Etsi:

Kissapörssi

Kissapörssissä esitellään Kissojen katastrofiyhdistyksen hoidossa olevia, kotia etsiviä kissoja.

Jos haluat tarjota kotia tällä sivulla olevalle kissalle, ota yhteyttä suoraan ensikotiin, jonka tiedot näet tekstin lopussa.

Kissan luovutushinnat:

Aikuinen, leikattu, rokotettu ja tunnistusmerkitty kissa: 100 €
Pentu, leikkaamaton, rokotettu ja sirutettu kissa: 100 €

Pennun mukana seuraa aina leikkausvelvoite. Pennun luovutusmaksusta palautetaan 20 €, kun kissa on steriloitu/kastroitu ja omistaja on lähettänyt toimenpiteestä eläinlääkärin kuitin yhdistyksen taloudenhoitajalle.

Kissapörssin kissat sijaitsevat Tampereella ja lähikunnissa.

Kissojen luovutushinnalla katetaan kissojen eläinlääkärikulut, hiekka ja ruoka.


Pennut Rommi ja Rusina

1.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Nämä 2 pörröistä pentua Rusina (kirjava) ja Rommi (musta-valkoinen) ovat etsimässä itselleen loppu elämän kotia. Pennut ovat sisälle syntyneet ja siellä elelleet, mutta hyvin pienissä määrin olleet tekemisissä ihmisen  kanssa.

Ovat arkoja ja tarvitsevat OSAAVAN kodin joka ymmärtää millaiset tarpeet ja olosuhteet tälläiset kissat vaativat. Tarvitsevat uudelta kodilta paljon aikaa , kärsivällisyyttä ja työtä. Rauhalliseen ympäriRommitöön, ehdottomasti rohkean kissakaverin seuraksi.

Leikkivät mielellään narujen ja leluhiirien kanssa, silittää saa vaikka se kovasti kumpaakin pelottaa ja sylissä olemistakin on harjoiteltu.

Luovutetaan madotettuina, rokotettuin ja sirutettuina

Luovutetaan 12.9 alkaen.

Pennut asustavat Sastamalan Illossa.

Kerro millainen koti sinulla olisi heille tarjota ja oletko sinä valmis sitoutumaan heihin.

Yhteydenotot : andersson.tiina@luukku.com

 

 

Rusina

 

 

 

 

 

Hessu muutti omaan kotiin

31.08.2014
Yhteys: Tiina M.
HESSU

HESSU

 

Hessu-Hönö-Höpö on muuttanut omaan kotiin!

Uudessa kodissa riittää rakkautta ja ymmärrystä vähän hassulle Hessulle.

Ihanaa yhteiseloa Hessulle ja uudelle perhelle + kissakaverille!

Seniorit Jetro ja Venla

31.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

VenlaJetro (musta-valkoinen) 11v.  ja Venla (oranssi) 10v. saapuivat ensikotiin eilen 30.8.14. Sitä ennen vuodet pennusta tähän päivään ovat vierähtäneet leppoisan isännän huomassa ja kesänaapureita viihdyttäessä.  Kesää haistellen ja lämmöstä nauttien ja talven kylmää talon vintille paeten. Elämä on ollut hyvin leppoista, on saanut juosta ulkona ympärillä olevaa elämää seuraten ja ihmetellen.

Nyt kuitenkin äkisti Jetron ja Venlan elämä on muuttunut, omistajan äkillinen menetys  ja koti missä ei ole enää ketään vastassa ovat keikauttaneet maailman nurin päin. Onneksi nämä kissat saivat vielä mahdollisuuden jatkaa ja löytää loppu elämäkseen uuden kodin.

Jetro on rauhallinen ja lempeä kollin poikanen. Silittely ja rapsuttelu tuntuvat mukavalta vaikka uusi paikka vielä ihmetyttääkin. Jetro tykkää kuulemma hypähtää selkään/olalle katselemaan maailmaa ja kova poika on kuulemma puhumaan, täälläkin jo hieman alkanut juttelemaan minulle. Venla on yltiösosiaalinen tyttö kissa joka tulee tarvitsemaan paljon huomiota. Sylissä tykkää olla ja siihen vaatii väkisin, tassut ja häntä vipattaa koko ajan. Kissat sopeutuvat  rauhalliseen ympäristöön parhaiten, lapsista kissoilla ei ole kokemusta.

Tässä on kaksi ihanaa kissaa jotka eivät kesyttelyitä kaipaa, vaan pienen palan sohvan reunaa johon käpertyä omistajan viereen ja pienen palan juuri SINUN sydäntä saadakseen uuden rakastavan kodJetroin.

Venla ja Jetro luovutetaan yhteiseen tai eri koteihin.

Luovutetaan leikattuina, madotettuina, rokotettuina ja sirutettuina.

Kissat majoittuvat tällä hetkellä Sastamalan Illossa

Yhteydenotot :andersson.tiina@luukku.com

Saana 3-4 kk

28.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Sahalahden SaanaSaana syntyi Pirkanmaan Sahalahdelle joskus loppukeväästä. Vanhan sedän pihapiiriin oli jäänyt vielä yksi leikkaamaton tyttökissa, jonka pentueeseen Saanakin kuuluu. Nyt ollaan saatu Saana ja sisarukset pois ulkoa, emo koitetaan saada vielä talteen, jottei sen lisääntyminen jatkuisi.

Mutta kylläpä vain Saanakin tottui melkein saman tein ja suorastaan ihastui, kun turvaton ulkomaailma muuttui kerrasta turvalliseen ja lämpimään sisätilaan. Lenkkimakkaran tilalle ilmestyi lautaselle oikeaa kissanruokaa ja nukkua sai puhtaalla kissanpetillä. Ympärillä oli vihaisten, leikkaamattomien kollien sijasta ystävällisesti käyttäytyviä aikuisia kissoja ja ihminen otti oikein syliin!

Saana on jo ensikodin saunaosastolla ja sisarukset vielä yhdistyksen toimitilalla omassa huoneessaan. Loishäätö laitettiin jokaiselle pennulle heti tulopäivänä Stronghold-valeluliuoksella, vaikkakin yllättävän siistissä kunnossa olivat nämä kisut sieltä pihalta tullessaan. Kaikille on eläinlääkärinaika keskiviikolle 3.9. jolloin tarkastetaan, rokotetaan ja sirutetaan jokainen. Sen jälkeen kisut voivat muuttaa uusiin omiin koteihinsa.

Pientä ujoutta on vielä ilmassa ja äkkinäiset äänet ja tapahtumat saavat kisut vetäytymään rauhallisempaan paikkaan, mutta hyvässä ja kissa-ymmärtäväisessä kodissa nämä asiat väistyvät kyllä.

Saana asustaa ensikodissa Tampereella Hyhkyssä seuranaan aikuiset kissat Senni ja Miiu, joista Saana pitää kovasti.

Sahalahden Saanalle voi tarjota turvallista sisäkissan kotia: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.netSaana

Mei-Mei

27.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

meimei4

Mei-Mei on kiinaksi pikkusisko.

Mei-Mei on reilun kolmen kuukauden ikäinen tyttöpentu. Ensikodissa on tullut oltua parisen viikkoa, ja tänä aikana on tullut tutustuttua ihmisiin sekä kotikissan elämään. Mei-Mei on pennuille tyypillisesti erittäin leikkisä tyttö. Ensikodin aikuisten kissojen kanssa pentu myös leikkii paljon, eikä kokoerolla tunnu olevan merkitystä. Ihmisiin pentu suhtautuu vielä varautuneesti, sillä olemmehan me hieman pelottavia otuksia jo pelkän kokomme vuoksi. Herkkupaloja tullaan kuitenkin syömään suoraan kädestä, ja silittää saa vaivihkaa ruokailun yhteydessä. Äkilliset liikkeet saavat Mei-Mein kuitenkin pujahtamaan sängyn alle piiloon.

Mei-Mei etsii kotia, jossa on yksi tai useampi kissatoveri. Pentu on vielä ihmisiä kohtaan epäileväinen, joten kodissa tulee olla kärsivällisyyttä.

Mei-Mei on rokotettu, sirutettu ja madotettu. Pennun kanssa tulee leikkausvelvoite. Vain sisäkissaksi.

Mei-Mei majailee Tampereen keskustassa.

Lisätietoa ja kyselyt:

laura.valitalo@gmail.com

meimei3 meimei

Pikkumusta 3 v.

