Etsi:

Kissapörssi

Kissapörssissä esitellään Kissojen katastrofiyhdistyksen hoidossa olevia, kotia etsiviä kissoja.

Jos haluat tarjota kotia tällä sivulla olevalle kissalle, ota yhteyttä suoraan ensikotiin, jonka tiedot näet tekstin lopussa.

Kissan luovutushinnat:

Aikuinen, leikattu, rokotettu ja tunnistusmerkitty kissa: 100 €
Pentu, leikkaamaton, rokotettu ja sirutettu kissa: 100 €

Pennun mukana seuraa aina leikkausvelvoite. Pennun luovutusmaksusta palautetaan 20 €, kun kissa on steriloitu/kastroitu ja omistaja on lähettänyt toimenpiteestä eläinlääkärin kuitin yhdistyksen taloudenhoitajalle.

Kissapörssin kissat sijaitsevat Tampereella ja lähikunnissa.

Kissojen luovutushinnalla katetaan kissojen eläinlääkärikulut, hiekka ja ruoka.


Bastet & Sekhmet (yhteiseen kotiin!)

20.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Syntyivät 15.3.2014

Bastet ja Sekhmet syntyivät suureen pentueeseen (yhteensä 7 pentua) Kangasalalla. Näiden omistajalla oli kissoja turhankin paljon, joten pennut tulivat ensikodeille etsimään uutta kotia. Ulkona kumpikaan näistä ei ole koskaan ollut, saatika aluksi ollut tekemisissä ihmisen kanssa. Aluksi Bastet ja Sekhmet asustivatkin saunassani, sillä olinhan pikkuisten mielestä aika pelottava ilmestys. Kolmantena päivänä kuitenkin jätin saunan oven auki ja siitä se tutustuminen suureen maailmaan (eli omaan kämppääni) alkoi.

Ihan pentuina Bastet ja Sekhmet aluksi arastelivat kosketusta, mutta nyt ovet molemmat oikeita kehruukoneita. Ihmiset eivät ole enää pelottavia, vaikka vieraisiin vähän varaudutaankin.

Bastet

Nimi Bastet (egyptin Bast), tulee egyptin kissajumalattaresta. Vaikka Bastet on täysin tavallinen maatiainen, pikimusta lukuunottamatta valkoisia haituvia kaulassa, se on mielestäni ollut aina sulokas. Bastet oli jo pentuna enemmän sylikissa kuin siskonsa Sekhmet ja nykyäänkin tykkää nukkua ihan kiinni minussa. Leikissä aina ollut ”pomo” ja selvästi vähän suojelee siskoansa uusilta tulokkailta.

Sekhmet

Nimi Sekhmet tulee egyptin soturijumalattaresta, joka on kuvattu usein naarasleijonaksi. Sekhmet on kilppari väritykseltään, tässä tapauksessa mustaruskea. Kauniin ulkomuotonsa vuoksi nimesin tytön näin, sillä tietystä kuvakulmasta Sekhmet muistuttaa hieman naarasleijonaa. Toinen syy, miksi juuri Sekhmet oli mielestäni hyvä nimi, johtui siitä että aina kun menin saunaan viemään ruokaa, tämä oli karvat pystyssä ja suhisi minulle kuin suurikin petoeläin! Nyt Sekhmet on oikea mamman löllykkä, eli seuraa minua paikasta paikkaan, kehrää ja puskee. Näin Sekhmet tekee myös vieraille, vaikka aluksi vähän saattaakin arastella.

Kumpikin ovat kesyjä kilttejä kissoja, jotka etsivät yhteistä kotia! Molemmat ovat madotettu,rokotettu,sirutettu ja leikattu. Parveke ei välttämätön, mutta jos semmoinen löytyy niin täytyy olla lasitettu/verkotettu. Ulkona yksin liikkuviksi kissoiksi ei anneta! Tilaa täytyy runsaasti olla, sillä nämä kaksi leikkivät melko touhukkaasti.

Soitella ja kysellä voit Miialta Valkeakoskelta

Puh. 0405199477

 

Bastet

Bastet

Bastet seuraa palloa.

Bastet seuraa palloa.

IMG_9002

Sekhmet

Sekhmet

Bilbo,Valma ja Vieno

20.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pennut ovat n. 16vk ikäisiä.

Nämä kolme vekkulia tulivat minulle erään ihmisen mökiltä. Pennut, emo ja pentujen ”täti” asuivat hetken löytökissalassa, josta pikkuiset muuttivat minun luokseni. Vaikka lapset olivat ulos syntyneet, eivätkä koskaan ihmisen kanssa tekemisissä olleet, kesyyntyivät he todella nopeasti. Nyt ovat kaikki kolme ihmisrakkaita sylivauvoja.

Luokseni muuttivat myös kaksi hieman isompaa pentua ja aluksi nämä kaksi tuntuivat ottavan johtajan roolin. Kukaan kolmesta pikkuisesta ei kuitenkaan yrittänytkään mitään tappelua aiheuttaa vaan olivat alusta saakka kovin uteliaita. Nyt kaikki viisi tulevat toimeen, isommat jopa toimivat ”varaemona” eli pikkuiset käyvät –  kuin muka –  imemässä maitoa.

Bilbo

Bilbo on kolmikon ainoa poika ja kasvanutkin viiden tyttökissan kanssa. En usko että toisen poikakissan kanssakaan tulisi mitään ongelmaa, sillä Bilbo on aina ollut vähän mammanpoika, eli pitää kovasti sylissä olemisesta, pusuttelusta ja paijjaamisesta.

Valma

Valma on vähän enemmän riiviö, kuin Bilbo ja Vieno. Yleensä Valma on juuri se, joka tutkii paikat ensimmäisenä ja on hyvinkin tietoinen missä kaikki lelut sijaitsevat ja kenelle ne (muka) kuuluvat. Valma on myös sisaruksista kuin ”isosisko”, joka hoitaa sisarustensa paimentamisen ja ryntää ensimmäisenä paikalle, kun joku huutaa jossain. Valma on myös sylivauva, mutta pusuttelua turha yrittää sillä neiti painaa molemmat etutassut huulien eteen että ”Ei muuten onnistu” – meiningillä.

 
Vieno
Aluksi Vieno oli arka, eikä mielellään antanut syliin tai muutenkaan koskea. Se liikkui tuolien alta tuolien alle. Noin viikko siinä meni ja nyt Vieno on ensimmäinen, joka aamulla tulee keittiöön puskemaan jalkoja ja kehräämään ruokaa. Vienon saa siis syliinsä ottaa ja pusutella, ei lähde siitä mihinkään. Vieraille ihmisillä vähän varautunut, mutta ei todellakaan enää mikään arkajalka.
 
Kaikki kolme pentua on madotettu,rokotettu ja sirutettu. Uuden omistajan tehtäväksi jää viedä lapset sitten leikkaukseen, kun on sen aika. Pennut tulivat yhdessä, kasvoivat yhdessä muiden kissojen kanssa, joten EIVÄT LÄHDE YKSINÄISEKSI KISSAKSI. Pentuja tulisi ottaa kaksi tai sitten toisessa ensikodissa (joka myös Valkeakoskella) oleva Velski ja yksi pennuista. 
 
Pennut eivät ole parvekkeella käyneet, se ei siis ole pakollinen, mutta jos semmonen löytyy TÄYTYY olla lasitettu/verkotettu. Muutenkin meno niin hurjaa, että pieneen asuntoon eivät mielellään lähde. Ulkona käyviksi kissoiksi eivät lähde.
 
Pennuista voit kysellä niiden tämänhetkiseltä mammalta, joka asuu Valkeakoskella.
Puh: 0405199477
 
 
 
Valma

Valma

Vieno

Vieno

IMG_8939

Suuret seikkailijat Lassi ja Lenni (vajaa 3 kk)

20.10.2014
Yhteys: Minttu Eskola
Miu! Onko sinulla minulle koti?

Miu! Onko sinulla minulle koti?

Miu!

Olemme arviolta 10-11-viikkoiset reippaat ja rohkeat veljekset. Me olemme mestareita ainakin painissa, kiipeilyssä ja hipassa! Matotkin saamme tyylillä rullalle. Mahdumme ja ehdimme joka paikkaan, olemmehan salamannopeita! Tykkäämme myös temmeltää ensikodin korkeassa kiipeilypuussa. Väsyn yllättäessä viihdymme siliteltävänä ja noloina myönnämme, että saatamme joskus myös nukahtaa huoltojoukkojen syliin… Mutta kuka nyt nukkuisi, kun voi juostakin?

