Etsi:

Kissapörssi

Kissapörssissä esitellään Kissojen katastrofiyhdistyksen hoidossa olevia, kotia etsiviä kissoja.

Jos haluat tarjota kotia tällä sivulla olevalle kissalle, ota yhteyttä suoraan ensikotiin, jonka tiedot näet tekstin lopussa.

Kissan luovutushinnat:

Aikuinen, leikattu, rokotettu ja tunnistusmerkitty kissa: 100 €
Pentu, leikkaamaton, rokotettu ja sirutettu kissa: 100 €

Pennun mukana seuraa aina leikkausvelvoite. Pennun luovutusmaksusta palautetaan 20 €, kun kissa on steriloitu/kastroitu ja omistaja on lähettänyt toimenpiteestä eläinlääkärin kuitin yhdistyksen taloudenhoitajalle.

Kissapörssin kissat sijaitsevat Tampereella ja lähikunnissa.

Kissojen luovutushinnalla katetaan kissojen eläinlääkärikulut, hiekka ja ruoka.


Jethro ( ulkoilevaan kotiin pian)

17.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Jethro 11v. kissaherra kaipailee uutta kotia elämänmuutosten takia. Ennen ensikotiin tulemista vuodet pennusta tähän päivään ovat vierähtäneet leppoisan isännän huomassa ja kesänaapureita viihdyttäessä.  Kesää haistellen ja lämmöstä nauttien ja talven kylmää talon vintille paeten. Elämä on ollut hyvin leppoista, on saanut juosta ulkona ympärillä olevaa elämää seuraten ja ihmetellen.

Nyt kuitenkin äkisti Jethron elämä on muuttunut, omistajan äkillinen menetys  ja koti missä ei ole enää ketään vastassa ovat keikauttaneet maailman nurin päin.

Jetro on rauhallinen ja lempeä kollin poikanen. Silittely ja rapsuttelu tuntuvat mukavalta vaikka uusi paikka vielä ihmetyttääkin. Jetro tykkää kuulemma hypähtää selkään/olalle katselemaan maailmaa ja kova poika on kuulemma puhumaan, täälläkin jo hieman alkanut juttelemaan minulle.

Kissa joka ei kesyttelyitä kaipaa, vaan pienen palan sohvan reunaa johon käpertyä omistajan viereen ja pienen palan juuri SINUN sydäntä saadakseen uuden rakastavan kodJetroin.

Jethro luovutetaan ainoaksi kissaksi ja kotiin jossa pääsee ULKOILEMAAN.

Jethron uuden kodin löytymisellä on KIIRE , koska vanha herra  stressaa niin kovasti ulkoelämän vaihtumista sisällä oloon.

Luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Kissat majoittuvat tällä hetkellä Sastamalan Illossa

Yhteydenotot :andersson.tiina@luukku.com puh.0401741051 (jätä textiviesti jos en vastaa)

Martti 1-2v

16.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Ihana Martti <3                           Martti on isosta kissapopulaatiosta, ja iäksi on arvioitu 1-2vuotta. Martti tulee toimeen mOLYMPUS DIGITAL CAMERAuiden kissojen kanssa hyvin, perheen koirakin on ihan ok. Martti on hieman ujo, uudet ihmiset ja 

kovat äänet saattavat pelottaa. Oman porukan kanssa on rohkeampi, illalla kiidetään pitkin kotia kissakavereiden kanssa ja leikitään kovasti :) On kova syömään ja kaikki ruoka maistuu, vessa asiat tehdään aina siististi sinne minne kuuluukin. Martti rakastaa rapsutuksia ja läheisyyttä. Kellahtaa mahalleen, kun sitä alkaa silittää :)  Lempipaikka on sängyssä nukkumassa muiden kissojen kanssa kylkikyljessä. 

Sopisi ehkä myös ainoaksi kissaksi mikäli ihmisellä on aikaa tarpeeksi, mutta olisihan ne kissakamut kivoja :) Ensikodissa on myös lapsia, että niihinkin on totuttu.

Martti luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna.

Marttiin saa tulla tutustumaan sovitusti Ylöjärvelle. Kerron mieluusti lisää MartistOLYMPUS DIGITAL CAMERAa puhelimitse tai sähköpostilla.

Satu Hakala

045 31 77 100 (laita viesti jos en vastaa)

ihana.satu@suomi24.fi

 

Kissankulman Pete

15.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

pete

PETE JA PERTTI MUUTTAVAT YHTEISEEN KOTIIN ESPOOSEEN <3

PETE on yksi punaisen kollikvartetin jäsenistä, jotka loukutettiin talteen Kyröskoskelta sen jälkeen, kun pojat olivat unohtuneet entisen omistajansa muuttokuormasta. Luottamus ihmiseen on siis saanut kolauksen, eikä Pete vielä oikein tykkää kosketuksesta. Pete on noin 2-vuotias -  leikattu, rokotettu, sirutettu ja loishäädetty.

Pete on aktiivinen, kiltti, leikkisä ja utelias, mutta vielä kosketukselle arka poika. Illalla Pete huutelee yrittäen saada velipojistaan leikkikaveria, joten kissakaveri uudessakin kodissa olisi varmasti Peten mieleen. Petestä löytyy aimo annos punaisille kissoille ominaista vilperiä ja se onkin ensimmäisenä suuntaamassa karkureissulle, jos poikien huoneen ovi tulee laitettua huolimattomasti kiinni. Pete tarvitsee siis aktivointia kotonakin, ettei sen uteliaisuus ja energisyys suuntaudu ei-toivottuihin kohteisiin =) Peten suhtautumisesta lapsiin tai koiriin ei ole tietoa.

Pete asustaa nyt velipoikiensa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Petei luovutetaan vain sisäkissaksi. Toki valjastelu tai suojatulla parvekeella tiirailu sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu Petestä on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Kissankulman Pertti

15.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

pertti

 

PETE JA PERTTI MUUTTAVAT YHTEISEEN KOTIIN ESPOOSEEN <3

PERTTI on yksi punaisen kollikvartetin jäsenistä, jotka loukutettiin talteen Kyröskoskelta sen jälkeen, kun pojat olivat unohtuneet entisen omistajansa muuttokuormasta. Luottamus ihmiseen on siis saanut kolauksen. Pertti on noin 1-1,5 -vuotias ja voisi hyvinkin olla Paavon ( http://www.kissojenkatastrofiyhdistys.net/?s=paavo ) poika. Ainakin ulkonäössä on hyvin samaa =)
Pertti leikattu, rokotettu, sirutettu ja loishäädetty.

Pertti on vielä kovin arka, mutta perusluonteeltaan kiltti ja rauhallinen. Satunnaisesti Pertin takapuolta pääsee jopa silittämäänkin =) Vaatii uudelta kodilta kärsivällisyyttä ja aikaa, jotta Pertin herttainen luonne saadaan esiin. Pertin suhtautumisesta lapsiin tai koiriin ei ole tietoa. Pertti itse on hyvin rauhallinen ja ujo kaveri, eli kovaan hälinään se ei varmasti mielellään asetu asumaan. Toisiin kissoihin Pertti on ainakin tottunut elettyään tähänastisen elämänsä suuremmassa laumassa.

Pertti asustaa nyt velipoikiensa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

 

Pertti luovutetaan vain sisäkissaksi. Toki valjastelu tai suojatulla parvekeella tiirailu sopivat varmasti hyvin!

 

Luovutusmaksu Pertistä on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

 

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

 

Pennut Retu, Tahvo ja Viima

15.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Tahvo

Tahvo

Retu lähtee uuteen kotiin. Viima ja Tahvo vielä ilman kotia.

Retu, Tahvo ja Viima ovat pentu kolmikko joka on täynnä energiaa ja vaarallisia tilanteita.  Nämä pennut tarvitsevat ehdottomasti kodin jossa saavat purkaa pentumaisuuttaan toisen kissan tai lemmikin seurana. Kotiin jossa kissa saa näkyä ja kuulua ja olla mukana arjen askareissa.

Retu on riehakas pojan koltiainen, aina kiipeilemässä tai säntäämässä jonnekkin. Retu pitää huolen että hänet huomataan, viimeinen konsti ja tehokkain on isovarpaan ” tervehtiminen”.  Tahvo on myös veljensä kaltainen, leikkisä mutta rohkeutta ei vielä niin paljon ole siunaantunut kuin velipojalle.  Viima on pieni tytön tylleröinen jolla riittää vauhtia, häntä pystyssä viipotetaan minkä ehditään ja uteliaisuudella ei ole rajaa.