27.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pikkumusta alias Piki tuli ensikotiin 10.08. Hän on elänyt kissapopulaatiossa ja ei ole tottunut vielä ihmisiin. Alku ensikodissa alkoi hyvin pelokkaasti sängyn alla. Seuraavalla viikolla laitoimme maakuhuoneeseen Feliway haihduttimen, josta oli suuri apu Pikkumustan rentoutumiseen. Pikkuhiljaa illan ja hämärän tullen aloimme nähdä vilauksia Pikistä eteisessä, vessassa ja keittiössä. Myös ensikodin muihin kissoihin on tehty tuttavuutta ja innostuttu leikkimään.

Nyt iltaisin kun ihmisväki rentoutuu olohuoneen sohvalla Piki uskaltaa tulla samaan huoneeseen. Luonteesta voi ainakin huomata uteliaisuuden. Mutta vähänkin jos liikahtaa paikaltaan Pikkumusta juoksee makuuhuoneeseen, kuitenkin hetken päästä sieltä palaa.

Alkuun oli pientä ongelmaa että mihin ne tarpeet tehdään. Pari kertaa päästi sänkyymme tarpeensa. Toiminta loppui kun laitoimme pellettien lisäksi hiekkaa tarjolle sängyn alle. Nyt olemme siirtäneet laatikot vessaan, missä muutkin kodin kissat käyvät ja ongelmia ei ole enään ollut.

Pikkumusta etsii kotia josta löytyy kärsivällisyyttä ja ymmärystä arkaa ja ihmisiin tottumatonta kissaa kohtaan.

Myös kissakaveri olisi varmasti Pikin mieleen, joka voisi hieman näyttää esimerkkiä että ei noita ihmisiä tarvitse pelätä.

01.09 Nyt on Pikkumusta saanut jo niin paljon rohkeutta että oleskelee talon ihmisten kanssa samassa huoneessa, eikä säntää pakoon jos kävelee rauhallisesti ohi. Kinkkuakin on jo uskallettu syödä kädestä. Parvekkeella käynti oli hyvin jännittävä kokemus, monta kertaa ravasi sisälle ja ulos, mutta onneksi Pikin uteliaisuus saa pelosta vallan.Pikkumusta

Pikkumusta on leikattu, sirutettu ja rokotettu.

 

 

Yhteydenotot:

Adelina MaruPikkumusta

p. 0465760530

email: adelina.maru@gmail.com

Eetu Uusitalo

p. 046-6223931

email: eetun02@gmail.com

 

Sulo n.4kk

26.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Sulo on loukutettu OLYMPUS DIGITAL CAMERAmökkialueelta siskonsa Martan kanssa. Ensikodissa siis aloitettiin ensiaskeleet kunnon tutustumiseen ihmisten kanssa oloon ja eloon. Aluksi pelotti niin vietävästi– mutta pikkuhiljaa alkaa tulla luottamusta.

Sulo on todella komea kolli, siskoaan rohkeampi, tulee toimeen kaikkien kissojen kanssa, ja leikkiinkin lähdetään ahkerasti. On erittäin perso ruualle ja herkuille. Syömisen ohessa pääsee jo rapsuttelemaan vaivihkaa=) Sulo ei anna käsitellä vielä, eikä halua syliin tms. koska pelkää vielä kovasti, ja ensikodissa on ollut vasta hetken. Mutta kehitystä on tullut jo lyhyessä ajassa, ja varmasti taOLYMPUS DIGITAL CAMERApahtuu myös jatkossa, kun annetaan aikaa, ja kissan kehittyä omaan tahtiinsa. Sulo on kuitenkin paljon esillä, eikä piilottele vain sängyn alla. Vain käsittely pelottaa, ei ihmisen läsnäolo, ja leikkii sekä syö vieressäni :)

Sulo etsii kotia, missä osataan käsitellä arkoja kissoja, ja ymmärretään, että kissa on vasta kehitysvaiheessa tutustumisessa. Se tarvitsee myös rohkeita kissakavOLYMPUS DIGITAL CAMERAereita/kissakaverin. Ei ulkoilevaksi kissaksi!

Sulo on leikattu, rokotettu, madotettu ja sirutettu. 

Kerron mielelläni Sulosta lisää, laita sähköpostia millainen koti sinulla olisi tarjolla :)

Satu Hakala

                       ihana.satu@suomi24.fi

 

 

Höpsöli pentu 3kk

26.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Höpsöli pentu on reipas reilu 3kk tyttöpentu. Tulee toimeen muiden kissojen kanssa, sekä koiran. On käsiteltävä ja silitOLYMPUS DIGITAL CAMERAeltävä. Etsii kotia, missä olisi jo valmiina kissoja/kissa, minkä kanssa voisi leikkiä ja nukkua kylkikyljessä :)

Kissa on rokotettu, madotettu ja sirutettu. Leikkausvelvoite!

Ei ulkoilevaksi kissaksi! Kerron mieluusti lisää Höpsölistä ja sitä saa tulla meille katsomaan Ylöjärvelle.

Satu Hakala

ihana.satu@suomi24.fi

045 31 77 100 (laita viesti jos en vastaa, soitan takaisin) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pennut Retu, Tahvo ja Viima

26.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Tahvo

Tahvo

Retu, Tahvo ja Viima ovat pentu kolmikko joka on täynnä energiaa ja vaarallisia tilanteita.  Nämä pennut tarvitsevat ehdottomasti kodin jossa saavat purkaa pentumaisuuttaan toisen kissan tai lemmikin seurana. Kotiin jossa kissa saa näkyä ja kuulua ja olla mukana arjen askareissa.

Retu on riehakas pojan koltiainen, aina kiipeilemässä tai säntäämässä jonnekkin. Retu pitää huolen että hänet huomataan, viimeinen konsti ja tehokkain on isovarpaan ” tervehtiminen”.  Tahvo on myös veljensä kaltainen, leikkisä mutta rohkeutta ei vielä niin paljon ole siunaantunut kuin velipojalle.  Viima on pieni tytön tylleröinen jolla riittää vauhtia, häntä pystyssä viipotetaan minkä ehditään ja uteliaisuudella ei ole rajaa.

Pennut luovutetaan madotettuina, rokotettuina ja tunnistemerkittyinä.

Pentujen uudella omistajalla on LEIKKAUSVELVOITE.

Jos sinulla olisi tarjota heille koti, ota yhteyttä ja kerro millaiseen kotiin/perheeseen pennuilla olisi mahdollisuus päästä.

Pentujen luovutu 8.9 alkaen  yhteydenotot : andersson.tiina@luukku.com

 

 

Viima

Viima

 

Retu

Retu

Mimmi 1 v

26.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

mimmi3 Mimmi on ihana, noin yksivuotias tyttö, joka etsii uutta rakastavaa ja omistautunutta perhettä. Mimmin elämä ei ole aina ollut auvoista ja luottamus ihmiseen on saanut kolauksen. Mimmi on kuitenkin osoittanut, että pystyy luottamaan uudelleen, Mimmin luottamus pitää kuitenkin ensin ansaita.

Mimmin edelliset omistajat olivat Mimmille hyvin tärkeitä ja rakkaita, kodissa oli kuitenkin muita kissoja, jotka kiusasivat Mimmiä niin paljon, ettei Mimmi lopulta uskaltautunut syömään tai käymään vessassa. Mimmi on kodistaan muuttamisen jälkeenkin kovin pelokas muita kissoja kohtaan joten Mimmi viihtyisi luultavasti parhaiten ainoana kissana.

Mimmissä on tiettävästi ainakin jonkin verran manx-rotua ja sen kyllä Mimmin ulkomuodosta ja luonteesta huomaa. Töpöhäntää Mimmillä ei ole, mutta hän on jäntevä ja lihaksikas. Mimmillä on kauniit siniset silmät, joista näkee helposti Mimmin mielenliikkeet. Mimmi rakastaa hyppimistä, on hirvittävän älykäs ja utelias ja keksii kaikenlaista pientä jäynää. Mimmi on ystävällinen kaikille, mutta tärkeimpiä ovat ne omat perheenjäsenet.

Mimmi on vähän huono syömään, siksi uuden kodin tulee olla perehtynyt hyvälaatuiseen kissanruokaan ja kärsivällisesti etsiä ruokia, jotka Mimmille maistuisivat. Huonosta ruokahalusta johtuen Mimmi kärsii helposti ummetuksesta, siksi maistuvan, hyvälaatuisen ja monipuolisen ruokavalion löytäminen on tärkeää. Mimmillä oli tullessaan pieni silmätulehdus, jota hoidetaan paraikaa.

Mimmi on steriloitu, rokotettu ja tunnistemerkitty. Mimmin luovutusmaksu on 100 euroa.