Vaikka olemme vasta pikkupoikia, hallitsemme jo hygienia-asiat. Mitä nyt välillä tassu osuu omaan tuotokseemme ja joudumme pesulle, mutta sattuuhan noita… Ei kaikkea voi vielä osata! Meillä on käytössä puupellettivessa. Mikrohiekkavessa on kuitenkin enemmän makuumme, vaikka se onkin ensikodin oman kissan, hups! Ruoan suhteen emme ole kovin nirsoja, maistelemme monenlaista murkinaa mielellämme. Kaunisääninen pikku hyrräkin meiltä löytyy, usein ihan vain siitä ilosta, että saamme syötävää. Hur rur!

Lenni on meistä rohkeampi, Lassi hiukan heiveröisempi ja arempi. Meidät erottaa siitä, että Lennillä on naamassa enemmän valkoista, ja Lassin turkki on pörröisempi. Teemme kaiken yhdessä, joten mieluiten seikkailisimme jatkossakin samassa paikassa, tai ainakin kisailusta innostuvia kissakavereita on oltava. Ainoaksi kissaksi emme lähde, olemmehan suuresta kissapopulaatiosta lähtöisin. Lapset ovat meille ok, mutta leluiksi emme kuitenkaan tahdo.

Väliaikainen huoltajamme vei meidät jo ensimmäiseen rokotukseen ja siru-henkkaritkin meillä jo on. Vain oma loppuelämän koti puuttuu! Olisiko sinun sydämessäsi meille tilaa, nyt nuoruuden vipellyksessä ja vielä sittenkin, kun olemme kissavanhuksia?

Saalistus käynnissä!

Saalistus käynnissä!

Lenni sylissä.

Lenni sylissä.

 

Voit kertoa sähköpostilla itsestäsi ja siitä, millaisen kodin tarjoaisit meille. Sopivalta kuulostavat kotiehdokkaat voivat tulla seuraamaan painikisojamme Tampereen keskustaan. Uusi koti sitoutuu pitämään meistä hyvää huolta ja leikkauttamaan meidät. Luovutusmaksu on 100€/kuono, mutta siitä palautetaan 20€ takaisin, kun leikkaus on kunnossa.

Huoltotiimimme yhteystiedot: minttu.eskola(at)gmail.com

Monni

18.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

 

Monnilla on kotiehdokas

Tässä on Monni. Hän on n. 3-vuotias leikattu uros-kissa, joka on siirtynyt ensikotiin löytöeläintalosta. Monni tosiaan on viettänyt pitkän aikaa ulkona, jonka ulkokuoresta näkee. Mutta älä anna sen pettää! Monni on sydämellisin kissa, jonka tulet pitkään aikaan kohtaamaan. Hän rakastaa kaikkia ihmisiä, ulkonäöstä, sukupuolesta,  iästä, tai mistään muustakaan turhasta riippumatta. Monni kellii vierellä sohvalla, tulee syliin kehräämään kun on huono päivä, ja jakaa mieluusti sängyn sinun kanssasi! (Suurimman osan siitä itselleen, tietenkin.) Monnilla siis riittää sosiaalisuutta ja rakkautta kaikkeen, paitsi muihin kissoihin. Tämä herra on hirveän mustasukkainen tapaus, joka mielellään omistaa omistajansa yksin. Jakaa ei voi, joten ota tämä huomioon. Emme suosittele häntä taloon, jossa on muita eläimiä.

Kohtalokas katse!

Kohtalokas katse!

WP_20141018_020

Monni viihtyy sylissä!

Monni on perusterve kissa. Vielä on vähän pulskistumisen varaa niistä päivistä, kun ulkona elettiin, joten hemmottelu on sallittua. Tarpeet tehdään siististi sinne minne kuuluukin, ja raapisvimman tyydyttää hyvin raapimispuu, ei sohva. Yksi asia pitää kuitenkin vielä huomioida: Monni on lähes hampaaton. Tekareita ei kuitenkaan tarvita, kyllä niillä parillakin hampaalla saa ruuan tuhottua. Mutta tämä pitää kuitenkin ottaa huomioon kissan ruokatarjoiluissa. Kuivaruoka, eli kaikki kovat nappulat ovat vähän inhottavia, ja tulevat yleensä oksennuksena ylös. Kaikki märkäruoka kuitenkin kelpaa, Monni ei ole turhan nirso! Kipujakaan ei leuoissa tuntuisi olevan, joten muuta lisätoimenpiteitä hampaat eivät vaadi.

Monnia suositellaan kotiin, jossa se saa olla ainoa kissa ja kaiken paaponnan kohteena. Ulkokissaksi emme häntä luovuta, valjaisiin Monni saattaisi kyllä oppia!

Onko sinulla minulle oma koti?

Onko sinulla minulle oma koti?

 

 

 

 

Kissa luovutetaan sirutettuna, rokotettuna ja leikattuna. Sirutus on vielä edessä, mutta Monnia saa sitä ennenkin tulla katsomaan. Hän asustelee ensikodissa Vammalan keskustassa. Ota yhteyttä ensisijaisesti soittamalla numeroon 044 484 2961/Outi tai 040 485 6814/Olli. Jos emme vastaa, koita myöhemmin uudestaan.

Maisa & Miina (4-5 kk)

17.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

ipanat

Yhteiseen tai eri kotiin!

Maisa (ent. Mortti, eläinlääkärissä selvisi, että onkin tyttö!) ja Miina ovat siskokset Kankaanpäästä. Pennut ilmestyivät elokuussa eräälle hevostilalle, ja jäivät lähistölle pyörimään huomattuaan saavansa tilan ihmisiltä ruokaa. Kiinniotto onnistui lokakuussa, kun pennut olivat jo vähän kesyyntyneet.

Pennut tottuivat sisäkissan elämään välittömästi. Hiekkalaatikolla opittiin käymään muita kissoja seuraamalla, eikä vahinkoja ole tullut kertaakaan. Ruoka maittaa ja kaikki maistuu. Enää ei tarvitse palella ulkona eikä olla nälissään!

Maisa-tyttö on rohkeampi, ja rakastaa silityksiä ja paijausta. Tyttö on antanut jo nostellakkin, eikä pyri sylistä pakoon. Masustakin saa tyttöä rapsutella ilman kynsimistä. Maisa tykkää seurailla ensikoti-ihmisen päivittäisiä puuhia samalla äänekkäästi kehräten. Maisalla on hauska ”mutrunaama”, vaikka tyttö on kaikkea muuta kuin äreä.

Miina-tyttö (valkoinen kaula ja tassunpäät) on hieman arempi, mutta siskonsa tavoin utelias. Miinan häntä nousee kun tälle lepertelee, mutta silittämään ensikoti-ihminen ei ole vielä päässyt. Eläinlääkäriin mentäessä Miina antoi nostaa nätisti, ja oli tutkimuksen ajan myös helposti käsiteltävä. Ei siis pelkää kosketusta, tai anna viisipiikkisestä. :)

Molemmat pennut ovat kovia kehräämään, ja kun toinen kehrää, niin tarttuu kehräys myös toiselle. Erityisenä huomautuksena vielä, että pennut ovat oivallisia automatkustajia. Ottavat rennosti kantokopissaan, eikä kuulu maukaisuakaan.

Pennut etsivät yhteistä tai eri koteja. Tulevassa kodissa tulee kuitenkin olla yksi tai useampi kissakaveri. Molemmat pennut voisivat sopia myös lapsiperheisiin, joissa osataan käsitellä kissoja.

Pennut luovutetaan sirutettuina, rokotettuina ja madotettuina. Molempien kanssa tulee leikkausvelvoite. Vain sisäkissoiksi.

morttinen2

Maisa

Pentuja voi tulla tapaamaan Tampereen keskustan ensikotiin!

Lisätietoa ja kyselyt:

laura.valitalo@gmail.com

miina2

Miina

Iiris, kaunis pikku-kissa

15.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Näin ne prinsessat istuu!

Näin ne prinsessat istuu!

Olen n. 2-vuotias, kaunis kissatyttö Iiris. Olen ehkä pienikokoinen, mutta sitäkin reippaampi likka. Tutkin, hypin, leikin, juttelen ja viiletän menemään minkä kerkiän, nyt kun ollaan vauhtiin päästy.
Kun tulin tänne ensikotiin, kyyhötin pari ensimmäistä päivää nurkassa ihmetellen, olenhan ulkona syntynyt ja hetken siellä elämääni elänyt. Olen paljon tähän ikään mennessä kokenutkin: Pentuja olen tähän maailmaan jo pari synnyttänyt, ja he ovat jatkaneet matkaansa omia teitään. Nyt ne päivät ovat ohi, ja haluaisin itse viettää nuoruuttani minkä vielä ehdin.
Olen sosiaalinen, kun muista kissoista puhutaan. En täällä ensikodissa pärjäisikää ilman ohjaavaa ja tukevaa kissakaveria, sillä ihmiset pelottavat minua. En ole ilkeä; En sihise, en pure, enkä raavikaan, ellet tahalteen minua kiusaa. Silityksiä hyväksyn ehkä pari, jos itse tulen ne hakemaan, muuten pakenen, jos itse tulet kohti. Mutta opin pikku hiljaa, ettei se käsi minulle pahaa tee.. Mielelläni minä seuraan, mitä nuo ihmiset täällä puuhaa, sillä viihdyn kuitenkin samassa huonessa. Otathan yhteyttä näihin väliaikaisiin palvelijoihini, jos voit tarjota minulle hyvän kodin!

