Etsi:

Kissapörssi

Kissapörssissä esitellään Kissojen katastrofiyhdistyksen hoidossa olevia, kotia etsiviä kissoja.

Jos haluat tarjota kotia tällä sivulla olevalle kissalle, ota yhteyttä suoraan ensikotiin, jonka tiedot näet tekstin lopussa.

Kissan luovutushinnat:

Aikuinen, leikattu, rokotettu ja tunnistusmerkitty kissa: 100 €
Pentu, leikkaamaton, rokotettu ja sirutettu kissa: 100 €

Pennun mukana seuraa aina leikkausvelvoite. Pennun luovutusmaksusta palautetaan 20 €, kun kissa on steriloitu/kastroitu ja omistaja on lähettänyt toimenpiteestä eläinlääkärin kuitin yhdistyksen taloudenhoitajalle.

Kissapörssin kissat sijaitsevat Tampereella ja lähikunnissa.

Kissojen luovutushinnalla katetaan kissojen eläinlääkärikulut, hiekka ja ruoka.


ZENA, alle 1v

20.12.2014
Yhteys: Tiina M.
ZENA

ZENA

Zena-tyttö on alunperin otettu talteen ulkoa ja kissa siirtyi yhdistykselle tiineenä. Zena synnytti 3 pentua, mutta valitettavasti pennut kuolivat heti.

IMG_8535Zena on steriloitu, rokotettu, mikrosirutettu ja loishäädetty. Kissan sterilisaatio oli pitkä ja vaikea, mutta kissa selviytyi siitä kyllä. Leikkauksessa lähinnä oli ongelmana se, että kohtu oli kiinnittynyt virtsarakkoon ja leikkaus oli hyvin haastava. Leikkauksesta on nyt jo paljon aikaa ja kissa voi sen suhteen hyvin. Kooltaan Zena on kovin pikkuinen eikä varmaan enää kasvakaan.

Zena on ollut aina hieman ”väärin ymmärretty” kissa. Zena käväisi jo uudessa kodissakin, mutta ilmeisesti uusi omistaja ei osannut kissaa käsitellä, koska Zena palautui yhdistykselle super-säikkynä ja pelokkaana. Koskaan ei selvinnyt mitä oikeasti tapahtui, mutta kissa ”taantui” oikein todella paljon ja olemme tehneet paljon työtä, että saimme uudelleen kissan luottamuksen. Yhdessä kohtaa kissa oli niin pelokas ja vihainen, että olin häntä vemässä jo lopetukselle, kun ajattelin, että jotain peruuttamatonta on tapahtunut kissan psyykkeelle.  Vaihdoimme kissan ensikotiakin, nyt Zena on ollut paljon rennompi ja on oikein innokas leikkimään kaikilla leluillaan.

Zena ja robottikala.

Zena ja robottikala.

Zena viihtyy kissaseurassa, nyt hän on saunalla muiden kissojen kanssa. Zena nauttii, mutta ei aina anna ihmisen koskea. Välillä Zena tulee jalkoihin pyörimään ja nostaa hännän ylös ja liukuu jalkaasi pitkin. Silloin saa selästä silittää. Ottaa siis jonkun aikaa vielä, että kissa luottaa ihmiseen sen verran, että kosketuksen sallii kunnolla. Zena on kuitenkin superkiinnostunut kaikesta mitä teen saunalla, seuraa koko ajan ja tulee aina ovelle vastaan. Utelias kaveri siis.

Zena mielellään käyttää paakkuuntuvalla mikrohiekalla varustettua vessaa. Ruoka on laadukkaampaa kuin kaupan tarjonta, eli laatuun kannattaa panostaa. Mielellään rouskuttelee kuivamuonaa, mutta saa myös märkäruokaa ja lihaa.

Vain sisäkissaksi! Kissakaveriksi aktiiviseen kotiin. On lapsiinkin tottunut, mutta ei ole varmaa oliko lapset myös stressin taustalla? Kissakokeneeseen kotiin, ei ensimmäiseksi kissaksi.

Kissa asustelee ensikodissa Akaan Toijalassa.

Yhteydenotot:  Tiina Mäkelä, P: 044 – 7475502   tai   tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net

 

 

Martta, alle 1 v

19.12.2014
Yhteys: Tiina M.
MARTTA

MARTTA

Martta on syntynyt 24.06.2014 (syntymäpäivä keksitty). Martan emo jätti Martan ja Martan veljen oman onnensa nojaan kun lakkasi huolehtimasta pennuistaan. Martta ja veljensä loukutettiin talteen mökkialueelta ja toimitettiin löytöeläinkotiin. Yhdistykselle Martta siirtyi veljensä kanssa kotia etsimään.

IMG_8681Taustojensa takia Martta on aina vierastanut ihmisen kosketusta. Ei siis varsinaisesti pelkää ihmistä, hyvinkin uteliaana seuraa ihmisen touhuja ja liikkuu ihmisen läsnäollessa, mutta ei välttämättä anna koskea. Ajan kanssa kissaan saa varmasti luottamuksen, jolloin Martta varmasti antaa kosketellakin.

Martta on varhaissteriloitu ja rokotukset ja tunnistemerkintä + loishäädöt on hoidettu. Aikoinaan Martta oireili pissailemalla vääriin paikkoihin, mutta stressi on ohi ja pissat on löytäneet oman paikkansa. Martta viihtyisi parhaiten kodissa missä on rauhallista ja missä hänelle annetaan aikaa sopeutua eikä esim. lapset aiheuta stressiä. Luovutetaan vain kokeneeseen kotiin, ei ensimmäiseksi kissaksi. Ehdottomasti leikkisän kissan kaveriksi! Martta on kova leikkimään ja ilman kissakaveria ja lajitoverin seuraa hänestä tulee onneton. Martta on sopeutuvainen kissaseurassa, menee hienosti esim. kolmantenakin kissana.

IMG_8649Leikkisä, vilkas, älykäs ja reipas kissa. Potentiaalia on, kunhan koti ja ympäristö on oikea. Laserlelu on suosikkilelu, naruleikit ja pallotkin on kivoja. Aktiivisuutta siis vaaditaan uudelta omistajalta. Ruoka kannattaa olla laadukasta, Martta on tottunut parempaan ruokaan, joten tavallinen kaupan halpamössö ei uppoa. Ensikodissa on käytössä sekä pellettivessa, että paakkuuntuvalla mikrohiekalla varustettu vessa. Martta käyttää molempia, mutta mielummin asioi hiekkavessassa.

Ei missään nimessä ulkoilevaksi kissaksi!

Martta ja Simu-poika (ilmoitus täällä pörssissä) ovat ihan rakastuneita/parhaat kaverukset. Heillä on ihan ”omat juttunsa”. Olisiko sinulla mahdollisesti koti tarjolla sekä Simulle, että Martalle?

Martta asustelee ensikodissa Akaan Toijalassa.