Tiedustelut: mira.haloska@gmail.com

Kerro, millainen koti ja perhe sinulla on Mimmille tarjota. Sopivalta kuulostavat kotiehdokkaat voivat tulla tutustumaan Mimmiin Tampereen Raholaan.

mimmi2

Pepper, Xena ja Lucy

24.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Nämä ihastuttavat pikkukisut ovat tulleet luovutusikään ja etsivät itselleen omaa loppuelämän kotia. Pepper ja Lucy ovat kohta neljän kuukauden ikäisiä ja Xena niitä muutaman viikon nuorempi. Pennut ovat vähitellen oppineet sisäkissan tavoille, osaavat käyttää hiekkalaatikkoa ja syövät märkä-ja kuivaruokaa. Pennut ovat kovin energisiä ja leikkisiä. Pennut luovutetaan yhteiseen tai eri koteihin rokotettuna ja mikrosirutettuna ja leikkausvelvotteella, eli uuden omistajan on steriloitava tyttökissa hieman vanhempana.

Pepper on ollut ensikodissa pisimpään ja on näistä tyttöpennuista rohkein. Kynsien leikkuu sujui ongelmitta ja ruoka maittaa. Pepper tulee välillä viereen puskemaan ja kehräämään. Siitä sen saa napattua hetkeksi syliin mutta ei se vielä jaksa olla paikoillaan, leikit ja muut puuhat kiinnostavat vielä paljon enemmän kun sylissä lököily. Pepperin lempipaikka on kiipeilypuussa korkealla, josta se voi katsella ihmisten touhuja ja ottaa vastaan silityksiä kovasti huristen. Pepper on vielä äkkinäisiä liikkeitä kohtaan säikky ja kipittää äkkiä piiloon jos säikähtää. Rauhallisissa tilanteissa Pepper ei enää piiloudu.

Pepper

Pepper

Pepper

Pepper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucy ja Xena tulivat ensikotiin kuukauden Pepperin jälkeen. Lucy on Pepperin sisko ja Xena taas niiden emon ottolapsi. Näistä pennuista näkyy että ne ovat viettäneet kauemmin aikaa ulkokissoina ja vain vähässä ihmiskontaktissa. Ne olivat alkuun yhtä sähinää, räkinää ja murinaa, mutta vähitellen ovat tottuneet siihen että ihminen tuo niille ruokaa eikä aio mitään pahaa.

Lucy

Lucy

 

 

 

lucy2

Lucy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucy on näistä kahdesta hieman enemmän tottunut ihmisen läsnäoloon. Lucy sähisee kun sitä lähestyy käsi ojossa, mutta antaa silti napata itsensä käsiteltäväksi, eikä pure vaikka vähän uhitteleekin. Xena saattaa purra ja raapia, jos sen koittaa nostaa syliin mutta ruokakupilla syödessään olen onnistunut silittelemään sitä selästä. Nämä kaksi viettävät aikaansa pääosin ”kissahuoneessa” mutta ovat jo muutaman kerran tulleet ovelle katsomaan mitä olohuoneen puolella tapahtuu. Udelta omistajalta vaaditaan näiden tyttöjen kanssa rauhallista lähestymistä ja pennun rohkaisua, jossa myös vanhempi rohkea kissakaveri voisi olla avuksi.

Xena

Xena

xena2

Xena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos kiinnostuit näistä pennuista, ota yhteyttä sähköpostilla laura.hyvari@uta.fi ja kerro millainen perhe ja koti näitä kisuja sinun luonasi odottaisi.

Mirja 1,5 vuotta

21.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

IMG-20140622-WA0007IMG-20140718-WA0004

Mirja on vekkuli nuori tyttö, joka saapui ensikotiin ennen vuodenvaihdetta. Mirja loukutettiin yhdessä sisarustensa kanssa tamperelaiselta tehdasalueelta pakkasten alta. Mirja on sopeutunut sisäkissan lokoisaan elämään loistavasti. Ensikoti-ihmiset ovat Mirjalle hyvin tärkeitä, heitä tullaan aina tervehtimään häntä pystyssä aamuisin ja työpäivän jälkeen. Mirja rakastaa silityksiä ja sylissä köllöttelyä. Silkkaa loikoilua Mirjan elämä ei kuitenkaan ole vaan tässä neidissä riittää virtaa. Mirja rakastaa pieniä palloja ja niiden jahtaamista. Lelukepin perässä Mirja intoutuu usein tekemään hurjia voltteja. Mirja tarvitseekin kodin, jossa häntä jaksetaan leikittää -sekä tietysti silitellä ja sylitellä.

Mirja luovutetaan vain sisäkissaksi turvalliseen kotiin.

Mirja on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Mirja on myös testattu negatiiviseksi Fiv ja FeLV-sairauksien osalta.

Mirja asuu tällä hetkellä ensikodissa Tampereen Hervannassa. Yhteydenotot ensikotiin vain englanniksi: nurcin.ugur@tut.fi . Tiedustelut suomeksi: mira@kissojenkatastrofiyhdistys.net

"Oletko sinä minun uusi mammani?"

”Oletko sinä minun uusi mammani?”

Miko

20.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
miko2

Miko on kovin komea poika!

Miko on reilun vuoden ikäinen poika Parkanon suuresta kissapopulaatiosta. Poika on kovin utelias luonteeltaan, eikä sillä mennytkään kauaa tottua ensikotiinsa. Jo ensimmäisenä iltana tuli tehtyä tutkimusretki läpi asunnon. Miko on kovin leikkisä poika, ja tykkää myös leikkiä ensikodin muiden kissatovereiden kanssa. Miko ei ole vielä aivan sujut ihmisten silitysyritysten kanssa, mutta poika vaikuttaa kehittyvän nopeasti tämänkin asian suhteen, kun on nyt päässyt kotioloihin totuttelemaan.

Päivitystä 25.8.2014:

Ensikodissa on mennyt mainiosti, Miko on rohkaistunut entisestään. Seurailee ihmisten toimia uteliaana, ja tulee kurkkimaan kun kuulee mielenkiintoisia ääniä. Leikkii paljon ja tykkää makoilla kaikkialla missä on pehmeää.

Mikosta on tullut herttainen puoli esiin, kun poika on alkanut hoivata ensikodin pentukissaa. Pesee pikkuista tarkasti ja opettaa tätä kissan tavoille.

_________________

Miko etsii kotia jossa olisi yksi tai useampi kissatoveri. Rauhalliset lapset ovat Mikon mielestä ihan ok.

Miko on leikattu ja sirutettu. Vain sisäkissaksi.

Miko majailee Tampereen keskustassa.

Lisätietoa ja kyselyt:

laura.valitalo@gmail.commiko

puh. 040 848 4076 (tekstiviestikysely)

miko4

 

 

 

 

 

miko3

 

 

miko

 

 

 

 

 


Martti n.2v

19.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Ihana Martti <3 Martti on isosta kissapopulaatiosta, ja iäksi on arvioitu 1-2vuotta. Martti tulee toimeen muiden kissojen kanssa hyvin, perheen koirakin on ihan ok. Martti on vielä hieman ujo, uudet ihmiset ja kovat äänet saattavat pelottaa. Oman porukan kanssa on rohkeampi, illalla kiidetään pitkin kotia kissakavereiden kanssa ja leikitään kovasti :) On kova syömään ja kaikki ruoka maistuu, vessa asiat tehdään aina siististi sinne minne kuuluukin. Martti rakastaa rapsutuksia ja läheisyyttä.

Sopisi ehkä myös ainoaksi kissaksi mikäli ihmisellä on aikaa tarpeeksi, mutta olisihan ne kissakamut kivoja :) Ensikodissa on myös lapsia, että niihinkin on totuttu.

Martti luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna.

Marttiin saa tulla tutustumaan sovitusti Ylöjärvelle. Kerron mieluusti lisää Martista puhelimitse tai sähköpostilla.

Satu Hakala

045 31 77 100 (laita viesti jos en vastaa)

crisishotline1@hotmail.comOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Milla ja Mimmu

19.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Suloinen Mimmu varjossa

Suloinen Mimmu varjossa

Milla #3

Milla

 

Milla ja Mimmu ovat Parkanon suuresta kissapopulaatiosta. Tytöt ovat arviolta noin 1.5 vuotiaita. Heidät on rokotettu, madotettu, leikattu, sirutettu ja nyt valmiita omaan kotiin. Tytöt varmasti pärjäisivät eri kodeissakin, mutta etenkin Mimmulle olisi kiva olla reipas kissakaveri rohkaisemassa. Millalta löytyy taas sen verran energiaa, että hän hyötyisi varmasti leikkikaverista.