WP_20141013_017

”En ole pieni, minä vain seison kuopassa!”

Iiris luovutetaan mielellään kotiin, jossa on yksi tai useampi kissakaveri opettamassa elämää ihmisten kanssa. Sopivin koti olisi koti, jossa ovat jo lapset lentäneet maailmalle, tai niitä ei olekaan. Paljon kärsivällisyyttä tarvitaan, Iiris ei mikään sylikissa vielä ole. Iiris on myös täysin sisäkissa, tai turvallisesti lasitetulla parvekkeella/aitauksessa ulkoileva.

Kissa luovutetaan rokotettuna, sirutettuna ja leikattuna. Sirutus ja rokotukset ovat vielä kuun lopussa edessä, joten kissa luovutetaan niiden jälkeen. Toki Iiristä voi tulla katsomaan ennen sitä!

Ota yhteyttä ensisijaisesti soittamalla numeroon 044 484 2961/Outi tai 040 485 6814/Olli. Jos emme vastaa, koita myöhemmin uudestaan. Kissa asustaa Vammalan keskustan ensikodissa.

Irina (1,5 vuotta)

14.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

irina2Irina on puolitoistavuotias kissaneiti Parkanon suuresta kissapopulaatiosta. Irinalla on persoonallinen valkoinen kasvokuviointi, suloiset valkoiset sukat jokaisessa tassussa, sekä pitkät valkoiset viiksikarvat.

Irina on elänyt alkutaipalensa vähällä ihmiskontaktilla, joten tyttö on hieman arka. Irina nuuskii kättä rohkeasti sekä ottaa kädestä herkkupaloja. Silittäminen on vielä liian pelottavaa. Tyttö on kovin utelias, ja tulee usein kurkkimaan mitä ensikoti-ihminen puuhailee. Irina tottui ensikotiinsa muutamassa päivässä, eikä alun jälkeen ole ollut enää paljoa piilossa.

Irina synnytti pentueen tullessaan KKY:n hoiviin. Pennut ovat kasvaneet jo isoiksi ja muuttaneet omiin koteihinsa, vielä olisi emokissan aika löytää se oma koti!

Irina etsii kotia, jossa olisi ainakin yksi kissakaveri. Kodin tulisi olla rauhallinen, joten aivan pienten lasten perheeseen tyttö ei sovi.

Irina on leikattu, sirutettu ja rokotettu. Vain sisäkissaksi.irina1

Irinaa voi tulla tapaamaan Tampereen keskustan ensikotiin!

Lisätietoa ja kyselyt:

laura.valitalo@gmail.com

Kalle, komea poika

14.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

KalleKalle on n. seitsemän vuotias raita-asuinen herrasmies. Kalle etsii uutta, allergiavapaata kotia, siis paikkaa josta ei tarvitse enää muuttaa.

Kalle on ystävällinen, siisti ja kaikkiruokainen. Erityisesti naisväestä pitävä Kalle kuluttaa aikaansa makoilemalla, kehräämällä ja puskemalla. Toisinaan Kalle pelailee pallolla.

Kalle on varsin timmissä kunnossa, sillä Kalle on ulkoileva kaveri. Vanhassa kodissaan Kalle hoiti hiiriasiat kuntoon, ja pihapiiri pysyi järjetyksessä Kallen partioidessa.

Kalle käy vielä rokotuksessa, jonka jälkeen se on valmis uuteen kotiinsa, jolta Kalle odottaa seuraavaa:

saan olla ainoa lemmikki, minua ei kuskata laatikossa turhaan, pääsen ulos turvalliseen ympäristöön ja sisälle kun haluan, tuomiani hiiriä arvostetaan, jääkaapista tulee oikeaa kissanruokaa, silitys on säännöllistä, voin nukkua sängyssä.

Kalle - pikku kissaHurr kurr, sanoo Kalle ja tarkoittaa, että yhteydenottoja odotellaan!

Käyttäkää sähköpostia t-m.sihvo@kolumbus.fi

ja Kalle lupaa vastata kaikille!

Kertokaa vain, millaista kotia pidätte ja miksi Kalle teille olisi paras kaikista. Myös lisäkysymykset ja kuvapyynnöt ovat mieluisia.

 

 

24.10.

Kalle jahtaa syyskärpästäKalle on asunut ensikodissa pian kaksi viikkoa. Kalle on kotiutunut mainiosti, vaikka ulkoilua ei olekaan harrastettu. Oltuaan talossa viikon Kalle kiinnostui ikkunoilta katselusta ja käy jäkättämässä linnuille ja oraville. Kuistilla Kalle on jahtaillut kärpäsiä ja tarkkaillut ympäristöä, mutta kylmien tultua ei viihdy siellä kauaa.

 

Kun ulkoliikunta on jäänyt pois, Kallella riittää leikkienergiaa. Kalle pitää päivärytmistä, jossa aamulla pelataan pallolla (pingis- ja foliopallo ovat parhaat, varsinkin tuoreen, juuri rypistyvän  folion ääni saa Kalle ihan loikkaamaan ilmaan). Peli voi alkaa yksin, mutta pian Kalle odottaa saavansa pelikaveria. Illalla on toinen pelisessio, jossa voi käyttää myös tiettyjä hiirileluja. Ja yöllä Kalle pelaa ihan itsekseen täyttä vauhtia. Risuleikki on tietenkin aina mukavaa.

Kalle on leikissään niin vauhdikas, että kamera tallentaa vain viirua,  joten tässä ensikoti näyttää vain köllintäkuvia.

pelinlomassa

 

Kalle pitää raakaravinnosta, mutta syö mielellään pussiruokia ja kuivaraksuja. Kalle on herkkusuu, joka tulee varmasti katsomaan ensikodin ruoka-aikaan tarjontaa. Pöydillä Kalle ei käy syömässä, vain tähyämässä ikkunoista ulos. Kannattaa siis miettiä Kallen syömisiä sen verran, ettei komea kaveri pääse liikaa pulskistumaan. Mieluusti Kalle ottaisi makupalan ihmiseltä, odottaa sitä pöydän vieressä. Kallelle kelpaa kyllä hyvin, kun antaa kissanraksun tai pari nakerrettavaksi muka omalta lautaseltaan.

Jos Kalle haluaa ruokaa, se osaa kulkiessaan kiilata ihmisen kohti keittiötä ja lautastaan kurrnauttelemalla suostuttelevasti.

 

pesuhommissaKalle huilailee päiväsaikaan väillä omissa oloissaan, välillä näköetäisyydellä; on mukavaa vaihtaa paikaa ja venytellä välillä. Pesu vie oman aikansa, sillä Kalle on siisti.

Öisin Kalle nukkuu joskus jaloissa, joskus omissa paikoissaan.

Kalle (2)

Tässä näyttäisi siltä, että tule ja rapsuta, mutta parempi kun antaa Kallen kölliä! Mahanalus on Kallen yksityisaluetta. Pään rapsutus on sitten toinen juttu. Kehräys ja ystävällinen hurina kuuluu Kallen liikkuessa. Kalle tulee kyllä pitämään seuraa kun on saanut viettää vähän omaa aikaansa.

 

 

Paula, puolipitkäkarvainen pentu

13.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
                                                                                                     Kotiehdokas on käynyt tutustumassa Paulaan.                                                             
WP_003522Miu mau olen Paula Parkanon populaatiosta. Kukaan ei tiedä synttäreitäni, muttaolen nyt varmasti yli 12 viikkoa vanha. Olen syntynyt ja elänyt ensimmäiset viikot
ulkona, siksi vierastan ja vähän pelkäänkin ihmisiä. 
 