Pennut luovutetaan madotettuina, rokotettuina ja tunnistemerkittyinä.

Pentujen uudella omistajalla on LEIKKAUSVELVOITE.

Jos sinulla olisi tarjota heille koti, ota yhteyttä ja kerro millaiseen kotiin/perheeseen pennuilla olisi mahdollisuus päästä.

Pentujen luovutu 8.9 alkaen  yhteydenotot : andersson.tiina@luukku.com

 

 

Viima

Viima

 

Retu

Retu

p

Iiris ja Lilja

14.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Tyttökissat (n.2v) Iiris ja Lilja tulivat ensi kotiin Iiriksen vielä ollessa tiineenä ja Lilja juuri synnyttäneenä mutta pentunsa menettäneenä emokissana. Nämä 2 hyvin lempeää emokissaa ovat hoitaneet ensikodissa ollessaan myös orpopentuja, kaikki on otettu ilolla vastaan Iiriksen ja Liljan suurperheeseen. Pennut alkavat olla jo isoja ja kohta koittaa niidenkin aika jättää ensikoti ja emonsa joten myös näiden tyttösten on aika aloittaa elämänsä uudessa kodissa.

Lilja (kirjava, rukean/oranssin sävyinen) on tytöistä äänekkäämpi, juttelee kovasti ja hyörii perässä. Liljan dominoiva luonne saa epäilemään onko hänestä kenenkään kissakaveriksi vai menisikö paremmin yksin tai lähtisi ensikodista pennun kanssa. Joka tapauksessa Lilja tarvitsee kodin jossa saa paljon ihmisseuraa. Nauttii rapsuttelusta ja sylissä olosta.

Iiris (valko-raidallinen) on tytöistä pienikokoisempi ja hieman ujompi, tosin epäilen Liljan dominoivan luonteen hieman vaikuttavan tähän kun samoissa tiloissa eletään.  Iiris on kuitenkin kaikin puolin kiltti Iiriskissa ja lempeä. Pitää silittelystä, mutta sylittelyä pitää vielä harjoitella.

Tytöt luovutetaan ERI koteihin

Luovutetaan leikattuina, madotettuina rokotettuina ja sirutettuina

Luovutus SYYSKUUN lopulla

Asustelevat Sastamalan Illossa

Yhteydenotot: andersson.tiina@luukku.com PUH. 0401741051

 

 

Lilja

 

 

 

 

 

 

 

Venla

14.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

VenlaVenla  10v. saapui ensikotiin eilen 30.8.14. Sitä ennen vuodet pennusta tähän päivään ovat vierähtäneet leppoisan isännän huomassa ja kesänaapureita viihdyttäessä.  Kesää haistellen ja lämmöstä nauttien ja talven kylmää talon vintille paeten. Elämä on ollut hyvin leppoista, on saanut juosta ulkona ympärillä olevaa elämää seuraten ja ihmetellen.

Nyt kuitenkin äkisti Venlan elämä on muuttunut, omistajan äkillinen menetys  ja koti missä ei ole enää ketään vastassa ovat keikauttaneet maailman nurin päin.

Venla on yltiösosiaalinen tyttö kissa joka tulee tarvitsemaan paljon huomiota. Sylissä tykkää olla ja siihen vaatii väkisin, tassut ja häntä vipattaa koko ajan. Ovat tottuneet ensikodissa toimimaan lasten kanssa.

Ihana kissa joka eivät kesyttelyitä kaipaa, vaan pienen palan sohvan reunaa johon käpertyä omistajan viereen ja pienen palan juuri SINUN sydäntä saadakseen uuden rakastavan kodin.

Luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Kissat majoittuvat tällä hetkellä Sastamalan Illossa

Yhteydenotot :andersson.tiina@luukku.com puh.0401741051 (jätä textiviesti jos en vastaa)

Lumikki ja Lumo n. 1-2v. Yhdessä tai Erikseen

13.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lumikki

LUMO 1.7IMG_4127

IMG_4153

 

 

 

 

 

 

 

 

blogiinLumikki (musta-valkoinen) ja Lumo (harmaa-valkoinen) ovat nuori tyttökaksikko joka jo kovasti odottaa uuteen kotiin pääsyä. Pihalla syntyneet ja kasvaneet tytöt jäivät jälkeen talon asukkailta. Olipa onni kuitenkin, että tytöt saivat uuden mahdollisuuden nauttia elämästä turvassa ja lämpimässä.Kuukausien saatossa tytöt ovat saaneet paljon rohkeutta lisää, tulevat tykö ja nauttivat olostaan ihmisten ympäröimänä.

Lumikki on seurallinen ja utelias kissa, katselee mielellään vierestä mitä me ihmiset kulloinkin kotona teemme. Lumikki on jäänyt koltaan hyvin pieneksi, liekö syynä vajavainen ravitsemus nuorenpana. Leluilla leikkiminen on myös intohimo tälle neidille, pahimmat hepulit laittavat matot rullalle. Toki tälläkin kaunottarella on rauhallisempi puoli, silloin otetaan hyvä asento kiipeilytelineeltä tai maton kulmasta ja annetaan aikaa kauneusunille. Lumikilla on prinsessan elkeet, kissaneiti vaatii ”hentoa” ääntään käyttäen palvelua ruokaa tarjottaessa, ruokakipolle täytyy nostaa… prinsessat totisesti kaipaa palvelua. Lumikki nauttii suunnattomasti myös kissaseurasta, kaikille kissoille jutellaan ja puskutellaan minkä ehditään, oikea seuraneiti konsanaan.

Lumon kiltti ja rauhallinen luonne on pikku hiljaa tullut esiin. Lumo on tuplannut kokonsa tulonsa jälkeen, linjoistaan kiinni pitäminen ei huoleta tätä tyttöstä ollenkaan.Ennen vain kiipeilytelineellä viihtynyt tyttönen tepastelee jo mielellään katselemassa valtakuntansa rajoja ja alamaisiaan. Kyllä sitä leikkiäkin joskus täytyy mutta monesti kauneusunet vievät voiton hiirijahdista. Lumo on luonteeltaan määrätietoinen primadonna ja pitää perheeen kollipojat ruodussa. Illan edetessä tämäkin neiti syttyy liekkeihin, monesti ne päivän ainoat hepulit hepuloidaan illan hämärtäessä. Parhaimmillan tämä kissaneiti on rauhallisessa ja seesteisessä ympäristössä.

Uuteen kotiin yhdessä tai erikseen mutta ehdottomasti kissakaverin seuraksi.

Luovutetaan madotettuina, rokotettuina, sirutettuina ja leikattuina

Tytöt asustavat Sastamalan Illossa

Olisiko sinulla tarjota turvallinen ja pysyvä loppuelämän koti ? Kerro minkälainen koti sinulla olisi heille tarjolla :)

Lisätietoja ja yhteydenotot andersson.tiina@luukku.com Puh. 0401741051

/p

/p

HÖPSÖLI tyttö 4kk

11.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Höpsöli on ihana le_MG_1546 (1)ikkisä sosiaalinen kissa, joka etsii sitä ihkaomaa kotia !  Höpsöli on kaikkiruokainen, mutta sillä on herkkä vatsa, ja uudessa kodissa täytyy panostaa ja tarkkailla kissan ruokavaliota, mikäli tarve vaatii, ostaa vatsaystävällisiä tuotteita. Kaikki tarpeet pikkuinen tekee laatikkoon myös hienosti. 

_MG_1552

Höpsöli rakastaa seuraa- niin ihmis kuin kissaseuraa. Eli uudessa kodissa tulisi olla kissakaveri/ kavereita, keiden kanssa voi leikkiä :) Kissaa saa tulla tapaamaan ensikotiin Ylöjärvelle sovitusti :) 

Tyttönen on rokotettu, madotettu ja sirutettu. Uusi koti sitoutuu leikkauttamaan kissan n. puolen vuoden iässä.