Milla

utelias Milla

Tytöt ovat edelleen arkoja. Luottoa ihmiseen alkaa kuitenkin pikkuhiljaa tulla. Kosketus ja silittely on edelleen hieman epäilyttävää tytöistä, mutta ovat kummiskin mielellään seurana. Päivitys 15.8. Millaa sai silittää :) Milla etenkin tykkää seurata ja ”auttaa” kaikessa mahdollisessa. Tulevat sänkyyn viereen iltaisin ja aamulla. Namut ja leikkeleen palaset tullaan kädestä hakemaan. Muutenkin ruoka maittaa hyvin ja laatikolla osataan käydä. Tytöt ovat kovin energisiä. Kaikenlaiset lelut tuntuvat kelpaavan, etenkin laservalo ja narun pätkät ovat suuressa suosiossa rapisevien/kilisevien lelujen kanssa. Milla on vähän varautuneempi sähisijä jos on muista kissoista kyse. Tytöt tulevat myös toimeen koirien kanssa. Lapsista ei ole kokemusta, suosittelisin tyttöjä ”aikuiseen perheeseen”, koska he tarvitsevat aikaa ja kärsivällisyyttä matkallansa.

Mimmu

Mimmu

Tyttöjä voi tulla katsomaan ensikotiin Linnainmaalle.

Yhteystietoni: Piia
piia.pekkarinen91@gmail.com | 040 568 3261

Tiuhti

13.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
tiuhti1

Tytön kaunis väritys.

Tiuhti on noin parivuotias Parkanon suuresta populaatiosta tullut tyttökissa. Tiuhtilla on kiiltävä musta turkki, valkoiset ”sukat” jokaisessa tassussa, sekä nenässä persoonallinen valkoinen läikkä. Neiti on vielä hieman arka, mutta kovin utelias. Lelujen perään on mukava juoksennella, ja leikittämällä saakin Tiuhtin parhaiten luokseen. Käsiä kyllä nuuskitaan, mutta silitettävänä olemisen iloa tyttö ei aivan vielä ole keksinyt.

Päivitystä 20.8.2014:

Tiuhtin arkuus on vähentynyt päivä päivältä ensikodissa. Alussa oli paljon piilossa sängyn alla, mutta nyt leikkii ja loikoilee rennosti pitkin asuntoa. Tiuhtin seuraksi on tullut kaksi uutta ensikotikissaa, joiden kanssa tyttö tulee hienosti toimeen. Toinen uusista tulokkaista on muutaman kuukauden ikäinen tyttöpentu, jolle Tiuhti opettaa nätisti kissan tavat. Ihana persoona!

Päivitystä 1.9.2014:

Tiuhti tuli puskemaan kättä ja antoi silittää! Ensikotiin saapui rohkea kissa josta Tiuhtikin on saanut rohkeutta. Jatkamme täällä silitysharjoitteluja ja odottelemme kotiehdokkaita. :-)

_________________

Tiuhti etsii kotia jossa olisi rohkea kissakaveri tai kavereita. Tyttö on ollut paljon tekemisissä muiden kissojen kanssa, ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Tiuhti voisi sopia myös rauhalliseen lapsiperheeseen.

Tiuhti on leikattu ja sirutettu. Vain sisäkissaksi.

Tiuhti majailee Tampereen keskustassa.

Lisätietoa ja kyselyt: 

laura.valitalo@gmail.com

puh. 040 848 4076 (tekstiviestikysely)

tiuhtinleikit

Tiuhti leikkimässä hiirensä kanssa, höpsö tyttö :)

tiuhti3

”Missä mun oma koti?”

tiuhtiloikoilee

Lumikki ja Lumo n. 1-2v. Yhdessä tai Erikseen

13.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lumikki

LUMO 1.7IMG_4127

IMG_4153

 

 

 

 

 

 

 

 

blogiinLumikki (musta-valkoinen) ja Lumo (harmaa-valkoinen) ovat nuori tyttökaksikko joka jo kovasti odottaa uuteen kotiin pääsyä. Pihalla syntyneet ja kasvaneet tytöt jäivät jälkeen talon asukkailta. Olipa onni kuitenkin, että tytöt saivat uuden mahdollisuuden nauttia elämästä turvassa ja lämpimässä.Kuukausien saatossa tytöt ovat saaneet paljon rohkeutta lisää, tulevat tykö ja nauttivat olostaan ihmisten ympäröimänä.

Lumikki on seurallinen ja utelias kissa, katselee mielellään vierestä mitä me ihmiset kulloinkin kotona teemme. Lumikki on jäänyt koltaan hyvin pieneksi, liekö syynä vajavainen ravitsemus nuorenpana. Leluilla leikkiminen on myös intohimo tälle neidille, pahimmat hepulit laittavat matot rullalle. Toki tälläkin kaunottarella on rauhallisempi puoli, silloin otetaan hyvä asento kiipeilytelineeltä tai maton kulmasta ja annetaan aikaa kauneusunille. Lumikilla on prinsessan elkeet, kissaneiti vaatii ”hentoa” ääntään käyttäen palvelua ruokaa tarjottaessa, ruokakipolle täytyy nostaa… prinsessat totisesti kaipaa palvelua. Lumikki nauttii suunnattomasti myös kissaseurasta, kaikille kissoille jutellaan ja puskutellaan minkä ehditään, oikea seuraneiti konsanaan.

Lumon kiltti ja rauhallinen luonne on pikku hiljaa tullut esiin. Lumo on tuplannut kokonsa tulonsa jälkeen, linjoistaan kiinni pitäminen ei huoleta tätä tyttöstä ollenkaan.Ennen vain kiipeilytelineellä viihtynyt tyttönen tepastelee jo mielellään katselemassa valtakuntansa rajoja ja alamaisiaan. Kyllä sitä leikkiäkin joskus täytyy mutta monesti kauneusunet vievät voiton hiirijahdista. Lumo on luonteeltaan määrätietoinen primadonna ja pitää perheeen kollipojat ruodussa. Illan edetessä tämäkin neiti syttyy liekkeihin, monesti ne päivän ainoat hepulit hepuloidaan illan hämärtäessä. Parhaimmillan tämä kissaneiti on rauhallisessa ja seesteisessä ympäristössä.

Uuteen kotiin yhdessä tai erikseen mutta ehdottomasti kissakaverin seuraksi.

Luovutetaan madotettuina, rokotettuina, sirutettuina ja leikattuina

Tytöt asustavat Sastamalan Illossa

Olisiko sinulla tarjota turvallinen ja pysyvä loppuelämän koti ? Kerro minkälainen koti sinulla olisi heille tarjolla :)

Lisätietoja ja yhteydenotot andersson.tiina@luukku.com

/p

Veeti & Mariska

7.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Veeti ja Mariska ovat hauska, parivuotias kattikaksikko vailla loppuelämän kotia. Kissat saapuivat yhdistykselle samasta paikasta ja olivat aluksi kovin arkoja: kyyhöttivät katon rajassa kaapin päällä ja mulkoilivat ihmisolentoja korvat nurin päin. Kaksikko on kovasti reipastunut, vaikka ihmisolennot vähän vielä epäilyttävätkin.

Mariska

Mariska

Veeti

Veeti

Mustakasvoinen Mariska on siro ja äärettömän utelias tyttö. Se seuraa ihmisten tekemisiä herkeämättä tarkalla katseellaan (usein tyttö myös kulkee vanavedessä, minne tahansa ihmisolio meneekin), nyt kuitenkin korvat ja häntä komeasti pystyssä. Mariska rakastaa pienellä pomppupallolla leikkimistä ja reippaana tyttönä se syö herkkupalat jo suoraan tutun ihmisen kädestä. Silittelyä harjoitellaan neidin omaan tahtiin. Mariska on kova tyttö puskemaan melkein kaikkea, useimmiten Veetiä, joka ottaa rakkauden vastaan mukisematta.

Veeti on komea köllöttelijä. Ihmissilmän katseen alla Veeti on vielä varautunut (paitsi torkkuessaan, sitä voi kyllä harrastaa, vaikka kuka katsoisi), mutta laserlelu ja kuivattu muikku laittoivat poikaan vauhtia! Veeti viettää mielellään aikaa ikkunalla torkkuen ja maailmaa tarkkaillen. Koskeminen on vielä aika ehdoton ”nou-nou”, mutta ollenkaan vihainen kaveri Veeti ei ole.

Luovuttaisin tämän kaksikon mieluusti samaan osoitteeseen, ovat niin kovin toisiinsa kiintyneet. Ehkäpä omassa kodissa voisi olla kiltti ja rohkea kissakaveri, joka näyttäisi vähän mallia tälle pariskunnalle. Uudelta kodilta edellytetään kissakokemusta ja kärsivällisyyttä, sillä ilmaiseksi ei näiden maukujen luottamusta saa.

Kumpikin kissa luovutetaan ainoastaan sisäkissaksi. Molemmat ovat leikattuja ja rokotettuja, ja tunnistetatuoinnitkin löytyvät. Parivaljakon yhteinen luovutusmaksu on 180 euroa ja se maksetaan yhdistyksen tilille luovutussopimukseen merkittävään eräpäivään mennessä.