Viimeisen kuukauden ajan olen asunut yhdessä neljän aikuisen kissan ja kahden ihmisen kanssa. Kissat ovat erittäin mukavia, he pesevät minua, juoksentelevat kanssani lelujen perässä ja joskus juoksentelemme ja painimme ihan vaan keskenämme. Ihmiset ovat mukavia vain silloin, kun ovat turvallisen välimatkan päässä minusta ja minä saan köllötellä itsekseni. Aluksi pakenin kauas, kun ihminen tuli lähelleni tai kun söin tai kun odotin ruokaani. Mutta nyt olen oppinut, että ensikodin ihmiset ovat turvallisia ruokailuhetkilläni ja saatan joskus perääntyä hiukan.
Olen sisäsiisti tapaus, minulle sopii niin pelletti- kuin mikrohiekkaveski. Viime aikoina olen uskaltanut mennä asioille, vaikka ihminen on ihan parin askeleen päässä minusta.
WP_003687WP_003675
Paula on sirutettu ja hän on saanut perusrokotussarjan ensimmäisen rokotteen. Rokotesarjan loppuunvienti eli toinen rokote heti luovutuksen jälkeen on uuden omistajan velvoite.
Omistajan on huolehdittava myös tulevista tehosterokotuksista sekä sterilisaatiosta ohjeiden mukaisesti.
Paula luovutetaan sellaiseen kotiin, joilla on kokemusta aroista ja pelokkaista kissoista.
Jos tunnet, että voit tarjota Paulalle hoivaa, huolenpitoa ja pysyvän kodin, lähetä esittelysi osoiteeseen anna.z.miu at gmail.com
Paula asuu ensikodissa Tampereen keskustassa. Luovutusmaksu on 100 euroa ja se maksetaan yhdistyksen tilille. Kissasta tehdään luovutussopimus kahtena kappaleena. LEIKKAUTUSVELVOITE
WP_003513
WP_003766

Meirami, n. 4 kk

11.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Miiu ja Meirami**Meirami muutti Toijalaan ja sai kissakaverin!**

 

 

Muskotti ja Manteli

7.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Muskotti ja Manteli ovat veljekset Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Heidän arvioitu ikä on noin 4kk. Molemmat pojat kävivät varhaissterilisaatiossa. Pojat luovutetaan joko yhdessä tai erikseen.

He eivät ole vielä tottuneet ihmisen käsittelyyn, joten paljon kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä heidän rauhalliseen kesyttämiseen tarvitaan. He ovat kuitenkin vielä pentuja, joten kaikki mahdollisuudet edetä, jopa sylikissaksi asti, on olemassa oikeanlaisella harjoittelulla.

Meillä kissat ovat olleet vikkeliä pikkuveitikoita, joita ei saa kiinni pyydystettyä. He eivät vielä ymmärrä mitä kädet heille tekevät. Kädet hyväksytään leikkimiseen ja lelut  kelpaavat kyllä riepoteltavaksi. Eli pennut tulevat lähelle narun tai pallon perässä. Ottavat herkkupaloja jopa kädeltä. Mutta jos yrität lähestyä heitä tai napata kiinni, saattaa tehtävä muodostua liian vaativaksi. Jahtaaminen ei olekaan oikea keino heitä kesyttää, vaan odottaminen. Kissa kyllä tulee luo uudestaan ja uudestaan, kun hän huomaa ettei mitään vaaraa ole.

Muskotti on pojista mustempi ja hiukan paksukarvaisempi ja aavistuksen suurempi kokoinen. Kasvot hänellä on lähes puoliksi mustat ja toiselta puolelta valkoiset.

Mantelilla on hauska musta leuka kasvokuvioissa. Hän on hieman pienempi ja sirompi.

Molemmilla on kauniit valkoiset sukat jaloissaan ja varpaat lähes mustat.

Molemmat pojat ovat tottuneet muiden kissojen seuraan ja se on heille erittäin mieluista. Kesyyntymisessä auttaisi myös reippaamman ja kesymmän kissa seura. Jos uskot että olet sopiva, rakastava koti näille meneville pikkupojille, otathan yhteyttä.

Kotiehdokkaat voivat ottaa yhteyttä Tampereen keskustan ensikotiin. 040 7776501 / Anna (ei tekstiviestikyselyitä)

 

kissss 012kissss 013kissss 010kissss 006kissss 026kissss 027

Veera ja Viiru, samaan kotiin

5.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Veera ja Viiru

Veera ja Viiru

Viiru ja Veera ovat noin 1-vuotiaat nätit kissasiskokset, jotka etsivät loppuelämän kotia yhdessä. Tytöissä on neljäsosa American curl -rotua, minkä vuoksi Viirun korvat ovat pystyt ja rustoiset.Tytöt ovat seurallisia, uteliaita ja aktiivisia. He leikkivät paljon keskenään, mutta viihtyvät ihmisseurassa ja selvästi arvostavat ihmisen läsnäoloa, minkä vuoksi olisi mukavaa, jos eivät joutuisi olemaan pitkiä päiviä keskenään.

Kun uuden ihmisen luottamus on saavutettu, tytöt ovat aamuisin mukana kahvin keitolla, päivisin tiskaamassa ja öisin vieressä – Viiru tyynyn vieressä ja Veera jalkopäässä.

Siskokset ovat luonteeltaan ja tavoiltaan erilaiset. Veera on rohkeampi ja tuleekin uteliaana tervehtimään uutta ihmistä. Viiru sen sijaan on hieman hitaasti lämpiävämpi ja tarkkailee tilannetta kauempaa. Ajan kuluessa Veera on kuitenkin siskoksista se itsenäisempi eikä juuri viihdy sylissä. Viiru sen sijaan saattaa jopa maukuen pyytää syliin, jossa viihtyy pitkiäkin toveja ja on muutenkin kovin hellyydenkipeä.

 

Viiru

Viiru

Tyttöjen aikaisemmassa kodissa oli 5-vuotias lapsi, joten lapsenkin läsnäoloon ovat tottuneet. Ulkoilemassa tytöt eivät ole olleet, mutta parveke on erittäin viihtyisä paikka seurailla ulkoelämää, etenkin Veeran mielestä.  Nämä kauniit tytöt ovat sisäsiistejä ja tottuneet käyttämään pellettivessaa.

Jos kotisi on vailla kahta aktiivista ja seurallista karvahousua, tässä he nyt ovat!

Jos uskot voivasi tarjota Veeralle ja Viirulle hyvän loppuelämän kodin, ota yhteyttä ensikotiin:
Päivi Sihvonen,  040 537 2975, paivi(a)paavorhode.com

Lilja

3.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lilja on n. 2v. tyttökissa joka tuli ensikotiin pentunsa menettäneenä. Ensikodissa Liljalle kuitenkin on tarjoutunut mahdollisuus hoidella orpona tulleita pentuja. Nyt on kuitenkin aika jo LiljanLiljakin löytää ihka oma koti. Lilja tarvitsee runsaasti huomiota, on kova juttelemaan ja kertomaan päivän kuulumisistaan juuri sinulle.

 

Tykkää kelliä rapsuteltavana ja siliteltävänä vaikka koko päivän. Lilja parhaiten sopisi ainLilja turkkioaksi kissaksi tai pennun kaveriksi, aikuisissa kissoissa tämän Leidin dominoiva luonne saattaa aiheuttaa kitkaa.

Luovutetaan leikattuna, madotettuna rokotettuna ja sirutettuna

Luovutus 16.10 jälkeen.

Lilja asustelee Sastamalan Illossa

Yhteydenotot: andersson.tiina@luukku.com PUH. 040 1741 051

Kissanpennut Mosse, Ansku, Aura ja Maija

3.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Ansku ja Maija ovat löytäneet jo kodin

Tässä olisi pienten tassujen vipinää ja viiksikarvojen väpätystä.

Kissanpennut Mosse, Ansku, Aura ja Maija ovat valmiita lähtemään uusiin koteihin. Kodeissa tulisi olla eläinystävä tai pennut voivat lähteä pareittain. Kissan pennut tulevat perheenjäseniksi, koteihin joissa kissat saavat näkyä ja kuulua. Kotiin jossa pennun hoitoon panostetaan ruokavalion ja säännöllisten terveydenhuoltotoimien avulla. AURA

Mosse (raitapaita): Luonteeltaan leikkisä, aluksi hieman ujostelee mutta nopeasti lämpenevä.

Ansku(musta-valk.) : Ihana ”pötkö” joka tykkää koheltaa muiden pentujen kanssa, mutta nauttii sylissä selällään makaamisesta.

Aura (musta-valk. silmien välissä viiru) : Utelias, mutta välillä uudet tuttavuudet ujostuttavat. Vauhtia ja vipinää löytyy.

Maija (valk. mustin täplin): Maija on  pieni tytöntyllerö joka arkailee vielä uusien ihmisten kanssa, leikeistä löytyy vauhtia eikä jääMOSSE jalkoihin pienuutensakaan takia.

Pennut lähtevät uusiin koteihin rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna.

Pennut asustavat Sastamalan Illossa

Kodin esittelyt, kyselyt sähköpostiini      andersson.tiina@luANSKUukku.comMAIJA

Linda 2 v

28.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Linda on 2-vuotias kaunis ja hurmaava tyttökissa. Se rakastaa ulkoilua parvekkeella, josta voi turvallisesti tarkastella luonnon ja liikenteen menoa. Joskus parvekkeella vierähtää tuntikin näin lämpimillä säillä, mutta tiedä sitten onko ulkoilu enää houkuttelevaa kun talven kylmät tulevat. Muuten Lindan aika kuluu rennosti makoillessa, sillä kovin leikkisä se ei ole. Joskus tosin pallon perässä on mukava mennä ja raapimispuuta raapia. Lindaa kannaattaakin tulevaisuudessa vähän aktivoida leikkimään, ettei sen päivistä tule liian tylsiä. Myöskin toivotaan, ettei se joutuisi olemaan pitkiä päiviä yksin, vaikka työpäivän ajan se pärjäileekin kotona yksikseen hyvin.