Satu Hakala 045 317 7100 (laita viesti ellen vastaa, soitan takaisin)

 

Severi

8.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Severillä on kotiehdokkaita

Severi-pentu on noin 4 kuukauden ikäinen mustavalkoinen touhottaja. Kehräävä ja ihmisiin tottunut reipas poika. Utelias pikkukissa, joka tutkii pelottomana paikkoja ja sopeutui heti ihmisen käsittelyyn sekä toisiin kissoihin.  Severi menee varhaiskastraatioon 22.9. jonka jälkeen hän on luovutusvalmis omaan rakastavaan kotiin. Severi on vielä pentumainen käytökseltään ja tykkää telmiä kissakaverin kanssa ja pelata palloilla. Severi on kuitenkin Namu-pentua harkitsevampi ja ehkä myös hieman rauhallisempi. Jos olet valmis antamaan kodin Severille, niin otathan yhteyttä Tampereen keskustan ensikotiin 0407776501/Anna (ei tekstiviestikyselyitä)

 

kisss 047kisss 041

NAMU

8.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Namulla on kotiehdokkaita

Namu on pieni noin kolme kuinen pentukissa. Maatiaisväristyksellinen vauvapentu on erittäin rohkea ja omapäinen. Namu on tyttö joka menee asenteella aivan mihin vain. Tutkii, hutkii, leikkii ja telmii minkä ennättää. Perusilme on hänellä hiukan otsa kurtussa, liekö sellainen pieni ilkikurinen virnistys. Energiaa riittää tällä karvapallolla ja hän tykkää pelata palloilla ja painia kissakaverin kanssa. Tyttö sopeutui aivan ehti käsittelyyn sekä toisten kissojen seuraan. Namu ei pelkää mitään. Namu on luovutusikäinen ja eläinlääkärin tarkastama. Jos olet valmis antamaan pysyvän sisäkissan kodin Namulle ja sinulla riittää kärsivällisyyttä ja aikaa touhuta hänen kanssaan, otathan yhteyttä Tampereen keskustan  kisss 027ensikotiin 040 7776501/Anna (ei tekstiviestikyselyjä) kisss 033kisss 021

Sorja

8.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

**Sorja on muuttanut Mei-Mein kanssa yhteiseen kotiin!**

sorjali

 

Xena 3kk

7.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Xena on Parkanon kissapopulaatiosta peräisin oleva pieni tyttöpentu, joka etsii itselleen loppuelämän kotia.  Xena on kolmen kuukauden ikäinen. Se on nyt käynyt eläinlääkärillä terveystarkastuksessa, rokotuksessa ja saanut mikrosirun. Xena on luonteeltaan todella leikkisä ja tulee toimeen hyvin muiden kissojen kanssa, onhan se koko elämänsä elänyt isossa kissapopulaatiossa. Xenalta löytyy luonnetta ja se on kovasti ruuan ja herkkujen perään.

xena2

Xena

Xena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xena eli muutaman ensimmäisen kuukautensa ulkokissana vähäisessä kosketuksessa ihmiseen, joten ensikotiin tullessaan se oli todella säikky ja pelokas ihmistä kohtaan. Se ei vieläkään ole kästeltävissä tai syliin nostettavissa ja ilmaisee pelkonsa sähisemällä ja puremalla. Kontaktia Xenaan saa helpoiten ruuan avulla tai leikittämällä sitä hiirilelulla. Uudelta kodilta odotetaan kärsivällisyyttä ja rohkaisua, jotta tästä ujosta sähikäisestä saadaan ihmiseen luottava rohkea kissa.

Xena luovutetaan vain sisäkissaksi ja mieluiten kissakaverin seuraksi. Uusi koti hoitaa pennulle tehosterokotteen ja steriloi tyttöpennun kun sen aika koittaa. Jos Xena kuulostaa sinun uudelta perheenjäseneltäsi, ota yhteyttä laura.hyvari@uta.fi.

Linda 2v.

7.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Linda on 2-vuotias kaunis ja hurmaava tyttökissa. Se rakastaa ulkoilua parvekkeella, josta voi turvallisesti tarkastella luonnon ja liikenteen menoa. Joskus parvekkeella vierähtää tuntikin näin lämpimillä säillä, mutta tiedä sitten onko ulkoilu enää houkuttelevaa kun talven kylmät tulevat. Muuten Lindan aika kuluu rennosti makoillessa, sillä kovin leikkisä se ei ole. Joskus tosin pallon perässä on mukava mennä ja raapimispuuta raapia. Lindaa kannaattaakin tulevaisuudessa vähän aktivoida leikkimään, ettei sen päivistä tule liian tylsiä. Myöskin toivotaan, ettei se joutuisi olemaan pitkiä päiviä yksin, vaikka työpäivän ajan se pärjäileekin kotona yksikseen hyvin.

Lindalle sopiva koti olisi varmastikin melko rauhallinen. Se sopisi kotiin, johon halutaan nuorehko ja virkeä kissa, mutta ei kovin vauhdikasta tyyppiä. Myöskään kodin ei tulisi olla kovin vauhdikas, koska Linda reagoi esim. ihmisten kovaääniseen keskusteluun levottomuudella. Imuroinnista se ei myöskään pidä. Luulen, että Linda viihtyisi parhaiten pariskunnan kissana tai lapsipehdeessä, jossa lapset ovat jo isompia, ja osaavat ottaa kissan huomioon. Linda luovutetaan sisäkissaksi ja uuden kodin tuleekin tarjota sille turvallinen ulkoilumahdollisuus esim. lasitetulla/verkotetulla parvekkeella tai häkissä.

Ruoka- ja vessa-asiat Lindalta sujuvat hyvin. Se ei ole mitenkään ronkeli ruoan suhteen, joten kaupan märkäruoat, jauheliha ja laktoositon kermaviili kelpaavat. Lisäksi sille on aina tarjolla laadukasta kuivaruokaa ja vettä. Linda luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja tunnistemerkittynä.

Mikäli Linda vaikuttaa sinun kissaltasi voit kysellä lisätietoja Valkeakoskelta p. 041 7520139/Jaana. Mikäli en heti vastaa, niin jätä tekstiviesti.

Lindan rentoa makoilua.

Lindan rentoa makoilua.

Jenny

3.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

IMG_20140813_180353 (2)Jenny on viehättävä, noin 3-vuotias nuori neiti, jolla on kauniit kullanväriset silmät. Tytön tunnusmerkkejä ovat persoonallinen kasvokuviointi ja hieman tavallista lyhyempi häntä, joka kuitenkin ajaa asiansa erinomaisesti.

Jenny on kotoisin isosta kissapopulaatiosta ja siirtyi yhdistykselle jo hyvän aikaa sitten. Neiti eleli pitkät pätkät yhdistyksen ensikodissa ja pääsi sitten monen kuukauden jälkeen kokeilemaan elämää ihan oikeaan kotiin. Se ei kuitenkaan soveltunut Jennyn loppuelämän kodiksi, joten tyttö palautui yhdistykselle.

Valmis sylikissa Jenny ei ole, mutta vastuuntuntoisessa ja kärsivällisessä kodissa se varmasti kehittyy ajan myötä. Jenny on hurjan utelias, rakastaa huiskulelulla leikkimistä, eikä voi vastustaa herkkutikkuja! Nameja neiti tuleekin hakemaan ihan kädestä asti. Jennyllä on tällä hetkellä kämppäkavereina Veeti ja Mariska, joiden ilmoitus löytyy myös Kissapörssistä. Näiden kavereiden kanssa reihutaan (ihmisten poissa ollessa) matot rullalle! Jenny pärjäisi varmasti ainoanakin kissana kodissa, jossa ymmärretään, että tämä prinsessa tarvitsee aikaa ja omistautumista. Ystävällinen kissakaveri voisi kuitenkin myös olla kiva juttu, miksei vaikka Veeti tai Mariskakin?

Jenny luovutetaan leikattuna, rokotettuna ja tunnistusmerkittynä ja ainoastaan sisäkissaksi. Luovutusmaksu on 100 euroa ja se maksetaan yhdistyksen tilille luovutussopimukseen merkittävään eräpäivään mennessä.

IMG_20140813_180418 (2)Jos sinusta tuntuu, että kodissasi ja sydämessäsi olisi tilaa tälle kaunokaiselle, ota yhteyttä!

 

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla:

Hanna: hannakaarina@luukku.com / 0408619141 (olen vuorotyössä, joten ellen vastaa, laita viesti tai s-posti perään)

Saana noin 4 kk

28.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Saana**Saana sai oman kodin Helsingistä**

Saana syntyi Pirkanmaan Sahalahdelle joskus loppukeväästä. Vanhan sedän pihapiiriin oli jäänyt vielä yksi leikkaamaton tyttökissa, jonka pentueeseen Saanakin kuuluu. Pennut Saana, Sorja ja Severi saatiin samalla kertaa talteen.