Jos sinusta tuntuu, että perheestäsi puuttuu juuri tällainen kaksikko, ota yhteyttä ja kerro, millainen koti ja elämä sinulla olisi tarjota. Kaksikko majailee Tampereen Raholassa, jonne niiden kanssa on mahdollista sopia tapaaminen.

PÄIVITYS 15.8.: Mariskaa on tänään saanut kunnolla silitellä – tyttö myös innostui puskemaan silityskättä! :)

 

Mariska antaa pallolle kyytiä!

Mariska antaa pallolle kyytiä!

Veeti rinta rottingilla! :)

Veeti rinta rottingilla! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanna: hannakaarina@luukku.com tai 0408619141 (olen vuorotyössä, jollen heti vastaa, laita viesti perään niin pirautan takaisin)

Kissankulman Pete

2.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

pete

PETE on yksi punaisen kollikvartetin jäsenistä, jotka loukutettiin talteen Kyröskoskelta sen jälkeen, kun pojat olivat unohtuneet entisen omistajansa muuttokuormasta. Luottamus ihmiseen on siis saanut kolauksen, eikä Pete vielä oikein tykkää kosketuksesta. Pete on noin 2-vuotias -  leikattu, rokotettu, sirutettu ja loishäädetty.

Pete on aktiivinen, kiltti, leikkisä ja utelias, mutta vielä kosketukselle arka poika. Illalla Pete huutelee yrittäen saada velipojistaan leikkikaveria, joten kissakaveri uudessakin kodissa olisi varmasti Peten mieleen. Petestä löytyy aimo annos punaisille kissoille ominaista vilperiä ja se onkin ensimmäisenä suuntaamassa karkureissulle, jos poikien huoneen ovi tulee laitettua huolimattomasti kiinni. Pete tarvitsee siis aktivointia kotonakin, ettei sen uteliaisuus ja energisyys suuntaudu ei-toivottuihin kohteisiin =) Peten suhtautumisesta lapsiin tai koiriin ei ole tietoa.

Pete asustaa nyt velipoikiensa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Petei luovutetaan vain sisäkissaksi. Toki valjastelu tai suojatulla parvekeella tiirailu sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu Petestä on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Kissankulman Pertti

2.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

pertti

 

PERTTI on yksi punaisen kollikvartetin jäsenistä, jotka loukutettiin talteen Kyröskoskelta sen jälkeen, kun pojat olivat unohtuneet entisen omistajansa muuttokuormasta. Luottamus ihmiseen on siis saanut kolauksen. Pertti on noin 1-1,5 -vuotias ja voisi hyvinkin olla Paavon ( http://www.kissojenkatastrofiyhdistys.net/?s=paavo ) poika. Ainakin ulkonäössä on hyvin samaa =)
Pertti leikattu, rokotettu, sirutettu ja loishäädetty.

Pertti on vielä kovin arka, mutta perusluonteeltaan kiltti ja rauhallinen. Satunnaisesti Pertin takapuolta pääsee jopa silittämäänkin =) Vaatii uudelta kodilta kärsivällisyyttä ja aikaa, jotta Pertin herttainen luonne saadaan esiin. Pertin suhtautumisesta lapsiin tai koiriin ei ole tietoa. Pertti itse on hyvin rauhallinen ja ujo kaveri, eli kovaan hälinään se ei varmasti mielellään asetu asumaan. Toisiin kissoihin Pertti on ainakin tottunut elettyään tähänastisen elämänsä suuremmassa laumassa.

Pertti asustaa nyt velipoikiensa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

 

Pertti luovutetaan vain sisäkissaksi. Toki valjastelu tai suojatulla parvekeella tiirailu sopivat varmasti hyvin!

 

Luovutusmaksu Pertistä on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

 

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

 

Kissankulman Pauli

2.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pauli

PAULI LÖYSI IKIOMAT OMISTAJANSA NELJÄN VUODEN KADOKSISSA OLON JÄLKEEN JA MUUTTI TAKAISIN OMAAN KOTIIN <3

Kissankulman Töpö

1.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Töpö

TÖPÖ muutti Hämeeseen alkukeväällä. Mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Töpö on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Töpö on arviolta noin 3 -vuotias mustavalkoinen tyttö.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Töpön kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Töpö tutkaileekin touhuja tarkasti turvallisesta paikasta. Töpöllä on nimensä mukaisesti normaalia lyhyempi häntä. Töpö on kiltti, mutta arka ja suhisee varuilta aina ensin ennen kuin edes tietää mikä tilanne on =) Töpö myös hakee mielellään turvaa toisesta kissasta, joten kissakaveri olisi kiva uudessakin kodissa.

Töpö on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Töpö asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Töpö luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai suojatulla parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Kissankulman Risto

1.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

RISTO on aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen alkukeväällä. Mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Risto on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Risto on arviolta noin 2-3 -vuotias ruskeatiikeriraidallinen kollipoika.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Riston kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Risto tutkaileekin touhuja tarkasti joko makoilemalla lattialla sopivan välimatkan päässä tai uuninpankolta oman tyynynsä päältä.

Risto on luonteeltaan aika rauhallinen kisu, mutta leikkikaverin siitä kyllä saa. Risto on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Risto asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Risto luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai suojatulla parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Kissankulman Reijo

1.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

 

REIJO on aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen alkukeväällä. Mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Reijo on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Reijo on arviolta noin 3-4 -vuotias pikimusta kollipoika.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Reijon kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Reijo tutkaileekin touhuja tarkasti joko makoilemalla lattialla sopivan välimatkan päässä tai uuninpankolta oman tyynynsä päältä.

Reijo on luonteeltaan aika rauhallinen kisu, mutta leikkikaverin siitä kyllä saa. Reijo on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Reijo asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Reijo luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai suojatulla parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Velski

28.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Velski  nimi tulee savolaisten käyttämästä ”velj-mies” sanasta ,joka sitten vääntyy kotoisesti Velskiksi.
Poika nimeltä VELSKI on arviolta noin 1,5-2 vuoden ikäinen raamikas  hurmuri ,joka löytyi leikkaamattomana nuorena viettelijänä kuljeksimasta ja kaikkien seuraan lyöttäytyvänä kulkurina.
Hän on siis tosiaan seurallinen ja kiltti herrasmies.
Eipä poikaa ole kotiin kaivattu ,eikä perään kyselty.
Hyvänä Velskiä on aiemmassa kodissaan pidetty ,koska on niin luottavainen ja hellyyttä kaipaava persoona.
Ulkoinen hoito on tosin ollut vähän niin ja näin. Turkkia ei ole ilmeisesti koskaan kammattu eikä kynsiäkään leikattu. (nyt on nekin toimenpiteet hoidettu) Sitä tärkeintä leikkausta ei ole ainakaan viitsitty hoitaa ,ehkä sen vuoksi onkin lähtenyt ”naisiin” ja sille tielleen eksynyt.
Nyt Velski on rokotettu ,tunnistemerkitty ,madotettu ja kastroitu.
Äärettömän hellyydenkipeä nuorimies. Ahkera leikkimään melkein millä vaan . Mattojen alla
möyriminen on ihan mielipuuhaa.
Muiden kissojen kanssa tulee toimeen ,yksinkin saa ilon irti elämästä ,kunhan hellä ihminen on seurana.
Pieneen yksiöön ei poika ilmeisesti sovi–on senverran tuota energiaa.
Yksin ulkoilevaksi häntä ei myöskään anneta ja turvallinen parveke (lasit/verkko) on Velskille  mieluisin ”ulkoilupaikka”.
Velski odottaa uutta kotia tositarkoituksella ihmiseltä/perheeltä ,joka vannoo ”vihkivalan” : kunnes kuolema meidät erottaa.
Velski  asuu Valkeakoskella ja
puhelin numero on 040 556 9949/Anneli

Reetu reilut 2 v.

21.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Reetu on noin parivuotias leikattu kissaherra, joka etsii itselleen loppuelämän kotia! Reetu on alkujaan isosta populaatiosta, jossa se on tottunut kissakavereiden seuraan.

Varsin vinkeännäköinen kolli on kyseessä: muuten valkoinen, mutta selkä ja häntä harmaat. Ja päälakea koristaa toispuolinen ”tukka”. Kauniit ja vihreät silmät on tämän kissan valtti: Reetu on kova poika pelaamaan silmäpeliä!

Reetu saapui Tampereella sijaitsevaan ensikotiin vähän arkana tapauksena. Ihmiset pelottivat sen verran, että Reetu tyytyi pysymään laatikossa ja tärisemään. Kuitenkin luonteeltaan hyvin uteliaana kissana Reetu on rohkaistunut hurjaa tahtia! Viikon kuluttua ensikotiin saapumisesta Reetu alkoi osoittaa kunnon kissanelkeitä ja löysi löhöämisen ja leikkimisen riemut.