Yhteydenotot:  Tiina Mäkelä, P: 044 – 7475502  tai  tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net 

”REISKA” etsii päiväkahviseuraa – tositarkoituksella

19.12.2014
Yhteys: Tiina M.
REISKA

REISKA

MoRo! (Lausutaan Tamperelaisittain korostaen M:ää ja erityisesti R:ää).

DSCN0229Mä oon Reiska (Muista korostaa R:ää), en enää mikään nuori kolli, mutten mikään ikäloppukaan. Ikää alle 5 vee, sanotaanko ny noin suoraan. Pituus ja leveys normaaleissa rajoissa, ikäänkuin niinku atleettinen vartalotyyppi.

En oo ihan varma miten mää ny itteni niin hukkasin ku en kottiini enää löytäny. Joku mut talteen keräs ja toi lämpimään (vaikken mitään ollu ottanu ees) ja nymmää ettin kahveeseuraa ihan tositarkootuksella, siis niinku ihan vakituista kämppää ja kämppistä. Toi ulkoelämä ei ny kauheesti enää kiinnosta, ku tuli oltua ulkona ihan tarpeeks ja miellään mää niinku nukkuisin sun kanssas samoilla vällyillä, jookos?

Oiskos sun elämässä ja kämpässä yhren kollin mentävä aukko, niinku forever in love, aina ja iankaikkisesti siis?

Nii joo, kerronpa itteestäni viä, ku kaikkee te kuitenki haluutte tietää. Sinkkukollittelua tässä on jo jonkun aikaa vietetty. En oo iha varma mistä oon alunperin kotosi, mutta joku sellane löytökoti tai joku se oli missä mää asuin eikä mun entinen kämppis halunnu mua ottaa takas. Se siis niinku teki oharit. Ny nää täällä auttaa mua, jos se uus kämppä ja uus elämä löytys, sellane kunnolline, missä olis sopivat sapuskat ja vähä vois köllötellä vierekkäinki? Mä oon ihan rehelline ja sosiaalinen tyyppi, oon nimittäin ihan jatkokurssitki käyny sen suhteen, eikä virkavallankaan kanssa ole mitään ropleemia ollu. Hännänväristelyn perus- ja jatkokurssi on suoritettu myös ja puskemisen maisterin paperit on tassussa. Noi itsensähoitamisen perusopinnot suoritin jo aikoinaan ja niitä on tässä harjoiteltu ihan muutenkin, ettei niiden suhteen niinku ongelmaa oo. Ihan aikuisten oikeesti oon aika symppis hemmo, tuu vaikka kattoon. Mä niin diggaan kaikkii uusii ihmisii. Kyllämä misuistakin diggaan, mutta ku mielellää oisin niinku ainoo kolli sun nurkissas. Sopisko sulle, että huristelisin jotain kivoja juttuja sun korvaas?

Tartu tassuun?

Tartu tassuun?

Joku leikkausjuttu mulle joskus tehtiin, muttenmää muista siitä oikee mittään niinku ite. Terveydenhuollon kuviot muutenki on niinku plakkarissa ja henkkaritki mulla tietysti on. Uudessa kumppanissa arvostan luotettavuutta ja rehellisyyttä, tiiätte varmaan mitä mä meinaan niiku?

Nymmää kämppäilen täällä Toijalassa ja toi Tiina kertoo kyllä lisää kuvvaa kyselette vaikka sillä sähköpostilla tai soitatte niinku puhelimella.

Yhteydenotot Reiskan puolesta vastaanottaa Tiina Mäkelä, 044 – 7475502  tai  tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net

 

Monta kissaa vailla vastuuntuntoista kotia

15.12.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

ANSELMIIkaalisten isohkon ulkona eläneen kissalauman Anselmi oli ensimmäinen onnekas, joka sai oikean kodin:)

Ikaalisten kissoja on tulossa kissapörssiin monta lisää, kotia kaipaa yli 40 kissaa, jotka on otettu talteen ennen pakkasia pihapiiristä. Joukossa on nättejä puolipitkäkarvaisia ja lyhytkarvaisia yksilöitä. Aikuisia kissoja ja pieniäkin pentuja.

Näitä kissoja ja niiden omistajaa ryhdyttiin auttamaan eläinsuojeluviranomaisen otettua yhteyttä yhdistykseen.

Yhdistys ottaa kiitollisena vastaan ruoka- ja tarvikelahjoituksia! Erityisesti nyt on paljon ruokittavia ja hoidettavia kissoja Hämeenkyrön ensikodissa, jonne Ikaalisten kissoja on majoitettu erilliseen rakennukseen. Osa kissoista on siirtynyt sieltä yhdistyksen toimitilalle ja muihin ensikoteihin. Seuraa kissapörssiä!

Jos haluat lahjoittaa kissoille ruokaa,hiekkaa tai esimerkiksi kiipeilytelineitä, ota yhteys yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaan Aki Aarioon:

044 7475 500.

Kaikki kissat lääkitään loishäädöillä ja käytetään eläinlääkärissä, joten rahalahjoitukset ovat myös tervetulleita.  Yhdistys leikkauttaa kaikki aikuiset kissat ja hyväkuntoiset poikapennut, sekä rokotuttaa ja tunnistemerkitsee sekä aikuiset että pentukissat ennen luovutusta. Joillakin kissoilla on myös muuta hoidettavaa ja esimerkiksi antibioottilääkityksen tarvetta.

Kiitos kaikille, jotka auttavat meitä auttamaan!

Silda-tyttö 2-3 v.

15.12.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

SILDA-tyttö

Silda-tyttö on siirtynyt yhdistykselle isommasta kissaporukasta Ikaalisista. Kissat Ikaalisissa olivat vallan ulkokissoja, joita ei sisälle päästetty ja ihmisen käsittely oli outo asia.

Nyt Ikaalisten kissat ovat muiden tovereidensa kanssa yhdistyksen hoivassa, lämpimässä, ruokapatojen äärellä.

IMG_8295[1]SILDA, ikää hänellä on joku 2-3 vuotta (oma ja eläinlääkärin arvio). Kunto kissalla on hyvä. Turkki on paksu. Silda on steriloitu 17.11 ja samalla reissulla Silda rokotettiin, mikrosirutettiin ja hän sai kynsi – ja korvahuollon. Loishäädön Silda on myös saanut. Tehosterokotteen huolehtii kissan uusi koti.

Silda on täysin sisäsiisti, ensikodissa on mikrohiekalla varustettu wc käytössä. Pellettivessaan kissa ei suostunut tarpeitaan tekemään.