12. syyskuuta nälkäinen emokissa kömpi kissanruoan houkuttelemana vanhan sedän virittämään katiskaan ja nyt emokissakin lepäilee vihdoin yhdistyksen tiloissa. Uusi tiineys on loppuvaiheissaan. Nuori emo synnyttää ties kuinka monennet, mutta tällä kertaa vihonviimeiset pentuset.

 

Mei-Mei

27.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

**Mei-Mei on muuttanut Sorjan kanssa yhteiseen kotiin!**pentuli2

meimei3

Pikkumusta 3 v.

27.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Utelias Pikkumusta

Pikkumusta alias Piki tuli ensikotiin 10.08. Hän on elänyt kissapopulaatiossa ja ei ole tottunut vielä ihmisiin. Alku ensikodissa alkoi hyvin pelokkaasti sängyn alla. Seuraavalla viikolla laitoimme maakuhuoneeseen Feliway haihduttimen, josta oli suuri apu Pikkumustan rentoutumiseen. Pikkuhiljaa illan ja hämärän tullen aloimme nähdä vilauksia Pikistä eteisessä, vessassa ja keittiössä. Myös ensikodin muihin kissoihin on tehty tuttavuutta ja innostuttu leikkimään.

Nyt iltaisin kun ihmisväki rentoutuu olohuoneen sohvalla Piki uskaltaa tulla samaan huoneeseen. Luonteesta voi ainakin huomata uteliaisuuden. Mutta vähänkin jos liikahtaa paikaltaan Pikkumusta juoksee makuuhuoneeseen, kuitenkin hetken päästä sieltä palaa.

Alkuun oli pientä ongelmaa että mihin ne tarpeet tehdään. Pari kertaa päästi sänkyymme tarpeensa. Toiminta loppui kun laitoimme pellettien lisäksi hiekkaa tarjolle sängyn alle. Nyt olemme siirtäneet laatikot vessaan, missä muutkin kodin kissat käyvät ja ongelmia ei ole enään ollut.

Pikkumusta etsii kotia josta löytyy kärsivällisyyttä ja ymmärystä arkaa ja ihmisiin tottumatonta kissaa kohtaan.

Myös kissakaveri olisi varmasti Pikin mieleen, joka voisi hieman näyttää esimerkkiä että ei noita ihmisiä tarvitse pelätä.

01.09 Nyt on Pikkumusta saanut jo niin paljon rohkeutta että oleskelee talon ihmisten kanssa samassa huoneessa, eikä säntää pakoon jos kävelee rauhallisesti ohi. Kinkkuakin on jo uskallettu syödä kädestä. Parvekkeella käynti oli hyvin jännittävä kokemus, monta kertaa ravasi sisälle ja ulos, mutta onneksi Pikin uteliaisuus saa pelosta vallan.Pikkumusta

17.09 Pikkumusta rohkaistuu koko ajan pikkuhiljaa, nyt saa mennä jo aika lähellekkin tyttöä ja varovasti kun ojentaa käden niin sitä haistelee. Pikkumustan saa todella helposti innostumaan melkein mistä lelusta vain ja leikkisyyttä kyllä löytyy!

Ihmetellään parvekkeella ulkomaailman ääniä.

Ihmetellään parvekkeella ulkomaailman ääniä. 

 

Pikkumusta asustaa tällä hetkellä Tampereella. Hänet leikattu, sirutettu ja rokotettu.

 

 

Yhteydenotot:

Adelina MaruPikkumusta

p. 0465760530

email: adelina.maru@gmail.com

Eetu Uusitalo

p. 046-6223931

email: eetun02@gmail.com

 

Mirja 1,5 vuotta

21.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

IMG-20140622-WA0007IMG-20140718-WA0004

Mirja on vekkuli nuori tyttö, joka saapui ensikotiin ennen vuodenvaihdetta. Mirja loukutettiin yhdessä sisarustensa kanssa tamperelaiselta tehdasalueelta pakkasten alta. Mirja on sopeutunut sisäkissan lokoisaan elämään loistavasti. Ensikoti-ihmiset ovat Mirjalle hyvin tärkeitä, heitä tullaan aina tervehtimään häntä pystyssä aamuisin ja työpäivän jälkeen. Mirja rakastaa silityksiä ja sylissä köllöttelyä. Silkkaa loikoilua Mirjan elämä ei kuitenkaan ole vaan tässä neidissä riittää virtaa. Mirja rakastaa pieniä palloja ja niiden jahtaamista. Lelukepin perässä Mirja intoutuu usein tekemään hurjia voltteja. Mirja tarvitseekin kodin, jossa häntä jaksetaan leikittää -sekä tietysti silitellä ja sylitellä.

Mirja luovutetaan vain sisäkissaksi turvalliseen kotiin.

Mirja on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Mirja on myös testattu negatiiviseksi Fiv ja FeLV-sairauksien osalta.

Mirja asuu tällä hetkellä ensikodissa Tampereen Hervannassa. Yhteydenotot ensikotiin vain englanniksi: nurcin.ugur@tut.fi . Tiedustelut suomeksi: mira@kissojenkatastrofiyhdistys.net

"Oletko sinä minun uusi mammani?"

”Oletko sinä minun uusi mammani?”

Miko

20.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

mikoMiko on reilun vuoden ikäinen poika Parkanon suuresta kissapopulaatiosta. Poika on kovin utelias luonteeltaan, eikä sillä mennytkään kauaa tottua ensikotiinsa. Jo ensimmäisenä iltana tuli tehtyä tutkimusretki läpi asunnon. Miko on kovin leikkisä poika, ja tykkää myös leikkiä ensikodin muiden kissatovereiden kanssa. Miko ei ole vielä aivan sujut ihmisten silitysyritysten kanssa, mutta poika vaikuttaa kehittyvän nopeasti tämänkin asian suhteen, kun on nyt päässyt kotioloihin totuttelemaan.

Päivitystä 25.8.2014:

Ensikodissa on mennyt mainiosti, Miko on rohkaistunut entisestään. Seurailee ihmisten toimia uteliaana, ja tulee kurkkimaan kun kuulee mielenkiintoisia ääniä. Leikkii paljon ja tykkää makoilla kaikkialla missä on pehmeää.

Mikosta on tullut herttainen puoli esiin, kun poika on alkanut hoivata ensikodin pentukissaa. Pesee pikkuista tarkasti ja opettaa tätä kissan tavoille.

Päivitystä 8.9.2014:

Mikoa on päässyt silittämään, kun poika on ottanut rohkeammasta kissasta mallia ja tullut tarpeeksi lähelle. Poika ei pelkää ihmisiä enää kovin paljoa, ja tulee leikkimään huiskulelulla vieraidenkin ihmisten kanssa. Miko saa osakseen paljon ihastelua komeasta ulkonäöstään. :-)

_________________

Miko etsii kotia jossa olisi yksi tai useampi kissatoveri. Mikosta saa oivan leikkikaverin kissalle kuin kissalle! Miko voisi sopia myös rauhalliseen lapsiperheeseen.

Miko on leikattu ja sirutettu. Ei ulkokissaksi.unet

Miko majailee Tampereen keskustassa.

Lisätietoa ja kyselyt:

laura.valitalo@gmail.com

puh. 040 848 4076 (tekstiviestikysely)

miko3

 

 

 

miko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Milla ja Mimmu

19.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Suloinen Mimmu varjossa

Suloinen Mimmu varjossa

Milla #3

Milla

 

Milla ja Mimmu ovat Parkanon suuresta kissapopulaatiosta. Tytöt ovat arviolta noin 1.5 vuotiaita. Heidät on rokotettu, madotettu, leikattu, sirutettu ja nyt valmiita omaan kotiin. Tytöt varmasti pärjäisivät eri kodeissakin, mutta etenkin Mimmulle olisi kiva olla reipas kissakaveri rohkaisemassa. Millalta löytyy taas sen verran energiaa, että hän hyötyisi varmasti leikkikaverista.

Milla

utelias Milla

Tytöt ovat edelleen arkoja. Luottoa ihmiseen alkaa kuitenkin pikkuhiljaa tulla. Kosketus ja silittely on edelleen hieman epäilyttävää tytöistä, mutta ovat kummiskin mielellään seurana. Päivitys 15.8. Millaa sai silittää :) Milla etenkin tykkää seurata ja ”auttaa” kaikessa mahdollisessa. Tulevat sänkyyn viereen iltaisin ja aamulla. Namut ja leikkeleen palaset tullaan kädestä hakemaan. Muutenkin ruoka maittaa hyvin ja laatikolla osataan käydä. Tytöt ovat kovin energisiä. Kaikenlaiset lelut tuntuvat kelpaavan, etenkin laservalo ja narun pätkät ovat suuressa suosiossa rapisevien/kilisevien lelujen kanssa. Milla on vähän varautuneempi sähisijä jos on muista kissoista kyse. Tytöt tulevat myös toimeen koirien kanssa. Lapsista ei ole kokemusta, suosittelisin tyttöjä ”aikuiseen perheeseen”, koska he tarvitsevat aikaa ja kärsivällisyyttä matkallansa.