Lindalle sopiva koti olisi varmastikin melko rauhallinen. Se sopisi kotiin, johon halutaan nuorehko ja virkeä kissa, mutta ei kovin vauhdikasta tyyppiä. Myöskään kodin ei tulisi olla kovin vauhdikas, koska Linda reagoi esim. ihmisten kovaääniseen keskusteluun levottomuudella. Imuroinnista se ei myöskään pidä. Luulen, että Linda viihtyisi parhaiten pariskunnan kissana tai lapsipehdeessä, jossa lapset ovat jo isompia, ja osaavat ottaa kissan huomioon. Linda luovutetaan sisäkissaksi ja uuden kodin tuleekin tarjota sille turvallinen ulkoilumahdollisuus esim. lasitetulla/verkotetulla parvekkeella tai häkissä.

Ruoka- ja vessa-asiat Lindalta sujuvat hyvin. Se ei ole mitenkään ronkeli ruoan suhteen, joten kaupan märkäruoat, jauheliha ja laktoositon kermaviili kelpaavat. Lisäksi sille on aina tarjolla laadukasta kuivaruokaa ja vettä. Linda luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja tunnistemerkittynä.

Mikäli Linda vaikuttaa sinun kissaltasi voit kysellä lisätietoja Valkeakoskelta p. 041 7520139/Jaana. Mikäli en heti vastaa, niin jätä tekstiviesti.

Lindan rentoa makoilua.

Veljekset Nasse ja Nasu 5-6kk

20.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Nasse ja Nasu ovat keväisiä pentuja maatilan pihapiirissä kasvaneita pojankoltiaisia.

Nasse hykertelee ja nauttii ihmisen huomiosta, kaikkea pitää puskea ja kehrääminen ja tassujen polkeminen kuuluu asiaan. Kiltti ja kaikin puolin hyvin sosiaalinen karvatassu. Nasu tykkää myös kovasti silNasu pörssiinPörssiin Nasse ja Nasuittelystä ja vähintääkin yhtä kovaa kuuluu kehräyksen surina, ujompi tapaus kuitenkin kuin veljensä. Uteliaisuutta riittää kummallakin.

Pojat lähtevät yhteiseen tai eri kotiin, kuitenkin kissa/eläinkaverin seuraksi.

Kissat luovutetaan leikattuina, madotettuina, rokotettuina ja sirutettuina.

Veljekset asustavat Sastamalassa Illossa.

Laitapa postia tulemaan millaiseen kotiin kissanpoikaa kaivataan.

Yhteystiedot: andersson.tiina@luukku.com

NASU LÄHTEE 10.10 UUTEEN KOTIINNasse

Orvokki & Oskari

19.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Orvokki ja Oskari- nämä pikku selviytyjät ,ovat nyt luultavasti 13-14 viikon ikäisiä.
Rokotus ,madotus ja sirutus on hoidettu.
Pikkuisten elämä oli vaakalaudalla ,jäivät noin 4 viikkoisina yksin ulos elämään puupinon alle ,kun emo joutui jonnekin.
Orvokki ja Oskari ovat siis joutuneet tukeutumaan toisiinsa ja toisistaan lohtua hakemaan jo niin pieninä.
Ilman ihmisen kosketusta 4viikkoiseksi eläneinä ovat vähän ujoja.
Tosi kilttejä kuitenkin. Eivät ole koskaan purreet eivätkä raapineet.
Syliin saa ottaa ja siihen  jopa jäävät joksikin aikaa. Rukkikin löytyy siinä vaiheessa.
Silloin kun virta on päällä ja touhua riittää kiinni ottaminen on haaste.
Mutta kun väsymys tulee ja asetutaan lepoon ,niin silitellä ja paijata saa mielin määrin.
Ja rukki hyrrää jälleen.
Ruoka maittaa molemmille ,ovat iloisia ja virkeitä vekkuleita.
Aikaa myöten luultavasti ihmisen sylikin haetaan ihan omatoimisesti.
Orvokki ja Oskari tarvitsevat todella toisiaan.
Kaikki kokemukset ovat jakaneet yhdessä ,kaikki pelot ja leikit , hädän ja nälänkin.
Siksipä heille etsitäänkin yhteistä loppuelämän kotia.
Orvokki ja Oskari haluavat elää sisällä ihmisen hellässä hoidossa.
Lasitettu parveke on molempien mieluisa ulkoilupaikka.
Näistä selviytyjistä kiinnostuneet voivat soittaa parivaljakon ”emolle” Valkeakoskelle
numeroon 040 556 9949/Anneli 
Oskari emonsa sylissä.

Oskari emonsa sylissä.

Kuvaaja keskeytti päiväunet.

Kuvaaja keskeytti päiväunet.

Orvokki Velski kissan vieressä parvekkeella.

Orvokki Velski kissan vieressä parvekkeella.

Mösse on saanut oman kodin

18.09.2014
Yhteys: Pauliina Mansikkamäki

Mösse on noin 3-vuotias leikattu poikakissa. Mösse on rauhallinen, mutta seurallinen ja utelias – aina siellä missä ihmisetkin. Mösse tykkää olla sylissä ja on kova kehräämään. Mösse tulee kyllä juttuun muiden kissojen kanssa, mutta muiden kissojen reviiriä Mösse ei aina tajua kunnioittaa ja siitä saattaa seurata sähinää. Tappelemaan Mösse ei kuitenkaan ryhdy, vaan lähtee tilanteesta rauhallisesti pois.

Mörssäri

Mösse on selvästi onnellinen kissa päästessään sisälle ja ihmisten seuraan.

Mösse on ollut omillaan ulkona, mutta nyt on hoidettu ja madotettu sekä terveeksi kissaksi eläinlääkärissä todettu.

Mösse on saanut oman kodin, ihanaa!

Puskukaverukset Miiu ja Senni

18.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

PuskuhetkiMiiu 1,5 v ja Senni noin 4 v muuttivat meille ensikotiin viime keväänä isosta kissalaumasta. Senni synnytti ja yhdessä Miiun kanssa hoiteli ainoan eloon jääneen pentunsa. Miiu ja Senni ovat olleet kimpassa ihan koko ajan ja näyttää siltä, että ovat kasvaneet yhteen. Aina samassa paikassa ja samaan tahtiin. Raskiiko näitä nyt enää toisistaan erottaa? Kun ovat vähän ujojakin ja tottuneet aina toisten kissojen seuraan. Ihmisten kanssakin pärjätään oikein hyvin, mutta ei niiden syliin vielä uskalleta tulla.

Senni ja Miiu tarvitsisivat turvallisen kodin, jossa on kissakokemustakin sopivasti. Ulos näitä mirrejä ei päästetä vapaasti kulkemaan. Siellä kun pelästyy jotakin, niin joutuu vielä ihan eksyksiin. Mutta kyllähän jokaisen kissan täytyy päästä aistimaan ulkoilmaa, joko turvalliselle parvekkeelle tai verkotetulle ulko-alueelle.Miiun taidonnnäyte

Miiu ja Senni tykkäävät syödä samaa ruokaa, varsinkin hyvälaatuiset kuivanappulat maittavat monta kertaa päivässä. Välillä täytyy kupit pitää tyhjänäkin, muuten rupeaa tytöille tulemaan liikaa massaa.Senni nuuhkii

Luonteeltaan tytöt ovat erilaisia. Miiu on höpsö, joka osoittaa innostustaan leipomalla tassujaan lattiaa vasten ja viskomalla häntäänsä samaan aikaan puolelta toiselle. Ihmisen kämmentä pusketaan hurjasti ja joskus maistetaan sormia. Miiu miukaisee vienosti, kun haluaa esim. oven takaa tulla ihmisen luokse.

Miiu tykkää kuljettaa pikkuesineitä alakertaan omaan ”huoneeseensa”. Viimeisimpänä kylppärin lattialta löytyi yläkerran keittiöstä napattu leipäviipale:) Miiulla on myös ihan oma tyyli syödä kuivaruokaa. Miiu ottaa kupista suun täyteen raksuja, pudottaa ne eteensä lattialle ja alkaa sitten syödä yhden kerrallaan:)

Senni on harkitsevainen kissarouva, joka antautuu siliteltäväksi ensin hännän tyvestä alaselästä ja oikein rentoutuessaan hyväksyy päänkin silittämisen. Joskus Senni kehrääkin:) Muita kissoja molemmat lähestyvät nätisti ja haluaisivat puskea tervehdykseksi. Ensikodin omat kissat eivät ole oikein samaa mieltä, joten Miiu ja Senni puskevat toisiaan niin, että päät kopsahtelevat. Mukavassa mielentilassa puskevat ihmishoitajankin päätä, kun pään tuo sopivasti heidän tasolleen.