Silda oli tullessa suhiseva karvapallo ja nyt suhteellisen lyhyessä ajassa hän on antautunut rapsutuksille ja hyvänäpidolle. Vatsaa tarjoaa rapsutuksille ja kehrää herkästi. Joka kerta kuitenkin, kun hän minut tapaa, vähän täytyy suhista, ihan varmuuden vuoksi, mutta kertaakaan Silda ei ole purrut tai huitaissut tassulla, ei koko aikana täällä ollessaan. Jauhelihan perään kissa on kovin perso, kurkkii aina jostakin, kun haistaa, että jauhelihaa olisi tarjolla (jos vaikka edes pienen nokareen saisi). Nyt viime aikoina Silda on kovin herkistynyt ja alkaa pian jo kehrätä, kun näkeekin minut. Kuikuilee vakipaikaltaan kiukaan päältä, että joko sitä herkkulihaa saa?

Toistaiseksi Silda majailee ensikodin saunaosastolla. Sieltä kiukaan päältä on moni muukin kissa uuteen elämään vauhtia ottanut. Silda liikkuu saunaosastolla, mutta kun kuulee saapumiseni, palaa hän omalle tähystyspaikalleen. En vielä ole nähnyt kissan leikkivän.

Luovutetaan vain sisäkissaksi, kissa on ulkoilunsa ulkoillut. Turvallinen lasitettu tai verkotettu ulkoilualue voisi olla kiva. Valjaisiin opettelu voi vaatia aikaa, ei ehkä ihan tämän päivän juttu. Kissa kaipaa turvallista ja vakaata loppuelämän kotia, jossa hänelle annetaan aikaa sopeutua uuteen elämään. Ajan kanssa Sildasta kuoriutuu varmasti kiva kotikissa. Ei välttämättä lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi kissaksi. Yhdessä esimerkiksi Ikaalisten Simun kanssa tai erikseen, vaikka toisen kissan kaveriksi. Kissaseuraan on tottunut.

Kissa asustelee Akaan Toijalassa. Kotiehdokkaat voivat kertoa millaista elinympäristöä olisi tarjolla Sildalle.

Yhteydenotot:  Tiina Mäkelä,  tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net  / 044-7475502.

 

Anni, 6 kk

9.12.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

anni2

Anni on erittäin kaunis ja erikoisen värinen (ns. sinikilpikonna) tyttökissa Ikaalisen suuresta populaatiosta. Yhdistykselle tyttö siirtyi lokakuussa, ja nykyiseen ensikotiinsa marraskuussa.

Anni on utelias ja leikkisä tyttö, jonka mielipuuhaa on kissakavereiden kanssa leikkiminen. Ihmisiä kohtaan Anni on vielä arka, ja tarvitseekin kärsivällisen kodin. Anni on melko iloinen kissaneiti, ja kulkee usein häntä pystyssä. Joskus ihmisen lepertely saa myös hännän nousemaan pystyyn, joten uskoisin tytön pian uskaltavan antaa silittää itseään vapaaehtoisesti. Eläinlääkärissä antoi hienosti käsitellä itseään. Annilla on ollut hieman silmätulehdusta, ja silmätippalääkitys on sujunut toistaiseksi ihan hyvin.

anniAnni etsii kotia, jossa olisi ainakin yksi kissakaveri. Rohkea kissa tekisi Annille varmasti hyvää sosialisoinnin suhteen. Anni ei ole soveltuvin kissa pienten lasten perheeseen. Anni on sisäsiisti.

Anni luovutetaan leikattuna, sirutettuna, rokotettuna ja madotettuna. Ensimmäinen rokotus tapahtuu ensikodin toimesta, kunhan silmätulehdus on parantunut. Anni luovutetaan vasta terveenä ja rokotettuna. Vain sisäkissaksi!

Annia voi tulla tapaamaan ensikotiin Tampereen keskustaan!

Jos kiinnostuit Annista, kerro perheestäsi ja tarjoamastasi kodista osoitteeseen:

laura.valitalo@gmail.com

Topi, 6 kk

8.12.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

mustavalkpentu2** Topi on muuttanut uuteen kotiin! **

topi

Vilka

8.12.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Which

Vilka

Vilka is an adult cat, Probably around 2-3 years old, That was found in Hämeenkyrö and was Delivered to the pet shelter but nobody came to collect her. Vilka is very nice and friendly. She comes very often to to to to in between your legs, she wants to be pet and she wants to cuddle! She goes crazy When you give her wet food and she likes to play Especially with fur toys or balls. When she wants to stretch her ​​nails, she goes to her tree. Check more pictures and a video of Vilka here .
She is Suitable for any kind of house, with children or not. If you are looking to have a cat for the first time in your house, Vilka is the right choice.
Vilka has been Vaccinated and, since she did not show any signs of a cat being in heat or pregnant, she is supposedly neutered. Also she has a microchip for identification Purposes.

Vilka is Actually living in Hervanta with our first home Piermarini. You can ask more about Vilka by writing to him to this e-mail: piermaria21@outlook.com

Veikeä Miiu 1,5 v

6.12.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Miiu 1,5 v muutti meille ensikotiin viime keväänä isosta kissalaumasta, ulos syntyneenä arkana, mutta kilttinä kissana. Kissapörssin Senni on Miiun paras kissaystävä.

Miiu1Miiu2Miiu on pienikokoinen kissatyttö, joka on kovin kiinnostunut sellaisesta ihmisestä, joka osoittaa Miiulle huomiotaan ja käyttäytyy rauhallisesti. Miiu suorastaan palvoo mieleistään ihmistä. Ensikokeiluja yhdessä nukkumisestakin on jo tehty, joten todennäköisesti Miiu valitsee uudessa kodissaan nukkumapaikankin ihmisen läheltä.

Miiu tarvitsee turvallisen kodin, josta löytyy kissakokemusta sopivasti. Ulos Miiua ei päästetä vapaasti kulkemaan. Siellä kun pelästyy jotakin, niin joutuu vielä ihan eksyksiin. Mutta kyllä Miiunkin täytyy päästä aistimaan ulkoilmaa, joko turvalliselle parvekkeelle tai verkotetulle ulko-alueelle. Miiu pitää kovasti myös toisista kissoista, joita Miiu haluaisi puskea mennen tullen. Uudesta kodistakin olisi hyvä löytyä lajitoveri, josta voi ainakin alkuun hakea turvaa ja mallia.

Miiun taidonnnäyteMiiu on touhukas höpsö, joka osoittaa innostustaan leipomalla tassujaan lattiaa vasten ja viskomalla häntää samaan aikaan puolelta toiselle. Ja Miiu innostuu monta kertaa päivässä! Ihmisen kämmentä pusketaan hurjasti ja välillä maistetaan sormia. Miiu miukaisee vienosti, kun haluaa esim. oven takaa tulla ihmisen luokse tai siirtyä toiseen huoneeseen. Miiu miukaisee vain silloin, kun on tärkeää asiaa ja samalla tietenkin katsotaan ihmistä silmiin, että viesti tulee perille. Miiun kanssa ollaan tehty nostoharjoituksia, jotka alkavat jo sujua. Nyt Miiun voi nostaa vähäksi aikaa tassut irti lattiasta ilman, että Miiun täytyy päästä oudosta tilanteesta pakoon:)

Miiu tykkää kuljettaa pikkuesineitä suussaan. Milloin mitäkin kiinnostavaa: karjalanpiirakka, barbin lippalakki, pehmolelu, rahapussi, aurinkolasit, pikkuleluja ym:) Miiu hakee myös mieleisiään kissanleluja lelukopasta ihan itse.