Mimmu

Mimmu

Tyttöjä voi tulla katsomaan ensikotiin Linnainmaalle.

Yhteystietoni: Piia
piia.pekkarinen91@gmail.com | 040 568 3261

Tiuhti

13.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
tiuhti1

Tytön kaunis väritys.

Tiuhti on noin parivuotias Parkanon suuresta populaatiosta tullut tyttökissa. Tiuhtilla on kiiltävä musta turkki, valkoiset ”sukat” jokaisessa tassussa, sekä nenässä persoonallinen valkoinen läikkä. Neiti on vielä hieman arka, mutta kovin utelias. Lelujen perään on mukava juoksennella, ja leikittämällä saakin Tiuhtin parhaiten luokseen. Käsiä kyllä nuuskitaan, mutta silitettävänä olemisen iloa tyttö ei aivan vielä ole keksinyt.

Päivitystä 20.8.2014:

Tiuhtin arkuus on vähentynyt päivä päivältä ensikodissa. Alussa oli paljon piilossa sängyn alla, mutta nyt leikkii ja loikoilee rennosti pitkin asuntoa. Tiuhtin seuraksi on tullut kaksi uutta ensikotikissaa, joiden kanssa tyttö tulee hienosti toimeen. Toinen uusista tulokkaista on muutaman kuukauden ikäinen tyttöpentu, jolle Tiuhti opettaa nätisti kissan tavat. Ihana persoona!

Päivitystä 1.9.2014:

Tiuhti tuli puskemaan kättä ja antoi silittää! Ensikotiin saapui rohkea kissa josta Tiuhtikin on saanut rohkeutta. Jatkamme täällä silitysharjoitteluja ja odottelemme kotiehdokkaita. :-)

_________________

Tiuhti etsii kotia jossa olisi rohkea kissakaveri tai kavereita. Tyttö on ollut paljon tekemisissä muiden kissojen kanssa, ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Tiuhti voisi sopia myös rauhalliseen lapsiperheeseen.

Tiuhti on leikattu ja sirutettu. Vain sisäkissaksi.

Tiuhti majailee Tampereen keskustassa.

Lisätietoa ja kyselyt: 

laura.valitalo@gmail.com

puh. 040 848 4076 (tekstiviestikysely)

tiuhtinleikit

Tiuhti leikkimässä hiirensä kanssa, höpsö tyttö :)

tiuhti3

”Missä mun oma koti?”

tiuhtiloikoilee

Veeti & Mariska

7.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Veeti ja Mariska ovat hauska, parivuotias kattikaksikko vailla loppuelämän kotia. Kissat saapuivat yhdistykselle samasta paikasta ja olivat aluksi kovin arkoja: kyyhöttivät katon rajassa kaapin päällä ja mulkoilivat ihmisolentoja korvat nurin päin. Kaksikko on kovasti reipastunut, vaikka ihmisolennot vähän vielä epäilyttävätkin.

Mariska

Mariska

Veeti

Veeti

Mustakasvoinen Mariska on siro ja äärettömän utelias tyttö. Se seuraa ihmisten tekemisiä herkeämättä tarkalla katseellaan (usein tyttö myös kulkee vanavedessä, minne tahansa ihmisolio meneekin), nyt kuitenkin korvat ja häntä komeasti pystyssä. Mariska rakastaa pienellä pomppupallolla leikkimistä ja reippaana tyttönä se syö herkkupalat jo suoraan tutun ihmisen kädestä. Silittelyä harjoitellaan neidin omaan tahtiin. Mariska on kova tyttö puskemaan melkein kaikkea, useimmiten Veetiä, joka ottaa rakkauden vastaan mukisematta.

Veeti on komea köllöttelijä. Ihmissilmän katseen alla Veeti on vielä varautunut (paitsi torkkuessaan, sitä voi kyllä harrastaa, vaikka kuka katsoisi), mutta laserlelu ja kuivattu muikku laittoivat poikaan vauhtia! Veeti viettää mielellään aikaa ikkunalla torkkuen ja maailmaa tarkkaillen. Koskeminen on vielä aika ehdoton ”nou-nou”, mutta ollenkaan vihainen kaveri Veeti ei ole.

Luovuttaisin tämän kaksikon mieluusti samaan osoitteeseen, ovat niin kovin toisiinsa kiintyneet. Ehkäpä omassa kodissa voisi olla kiltti ja rohkea kissakaveri, joka näyttäisi vähän mallia tälle pariskunnalle. Uudelta kodilta edellytetään kissakokemusta ja kärsivällisyyttä, sillä ilmaiseksi ei näiden maukujen luottamusta saa.

Kumpikin kissa luovutetaan ainoastaan sisäkissaksi. Molemmat ovat leikattuja ja rokotettuja, ja tunnistetatuoinnitkin löytyvät. Parivaljakon yhteinen luovutusmaksu on 180 euroa ja se maksetaan yhdistyksen tilille luovutussopimukseen merkittävään eräpäivään mennessä.

Jos sinusta tuntuu, että perheestäsi puuttuu juuri tällainen kaksikko, ota yhteyttä ja kerro, millainen koti ja elämä sinulla olisi tarjota. Kaksikko majailee Tampereen Raholassa, jonne niiden kanssa on mahdollista sopia tapaaminen.

PÄIVITYS 15.8.: Mariskaa on tänään saanut kunnolla silitellä – tyttö myös innostui puskemaan silityskättä! :)

 

Mariska antaa pallolle kyytiä!

Mariska antaa pallolle kyytiä!

Veeti rinta rottingilla! :)

Veeti rinta rottingilla! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanna: hannakaarina@luukku.com tai 0408619141 (olen vuorotyössä, jollen heti vastaa, laita viesti perään niin pirautan takaisin)

Kissankulman Töpö

1.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Töpö

TÖPÖ muutti Hämeeseen alkukeväällä. Mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Töpö on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Töpö on arviolta noin 3 -vuotias mustavalkoinen tyttö.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Töpön kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Töpö tutkaileekin touhuja tarkasti turvallisesta paikasta. Töpöllä on nimensä mukaisesti normaalia lyhyempi häntä. Töpö on kiltti, mutta arka ja suhisee varuilta aina ensin ennen kuin edes tietää mikä tilanne on =) Töpö myös hakee mielellään turvaa toisesta kissasta, joten kissakaveri olisi kiva uudessakin kodissa.

Töpö on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Töpö asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Töpö luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai suojatulla parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Velski

28.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Velski  nimi tulee savolaisten käyttämästä ”velj-mies” sanasta ,joka sitten vääntyy kotoisesti Velskiksi.
Poika nimeltä VELSKI on arviolta noin 1,5-2 vuoden ikäinen raamikas  hurmuri ,joka löytyi leikkaamattomana nuorena viettelijänä kuljeksimasta ja kaikkien seuraan lyöttäytyvänä kulkurina.
Hän on siis tosiaan seurallinen ja kiltti herrasmies.
Eipä poikaa ole kotiin kaivattu ,eikä perään kyselty.
Hyvänä Velskiä on aiemmassa kodissaan pidetty ,koska on niin luottavainen ja hellyyttä kaipaava persoona.
Ulkoinen hoito on tosin ollut vähän niin ja näin. Turkkia ei ole ilmeisesti koskaan kammattu eikä kynsiäkään leikattu. (nyt on nekin toimenpiteet hoidettu) Sitä tärkeintä leikkausta ei ole ainakaan viitsitty hoitaa ,ehkä sen vuoksi onkin lähtenyt ”naisiin” ja sille tielleen eksynyt.
Nyt Velski on rokotettu ,tunnistemerkitty ,madotettu ja kastroitu.
Äärettömän hellyydenkipeä nuorimies. Ahkera leikkimään melkein millä vaan . Mattojen alla
möyriminen on ihan mielipuuhaa.
Muiden kissojen kanssa tulee toimeen ,yksinkin saa ilon irti elämästä ,kunhan hellä ihminen on seurana.
Pieneen yksiöön ei poika ilmeisesti sovi–on senverran tuota energiaa.
Yksin ulkoilevaksi häntä ei myöskään anneta ja turvallinen parveke (lasit/verkko) on Velskille  mieluisin ”ulkoilupaikka”.
Velski odottaa uutta kotia tositarkoituksella ihmiseltä/perheeltä ,joka vannoo ”vihkivalan” : kunnes kuolema meidät erottaa.
Velski  asuu Valkeakoskella ja
puhelin numero on 040 556 9949/Anneli

Reetu reilut 2 v.