Päivisin Reetu tyytyy nukkumaan hiukan katseilta piilossa, mistä kömmitään syömään ja tutkimusretkille.  Utelias tapaus tämä poika on: kodin liikkeitä seurataan tarkasti ja ihmisiä tuijotetaan ihmeissään. Kuitenkin isommat puuhat säikäyttää, jolloin Reetu vetäytyy turvaan, josta poistutaan  ”vaaran” ollessa ohi. Joka päivä poika käy kuitenkin rohkeammaksi ja hakeutuu lähemmäksi ruokinta-automaattina toimivaa ihmistä.

Vaikka Reetu onkin hieman arka, on se myös hyvin kiltti ja herkkä. Silitystä se väistää, jos voi, mutta ei kynsi tai pure. Luottamuksen kasvaessa antaa varmaan silittääkin, mutta se,  tuleeko Reetusta varsinainen sylikissa jää nähtäväksi.

Parhaiten Reetu sopii kotiin, jossa on sosiaalinen kissakaveri, joka opettaa kissanelämän tavoille. Arkuuden vuoksi Reetua ei suositella koiratalouteen, tai kotiin jossa on pieniä lapsia. Reetu tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä, jotta oppii luottamaan ihmisiin, sekä suojaisan paikan, minne vetäytyä tarkkailemaan maailmaa.

Herkkutikuista poika tykkää ja niitä käyttämällä alkaa oppia, että ihminen on kätevä ruokinta-automaatti :) Leluilla Reetu tykkää kovasti leikkiä, ja ei varmaan leikkikaveristakaan olisi haittaa!

Päivitys 08.06. Reetu tykkää syödä kovasti kinkkua, ja uskaltaa tulla sitä hakemaan kädestä asti! :)  Kiipeilypuun päällä ja sängyssä asti käydään nukkumassa ja sieltä on kiva seurailla kodin tapahtumia.

Reetu on leikattu, rokotettu sekä tatuointimerkitty.

Kissan luovutushinta  maksetaan yhdistyksen tilille 14 vrk aikana. Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena. Kissan mukaan tulee rokotuskortti ja erilaisia oppaita ja esitteitä.

Yhteydenotot ja lisäkysymykset: hanna.eskelinen@uta.fi

Mimi VARATTU!

14.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

MOI! Olen mustavalkoinen narttukissa, jolla on ainakin jo yksi pentue tehtynä. Minut on leikattu, sirutettu ja rokotettu, joten pentuni olen siis tehnyt. Kovasti kaipailisin uutta kotia, jossa saisin mammia sisällä vailla murheita ja huolia loppuelämäni. Menneisyyteni pidän visusti omana tietonani, löydetty olen kuitenkin Laviasta. Iältäni olen noin 2-3 vuotias leikkisä neiti. Saatan nappasta leikkisästi jalkaasi kun kävelet ohitseni.

Aamulla pusken reittäsi vasten haluten aamupalaa. Lazzista en niin välitä, kuivamuonasta sitäkin enemmän. Olen leikkisä kisu, tottunut lapsiinkin. Äkkiliikkeet saattavat minut hieman varpailleni, mutta tokkopa tuo haittaa. Mahaani älä koske, se on täysin omaa omaisuuttani, ainakin alussa. Muutenkin hieman katselen ihan rauhassa omissa oloissani elämistä, olenhan itsenäinen kissa! En ole sosiaalisimmasta päästä, mutta välillä minullekkin tulee hetkiä jolloin haluan rapsutusta ja paijausta.

Sisäsiisti olen, kunhan pidät pyttyni puhtaana! Kuopiminen on lempipuuhaani, sitä jaksan tehdä vaikka kuinka pitkään! Silti olen hieman arka uudessa paikassa, enkä oikein välitä nukkua samassa sängyssä isäntäväen kanssa. Mutta jos olet erittäin pitkäpinnainen ja luotettava, tämäkin on mahdollista.

Virve

vippemyssy@hotmail.com

Kissankulman Hannu

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

HANNU aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen kavereidensa kanssa alkukeväällä. Hannun mukana muutti suuri osa isoa, maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka jäsenet lienevät kaikki sukua keskenään. Hannu on arviolta noin 3-4 -vuotias, erikoisen liukuvärjätyn harmaa-valkoisen turkin omistava kollipoika.

Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Hannua, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Hannun ja muiden tämän lauman kissojen kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Hannu tutkaileekin touhuja tarkasti uuninpankolta oman tyynynsä päältä. Hannu tykkää makoilla kylki kyljessä muiden kanssa uunilla, joten kissakaveri uudessakin kodissa olisi varmasti kiva juttu! Hannu voi muuttaa myös jonkun laumakaverinsa kanssa samaankin kotiin.

Hannu on aika rauhallinen herrasmies, joka antaa kyllä tosi varovaisesti koskettaakin, mutta kovin läheisiä hellyydenosoituksia Hannu vielä karttaa. Hannu on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Hannulla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Hannu asustaa nyt sukulaistensa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Hannu luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Kissankulman Rami

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

RAMI on aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen possensa kanssa alkukeväällä. Ramin mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Rami on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Rami on arviolta noin 3-4 -vuotias valko-harmaakuvioinen, vähän itämaisiakin piirteitä omaava kollipoika.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Ramia, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Ramin kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Rami tutkaileekin touhuja tarkasti joko jääkaapin korkeuksista tai uuninpankolta oman tyynynsä päältä.

Rami on aika rauhallinen ja mietteliäs kaveri, joka sitten illan tullen osaa kyllä rutata matot ja antaa leluille kyytiä. Rami on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Ramilla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Rami asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Rami luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat Ramille varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Sara

6.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Sara muutti omaan kotiinsa 1.9. Mukavia leikki- ja lököhetkiä tiedossa tälle kivalle kurnauttelijalle!

 

 

 

 

Sara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visa muutti Jyväskylään

26.06.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Senni 4 v

3.06.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

**Senni odottaa kotiehdokkaansa tapaamista**

Senni tuli yhdistyksen ensikotiin isosta kissapopulaatiosta tiineenä.

Senni on steriloitu, rokotettu ja sirutettu 8.7.

Senni on itsenäinen ja rauhallinen, noin 4-vuotias kissarouva. Senni pitää silityksistä ja nostaa selän kaarelle ja hännän pystyyn, kun oikein mukavalta tuntuu. Senni ei kauheasti pyytele huomiota vaan ihmisen on hyvä tehdä aloite:) Senni ei piiloudu muttei myöskään tee numeroa itsestään. Helppo kissa.

Senni viihtyy kissakaverinsa Miiun kanssa ensikodin saunaosastolla, mutta välillä Senni lähtee tutkimaan, mitä muiden ovien takaa löytyy ja mitä ihmiset oikein puuhaavat.Senni tuumaiee Varsinkin aamuisin täytyy poiketa keittiössä katsomassa, ketä kaikkia on hereillä:)

Senni viihtynee ainoanakin lemmikkinä, mutta jos kaverin saa valita mukaan, niin Kissapörssin Miiu-tytön seurassa Senni viihtyy hyvin. Toinen rauhallinen ja muihin kissoihin tottunut aikuinen kissa voisi olla Sennille sopivaa seuraa. Senni on kärsivällinen myös pikkupentujen kanssa. Ne saavat rauhassa pomppia Senniä vasten.

Sennin tapaa ensikodista Tampereen Hyhkystä ja Sennille voi tarjota mukavaa kotia: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net tai puhelin: 044 7475 501

Miiu 1 v

3.06.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Minä synnyin keväällä 2013 Parkanossa maatalon pihapiiriin, jossa on talliin ja muihin ulkorakennuksiin syntynyt monta sisarusta, serkkua ja muutakin sukua. Syksyllä minäkin pääsin sisälle asumaan.

Koska pentuna en päässyt tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa, niin minulla on ottanut aikaa, ennen kuin olen alkanut ymmärtää kaksijalkaisia. Viihdyn ensikodisssa saunaosastolla Sennin kanssa, mutta välillä kipitän ihmisten kerrokseen kurkistelemaan. Utelias luonteeni on päässyt esiin samalla kun rohkeus on lisääntynyt.

Minä unelmoin kodista, jossa on rauhallista väkeä ja turvallinen olo. Ikkunasta täytyy päästä katselemaan pihalle, sellaisesta minä tykkään. Reipas ja leikkisä kissakaveri olisi hyvä saada, että olisi lajitoveri rohkaisemassa ja nukkumassa lähelläni. Kissapörssin Sennin seurassa minä ainakin viihdyn hyvin ja pusken Senniä välillä ystävyyden merkiksi.