Miiulla on myös ihan oma tyylinsä syödä kuivaruokaa. Miiu ottaa kupista suun täyteen raksuja, pudottaa ne eteensä lattialle ja alkaa sitten syödä yhden kerrallaan:) Raksut ovat erityistä herkkua, samoin tuore possunsuikale. Ja joskus pitää saada pieni pala samaa kalkkunaleikkelettä, mitä ihmisetkin syövät. Herkku suussa kipitetään sopivaan paikkaan.

Miiu käyttää pellettivessaa ja on siisti, kiiltäväturkkinen tyttö.

Miiu asuu Tampereen Hyhkyssä. Höpsölle Miiulle voi tarjota mukavaa ja sopivaa kotia: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Lisätiedot puhelimitse: 044 7475 501

Itsenäinen Senni noin 4 v

6.12.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Senni1Senni2

 

 

 

 

 

 

Senni muutti meille ensikotiin keväällä 2014 tiineenä ja hoiti yhden eloonjääneen poikasensa luovutusikäiseksi. Senni pääsi sterilaation jälkeen viimein nauttimaan elämästä ilman jokavuotista penturuljanssia. Muutamassa kuukaudessa Sennin turkki on komistunut ja massaa tullut lisää jo vähän liikaakin:) Harmaa-turkkisella Sennillä on valkoiset töppöset ja lappu leuan alla.

Senni on vielä vähäsen epäluuloinen ihmistä kohtaan. Samoissa huoneissa tykätään elellä ja kutsusta tullaan keittiöön aterioimaan, mutta kiinni ja syliin Senni ei anna ottaa. Rauhallisessa tilanteessa ja Sennin levätessä rentoutuneena, Senniä saa kyllä silittää ja kehräyskin kuuluu. Muulloinkin Senni oikein pyytelee kunnon silityksiä ja erityisesti selkä ja hännäntyvi tarjotaan ensimmäisenä siliteltäväksi. Senni on itsenäinen kissarouva, joka tarvitsee sopivasti omaa rauhaa. Senni pitää myös vaihtelusta ja kokeilee esim. erilaisia nukkumapaikkoja. Viimeksi Senni asetti itsensä nallerivistöön ja oikaisi kaulansa sohvatyynyä vasten.

Kokeneena laumakissana Senni hyväksyi ensikodin muut kissat muitta mutkitta ja hakeutuukin mielellään niiden kanssa samoihin paikkoihin ja yhteisiin ruokahetkiin. Kaikkein läheisin suhde on kuitenkin Kissapörssin Miiuun, jonka kanssa tultiin yhdessä ensikotiin samasta paikasta. Miiu olisi sopiva lajikumppani uudessakin kodissa, mutta ehkä itsenäinen Senni pärjäisi jo ihan ainoanakin kissana sopivan rauhallisessa ympäristössä.

Yhdestä asiasta Senni ei tykkää: kantokoppaan laitosta, jonne Sennin saa vain huijaamalla tai hyvällä onnella. Senni vaistoaa tulevan epämiellyttävän tilanteen uskomattoman pienistä asioista. Tämän vuoksi Senni ei sovellu kotiin, jossa kissan kanssa matkustellaan tai jossa kissaa pitää välillä kuljetella esim. hoitopaikkaan.

Senni asustelee ensikodissa Tampereen Hyhkyssä. Jos Senni tuntuu kotiisi ja sinun elämääsi sopivalta kisulta ja uskot Sennin viihtyvän luonasi, niin ota yhteyttä: email: eijak@kissojenkatastrofiyhdistys.net tai puh. 044 7475 501

Muskotti ja Manteli

5.12.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

kissss 012kissss 013kissss 006kissss 026

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muskotti ja Manteli ovat veljekset Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Heidän arvioitu ikä on noin 6kk. Molemmat pojat kävivät varhaissterilisaatiossa. Pojat luovutetaan joko yhdessä tai erikseen.

He eivät ole vielä tottuneet ihmisen käsittelyyn, joten paljon kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä heidän rauhalliseen kesyttämiseen tarvitaan. He ovat kuitenkin vielä pentuja, joten heillä on vielä mahdollisuus rauhoittua.

Meillä kissat ovat olleet vikkeliä pikkuveitikoita, joita ei saa kiinni pyydystettyä. He eivät vielä ymmärrä mitä kädet heille tekevät. Kädet hyväksytään leikkimiseen ja lelut  kelpaavat kyllä riepoteltavaksi. Eli pennut tulevat lähelle narun tai pallon perässä. Ottavat herkkupaloja jopa kädeltä. Mutta jos yrität lähestyä heitä tai napata kiinni, saattaa tehtävä muodostua liian vaativaksi. Jahtaaminen ei olekaan oikea keino heitä kesyttää, vaan odottaminen. Kissa kyllä tulee luo uudestaan ja uudestaan, kun hän huomaa ettei mitään vaaraa ole.

Muskotti on pojista mustempi ja hiukan paksukarvaisempi ja on myös selkeästi  suurempi kokoinen. Kasvot hänellä on lähes puoliksi mustat ja toiselta puolelta valkoiset. Muskotti ei pidä ollenkaan kiinnipitämisestä ja on voimakas kun yrittää pakoon lähestyviä käsiä. Häntä en ole saanut pideltyä kiinni ollenkaan enää, nyt kun massaa on jo tullut enemmän.

Muskotti on erittäin utelias ja tulee katsomaan kaikkea mitä tapahtuu. Hänessä on samalla myös pieni ärhäkkä puolensa ja hän onkin se osapuoli pojista joka lähtee ensimmäisenä painimaan ja kisailemaan. Hän on kova poika leikkimään ja jahtaamaan narua sekä kiipeilemään.

Mantelilla on hauska musta leuka kasvokuvioissa. Hän on hieman pienempi ja sirompi. Manteli on hieman paremmin käsiteltävissä ja on muutenkin leppoisampi luonne. Häntä pystyy silittämään kun ruokakupissa on herkkuja. Pieniä nostoja ollaan myös harjoiteltu. Yleisimmin hän kuitenkin katselee lähellä mitä puuhailemme uteliaana. Rauhallisempi luonteeltaan kuin veljensä.

Molemmilla on kauniit valkoiset sukat jaloissaan ja varpaat lähes mustat.

Molemmat pojat ovat tottuneet muiden kissojen seuraan ja se on heille erittäin mieluista. Kesyyntymisessä auttaisi myös reippaamman ja kesymmän kissa seura. Jos uskot että olet sopiva, rakastava koti näille meneville pikkupojille tai -pojalle, otathan yhteyttä.