21.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Reetu on noin parivuotias leikattu kissaherra, joka etsii itselleen loppuelämän kotia! Reetu on alkujaan isosta populaatiosta, jossa se on tottunut kissakavereiden seuraan.

Varsin vinkeännäköinen kolli on kyseessä: muuten valkoinen, mutta selkä ja häntä harmaat. Ja päälakea koristaa toispuolinen ”tukka”. Kauniit ja vihreät silmät on tämän kissan valtti: Reetu on kova poika pelaamaan silmäpeliä!

Reetu saapui Tampereella sijaitsevaan ensikotiin vähän arkana tapauksena. Ihmiset pelottivat sen verran, että Reetu tyytyi pysymään laatikossa ja tärisemään. Kuitenkin luonteeltaan hyvin uteliaana kissana Reetu on rohkaistunut hurjaa tahtia! Viikon kuluttua ensikotiin saapumisesta Reetu alkoi osoittaa kunnon kissanelkeitä ja löysi löhöämisen ja leikkimisen riemut.

Päivisin Reetu tyytyy nukkumaan hiukan katseilta piilossa, mistä kömmitään syömään ja tutkimusretkille.  Utelias tapaus tämä poika on: kodin liikkeitä seurataan tarkasti ja ihmisiä tuijotetaan ihmeissään. Kuitenkin isommat puuhat säikäyttää, jolloin Reetu vetäytyy turvaan, josta poistutaan  ”vaaran” ollessa ohi. Joka päivä poika käy kuitenkin rohkeammaksi ja hakeutuu lähemmäksi ruokinta-automaattina toimivaa ihmistä.

Vaikka Reetu onkin hieman arka, on se myös hyvin kiltti ja herkkä. Silitystä se väistää, jos voi, mutta ei kynsi tai pure. Luottamuksen kasvaessa antaa varmaan silittääkin, mutta se,  tuleeko Reetusta varsinainen sylikissa jää nähtäväksi.

Parhaiten Reetu sopii kotiin, jossa on sosiaalinen kissakaveri, joka opettaa kissanelämän tavoille. Arkuuden vuoksi Reetua ei suositella koiratalouteen, tai kotiin jossa on pieniä lapsia. Reetu tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä, jotta oppii luottamaan ihmisiin, sekä suojaisan paikan, minne vetäytyä tarkkailemaan maailmaa.

Herkkutikuista poika tykkää ja niitä käyttämällä alkaa oppia, että ihminen on kätevä ruokinta-automaatti :) Leluilla Reetu tykkää kovasti leikkiä, ja ei varmaan leikkikaveristakaan olisi haittaa!

Päivitys 08.06. Reetu tykkää syödä kovasti kinkkua, ja uskaltaa tulla sitä hakemaan kädestä asti! :)  Kiipeilypuun päällä ja sängyssä asti käydään nukkumassa ja sieltä on kiva seurailla kodin tapahtumia.

Reetu on leikattu, rokotettu sekä tatuointimerkitty.

Kissan luovutushinta  maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk aikana. Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena. Kissan mukaan tulee rokotuskortti ja erilaisia oppaita ja esitteitä.

Yhteydenotot ja lisäkysymykset: hanna.eskelinen@uta.fi

Kissankulman Hannu

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

HANNU aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen kavereidensa kanssa alkukeväällä. Hannun mukana muutti suuri osa isoa, maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka jäsenet lienevät kaikki sukua keskenään. Hannu on arviolta noin 3-4 -vuotias, erikoisen liukuvärjätyn harmaa-valkoisen turkin omistava kollipoika.

Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Hannua, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Hannun ja muiden tämän lauman kissojen kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Hannu tutkaileekin touhuja tarkasti uuninpankolta oman tyynynsä päältä. Hannu tykkää makoilla kylki kyljessä muiden kanssa uunilla, joten kissakaveri uudessakin kodissa olisi varmasti kiva juttu! Hannu voi muuttaa myös jonkun laumakaverinsa kanssa samaankin kotiin.

Hannu on aika rauhallinen herrasmies, joka antaa kyllä tosi varovaisesti koskettaakin, mutta kovin läheisiä hellyydenosoituksia Hannu vielä karttaa. Hannu on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Hannulla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Hannu asustaa nyt sukulaistensa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Hannu luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Kissankulman Rami

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

RAMI on aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen possensa kanssa alkukeväällä. Ramin mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Rami on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Rami on arviolta noin 3-4 -vuotias valko-harmaakuvioinen, vähän itämaisiakin piirteitä omaava kollipoika.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Ramia, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Ramin kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Rami tutkaileekin touhuja tarkasti joko jääkaapin korkeuksista tai uuninpankolta oman tyynynsä päältä.

Rami on aika rauhallinen ja mietteliäs kaveri, joka sitten illan tullen osaa kyllä rutata matot ja antaa leluille kyytiä. Rami on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Ramilla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Rami asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Rami luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat Ramille varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Senni 4 v

3.06.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Senni tuumaieeSenni tuli yhdistyksen ensikotiin isosta kissapopulaatiosta tiineenä.

Senni on steriloitu, rokotettu ja sirutettu 8.7.

Senni on itsenäinen ja rauhallinen, noin 4-vuotias kissarouva. Senni pitää silityksistä ja nostaa selän kaarelle ja hännän pystyyn, kun oikein mukavalta tuntuu. Senni ei kauheasti pyytele huomiota vaan ihmisen on hyvä tehdä aloite:) Senni ei piiloudu muttei myöskään tee numeroa itsestään.

Senni viihtyy kissakaverinsa Miiun kanssa ensikodin saunaosastolla, mutta välillä Senni lähtee tutkimaan, mitä muiden ovien takaa löytyy ja mitä ihmiset oikein puuhaavat. Varsinkin aamuisin täytyy poiketa keittiössä katsomassa, ketä kaikkia on hereillä:)

Senni viihtynee ainoanakin lemmikkinä, mutta jos kaverin saa valita mukaan, niin Kissapörssin Miiu-tytön seurassa Senni viihtyy hyvin. Toinen rauhallinen ja muihin kissoihin tottunut aikuinen kissa voisi olla Sennille sopivaa seuraa. Senni on kärsivällinen myös pikkupentujen kanssa. Ne saavat rauhassa pomppia Senniä vasten.

Sennin tapaa ensikodista Tampereen Hyhkystä ja Sennille voi tarjota mukavaa kotia: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net tai puhelin: 044 7475 501

Miiu 1 v

3.06.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Minä synnyin keväällä 2013 Parkanossa maatalon pihapiiriin, jossa on talliin ja muihin ulkorakennuksiin syntynyt monta sisarusta, serkkua ja muutakin sukua. Syksyllä minäkin pääsin sisälle asumaan.

Koska pentuna en päässyt tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa, niin minulla on ottanut aikaa, ennen kuin olen alkanut ymmärtää kaksijalkaisia. Viihdyn ensikodisssa saunaosastolla Sennin kanssa, mutta välillä kipitän ihmisten kerrokseen kurkistelemaan. Utelias luonteeni on päässyt esiin samalla kun rohkeus on lisääntynyt.

Minä unelmoin kodista, jossa on rauhallista väkeä ja turvallinen olo. Ikkunasta täytyy päästä katselemaan pihalle, sellaisesta minä tykkään. Reipas ja leikkisä kissakaveri olisi hyvä saada, että olisi lajitoveri rohkaisemassa ja nukkumassa lähelläni. Kissapörssin Sennin seurassa minä ainakin viihdyn hyvin ja pusken Senniä välillä ystävyyden merkiksi.

Minä olen siisti, käytän sekä pelletti- että silicavessaa ja turkkini kiiltää. Luonnollisestikin olen steriloitu, rokotettu, sirutettu ja loishäädöt tehty. Toki uudessa kodisssakin pitää huolehtia loishäädöistä myös meille sisäkissoille ainakin kerran-pari vuodessa.