Minä olen siisti, käytän sekä pelletti- että silicavessaa ja turkkini kiiltää. Luonnollisestikin olen steriloitu, rokotettu, sirutettu ja loishäädöt tehty. Toki uudessa kodisssakin pitää huolehtia loishäädöistä myös meille sisäkissoille ainakin kerran-pari vuodessa.

Miiu ja lukasPäivitystä 15.8. Miiu on osoittautunut kiltiksi kissatytöksi, joka uskaltaa jo puskea tuttua kättä ja sormia -ja sekös on Miiusta itsestään aivan ihanaa. Ihminen saa rapsuttaakin ja kosketella ihan mihin kohtaan vaan.

Kun Miiu on oikein innoissaan, niin häntä viuhuaa koiramaisesti puolelta toiselle ja etutassut leipovat lattiaa:)

Lisätiedot: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net

tai puhelin: 044 7475 501

Pienikokoinen kissatyttö Miiu asustelee Sennin ja Saanan kanssa ensikodissa Tampereen Hyhkyssä.

MIMMI

21.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Mimmi-kissa tyttönen on syntynyt kaksi vuotta sitten isoon kissapopulaatioon. Mimmille lähdetäänkin etsimään ensisijaisesti kotia, jossa on jo hänelle kissakaveri, jotta hän ei stressaannu yksinolosta. Mimmi voidaan sijoittaa myös sukulaiskissan Ripan kanssa samaan kotiin.

Mimmi on reipastunut nopeasti täällä meillä ollessa ja alun sähinä on hävinnyt.

Hän rakastaa herkkupaloja ja ja tulee nuuskimaan kättä herkkujen toivossa. Pieniä kosketusharjoituksia ollaan tehty samalla kun hän mutustelee herkkupaloja.  Mimmi antaa silittää, kunse hänelle sopii. Välillä hän unohtaa säikkyä ja innostuu nostamaan hännän pystyyn ja puskee kättä vasten kellahtaen samalla nurin. Mimmi vaikuttaa hyvin kiltiltä kissalta.

Mimmi sai pennut toisessa ensikodissa ja imetti heidät luovutusikäisiksi. Nyt olisi Mimmi-äidin vuoro saada oma koti. Mimmi on äärimmäisen utelias ja tulee ruokapalojen perässä aivan minne tahansa.

Hän kurkkii milloin minnekin. Hänen on nähtävä mitä missäkin tapahtuu. Ruoka kiinnostaa erityisesti ja sen perässä hän menee vaikka kuljetuskoppaan.

Mimmi on sirorakenteinen ja hänellä on pitkä kapea häntä.

Hän pitää erityisesti villaisesta karvalankamatosta, jonka päällä mielellään nukkuu, vaikka matto on sijoitettuna keskelle lattiaa. Uteliaisuus on voittanut arkuutta ja Mimmi tulee katselemaan ihmeissään aina uusia asioita esimerkiksi leluja tai ruokia. Uudet ihmisetkään eivät saaneet häntä piiloon. Mimmi leikkii naruilla ja palloilla. Edistystä ja luottamusta tulee koko ajan.

Synttärikemujen jälkeen huomattiin, että Mimmi tykkää hirmuisesti ilmapalloista ja jahtaa niitä antaumuksella pitkin keittiötä. Mimmi tykkää myös kissanmintusta ja kieriskelee lattialla ja puskee saadessaan sitä haistella.

Mimmin kanssa tulee edetä hitaasti, kissan omalla tahdilla ja halulla. Mimmissä on erittäin paljon potentiaalia ihmiseen luottamiseen, sillä hän on rohkea luonteeltaan. Tämä näkyi jo heti ekoina päivinä hänen lähtiessään liikkeelle piilopaikastaan. Katsellaan millainen enkeli täältä kuoriutuu luottamuksen karttuessa.

Mimmi on leikattu ja rokotettu ja sirutettu.

Mimmi  kuulumisia päivitellään lisää tulevaisuudessa. Jos haluat kuulla lisää voit soittaa ja tulla Mimmiä katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. Puh. 0407776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

17.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lissu

Lissu on noin 4 vuotias hylättynä löytynyt kissa joka vähän alle vuosi sitten lähti KKY:ltä uusille omistajilleen. Uudessa kodissa Lissulla oli seuranaan 8 muuta kissaa ja taisi Lissu pelätä jäävänsä ilman ruokaa jos ei pitänyt puoliaan ruoan suhteen sillä painoa Lissulle on kertynyt melkein kaksi kiloa lisää. Pohjaton ruokahalu on johtanut siihen että omistajat ovat Lissun parasta ajatellen päättäneet luopua Lissusta koska painonnousu saattaa jo olla terveydelle haitaksi.

Lissu on viettänyt kissanpäiviä ainoana kissana ensikodissa, missä Lissu kovasti kehrää ja puskee ja nauttii huomiosta ainoana kissana. Mitään merkkejä kissakavereiden kaipaamisesta ei ole ollut nähtävissä ja Lissu on kotiutunut ensikotiin tosi hyvin. Keittiöön mentäessä Lissu tulee yleensä nopeasti perässä pyörimään jalkoihin ja kehräten ja anovin katsein pyytää josko hän saisi herkkuja. Jossain vaiheessa yötä Lissu tulee yleensä sängyn jalkapäätyyn nukkumaan. Lissu ei ole arka kissa vaan antaa käsitellä itseään hyvin. Sylissä Lissu ei kuitenkaan viihdy mutta tykkää rapsutuksista ja puskien ja kehräten kyllä monesti pyörii jaloissa huomiota pyytäen.  Lissu on painostaan huolimatta hyväkuntoinen kissa, ei kuitenkaan tässä vaiheessa erityisen kova hyppimään korkeisiin paikkoihin. Leikkiminen kuitenkin kiinnostaa aina välillä. Sisäsiisti Lissu myös on.


 

Lissulle etsitään uutta loppuelämän kotia jossa hän olisi ainoana  kissana ja saisi uusilta omistajiltaan kaiken huomion jarakkauden mitä ovat valmiita kissalle antamaan. Lissu haluaa myös hyvää ruokaa esimerkiksi eläinkaupasta, kuitenkin niin että ruokailulla ja aktiviteeteilla yritetään Lissun painoa pudottaa. Ensikodissa Lissu syö kuivaruokaa, märkäruokaa ja raakaa lihaa. Entisessä kodissaan Lissulla on ollut ulkoaitaus missä on saanut ulkoilla, joten mahdollisuus ulkoiluun turvallisesti jonkinlaisessa aitauksessa olisi varmasti Lissun mielestä mukavaa

Päivitys 1.8: Lissu on ensikodissa ollessaan hivenen laihtunut ja muuttunut aktiivisemmaksi. Kovilla helteillä on nukkuminen kuitenkin mieluisinta. Kantokoppaan meneminen on melko kovan työn takana. Kahdesta pitkästä automatkasta Lissu on selvinnyt paremmin kuin uskalsin edes toivoa. Jonkin verran Lissu osoitti mieltä ettei autossa matkustaminen ole kovin mieluisaa raapimalla kantokopan pohjaa ja maukumalla, kuitenkin iso osa matkoista sujui nukkuessa.  Lissu on ulkoillut valjaissa ja sehän vasta mukavaa oli. Tuntui että Lissu voisi olla koko päivän ulkona seuraamassa mailman menoa, paljon kun oli mielenkiintoisia hajuja ja ääniä ulkona. Kesälomareissulla Lissu myös ilmoitti selvästi viihtyvänsä ulkona enemmän kuin hyvin raapimalla ulko-ovea ja maukumalla oven luona.

Lissu on ensikodissa Hervannassa mihin häneen voi tulla tutustumaan. Kerro kuitenkin ensin sähköpostitse millaisen kodin voit Lissulle tarjota. Lissu on steriloitu, sirutettu, rokotettu ja madotettu.

Yhteydenotot heidim.viitala@gmail.com


Nuori kolli Pavarotti

4.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pavarotti on noin parivuotias komea nuori kolli. Pavarotti on ollut nykyisessä ensikodissaan jo useamman viikon ja alkanut mukavasti kotiutua. Ensimmäisen viikon se vietti pääosin turvapaikassaan sängyn alla, mutta sen jälkeen rohkaistuminen on edennyt nopeasti. Tullessaan ensikotiin se oli kopassaan pää tiiviisti nurkkaan käännettynä. Jännitys oli alkuun niin kova, ettei se tohtinut edes kopastaan ulos katsoa. Saadessaan aikaa ja rauhaa sopeutuminen uuteen paikkaan lähti mukavasti käyntiin.