Kotiehdokkaat voivat ottaa yhteyttä Tampereen keskustan ensikotiin. 040 7776501 / Anna (ei tekstiviestikyselyitä)

Kasper poika & Fiona tyttö **(varattuja)**

4.12.2014
Yhteys: Aila
Kasper

Kasper

******* PENNUT OVAT VARATTUJA!

Kasper ja Fiona ovat siirtyneet yhdistykselle kotia etsimään eräästä isosta kissaporukasta Kangasalta. Kissojen entinen omistaja luovutti kaikki nuoret kissat pois ja aikuiset kissat on nyt leikattu ettei vahinkopentuja enää synny.

Sisarukset ovat syntyneet 22.9. 2014 ja ovat pian luovutusikäisiä. Pentujen emo lakkasi imettämästä pentuja jokunen viikko sitten. Pennut ovat pienikokoisia ja oletettavasti jäävät pienemmiksi kuin normaali kissa. Aiemmat  samasta paikasta tulleet kissat  ovat myöskin olleet pienikokoisia.

Kissat ovat saaneet rokotuksen, heidät on sirutettu ja ovat  eläinlääkärin tarkastamia. Kissat ovat tottuneet kynsien leikkaukseen.

Uusi omistaja on velvollinen leikkauttamaan kissat sopivalla ikää. Lisäksi  uusi omistaja huolehtii kissojen tehosterokotuksesta. Kissat ovat saaneet loishäädön.

Kissoilla on ensikodissa pellettivessa käytössään, sisäsiistejä ovat molemmat.  Kissat ovat kaikkiruokaisia, ovat saaneet säännöllisesti myöskin lihaa. Kuivamuonana  ensikodissa käytössä Happy Cat.

Kissat ovat leikkisiä ja pirteitä, syliteltäviä ja käsiteltäviä. Ovat tottuneet muihin kissoihin ja koiran hajuun. Kissat luovutetaan vain sisäkissoiksi. Ulkoilu vain verkotetulla tai lasitetulla alueella. Luovutetaan joko yhdessä tai erikseen mutta kisakaveri olisi hyvä olla.

Fiona

Fiona

Kissat asustelevat ensikodissa Akaan Toijalassa.

Yhteydenotot Aila Saranpää 045-8960901.

Kissojen luovutushinta 100 euroa/kissa. Maksu suoritetaan yhdistyksen tilille 14 vrk kuluessa. Luovutussopimus tehdään kahtena kappaleena.

**Varattuja!**

IMG_8254[1]

Sydämellinen Sointu n. 4 v

3.12.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Sointu asusteli Sahalahdella vanhan sedän pihakissana muutaman muun lajitoverinsa kanssa. Sointu tuotiin omistajan kodinhoitajan kyydissä yhdistyksen toimitilalle vähän ennen kuin viimeiset pennut syntyivät.  Alkuun Sointu oli hieman varautunut eikä oikein ehkä ymmärtänytkään ihmisten seuran päälle, mutta viime kuukausien aikana Sointusta on kuoriutunut oikein sydämellinen kissa, joka tulee hakemaan oman osansa huomiosta. Sointu tykkää rapsuttelusta ja kellahtaa usein kyljelleen niistä nautiskelemaan.

Kaikki neljä pentua ovat saaneet omat kodit ja seuraavaksi on Sointun vuoro. Sointu käytetään lääkärissä vasta tammikuun puolella, mutta Sointusta saa kyllä jo kysellä ja tulla vaikka katsomaankin.

Tiedustelut: mira@kissojenkatastrofiyhdistys.net

Kerrothan, millainen koti sinulla olisi tarjota, ketä perheeseesi kuuluu ja mitä kissat sinulle merkitsevät.

Sointu

Sointu

Elmeri, 7 kk

2.12.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

elmerikisuElmeri on reilun puolen vuoden ikäinen poikakissa Ikaalisista. Elmerillä on kaunis mustavalkoinen turkki, valkoiset sukat ja erittäin pitkä häntä. Poika kävi jo yhdessä kodissa, mutta palasi yhdistykselle itsestään riippumattomista syistä.

Elmeri on erittäin leikkisä ja aktiivinen tyyppi. Poika tarvitsee kodin, jossa on lajitoveri/-tovereita leikkiseuraksi. Elmeri on tullut kaikkien ensikodin kissojen kanssa hienosti toimeen, tosin tutustumisten alussa on aina ollut vähän sähinää. Elmeri on luonteeltaan hieman hupsu, ja pojan puuhia on hauska seurailla.

Elmeri on nykyisin oikea halipoika, puskee kasvoja ja tulee aamuisin juoksujalkaa toivottamaan hyvät huomenet. Elmeri on pikku hiljaa antanut myös vieraidenkin ihmisten silittää. Elmeri ei vielä 0ikein pidä nostelusta, mutta edistyy tässäkin asiassa harjoittelun kautta.

Elmerillä on suuri ruokahalu, ja poika saattaakin kasvaa melko kookkaaksi. Alle vuoden ikäiselle kasvuikäiselle kissalle tulee olla ruokaa hyvin tarjolla, mutta tulevaisuudessa kannattaa Elmerin syömistä tarkkailla, ettei tule ylipainoa.

Elmeri etsii rakastavaa loppuelämän kotia, jossa olisi aktiivisia leikkikavereita. Elmeri voisi sopia myös lapsiperheeseen. Elmeri on sisäsiisti.

Elmeri on leikattu, sirutettu, rokotettu ja madotettu. Vain sisäkissaksi.

Elmeriä voi tulla tapaamaan Tampereen keskustan ensikotiin!

Jos kiinnostuit Elmeristä, kerro perheestäsi ja tarjoamastasi kodista osoitteeseen:

laura.valitalo@gmail.com

elmeripoika

MUSTI-poika, noin 2 v

30.11.2014
Yhteys: Tiina M.

 

IMG_8462[1]

 

Musti-poika on muiden kohtalotovereidensa mukana evakuoitu pois eräästä kohteesta Urjalassa, valvontaeläinlääkärin päätöksellä. Entisellä omistajalla oli eläminen ja eläinten pito vähän hukanteillä ja kissatkin siinä sivussa saivat hieman heikkoa hoitoa. Nyt Musti on hoidossa ja saa ruokaa ja turvallisuutta.

IMG_8458[1]Jostakin syystä kissa on saanut aikoinaan koiran nimen Musti, mutta nimeä ei tässä kohtaa lähdetty muuttamaan. Eläinlääkärin arvio kissan iästä oli max 2 vuotta.