15.8. Miiu on osoittautunut kiltiksi kissatytöksi, joka uskaltaa jo puskea tuttua kättä ja sormia -ja sekös on Miiusta itsestään aivan ihanaa. Ihminen saa rapsuttaakin ja kosketella ihan mihin kohtaan vaan.

9.9. Kun Miiu on oikein innoissaan, niin häntä viuhuaa koiramaisesti puolelta toiselle ja etutassut leipovat lattiaa:) Ja Miiu on innoissaan monta kertaa päivässä!

Lisätiedot: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net

tai puhelin: 044 7475 501

Pienikokoinen kissatyttö Miiu asustelee Sennin ja Saanan kanssa ensikodissa Tampereen Hyhkyssä.

MIMMI

21.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

kasetti 030kasetti 020kasetti 011Mimmi-kissa tyttönen on syntynyt kaksi vuotta sitten isoon kissapopulaatioon. Mimmille lähdetäänkin etsimään ensisijaisesti kotia, jossa hänelle on reipas kissakaveri, jotta hän ei stressaannu yksinolosta. Aikuisten rauhallinen käytös on Mimmille mieleistä, joten aivan pienten lasten seura ei ole toivottavaa. Mimmi voidaan sijoittaa myös sukulaiskissan Ripan kanssa samaan kotiin.

Mimmi on äärimmäisen utelias ja herkkupalojen perässä hän tulee minne vain.

Hän rakastaa herkkupaloja ja ja tulee nuuskimaan kättä herkkujen toivossa.   Mimmi antaa silittää, silloin kun se hänelle sopii. Yleensä iltaisin tai aamuisin kun hän on rauhallisesti asettunut makuullle. Kissanpuu on Mimmin lempipaikka. Mimmi vaikuttaa hyvin kiltiltä kissalta. Hän ei ole koskaan ollut puolustavalla kannalla. Jos hän säikähtää, hän itse väistää. Kynsiä tai hampaita ei ole käyttänyt. Kiinnipitämisestä hän ei pidä, mutta silitykset ja leikkiseura kelpaavat.

Mimmi sai pennut toisessa ensikodissa ja imetti heidät luovutusikäisiksi. Nyt olisi Mimmi-äidin vuoro saada oma koti.

Hän kurkkii milloin minnekin. Hänen on nähtävä mitä missäkin tapahtuu. Ruoka kiinnostaa erityisesti ja sen perässä hän menee vaikka kuljetuskoppaan.

Mimmi on sirorakenteinen ja hänellä on pitkä kapea häntä.

Uudet ihmisetkään eivät saa häntä piiloon. Mimmi leikkii naruilla ja palloilla.

Synttärikemujen jälkeen huomattiin, että Mimmi tykkää hirmuisesti ilmapalloista ja jahtaa niitä antaumuksella pitkin keittiötä. Mimmi tykkää myös kissanmintusta ja kieriskelee lattialla ja puskee saadessaan sitä haistella.

Mimmin kanssa tulee edetä hitaasti, kissan omalla tahdilla ja halulla. Mimmissä on erittäin paljon potentiaalia ihmiseen luottamiseen, sillä hän on rohkea luonteeltaan. Tämä näkyi jo heti ekoina päivinä hänen lähtiessään liikkeelle piilopaikastaan.

Mimmi on leikattu ja rokotettu ja sirutettu.

Jos haluat kuulla lisää, voit soittaa ja tulla Mimmiä katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. Puh. 0407776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

17.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lissu

Lissu on noin 4 vuotias hylättynä löytynyt kissa joka vähän alle vuosi sitten lähti KKY:ltä uusille omistajilleen. Uudessa kodissa Lissulla oli seuranaan 8 muuta kissaa ja taisi Lissu pelätä jäävänsä ilman ruokaa jos ei pitänyt puoliaan ruoan suhteen sillä painoa Lissulle on kertynyt melkein kaksi kiloa lisää. Pohjaton ruokahalu on johtanut siihen että omistajat ovat Lissun parasta ajatellen päättäneet luopua Lissusta koska painonnousu saattaa jo olla terveydelle haitaksi.

Lissu on viettänyt kissanpäiviä ainoana kissana ensikodissa, missä Lissu kovasti kehrää ja puskee ja nauttii huomiosta ainoana kissana. Mitään merkkejä kissakavereiden kaipaamisesta ei ole ollut nähtävissä ja Lissu on kotiutunut ensikotiin tosi hyvin. Keittiöön mentäessä Lissu tulee yleensä nopeasti perässä pyörimään jalkoihin ja kehräten ja anovin katsein pyytää josko hän saisi herkkuja. Jossain vaiheessa yötä Lissu tulee yleensä sängyn jalkapäätyyn nukkumaan. Lissu ei ole arka kissa vaan antaa käsitellä itseään hyvin. Sylissä Lissu ei kuitenkaan viihdy mutta tykkää rapsutuksista ja puskien ja kehräten kyllä monesti pyörii jaloissa huomiota pyytäen.  Lissu on painostaan huolimatta hyväkuntoinen kissa, ei kuitenkaan tässä vaiheessa erityisen kova hyppimään korkeisiin paikkoihin. Leikkiminen kuitenkin kiinnostaa aina välillä. Sisäsiisti Lissu myös on.


 

Lissulle etsitään uutta loppuelämän kotia jossa hän olisi ainoana  kissana ja saisi uusilta omistajiltaan kaiken huomion jarakkauden mitä ovat valmiita kissalle antamaan. Lissu haluaa myös hyvää ruokaa esimerkiksi eläinkaupasta, kuitenkin niin että ruokailulla ja aktiviteeteilla yritetään Lissun painoa pudottaa. Ensikodissa Lissu syö kuivaruokaa, märkäruokaa ja raakaa lihaa. Entisessä kodissaan Lissulla on ollut ulkoaitaus missä on saanut ulkoilla, joten mahdollisuus ulkoiluun turvallisesti jonkinlaisessa aitauksessa olisi varmasti Lissun mielestä mukavaa

Päivitys 1.8: Lissu on ensikodissa ollessaan hivenen laihtunut ja muuttunut aktiivisemmaksi. Kovilla helteillä on nukkuminen kuitenkin mieluisinta. Kantokoppaan meneminen on melko kovan työn takana. Kahdesta pitkästä automatkasta Lissu on selvinnyt paremmin kuin uskalsin edes toivoa. Jonkin verran Lissu osoitti mieltä ettei autossa matkustaminen ole kovin mieluisaa raapimalla kantokopan pohjaa ja maukumalla, kuitenkin iso osa matkoista sujui nukkuessa.  Lissu on ulkoillut valjaissa ja sehän vasta mukavaa oli. Tuntui että Lissu voisi olla koko päivän ulkona seuraamassa mailman menoa, paljon kun oli mielenkiintoisia hajuja ja ääniä ulkona. Kesälomareissulla Lissu myös ilmoitti selvästi viihtyvänsä ulkona enemmän kuin hyvin raapimalla ulko-ovea ja maukumalla oven luona.

Lissu on ensikodissa Hervannassa mihin häneen voi tulla tutustumaan. Kerro kuitenkin ensin sähköpostitse millaisen kodin voit Lissulle tarjota. Lissu on steriloitu, sirutettu, rokotettu ja madotettu.

Yhteydenotot heidim.viitala@gmail.com


Nuori kolli Pavarotti

4.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pavarotti on noin parivuotias komea nuori kolli. Pavarotti on ollut nykyisessä ensikodissaan jo useamman viikon ja alkanut mukavasti kotiutua. Ensimmäisen viikon se vietti pääosin turvapaikassaan sängyn alla, mutta sen jälkeen rohkaistuminen on edennyt nopeasti. Tullessaan ensikotiin se oli kopassaan pää tiiviisti nurkkaan käännettynä. Jännitys oli alkuun niin kova, ettei se tohtinut edes kopastaan ulos katsoa. Saadessaan aikaa ja rauhaa sopeutuminen uuteen paikkaan lähti mukavasti käyntiin.