Miiun saalis

Miiun saalis, leipäviipale

 

Miiu ja Senni asuvat Tampereen Hyhkyssä ja heille voi tarjota oikeaa kotia: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jethro ( ulkoilevaan kotiin pian)

17.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Jethro 11v. kissaherra kaipailee uutta kotia elämänmuutosten takia. Ennen ensikotiin tulemista vuodet pennusta tähän päivään ovat vierähtäneet leppoisan isännän huomassa ja kesänaapureita viihdyttäessä.  Kesää haistellen ja lämmöstä nauttien ja talven kylmää talon vintille paeten. Elämä on ollut hyvin leppoista, on saanut juosta ulkona ympärillä olevaa elämää seuraten ja ihmetellen.

Nyt kuitenkin äkisti Jethron elämä on muuttunut, omistajan äkillinen menetys  ja koti missä ei ole enää ketään vastassa ovat keikauttaneet maailman nurin päin.

Jetro on rauhallinen ja lempeä kollin poikanen. Silittely ja rapsuttelu tuntuvat mukavalta vaikka uusi paikka vielä ihmetyttääkin. Jetro tykkää kuulemma hypähtää selkään/olalle katselemaan maailmaa ja kova poika on kuulemma puhumaan, täälläkin jo hieman alkanut juttelemaan minulle.

Kissa joka ei kesyttelyitä kaipaa, vaan pienen palan sohvan reunaa johon käpertyä omistajan viereen ja pienen palan juuri SINUN sydäntä saadakseen uuden rakastavan kodJetroin.

Jethro luovutetaan ainoaksi kissaksi ja kotiin jossa pääsee ULKOILEMAAN.

Jethron uuden kodin löytymisellä on KIIRE , koska vanha herra  stressaa niin kovasti ulkoelämän vaihtumista sisällä oloon.

Luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Kissat majoittuvat tällä hetkellä Sastamalan Illossa

Yhteydenotot :andersson.tiina@luukku.com puh.0401741051 (jätä textiviesti jos en vastaa)

Venla

14.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

VenlaVenla  10v. saapui ensikotiin eilen 30.8.14. Sitä ennen vuodet pennusta tähän päivään ovat vierähtäneet leppoisan isännän huomassa ja kesänaapureita viihdyttäessä.  Kesää haistellen ja lämmöstä nauttien ja talven kylmää talon vintille paeten. Elämä on ollut hyvin leppoista, on saanut juosta ulkona ympärillä olevaa elämää seuraten ja ihmetellen.

Nyt kuitenkin äkisti Venlan elämä on muuttunut, omistajan äkillinen menetys  ja koti missä ei ole enää ketään vastassa ovat keikauttaneet maailman nurin päin.

Venla on yltiösosiaalinen tyttö kissa joka tulee tarvitsemaan paljon huomiota. Sylissä tykkää olla ja siihen vaatii väkisin, tassut ja häntä vipattaa koko ajan. Ovat tottuneet ensikodissa toimimaan lasten kanssa.

Ihana kissa joka eivät kesyttelyitä kaipaa, vaan pienen palan sohvan reunaa johon käpertyä omistajan viereen ja pienen palan juuri SINUN sydäntä saadakseen uuden rakastavan kodin.

Luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Kissat majoittuvat tällä hetkellä Sastamalan Illossa

Yhteydenotot :andersson.tiina@luukku.com puh.0401741051 (jätä textiviesti jos en vastaa)

Lumikki ja Lumo n. 1-2v. Yhdessä tai Erikseen

13.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lumikki

LUMO 1.7IMG_4127

IMG_4153

 

 

 

 

 

 

 

 

blogiinLumikki (musta-valkoinen) ja Lumo (harmaa-valkoinen) ovat nuori tyttökaksikko joka jo kovasti odottaa uuteen kotiin pääsyä. Pihalla syntyneet ja kasvaneet tytöt jäivät jälkeen talon asukkailta. Olipa onni kuitenkin, että tytöt saivat uuden mahdollisuuden nauttia elämästä turvassa ja lämpimässä.Kuukausien saatossa tytöt ovat saaneet paljon rohkeutta lisää, tulevat tykö ja nauttivat olostaan ihmisten ympäröimänä.

Lumikki on seurallinen ja utelias kissa, katselee mielellään vierestä mitä me ihmiset kulloinkin kotona teemme. Lumikki on jäänyt koltaan hyvin pieneksi, liekö syynä vajavainen ravitsemus nuorenpana. Leluilla leikkiminen on myös intohimo tälle neidille, pahimmat hepulit laittavat matot rullalle. Toki tälläkin kaunottarella on rauhallisempi puoli, silloin otetaan hyvä asento kiipeilytelineeltä tai maton kulmasta ja annetaan aikaa kauneusunille. Lumikilla on prinsessan elkeet, kissaneiti vaatii ”hentoa” ääntään käyttäen palvelua ruokaa tarjottaessa, ruokakipolle täytyy nostaa… prinsessat totisesti kaipaa palvelua. Lumikki nauttii suunnattomasti myös kissaseurasta, kaikille kissoille jutellaan ja puskutellaan minkä ehditään, oikea seuraneiti konsanaan.

Lumon kiltti ja rauhallinen luonne on pikku hiljaa tullut esiin. Lumo on tuplannut kokonsa tulonsa jälkeen, linjoistaan kiinni pitäminen ei huoleta tätä tyttöstä ollenkaan.Ennen vain kiipeilytelineellä viihtynyt tyttönen tepastelee jo mielellään katselemassa valtakuntansa rajoja ja alamaisiaan. Kyllä sitä leikkiäkin joskus täytyy mutta monesti kauneusunet vievät voiton hiirijahdista. Lumo on luonteeltaan määrätietoinen primadonna ja pitää perheeen kollipojat ruodussa. Illan edetessä tämäkin neiti syttyy liekkeihin, monesti ne päivän ainoat hepulit hepuloidaan illan hämärtäessä. Parhaimmillan tämä kissaneiti on rauhallisessa ja seesteisessä ympäristössä.

Uuteen kotiin yhdessä tai erikseen mutta ehdottomasti kissakaverin seuraksi. Luovutetaan madotettuina, rokotettuina, sirutettuina ja leikattuina.

Tytöt asustavat Sastamalan Illossa

Olisiko sinulla tarjota turvallinen ja pysyvä loppuelämän koti ? Kerro minkälainen koti sinulla olisi heille tarjolla :) Lisätietoja ja yhteydenotot andersson.tiina@luukku.com Puh. 040 1741 051

 

Pikkumusta 3 v.

27.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Utelias Pikkumusta

Pikkumusta alias Piki tuli ensikotiin 10.08. Hän on elänyt kissapopulaatiossa ja ei ole tottunut vielä ihmisiin. Alku ensikodissa alkoi hyvin pelokkaasti sängyn alla. Seuraavalla viikolla laitoimme maakuhuoneeseen Feliway haihduttimen, josta oli suuri apu Pikkumustan rentoutumiseen. Pikkuhiljaa illan ja hämärän tullen aloimme nähdä vilauksia Pikistä eteisessä, vessassa ja keittiössä. Myös ensikodin muihin kissoihin on tehty tuttavuutta ja innostuttu leikkimään.

Nyt iltaisin kun ihmisväki rentoutuu olohuoneen sohvalla Piki uskaltaa tulla samaan huoneeseen. Luonteesta voi ainakin huomata uteliaisuuden. Mutta vähänkin jos liikahtaa paikaltaan Pikkumusta juoksee makuuhuoneeseen, kuitenkin hetken päästä sieltä palaa.

Alkuun oli pientä ongelmaa että mihin ne tarpeet tehdään. Pari kertaa päästi sänkyymme tarpeensa. Toiminta loppui kun laitoimme pellettien lisäksi hiekkaa tarjolle sängyn alle. Nyt olemme siirtäneet laatikot vessaan, missä muutkin kodin kissat käyvät ja ongelmia ei ole enään ollut.

Pikkumusta etsii kotia josta löytyy kärsivällisyyttä ja ymmärystä arkaa ja ihmisiin tottumatonta kissaa kohtaan.

Myös kissakaveri olisi varmasti Pikin mieleen, joka voisi hieman näyttää esimerkkiä että ei noita ihmisiä tarvitse pelätä.