Musti on käytetty eläinlääkärillä, hänet on kastroitu, rokotettu, mikrosirutetu ja loishäädetty. Tehosterokotteesta huolehtii uusi omistaja. Hieman heikon alkukunnon takia kissa on ollut tehoruokinnalla ensikodissa. Nyt on jo kissalla vointi parempi ja vähän on massaakin tullut lisää. Jatkossa suositellaan laadukkaan ruuan tarjoilua sekä lihaa. Musti on edellisessä elämässään ehkä ollut aina se viimeinen ruoka-astian äärellä, joten hieman ujostelee syömistilanteissa. Kun hieman rohkaisee syömään, uskaltaa poika mutustella ruokansa.

Musti on hieman herkkä poika. Musti tarvitsee rohkaisua ja hänet täytyy välillä ottaa syliin ja pidellä. Rakastaa hyvänäpitoa, mutta ei entisen kaoottisen elämän takia ehkä uskalla itse tulla tykö. Ei pure raavi tai muutenkaan ole agressiivinen, tosi hellyyttävä höpönassu. Tästä kaverista varmasti tulee sylikissa ja vieressä nukkuva palleroinen, kunhan pääsee turvalliseen ja rauhalliseen kotiin, jossa rakastetaan ja annetaan pojalle aikaa. Muihin kissoihin on tottunut ja ehkä kissaseuraa voisi kaivatakin, kunhan kissakaveri on rauhallinen.

Musti on sisäsiisti, paakkuuntuva mikrohiekka-wc on käytössä ensikodissa.

Luovutetaan vain sisäkissaksi.

Musti elelee Akaan Toijalan ensikodissa. Kerrothan millaista kotia olisit hänelle tarjoamassa.

Yhteydenotot:  Tiina Mäkelä,  tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net  / 044-7475502.

SIMU-poika, noin 2-3 v

30.11.2014
Yhteys: Tiina M.

IMG_8411[1]

SIMU-poika on siirtynyt yhdistykselle isommasta kissaporukasta Ikaalisista. Simu on ollut ihan pelkästään ulkokissa eikä sisälle lämpimään pääsyä ollut. Ihmisen käsittely oli pojalle ihan vieras asia.

Nyt Ikaalisten kissat ovat muiden tovereidensa kanssa yhdistyksen hoivassa, lämpimässä, ruokapatojen äärellä.

IMG_8296[1]Paksuturkkinen Simu on 17.11 käytetty eläinlääkärillä. Simu kastroitiin, rokotettiin, mikrosirutettiin ja samalla hän sai korva- ja kynsihuollon. Loishäädön Simu sai jo aiemmin. Uusi koti huolehtii kissalle tehosterokotteen antamisesta. Simu on sisäsiisti. Ensikodissa on kissoilla käytössä paakkuuntuvaa mikrohiekkaa sisältävä wc. Pellettivessaa ei Simu ole suostunut käyttämään.  Hiekkavessassa asioidessaan hiekkaa kupsutellaan laatikossa ees taas, kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy.

Ikää Simulla on joku 2-3 vuotta (oma ja eläinlääkärin arvio). Kissa on hyväkuntoinen, selviytyjä.

Simu on siliteltävä kaveri, mutta ajoittain suhistelee vielä. Ei pure eikä raavi. Kovin maiskuttelee, kun vatsaa ja takapäätä rapsutellaan, ja herkästi jalka nousee jotta vatsaakin saa rapsutella. Simu tykkää makoilla Sildan vierellä ja kun Sildaa rapsuttelee, herkistyy Simukin. Välillä Simu on jalat pystyssä, odottaa rapsutuksia, erityisesti vatsan alueelle. Hauska tyyppi. Välillä rapsuttelen Simua rapsutuskepin avulla, koska Simu ajoittain tykkää rapsutusten aikaan pureskella rapsutuskepin päätä. Pureskelu on kuitenkin huomattavasti vähentynyt tässä viime aikoina.

Nyt kun aikaa on hieman kulunut ensikodissa, on Simu enemmän liikkeellä. Simu myös leikkii leluilla paljon, mutta kun saavun paikalle, hän käyttäytyy kuin haluaisi sanoa, että ”En se minä ollut, se oli Pirkka”. Muina miehinä loikoilee paikoillaan eikä mukamas olekaan enää leluista kiinnostunut. Simu tarvitsee kodin, jossa hän saa aikaa tutustua uuteen ympäristöön. Simu ei ole ”heti valmis” pakkaus, eli en luovuta ensimmäiseksi kissaksi tai lapsiperheeseen jossa on pieniä lapsia. Ajan kanssa Simusta saa kivan kaverin, reipas ja leikkisä kissakaveri voisi rohkaista Simua vielä lisää.

Simu on kaikkiruokainen, kuivanaksuja mielellään rouskuttelee. Suosittelen laadukasta eläintarvikekaupan kuivamuonaa. Markettien pöperöillä pilaat kissan maksan ja munuaiset.

Luovutetaan vain sisäkissaksi, kissa on ulkoilunsa ulkoillut.

Simu asustelee Akaan Toijalassa. Kotiehdokkaat voivat kertoa millaista elinympäristöä olisi tarjolla Simulle. Sildan kanssa Simu on vanha tuttu, mutta muidenkin kissojen kanssa tulee toimeen.

Yhteydenotot:  Tiina Mäkelä,  tiina@kissojenkatastrofiyhdistys.net  / 044-7475502.

PS: Simu & Martta ovat ihan IN LOVE / Parhaat kaverit. Olisiko sinulla tarjota tälle ”pariskunnalle” yhteinen koti?

Ripa

26.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Ripan kasvokuviot

Ripan kasvokuviot

Ripa suurikokoinen poikakissa Parkanon isosta kissapopulaatiosta. Hän on tottunut toisten kissojen seuraan ja yksikseen elämä tuntuu ankealta. Ripa luovutetaankin yhdessä toisen kissan kanssa tai erikseen sellaiseen kotiin, jossa on jo ennestään reipas kissakaveri. Ripa on noin kolmevuotias leikattu poikakissa.  Ripan perusilme on se, että hän katselee kummissaan kaikkea mitä keittiössämme tapahtuu. Hän on erittäin tarkkaavainen. Häntä saa silittää silloin kun Ripa itse tahtoo . Silittämisestä ei tahdo tulla loppua silloin kun Ripa innostuu puskutuulelle. Hän pitää rapsutuksista ja hellistä ja rajummistakin silityksistä. Ihana piirre hänellä on se, että hän puskee lujaa omaa päätäni vasten. Ripa on hyvin rauhallisen oloinen kissa. Leppoisa ukkeli. Mutta erittäin epäluuloinen ja onkin aina varuillaan ja ihmeissään siitä mitä seuraavaksi tapahtuu. Ripa on erityisesti hyvä pienten pentukissojen kanssa. Hänellä on äärimmäisen paljon kärsivällisyyttä, mitä tarvitaankin pienten seurassa. Pennut saavat kävellä hänen päällään ja riehua ja pomppia eikä hän ole moksiskaan. Erityisen ihana lämpöpatteri hän on suuren kokonsa vuoksi pienille kissoille. Joka kerta voikin nähdä jonkun pienistä nukkumassa kylki kyljessä Ripan kanssa.