Pavarotti on elänyt koko ikänsä muiden kissojen seurassa ja ensikodissa se nauttii kovasti kolmen kissakaverin seurasta. Pavarotti tarvitseekin jatkossa kodin, jossa sillä olisi kissakaveri. Muiden kissojen kanssa on kiva leikkiä hippaa ja seurata niiden touhuja. Herrasmiehenä Pavarotti on lähestynyt muita kissoja hienovaraisesti ja kunnioittaen. Pavarotti tarvitsee kodin, jossa sen annetaan rauhassa sopeutua ja tutustua uuteen ympäristöönsä. Liian suoraviivaiset lähestymisyritykset eivät ole sen mieleen. Pavarotilla olisi hyvä olla alkuun huone tai esim. saunatila, josta se saa omaan tahtiinsa aloittaa tutustumisen uuteen kotiinsa. Alkujännityksen poistuttua tästä nuoresta miehestä saa kuitenkin seurallisen ja leikkisän kaverin.

Päivitystä, 20.5.14:

Pavarotti on edelleen rohkaistunut ensikodissaan. Alkuun esiintynyt tassulla läpsiminen on jäänyt kokonaan pois ja silityksiä otetaan mieluusti vastaan. Ihmistä ei enää juurikaan pelätä ja nostellakin saa pikkuisen. Pavarotti on paljastunut oikein lauhkealuontoiseksi pojaksi. Vaikka se ei käsittelystä aina pitäisikään, niin silti se ei yritä raapia tai purra. Ruokahalu on melko kova, mutta silti tämä poika näyttää pysyvän sutjakoissa mitoissa. Leikkiminen vienee kanssa kohtuullisesti energiaa. Pavarotin pörröisen pehmeä olemus ( ja ihanat korvatupsut) on herättänyt ensikodin kyläilijöissä kovasti ihastusta!

Pavarottia ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi ja mikäli asunnossa on parveke, sen tulisi olla lasitettu. Pavarotti on rokotettu, sirutettu ja leikattu ja se on valmis muuttamaan uuteen kotiin, kun sopiva löytyy.  Pavarotti on tällä hetkellä ensikodissa Tampereella.  Jos haluat antaa Pavarotille rauhallisen ja pysyvän kodin, niin ota yhteyttä sähköpostitse: riinuska86@gmail.com /Riina Leinonen.

RIPA

30.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Ripa isokokoinen poikakissa Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Hän on tottunut toisten kissojen seuraan ja yksikseen elämä tuntuu ankealta. Ripa luovutetaan yhdessä toisen kissan kanssa tai erikseen sellaiseen kotiin, jossa on jo ennestään reipas kissakaveri.

Ripa on noin kolmevuotias leikattu poikakissa.  Ripan perusilme on se, että hän katselee kummissaan kaikkea mitä keittiössämme tapahtuu. Hän on erittäin tarkkaavainen. Häntä saa silittää silloin kun Ripa itse tahtoo . Silittämisestä ei tahdo tulla loppua silloin kun Ripa innostuu puskutuulelle. Hän pitää rapsutuksista ja hellistä ja rajummistakin silityksistä. Ihana piirre hänellä on se että hän puskee lujaa omaa päätäni vasten.. Ripa on hyvin rauhallisen oloinen kissa. Leppoisa ukkeli.

Ripaa on kuvailtu kiltiksi  kissaksi, joka pitää silittelyistä alkujännityksen mentyä. Ripalla on pelokasta käyttäymisttäymistä, joten aikuisten rauhallinen seura on hänelle mieleen. Hän saattaa säpsähtää äääniä tai liikkeitä eikä hän pidä siitä että hänestä pidetään kiinni. Eläinlääkärikäynnit  ja hän tarvitseekin siellä rauhoituksen.

Ripalla on kauniit kuviot kasvoissa ja varsin söpö on hänen erikoinen hännänpäänsä, joka on kuin valkoiseen maalipönttöön kastettu suti.  Ripa katselee epäluuloisesti edelleen, mutta ei ole missään vaiheessa ollut puolustuskannalla, hän mieluummin pakenee uhkaavassa tilanteessa kuin käyttää hampaita tai kynsiä. Ripa rakastaa mm.  kalkkunanakkipaloja ja kissanlihatikkuja.

Ripa on ottanut meillä jo tosi rennosti viime päivinä ja se vain jännittää, jos joku suoraan tulee kohti. Hän tarvitsee hetken aikaa tsuumailla ihmisiä, jonka jälkeen herkkupalat kyllä maistuvat ja kun pääset koskettamaan, niin puskemisesta ja varpaillaan häntä pystyssä teputtamisesta ei meinaa tulla loppua. Eli ansaittu luottamus hänen kanssaan tuottaa tulosta.

Ripan kanssa tulee edetä rauhallisesti ja antaa kissalle aikaa tottua uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Varsinainen mussukka hänestä on jo kehittynyt. Viikkojen aikana luottamus kertyy ja sisäkltä paljastuu ihana puskeva kissanen.

Ripaa  voi tulla katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. 040 7776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

Ripan kasvokuviot

Herra Ripa

Ripa

Ripa leppoisa kissa

kasetti 004

Miina

22.04.2014
Yhteys: Johanna Uusikartano

Tässä esittäytyy ihana, juttelevainen Miina-neiti. Miina täyttää toukokuussa 5 vuotta ja nuoruuden riehumiset ovat jo takanapäin – mitä nyt kerran tai pari päivässä pitää juosta päättömästi ympäriinsä ja hyökkäillä näkymättömien hiirien kimppuun.

Miina tuli ensikotiin ensimmäistä kertaa marraskuussa. Silloin kissa oli hyvin, hyvin arka ja lähinnä piilotteli ensimmäiset pari kuukautta. Sitten hän hiljalleen rohkaistui, ja alkoi nukkua ihan ensikoti-ihmisen päässä kiinni kissahattuna. Miina pääsi muuttamaan uuteen kotiin tammikuussa, mutta palautui sieltä itsestään riippumattomista syistä takaisin ensikotiin. Alkuun se oli kissalle järkytys, mutta nyt Miina on taas oma itsensä.

Leluilla leikkiminen on Miinasta ihan ok, mutta ei hän niillä kovin usein innostu leikkimään. Ilmeisesti Miinalla ei ole edellisessä elämässään ollut leluja – paitsi sellaisia eläviä, mitä pihalta löytyy. Herkkujenkaan perään tämä neiti ei oikein ole. Sen sijaan silittelyt ja rapsuttelut ovat Miinasta ihan parasta! Niitä tyttö tulee ahkerasti hakemaan hereillä ollessaan. Äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet kuitenkin saavat kissan vielä pelästymään ja piiloutumaan. Miinaa ei vielä saa nostella eikä hän kiipeä syliin (paitsi kuulemma kerran juuri ennen palautumistaan ensikotiin), mutta kunhan tyttö alkaa luottaa täysin ihmiseensä/ihmisiinsä, käsittely alkaa hiljalleen onnistua paremmin.

Ikkunasta katseleminen on Miinan mieleen. Entisenä vapaasti ulkoilleena kissana Miina varmasti haluaisi päästä itsekin ulos eikä vain katsella muita ikkunasta, mutta koska hukkaan joutumisen mahdollisuus on niin suuri, Miina annetaan ainoastaan sisäkissaksi. Lasitettu parveke tai turvallinen ulkoilutarha olisi varmasti tämän(kin) kissan mieleen. Myös valjaisiin totuttaminen voisi ajan kanssa onnistua.

Miina luovutetaan madotettuna, sirutettuna, leikattuna ja rokotettuna (rokotus saatu marraskuussa). Marraskuisen terveystarkastuksen perusteella Miina oli terve tyttö, mitä nyt hammaskiveä oli päässyt kertymään ja se pitää lähitulevaisuudessa poistattaa. Miinan edesmenneellä veljellä kuitenkin oli todennäköisesti FIP (kissan tarttuva vatsakalvontulehdus), joten Miina voi kantaa samaa tautia oireettomana ja tartuttaa sen toisiin kissoihin, joten lääkärin käskystä Miina annetaan ainoaksi kissaksi.

Uudelta kodilta edellytetään kärsivällisyyttä aran kissan kanssa: se kyllä palkitaan! Uuden kodin täytyy myös sitoutua ruokkimaan Miinaa laadukkaalla ruoalla (markettiraksuja ei tälle tytölle syötetä) ja käyttämään Miinaa säännöllisesti eläinlääkärissä rokotuksilla ja terveystarkastuksissa.

Jos sinulla olisi tarjota sopiva koti Miinalle, lähetä sähköpostia osoitteeseen johanna.uusikartano@gmail.com. Kerro sähköpostissa kissahistoriastasi ja millaiseen kotiin Miina pääsisi. Koska Miina menetti jo kaksi edellistä kotiaan, uusi koti valitaan erityisellä huolella. Miina asuu tällä hetkellä ensikodissa Tampereen Hervannassa.