Pavarotti on elänyt koko ikänsä muiden kissojen seurassa ja ensikodissa se nauttii kovasti kolmen kissakaverin seurasta. Pavarotti tarvitseekin jatkossa kodin, jossa sillä olisi kissakaveri. Muiden kissojen kanssa on kiva leikkiä hippaa ja seurata niiden touhuja. Herrasmiehenä Pavarotti on lähestynyt muita kissoja hienovaraisesti ja kunnioittaen. Pavarotti tarvitsee kodin, jossa sen annetaan rauhassa sopeutua ja tutustua uuteen ympäristöönsä. Liian suoraviivaiset lähestymisyritykset eivät ole sen mieleen. Pavarotilla olisi hyvä olla alkuun huone tai esim. saunatila, josta se saa omaan tahtiinsa aloittaa tutustumisen uuteen kotiinsa. Alkujännityksen poistuttua tästä nuoresta miehestä saa kuitenkin seurallisen ja leikkisän kaverin.

Päivitystä, 20.5.14:

Pavarotti on edelleen rohkaistunut ensikodissaan. Alkuun esiintynyt tassulla läpsiminen on jäänyt kokonaan pois ja silityksiä otetaan mieluusti vastaan. Ihmistä ei enää juurikaan pelätä ja nostellakin saa pikkuisen. Pavarotti on paljastunut oikein lauhkealuontoiseksi pojaksi. Vaikka se ei käsittelystä aina pitäisikään, niin silti se ei yritä raapia tai purra. Ruokahalu on melko kova, mutta silti tämä poika näyttää pysyvän sutjakoissa mitoissa. Leikkiminen vienee kanssa kohtuullisesti energiaa. Pavarotin pörröisen pehmeä olemus ( ja ihanat korvatupsut) on herättänyt ensikodin kyläilijöissä kovasti ihastusta!

Pavarottia ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi ja mikäli asunnossa on parveke, sen tulisi olla lasitettu. Pavarotti on rokotettu, sirutettu ja leikattu ja se on valmis muuttamaan uuteen kotiin, kun sopiva löytyy.  Pavarotti on tällä hetkellä ensikodissa Tampereella.  Jos haluat antaa Pavarotille rauhallisen ja pysyvän kodin, niin ota yhteyttä sähköpostitse: riinuska86@gmail.com /Riina Leinonen.

RIPA

30.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Ripa isokokoinen poikakissa Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Hän on tottunut toisten kissojen seuraan ja yksikseen elämä tuntuu ankealta. Ripa luovutetaan yhdessä toisen kissan kanssa tai erikseen sellaiseen kotiin, jossa on jo ennestään kissakaveri.

Ripa on noin kolmevuotias leikattu poikakissa.  Ripa katselee kummissaan kaikkea mitä keittiössämme tapahtuu. Hän on erittäin tarkkaavainen. Ripa uskaltaa tulla jo lähelle herkkupalan toivossa, mutta etenee omaa tahtiaan ja hiukan aina muita taaempana. Häntä on saanut silittää silloin kun Ripa itse tahtoo . Ripa rakastaa ruokaa ja ihmiset saavatkin hyöriä ympärillä, koska hän keskittyy niin kovasti ruokailuun. Ripa on hyvin rauhallisen oloinen kissa. Leppoisa ukkeli.

Ripaa on kuvailtu kiltiksi  kissaksi, joka pitää silittelyistä alkujännityksen mentyä. Ripa onkin nyt viikkojen jälkeen saanut kasvatettua luottamusta meihin ihmisiin ja tulee puskemaan jo vieraitakin ihmisiä, hetken ensin mietittyään. Kovasti tykkää rapsutteluista ja silittelyistä.

Ripalla on kauniit kuviot kasvoissa ja varsin söpö on hänen erikoinen hännänpäänsä, joka on kuin valkoiseen maalipönttöön kastettu suti.  Ripa katselee epäluuloisesti edelleen, mutta ei ole missään vaiheessa ollut puolustuskannalla. Ripa rakastaa mm.  kalkkunanakkipaloja ja kissanlihatikkuja.

Ripa on ottanut meillä jo tosi rennosti viime päivinä ja se vain jännittää, jos joku suoraan tulee kohti. Hän tarvitsee hetken aikaa tsuumailla ihmisiä, jonka jälkeen herkkupalat kyllä maistuvat ja kun pääset koskettamaan, niin puskemisesta ja varpaillaan häntä pystyssä teputtamisesta ei meinaa tulla loppua. Eli ansaittu luottamus hänen kanssaan tuottaa tulosta.

Ripan kanssa tulee edetä rauhallisesti ja antaa kissalle aikaa tottua uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Varsinainen mussukka hänestä on jo kehittynyt. Viikkojen aikana luottamus kertyy ja sisäkltä paljastuu ihana puskeva kissanen.

Ripaa ja muita parkanolaisia voi tulla katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. 040 7776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

Ripan kasvokuviot

Herra Ripa

Ripa

Ripa leppoisa kissa

 

Miina

22.04.2014
Yhteys: Johanna Uusikartano

Tässä esittäytyy ihana, juttelevainen Miina-neiti. Miina täyttää toukokuussa 5 vuotta ja nuoruuden riehumiset ovat jo takanapäin – mitä nyt kerran tai pari päivässä pitää juosta päättömästi ympäriinsä ja hyökkäillä näkymättömien hiirien kimppuun.

Miina tuli ensikotiin ensimmäistä kertaa marraskuussa. Silloin kissa oli hyvin, hyvin arka ja lähinnä piilotteli ensimmäiset pari kuukautta. Sitten hän hiljalleen rohkaistui, ja alkoi nukkua ihan ensikoti-ihmisen päässä kiinni kissahattuna. Miina pääsi muuttamaan uuteen kotiin tammikuussa, mutta palautui sieltä itsestään riippumattomista syistä takaisin ensikotiin. Alkuun se oli kissalle järkytys, mutta nyt Miina on taas oma itsensä.

Leluilla leikkiminen on Miinasta ihan ok, mutta ei hän niillä kovin usein innostu leikkimään. Ilmeisesti Miinalla ei ole edellisessä elämässään ollut leluja – paitsi sellaisia eläviä, mitä pihalta löytyy. Herkkujenkaan perään tämä neiti ei oikein ole. Sen sijaan silittelyt ja rapsuttelut ovat Miinasta ihan parasta! Niitä tyttö tulee ahkerasti hakemaan hereillä ollessaan. Äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet kuitenkin saavat kissan vielä pelästymään ja piiloutumaan. Miinaa ei vielä saa nostella eikä hän kiipeä syliin (paitsi kuulemma kerran juuri ennen palautumistaan ensikotiin), mutta kunhan tyttö alkaa luottaa täysin ihmiseensä/ihmisiinsä, käsittely alkaa hiljalleen onnistua paremmin.

Ikkunasta katseleminen on Miinan mieleen. Entisenä vapaasti ulkoilleena kissana Miina varmasti haluaisi päästä itsekin ulos eikä vain katsella muita ikkunasta, mutta koska hukkaan joutumisen mahdollisuus on niin suuri, Miina annetaan ainoastaan sisäkissaksi. Lasitettu parveke tai turvallinen ulkoilutarha olisi varmasti tämän(kin) kissan mieleen. Myös valjaisiin totuttaminen voisi ajan kanssa onnistua.

Miina luovutetaan madotettuna, sirutettuna, leikattuna ja rokotettuna (rokotus saatu marraskuussa). Marraskuisen terveystarkastuksen perusteella Miina oli terve tyttö, mitä nyt hammaskiveä oli päässyt kertymään ja se pitää lähitulevaisuudessa poistattaa. Miinan edesmenneellä veljellä kuitenkin oli todennäköisesti FIP (kissan tarttuva vatsakalvontulehdus), joten Miina voi kantaa samaa tautia oireettomana ja tartuttaa sen toisiin kissoihin, joten lääkärin käskystä Miina annetaan ainoaksi kissaksi.

Uudelta kodilta edellytetään kärsivällisyyttä aran kissan kanssa: se kyllä palkitaan! Uuden kodin täytyy myös sitoutua ruokkimaan Miinaa laadukkaalla ruoalla (markettiraksuja ei tälle tytölle syötetä) ja käyttämään Miinaa säännöllisesti eläinlääkärissä rokotuksilla ja terveystarkastuksissa.

Jos sinulla olisi tarjota sopiva koti Miinalle, lähetä sähköpostia osoitteeseen johanna.uusikartano@gmail.com. Kerro sähköpostissa kissahistoriastasi ja millaiseen kotiin Miina pääsisi. Koska Miina menetti jo kaksi edellistä kotiaan, uusi koti valitaan erityisellä huolella. Miina asuu tällä hetkellä ensikodissa Tampereen Hervannassa.