01.09 Nyt on Pikkumusta saanut jo niin paljon rohkeutta että oleskelee talon ihmisten kanssa samassa huoneessa, eikä säntää pakoon jos kävelee rauhallisesti ohi. Kinkkuakin on jo uskallettu syödä kädestä. Parvekkeella käynti oli hyvin jännittävä kokemus, monta kertaa ravasi sisälle ja ulos, mutta onneksi Pikin uteliaisuus saa pelosta vallan.Pikkumusta

17.09 Pikkumusta rohkaistuu koko ajan pikkuhiljaa, nyt saa mennä jo aika lähellekkin tyttöä ja varovasti kun ojentaa käden niin sitä haistelee. Pikkumustan saa todella helposti innostumaan melkein mistä lelusta vain ja leikkisyyttä kyllä löytyy!

Ihmetellään parvekkeella ulkomaailman ääniä.

Ihmetellään parvekkeella ulkomaailman ääniä. 

 

Pikkumusta asustaa tällä hetkellä Tampereella. Hänet leikattu, sirutettu ja rokotettu.

 

 

Yhteydenotot:

Adelina MaruPikkumusta

p. 0465760530

email: adelina.maru@gmail.com

Eetu Uusitalo

p. 046-6223931

email: eetun02@gmail.com

 

Tiuhti (n. 2 vuotta)

13.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

tiuhti

Tiuhti on noin parivuotias Parkanon suuresta populaatiosta tullut tyttökissa. Tiuhtilla on kiiltävä musta turkki, valkoiset ”sukat” jokaisessa tassussa, sekä nenässä persoonallinen valkoinen läikkä. Neiti on vielä hieman arka, mutta kovin utelias. Lelujen perään on mukava juoksennella, ja leikittämällä saakin Tiuhtin helposti luokseen. Käsiä nuuskitaan, mutta silitettävänä olemisen iloa tyttö ei aivan vielä ole keksinyt. Tiuhti on tullut hyvin toimeen kaikkien ensikodissa olleiden kissojen kanssa.

Päivitystä 20.8.2014:tiuhti1

Tiuhtin arkuus on vähentynyt päivä päivältä ensikodissa. Alussa oli paljon piilossa sängyn alla, mutta nyt leikkii ja loikoilee rennosti pitkin asuntoa. Tiuhtin seuraksi on tullut kaksi uutta ensikotikissaa, joiden kanssa tyttö tulee hienosti toimeen. Toinen uusista tulokkaista on muutaman kuukauden ikäinen tyttöpentu, jolle Tiuhti opettaa nätisti kissan tavat. Ihana persoona!

Päivitystä 1.9.2014:

Tiuhti tuli puskemaan kättä ja antoi silittää! Ensikotiin saapui rohkea kissa josta Tiuhtikin on saanut rohkeutta. Jatkamme täällä silitysharjoitteluja ja odottelemme kotiehdokkaita. :-)

Päivitystä 9.10.2014:

Tiuhti odottaa yhä omaa kotiaan. Neitiä saa tulla tapaamaan keskustan ensikotiin!

_________________

Tiuhti etsii kotia jossa olisi rohkea kissakaveri tai kavereita. Tyttö on ollut paljon tekemisissä muiden kissojen kanssa, ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Tiuhti voisi sopia myös rauhalliseen lapsiperheeseen.

Tiuhti on leikattu, sirutettu ja rokotettu. Vain sisäkissaksi.

Tiuhtia voi tulla tapaamaan Tampereen keskustan ensikotiin!

Lisätietoa ja kyselyt: 

laura.valitalo@gmail.com

tiuhtinleikit

Tiuhti leikkimässä hiirensä kanssa, höpsö tyttö :)

Kissankulman Töpö

1.08.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Töpö

TÖPÖ muutti Hämeeseen alkukeväällä. Mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Töpö on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Töpö on arviolta noin 3 -vuotias mustavalkoinen tyttö.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Töpön kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Töpö tutkaileekin touhuja tarkasti turvallisesta paikasta. Töpöllä on nimensä mukaisesti normaalia lyhyempi häntä. Töpö on kiltti, mutta arka ja suhisee varuilta aina ensin ennen kuin edes tietää mikä tilanne on =) Töpö myös hakee mielellään turvaa toisesta kissasta, joten kissakaveri olisi kiva uudessakin kodissa.

Töpö on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Töpö asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Töpö luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai suojatulla parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Velski

28.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Velski etsii yhteistä kotia yhden pennuista (Bilbo,Valma & Vieno – Ensikoti Valkeakoskella) kanssa!
Velski  nimi tulee savolaisten käyttämästä ”velj-mies” sanasta ,joka sitten vääntyy kotoisesti Velskiksi.
Poika nimeltä VELSKI on arviolta noin 1,5-2 vuoden ikäinen raamikas  hurmuri ,joka löytyi leikkaamattomana nuorena viettelijänä kuljeksimasta ja kaikkien seuraan lyöttäytyvänä kulkurina.
Hän on siis tosiaan seurallinen ja kiltti herrasmies. Velski on kuin isoveli – se tulee kaikkien pentujen kanssa toimeen ja kovasti näitä hoitaa. Siksi Velski lähtisikin uuteen kotiin, toisen ensikodin, pennun kanssa. (ks. Bilbo,Valma & Vieno)
Eipä poikaa ole kotiin kaivattu ,eikä perään kyselty.
Hyvänä Velskiä on aiemmassa kodissaan pidetty ,koska on niin luottavainen ja hellyyttä kaipaava persoona.
Ulkoinen hoito on tosin ollut vähän niin ja näin. Turkkia ei ole ilmeisesti koskaan kammattu eikä kynsiäkään leikattu. (nyt on nekin toimenpiteet hoidettu) Sitä tärkeintä leikkausta ei ole ainakaan viitsitty hoitaa ,ehkä sen vuoksi onkin lähtenyt ”naisiin” ja sille tielleen eksynyt.
Nyt Velski on rokotettu ,tunnistemerkitty ,madotettu ja kastroitu.
Äärettömän hellyydenkipeä nuorimies. Ahkera leikkimään melkein millä vaan . Mattojen alla
möyriminen on ihan mielipuuhaa.
Muiden kissojen kanssa tulee toimeen ,yksinkin saa ilon irti elämästä ,kunhan hellä ihminen on seurana.
Pieneen yksiöön ei poika ilmeisesti sovi–on senverran tuota energiaa.
Yksin ulkoilevaksi häntä ei myöskään anneta ja turvallinen parveke (lasit/verkko) on Velskille  mieluisin ”ulkoilupaikka”.
Velski odottaa uutta kotia tositarkoituksella ihmiseltä/perheeltä ,joka vannoo ”vihkivalan” : kunnes kuolema meidät erottaa.
Velski  asuu Valkeakoskella ja
puhelin numero on 040 556 9949/Anneli

Kissankulman Hannu

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

HANNU aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen kavereidensa kanssa alkukeväällä. Hannun mukana muutti suuri osa isoa, maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka jäsenet lienevät kaikki sukua keskenään. Hannu on arviolta noin 3-4 -vuotias, erikoisen liukuvärjätyn harmaa-valkoisen turkin omistava kollipoika.

Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Hannua, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Hannun ja muiden tämän lauman kissojen kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Hannu tutkaileekin touhuja tarkasti uuninpankolta oman tyynynsä päältä. Hannu tykkää makoilla kylki kyljessä muiden kanssa uunilla, joten kissakaveri uudessakin kodissa olisi varmasti kiva juttu! Hannu voi muuttaa myös jonkun laumakaverinsa kanssa samaankin kotiin.

Hannu on aika rauhallinen herrasmies, joka antaa kyllä tosi varovaisesti koskettaakin, mutta kovin läheisiä hellyydenosoituksia Hannu vielä karttaa. Hannu on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Hannulla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Hannu asustaa nyt sukulaistensa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Hannu luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Kissankulman Rami

8.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

RAMI on aito pieksämäkinen savolaispoika, joka muutti Hämeeseen possensa kanssa alkukeväällä. Ramin mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Rami on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Rami on arviolta noin 3-4 -vuotias valko-harmaakuvioinen, vähän itämaisiakin piirteitä omaava kollipoika.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti Ramia, samoin kuin muitakin lauman jäseniä, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Ramin kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Rami tutkaileekin touhuja tarkasti joko jääkaapin korkeuksista tai uuninpankolta oman tyynynsä päältä.

Rami on aika rauhallinen ja mietteliäs kaveri, joka sitten illan tullen osaa kyllä rutata matot ja antaa leluille kyytiä. Rami on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista Ramilla ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Rami asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Rami luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai parvekeella löhöily sopivat Ramille varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

MIMMI

21.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

kasetti 030kasetti 020kasetti 011Mimmi-kissa tyttönen on syntynyt kaksi ja puoli vuotta sitten isoon kissapopulaatioon. Mimmille lähdetäänkin etsimään ensisijaisesti kotia, jossa hänelle on reipas kissakaveri, jotta hän ei stressaannu yksinolosta. Aikuisten rauhallinen käytös on Mimmille mieleistä, joten aivan pienten lasten seura ei ole toivottavaa. Mimmi voidaan sijoittaa myös sukulaiskissojen kanssa samaan kotiin.

