensikoti Valkeakoskella) kanssa!
Velski  nimi tulee savolaisten käyttämästä ”velj-mies” sanasta ,joka sitten vääntyy kotoisesti Velskiksi.
Poika nimeltä VELSKI on arviolta noin 1,5-2 vuoden ikäinen raamikas  hurmuri ,joka löytyi leikkaamattomana nuorena viettelijänä kuljeksimasta ja kaikkien seuraan lyöttäytyvänä kulkurina.
Hän on siis tosiaan seurallinen ja kiltti herrasmies. Velski on kuin isoveli – se tulee kaikkien pentujen kanssa toimeen ja kovasti näitä hoitaa. Siksi Velski lähtisikin uuteen kotiin, toisen ensikodin, pennun kanssa. (ks. Bilbo,Valma & Vieno)
Eipä poikaa ole kotiin kaivattu ,eikä perään kyselty.
Hyvänä Velskiä on aiemmassa kodissaan pidetty ,koska on niin luottavainen ja hellyyttä kaipaava persoona.
Ulkoinen hoito on tosin ollut vähän niin ja näin. Turkkia ei ole ilmeisesti koskaan kammattu eikä kynsiäkään leikattu. (nyt on nekin toimenpiteet hoidettu) Sitä tärkeintä leikkausta ei ole ainakaan viitsitty hoitaa ,ehkä sen vuoksi onkin lähtenyt ”naisiin” ja sille tielleen eksynyt.
Nyt Velski on rokotettu ,tunnistemerkitty ,madotettu ja kastroitu.
Äärettömän hellyydenkipeä nuorimies. Ahkera leikkimään melkein millä vaan . Mattojen alla
möyriminen on ihan mielipuuhaa.
Muiden kissojen kanssa tulee toimeen ,yksinkin saa ilon irti elämästä ,kunhan hellä ihminen on seurana.
Pieneen yksiöön ei poika ilmeisesti sovi–on senverran tuota energiaa.
Yksin ulkoilevaksi häntä ei myöskään anneta ja turvallinen parveke (lasit/verkko) on Velskille  mieluisin ”ulkoilupaikka”.
Velski odottaa uutta kotia tositarkoituksella ihmiseltä/perheeltä ,joka vannoo ”vihkivalan” : kunnes kuolema meidät erottaa.
Velski  asuu Valkeakoskella ja
puhelin numero on 040 556 9949/Anneli

Kissankulman Hannu

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

HANNU aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen kavereidensa kanssa alkukeväällä. Hannun mukana muutti suuri osa isoa, maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka jäsenet lienevät kaikki sukua keskenään. Hannu on arviolta noin 3-4 -vuotias, erikoisen liukuvärjätyn harmaa-valkoisen turkin omistava kollipoika.

Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Hannua, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Hannun ja muiden tämän lauman kissojen kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Hannu tutkaileekin touhuja tarkasti uuninpankolta oman tyynynsä päältä. Hannu tykkää makoilla kylki kyljessä muiden kanssa uunilla, joten kissakaveri uudessakin kodissa olisi varmasti kiva juttu! Hannu voi muuttaa myös jonkun laumakaverinsa kanssa samaankin kotiin.

Hannu on aika rauhallinen herrasmies, joka antaa kyllä tosi varovaisesti koskettaakin, mutta kovin läheisiä hellyydenosoituksia Hannu vielä karttaa. Hannu on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Hannulla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Hannu asustaa nyt sukulaistensa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Hannu luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Kissankulman Rami

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

RAMI on aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen possensa kanssa alkukeväällä. Ramin mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Rami on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Rami on arviolta noin 3-4 -vuotias valko-harmaakuvioinen, vähän itämaisiakin piirteitä omaava kollipoika.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Ramia, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Ramin kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Rami tutkaileekin touhuja tarkasti joko jääkaapin korkeuksista tai uuninpankolta oman tyynynsä päältä.

Rami on aika rauhallinen ja mietteliäs kaveri, joka sitten illan tullen osaa kyllä rutata matot ja antaa leluille kyytiä. Rami on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Ramilla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Rami asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Rami luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat Ramille varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

MIMMI

21.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

kasetti 030kasetti 020kasetti 011Mimmi-kissa tyttönen on syntynyt kaksi ja puoli vuotta sitten isoon kissapopulaatioon. Mimmille lähdetäänkin etsimään ensisijaisesti kotia, jossa hänelle on reipas kissakaveri, jotta hän ei stressaannu yksinolosta. Aikuisten rauhallinen käytös on Mimmille mieleistä, joten aivan pienten lasten seura ei ole toivottavaa. Mimmi voidaan sijoittaa myös sukulaiskissojen kanssa samaan kotiin.

Mimmi on äärimmäisen utelias ja herkkupalojen perässä hän tulee minne vain. Kättä hän käy nuuhkimassa ruuan toivossa, mutta yleensä väistää silitystä.   Mimmi antaa silittää, silloin kun se hänelle sopii. Yleensä iltaisin tai aamuisin kun hän on rauhallisesti asettunut makuullle. Kissanpuu on Mimmin lempipaikka. Mimmi vaikuttaa hyvin kiltiltä kissalta. Hän ei ole koskaan ollut puolustavalla kannalla. Jos hän säikähtää, hän itse väistää. Kynsiä tai hampaita hän ei ole käyttänyt. Kiinnipitämisestä hän ei pidä, mutta varsinkin leikkiseura hänelle kelpaa. Mimmi innostuu välillä oikein kovasti leikkimään ja nuorten kissojen seura on ollut hänelle mieleistä. Naruleikit ja pallot ovat ihania.