Ripaa on kuvailtu kiltiksi  kissaksi, joka pitää silittelyistä alkujännityksen mentyä. Ripalla on pelokasta käyttäytymistä, joten aikuisten rauhallinen seura on hänelle mieleen. Hän saattaa säpsähtää äääniä tai liikkeitä eikä hän pidä siitä, että hänestä yritetään pitää kiinni. Eläinlääkärikäynnit ovat haastavia  ja hän tarvitseekin siellä rauhoituksen.

Ripalla on kauniit kuviot kasvoissa ja varsin söpö on hänen erikoinen hännänpäänsä, joka on kuin valkoiseen maalipönttöön kastettu suti.  Ripa katselee epäluuloisesti edelleen, mutta ei ole missään vaiheessa ollut puolustuskannalla, hän mieluummin pakenee uhkaavassa tilanteessa kuin käyttää hampaita tai kynsiä.

Ripa rakastaa mm.  kalkkunanakkipaloja ja kissanlihatikkuja. Ripa on ottanut meillä jo tosi rennosti viime päivinä ja se vain jännittää, jos joku suoraan tulee kohti. Hän tarvitsee hetken aikaa tsuumailla ihmisiä, jonka jälkeen herkkupalat kyllä maistuvat ja kun pääset koskettamaan, niin puskemisesta ja varpaillaan häntä pystyssä teputtamisesta ei meinaa tulla loppua. Eli ansaittu luottamus hänen kanssaan tuottaa tulosta. Ripan kanssa tulee edetä rauhallisesti ja antaa kissalle aikaa tottua uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Varsinainen mussukka hänestä on jo kehittynyt. Viikkojen aikana luottamus kertyy ja sisältä paljastuu ihana puskeva kissanen.

Ripaa  voi tulla katsomaan ensikotiin Tampereen keskustaan. 040 7776501 Anna (ei tekstiviestikyselyitä)

Ripa leppoisa kissa

kasetti 004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REETU 2v

26.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

10806441_371436623019244_1608372535354449131_nReetu on tullut isosta populaatiosta, oli meille tullessaan todella arka. Melko lyhyessä ajassa tästä sulkeutuneesta ja arasta kollipojasta on kuoriutunut energinen, utelias ja rohkea! Päivät ja illat viettää olohuoneessa seuraillen ensikotiperheen elämää, kiipeilytelineeltä on hyvä seurailla uteliaana touhuja. Tykkää leikkiä kovasti niin yksin kuin kissakavereiden kanssa. Tulee kaikkien kanssa hienosti toimeen, on kova syömään ja käyttää aina siististi hiekkalaatikkoa tarpeiden tekoon.

Kosketus ja ihmisen käsittely on Reetulle vielä vierasta, herkkuja tulee hakemaan kädestä ja antaa hiukan silitellä silloin tällöin, mutta syliin eikä luokse vielä hakeudu. On kuitenkin niin rohkea ja utelias, että varmasti tämäkin pelko poistuu ajan kanssa.

Etsin Reetulle kotia, missä olisi kissakaveri tai useampi. Myös aralle kissalle täytyy osata antaa aikaa kehittyä, eli kissakokemus plussaa.

On tottunut ensikodissa koiriin ja lapsiin eikä pelkää niitä !

Reetu luovutetaan rokotettuna, madotettuna, tatuoituna ja kastroituna 100e luovutusmaksua vastaan.

Kerron mielelläni lisää Reetusta, ja katsomaan saa tulla, Reetu asuu ensikodissa Ylöjärvellä.

Satu Hakala

ihana.satu@suomi24.fi

Linda

23.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Noin 2-vuotias Linda-kissa on etsinyt luotettavaa kotia elokuusta lähtien. Ensikotiin Linda löydettiin kun se oli alkanut hakemaan suojaa ja ruokaa jonkin talon pihapiiristä. Lindalla on selkeästi ollut joskus koti, koska se on tottunut ihmisen huolenpitoon. Todennäköisesti se on ollut myös ulkoileva kissa. Alkuun ensikodissa sillä olikin sopeutumista siihen, että öisin nukutaan eikä ravata parvekkeella. Nyt se on ymmärtänyt, että ruoka- ja ulkoilupalvelu toimii vasta aamulla. Se rakastaa ulkoilua parvekkeella, josta voi turvallisesti tarkastella luonnon ja liikenteen menoa. Nyt ilmojen viilettyä se tosin aika usein kääntyy kynnykseltä ympäri, koska on niin kylmä. Muuten Lindan aika kuluu rennosti makoillessa. Joskus tosin pallon perässä on mukava mennä ja raapimispuuta raapia. Lindaa kannaattaakin tulevaisuudessa vähän aktivoida leikkimään, ettei sen päivistä tule liian tylsiä. Myöskin toivotaan, ettei se joutuisi olemaan pitkiä päiviä yksin, vaikka työpäivän ajan se pärjäileekin kotona yksikseen hyvin.

IMG_0261           IMG_0259

Lindalle sopiva koti olisi varmastikin melko rauhallinen. Se sopisi kotiin, johon halutaan nuorehko ja virkeä kissa. Linda pelkää hieman kotikoneiden ääniä ja pyytäkin päästä parvekkeelle kun imuroidaan. Luulen, että Linda viihtyisi parhaiten pariskunnan kissana tai lapsipehdeessä, jossa lapset ovat jo isompia, ja osaavat ottaa kissan huomioon. Varsinaiseksi sylikissaksi Lindasta ei ole, mutta se pitää silityksestä ja rapsutuksista. Erityisen tyytyväisenä se kellahtaa selälleen ja tarjoaa vatsaansa siliteltäväksi.

Linda luovutetaan sisäkissaksi ja uuden kodin tulee tarjota sille turvallinen ulkoilumahdollisuus esim. lasitetulla/verkotetulla parvekkeella tai häkissä.

Ruoka- ja vessa-asiat Lindalta sujuvat hyvin. Lindalle on kertynyt painoa ensikotiaikana ja laihasta tytöstä on tullut normaalipainoinen kotikissa. Se ei ole kovin ronkeli ruoan suhteen. Tosin nykyään on jo varaa olla valikoiva herkkujen suhteen.  Lisäksi sille on aina tarjolla laadukasta kuivaruokaa ja vettä. Linda luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja tunnistemerkittynä.

Mikäli Linda vaikuttaa sinun kissaltasi voit kysellä lisätietoja Valkeakoskelta p. 041 7520139/Jaana. Mikäli en heti vastaa, niin jätä tekstiviesti.