Mimmi on äärimmäisen utelias ja herkkupalojen perässä hän tulee minne vain. Kättä hän käy nuuhkimassa ruuan toivossa, mutta yleensä väistää silitystä.   Mimmi antaa silittää, silloin kun se hänelle sopii. Yleensä iltaisin tai aamuisin kun hän on rauhallisesti asettunut makuullle. Kissanpuu on Mimmin lempipaikka. Mimmi vaikuttaa hyvin kiltiltä kissalta. Hän ei ole koskaan ollut puolustavalla kannalla. Jos hän säikähtää, hän itse väistää. Kynsiä tai hampaita hän ei ole käyttänyt. Kiinnipitämisestä hän ei pidä, mutta varsinkin leikkiseura hänelle kelpaa. Mimmi innostuu välillä oikein kovasti leikkimään ja nuorten kissojen seura on ollut hänelle mieleistä. Naruleikit ja pallot ovat ihania.

Mimmi sai pennut toisessa ensikodissa ja imetti heidät luovutusikäisiksi. Nyt olisi Mimmi-äidin vuoro saada oma koti.

Mimmi on eriäätin utelias. Hän kurkkii milloin minnekin. Hänen on nähtävä mitä missäkin tapahtuu. Ruoka kiinnostaa erityisesti ja sen perässä hän menee vaikka kuljetuskoppaan.

Mimmi on sirorakenteinen ja hänellä on pitkä kapea häntä. Uudet ihmisetkään eivät saa häntä enää piiloon.

Synttärikemujen jälkeen huomattiin, että Mimmi tykkää hirmuisesti ilmapalloista ja jahtaa niitä antaumuksella pitkin keittiötä. Mimmi tykkää myös kissanmintusta ja kieriskelee lattialla ja puskee saadessaan sitä haistella.

Mimmin kanssa tulee edetä hitaasti, kissan omalla tahdilla ja halulla. Mimmissä on erittäin paljon potentiaalia ihmiseen luottamiseen, sillä hän on rohkea luonteeltaan. Tämä näkyi jo heti ekoina päivinä hänen lähtiessään liikkeelle piilopaikastaan.

Mimmi on leikattu ja rokotettu ja sirutettu.

Jos haluat kuulla lisää, voit soittaa ja tulla Mimmiä katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. Puh. 0407776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

Nuori kolli Pavarotti

4.05.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pavarotti on noin parivuotias komea nuori kolli. Pavarotti on ollut nykyisessä ensikodissaan jo useamman viikon ja alkanut mukavasti kotiutua. Ensimmäisen viikon se vietti pääosin turvapaikassaan sängyn alla, mutta sen jälkeen rohkaistuminen on edennyt nopeasti. Tullessaan ensikotiin se oli kopassaan pää tiiviisti nurkkaan käännettynä. Jännitys oli alkuun niin kova, ettei se tohtinut edes kopastaan ulos katsoa. Saadessaan aikaa ja rauhaa sopeutuminen uuteen paikkaan lähti mukavasti käyntiin.

Pavarotti on elänyt koko ikänsä muiden kissojen seurassa ja ensikodissa se nauttii kovasti kolmen kissakaverin seurasta. Pavarotti tarvitseekin jatkossa kodin, jossa sillä olisi kissakaveri. Muiden kissojen kanssa on kiva leikkiä hippaa ja seurata niiden touhuja. Herrasmiehenä Pavarotti on lähestynyt muita kissoja hienovaraisesti ja kunnioittaen. Pavarotti tarvitsee kodin, jossa sen annetaan rauhassa sopeutua ja tutustua uuteen ympäristöönsä. Liian suoraviivaiset lähestymisyritykset eivät ole sen mieleen. Pavarotilla olisi hyvä olla alkuun huone tai esim. saunatila, josta se saa omaan tahtiinsa aloittaa tutustumisen uuteen kotiinsa. Alkujännityksen poistuttua tästä nuoresta miehestä saa kuitenkin seurallisen ja leikkisän kaverin.

Päivitystä, 20.5.14:

Pavarotti on edelleen rohkaistunut ensikodissaan. Alkuun esiintynyt tassulla läpsiminen on jäänyt kokonaan pois ja silityksiä otetaan mieluusti vastaan. Ihmistä ei enää juurikaan pelätä ja nostellakin saa pikkuisen. Pavarotti on paljastunut oikein lauhkealuontoiseksi pojaksi. Vaikka se ei käsittelystä aina pitäisikään, niin silti se ei yritä raapia tai purra. Ruokahalu on melko kova, mutta silti tämä poika näyttää pysyvän sutjakoissa mitoissa. Leikkiminen vienee kanssa kohtuullisesti energiaa. Pavarotin pörröisen pehmeä olemus ( ja ihanat korvatupsut) on herättänyt ensikodin kyläilijöissä kovasti ihastusta!

Pavarottia ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi ja mikäli asunnossa on parveke, sen tulisi olla lasitettu. Pavarotti on rokotettu, sirutettu ja leikattu ja se on valmis muuttamaan uuteen kotiin, kun sopiva löytyy.  Pavarotti on tällä hetkellä ensikodissa Tampereella.  Jos haluat antaa Pavarotille rauhallisen ja pysyvän kodin, niin ota yhteyttä sähköpostitse: riinuska86@gmail.com /Riina Leinonen.

RIPA

30.04.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Ripa suurikokoinen poikakissa Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Hän on tottunut toisten kissojen seuraan ja yksikseen elämä tuntuu ankealta. Ripa luovutetaankin yhdessä toisen kissan kanssa tai erikseen sellaiseen kotiin, jossa on jo ennestään reipas kissakaveri. Ripa on noin kolmevuotias leikattu poikakissa.  Ripan perusilme on se, että hän katselee kummissaan kaikkea mitä keittiössämme tapahtuu. Hän on erittäin tarkkaavainen. Häntä saa silittää silloin kun Ripa itse tahtoo . Silittämisestä ei tahdo tulla loppua silloin kun Ripa innostuu puskutuulelle. Hän pitää rapsutuksista ja hellistä ja rajummistakin silityksistä. Ihana piirre hänellä on se, että hän puskee lujaa omaa päätäni vasten. Ripa on hyvin rauhallisen oloinen kissa. Leppoisa ukkeli. Mutta erittäin epäluuloinen ja onkin aina varuillaan ja ihmeissään siitä mitä seuraavaksi tapahtuu. Ripa on erityisesti hyvä pienten pentukissojen kanssa. Hänellä on äärimmäisen paljon kärsivällisyyttä, mitä tarvitaankin pienten seurassa. Pennut saavat kävellä hänen päällään ja riehua ja pomppia eikä hän ole moksiskaan. Erityisen ihana lämpöpatteri hän on suuren kokonsa vuoksi pienille kissoille. Joka kerta voikin nähdä jonkun pienistä nukkumassa kylki kyljessä Ripan kanssa.

Ripaa on kuvailtu kiltiksi  kissaksi, joka pitää silittelyistä alkujännityksen mentyä. Ripalla on pelokasta käyttäytymistä, joten aikuisten rauhallinen seura on hänelle mieleen. Hän saattaa säpsähtää äääniä tai liikkeitä eikä hän pidä siitä, että hänestä yritetään pitää kiinni. Eläinlääkärikäynnit ovat haastavia  ja hän tarvitseekin siellä rauhoituksen.

Ripalla on kauniit kuviot kasvoissa ja varsin söpö on hänen erikoinen hännänpäänsä, joka on kuin valkoiseen maalipönttöön kastettu suti.  Ripa katselee epäluuloisesti edelleen, mutta ei ole missään vaiheessa ollut puolustuskannalla, hän mieluummin pakenee uhkaavassa tilanteessa kuin käyttää hampaita tai kynsiä.

Ripa rakastaa mm.  kalkkunanakkipaloja ja kissanlihatikkuja. Ripa on ottanut meillä jo tosi rennosti viime päivinä ja se vain jännittää, jos joku suoraan tulee kohti. Hän tarvitsee hetken aikaa tsuumailla ihmisiä, jonka jälkeen herkkupalat kyllä maistuvat ja kun pääset koskettamaan, niin puskemisesta ja varpaillaan häntä pystyssä teputtamisesta ei meinaa tulla loppua. Eli ansaittu luottamus hänen kanssaan tuottaa tulosta. Ripan kanssa tulee edetä rauhallisesti ja antaa kissalle aikaa tottua uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Varsinainen mussukka hänestä on jo kehittynyt. Viikkojen aikana luottamus kertyy ja sisältä paljastuu ihana puskeva kissanen. Ripaa  voi tulla katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. 040 7776501 Anna (ei tekstiviestikyselyjä)

Ripan kasvokuviot

Herra Ripa

Ripa

Ripa leppoisa kissa

kasetti 004