Mimmi sai pennut toisessa ensikodissa ja imetti heidät luovutusikäisiksi. Nyt olisi Mimmi-äidin vuoro saada oma koti.

Mimmi on eriäätin utelias. Hän kurkkii milloin minnekin. Hänen on nähtävä mitä missäkin tapahtuu. Ruoka kiinnostaa erityisesti ja sen perässä hän menee vaikka kuljetuskoppaan.

Mimmi on sirorakenteinen ja hänellä on pitkä kapea häntä. Uudet ihmisetkään eivät saa häntä enää piiloon.

Synttärikemujen jälkeen huomattiin, että Mimmi tykkää hirmuisesti ilmapalloista ja jahtaa niitä antaumuksella pitkin keittiötä. Mimmi tykkää myös kissanmintusta ja kieriskelee lattialla ja puskee saadessaan sitä haistella.

Mimmin kanssa tulee edetä hitaasti, kissan omalla tahdilla ja halulla. Mimmissä on erittäin paljon potentiaalia ihmiseen luottamiseen, sillä hän on rohkea luonteeltaan. Tämä näkyi jo heti ekoina päivinä hänen lähtiessään liikkeelle piilopaikastaan.

Mimmi on leikattu ja rokotettu ja sirutettu.

Jos haluat kuulla lisää, voit soittaa ja tulla Mimmiä katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. Puh. 0407776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

RIPA

30.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Ripa suurikokoinen poikakissa Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Hän on tottunut toisten kissojen seuraan ja yksikseen elämä tuntuu ankealta. Ripa luovutetaankin yhdessä toisen kissan kanssa tai erikseen sellaiseen kotiin, jossa on jo ennestään reipas kissakaveri. Ripa on noin kolmevuotias leikattu poikakissa.  Ripan perusilme on se, että hän katselee kummissaan kaikkea mitä keittiössämme tapahtuu. Hän on erittäin tarkkaavainen. Häntä saa silittää silloin kun Ripa itse tahtoo . Silittämisestä ei tahdo tulla loppua silloin kun Ripa innostuu puskutuulelle. Hän pitää rapsutuksista ja hellistä ja rajummistakin silityksistä. Ihana piirre hänellä on se, että hän puskee lujaa omaa päätäni vasten. Ripa on hyvin rauhallisen oloinen kissa. Leppoisa ukkeli. Mutta erittäin epäluuloinen ja onkin aina varuillaan ja ihmeissään siitä mitä seuraavaksi tapahtuu. Ripa on erityisesti hyvä pienten pentukissojen kanssa. Hänellä on äärimmäisen paljon kärsivällisyyttä, mitä tarvitaankin pienten seurassa. Pennut saavat kävellä hänen päällään ja riehua ja pomppia eikä hän ole moksiskaan. Erityisen ihana lämpöpatteri hän on suuren kokonsa vuoksi pienille kissoille. Joka kerta voikin nähdä jonkun pienistä nukkumassa kylki kyljessä Ripan kanssa.

Ripaa on kuvailtu kiltiksi  kissaksi, joka pitää silittelyistä alkujännityksen mentyä. Ripalla on pelokasta käyttäytymistä, joten aikuisten rauhallinen seura on hänelle mieleen. Hän saattaa säpsähtää äääniä tai liikkeitä eikä hän pidä siitä, että hänestä yritetään pitää kiinni. Eläinlääkärikäynnit ovat haastavia  ja hän tarvitseekin siellä rauhoituksen.

Ripalla on kauniit kuviot kasvoissa ja varsin söpö on hänen erikoinen hännänpäänsä, joka on kuin valkoiseen maalipönttöön kastettu suti.  Ripa katselee epäluuloisesti edelleen, mutta ei ole missään vaiheessa ollut puolustuskannalla, hän mieluummin pakenee uhkaavassa tilanteessa kuin käyttää hampaita tai kynsiä.

Ripa rakastaa mm.  kalkkunanakkipaloja ja kissanlihatikkuja. Ripa on ottanut meillä jo tosi rennosti viime päivinä ja se vain jännittää, jos joku suoraan tulee kohti. Hän tarvitsee hetken aikaa tsuumailla ihmisiä, jonka jälkeen herkkupalat kyllä maistuvat ja kun pääset koskettamaan, niin puskemisesta ja varpaillaan häntä pystyssä teputtamisesta ei meinaa tulla loppua. Eli ansaittu luottamus hänen kanssaan tuottaa tulosta. Ripan kanssa tulee edetä rauhallisesti ja antaa kissalle aikaa tottua uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Varsinainen mussukka hänestä on jo kehittynyt. Viikkojen aikana luottamus kertyy ja sisältä paljastuu ihana puskeva kissanen. Ripaa  voi tulla katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. 040 7776501 Anna (ei tekstiviestikyselyitä)

Ripan kasvokuviot

Herra Ripa

Ripa leppoisa kissa

kasetti 004