Usva

21.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Usva mielipaikassaan

Usva mielipaikassaan

Usva on arviolta 1-2-vuotias, hyvin rauhallinen tyttökissa, joka on saapunut ensikotiin marraskuussa isohkosta kissalaumasta Ikaalisista. Usva on nimensä mukaisesti harmaan ja beigen kirjava sinikilpikonna ja hänellä on hauskat ”pisamaiset” tassut.
Usva suhtautuu vähäisestä ihmiskokemuksestaan huolimatta kiltisti kaksijalkaisiin. Usva on vielä varuillaan ihmisen lähestyessä ja koskettaessa, mutta on alkanut nauttia silityksistä kovasti. Kehräys alkaa jo pienestä huomionosoituksesta! Yhdeksi lempipaikaksi on muodostunut ikkunalauta, josta Usva tarkkailee keittiön ja ulkomaailman tapahtumia. Suuren osan vuorokaudesta hän tykkää lepäillä turvallisesti sängyn alla.
Usva on itsenäisen oloinen kissa, eikä välttämättä tarvitse toista kissaa seurakseen. Nykyinen kissa-asuinkumppani on hänelle ehkä vähän liiankin läheisyydenkaipuista seuraa. Hiekkalaatikolla käyminen sujuu hyvin. Usva on tarkka siisteydestä ja innokas jätösten peittelijä, jonka jäljiltä hiekkaa löytyy hieman laajemmaltakin säteeltä… Seinällinen hiekkalaatikko on siis hyvä olla, jos haluaa säästyä siivousvaivalta.

Usvaa ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi ja mikäli asunnossa on parveke, sen tulee olla turvallisesti lasitettu tai verkotettu. Usva on loishäädetty, rokotettu, sirutettu ja leikattu. Usvan ensikoti sijaitsee Tampereella.

Jos haluat tarjota Usvalle pysyvän kodin, ota yhteyttä sähköpostitse:

aino.h.heiskanen at gmail.com

 

Ruusu ja Roosa 9kk

21.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Keväällä syntyneet pennut Ruusu (raitapaita-poika) ja Roosa (valko-kirjava tyttö) ovat vailla luotettavaa ja huolehtivaa kotia. Peräisin isommasta kissapopulaatiosta jossa emonsa kanssa ovat elelleet. Sisarukset ovat molemmat käsiteltäviä vaikka eivät olekkaan ihmiseen kovasti tottuneet.

RUUSU poika on hyvin innokas ja utelias tutustumaan muihin kissoihin, sellainen kujertelu ja kehrääminen alkaa kun toisen kissan näkee. Sylissä olo vähän jännittää, mutta loppujen lopuksi hetken päästä  sylistä löytyy kehräävä karvatassu vailla huolen häivää.

ROOSA selvästi ujostelee ihmistä enemmän kuin veljensä ja hakeekin selvästi turvaa rohkeammasta veljestään. Nopeat kädenliikkeet saattavat pelottaa ja laittaa neitokaisen sähähtämään. Tästä huolimatta Roosa antaa käsitellä itseään ja nostaa syliin ja hellyyttelyn päätteeksi tämänkin neiti kehrää kiittäen saamastaan huomiosta.

Molemmat Ruusu sekä Roosa tarvitsevat uusissa kodeissa kissakaverin jonka tuella ja turvalla saa tutustua uuteen ympäristöön. Kodin jossa kissan tarpeet huomioidaan ruusuroosa1ja kissa on osa perhettä ja sen arkea. ruusu2Luovutetaan leikattuina, rokotettuina, madotettuina ja sirutettuina uuteen kotiin.

Kisut asustavat Sastamalan Illossa

Lisätietoja tai jos haluat kertoa millainen koti sinulla olisi tarjolla andersson.tiina@luukku.com tai 0401741051 ( jos en vastaa laitathan textiviestin niin otan yhteyttä)ruusuroosa

roosa

 

Lumo 2v.

17.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

lumo  lumoilee

Kissaneiti, joka arvostaa päiväunia sekä  päivän ruokahetkiä.  Liekö ihme, Lumo on tullut ensikotiin Maaliskuussa 2014 Lumikki (myös pörssissä) ystävän kanssa. Lumo on jätetty talon pihaan, koska muuttotavaroissa ei ollut näille kissoille sijaa.

Ennen tätä Lumo ei ole saanut käpertyä illalla lämpimän viltin päälle vaan on joutunut viettämään yönsä tähtien ja kuun alla, sään armoilla. Onneksi ne päivät ovat takana ja uusi elämä ensikodissa on ollut Lumolle mieluisaa.

Lumon kiltti ja rauhallinen luonne on pikku hiljaa tullut esiin, on mukana perheen arjessa paitsi kun nukkua rohjottaa kiipeilytelineessä. Lumo on tuplannut kokonsa tulonsa jälkeen, linjoistaan kiinni pitäminen ei huoleta tätä tyttöstä ollenkaan.

Ennen vain kiipeilytelineellä viihtynyt tyttönen tepastelee jo mielellään katselemassa valtakuntansa rajoja ja alamaisiaan. Kyllä sitä leikkiäkin joskus täpörssi lumoytyy mutta monesti kauneusunet vievät voiton hiirijahdista. Lumo on määrätietoinenprimadonna ja pitää perheeen kollipojat ruodussa. Illan edetessä tämäkin neiti syttyy liekkeihin, monesti ne päivän ainoat hepulit hepuloidaan illan hämärtäessä. Parhaimmillan tämä kissaneiti on rauhallisessa ja seesteisessä ympäristössä josta löytyy kissakaveri.

Uudet ihmiset pelottavat, joten uuden kodin on ymmärrettävä että Lumo tarvitsee ennen kaikkea aikaa luottaakseen uusiin ihmisiin ja ympäristöön. Ajan kanssa tämä neiti lumoaa kaikki katsojat ja siitä tulee varmasti perheeseen oiva karvatassu.

Luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna uuteen kotiin.

Lumo asustaa Sastamalan Illossa.

Jos sinulla on koti jossa Lumo voisi kissanpäiviä vietellä, ota yhteyttä andersson.tiina@luukku. com puh. 0401741051 ( laita textiviesti jollen vastaa )

Leila 3-4 v

15.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

leila2

Leila-kissa tuli yhdistyksen ensikotiin Parkanon kissapopulaatiosta elokuussa pentueensa kanssa. Pennut tottuivat ihmiseen noin kuukaudessa, mutta Leila-emon kanssa on tehty töitä paljon pidempään. Kahden kuukauden ajan Leila oli todella pelokas ja pentujen läsnäollessa jopa hyökkäävä, ymmärrettävästi halusi pentujaan suojella. Pentujen lähdettyä Leila sulkeutui kuoreensa ja nökötti kissahuoneen perimmäisessä nurkassa. Lähestyminen ei tullut kysymykseenkään, sillä Leila sylki ja antoi tassua niin että jos ilman hanskoja lähestyi niin sai kädet naarmuille.

leila1Tällä hetkellä Leilaa on kotiutettu ja sopeutettu ihmiseen kolmen kuukauden ajan. Vihdoin on alkanut näkyä merkkejä siitä, että Leila saattaa sopeutua ihmisen kanssa asuvaksi sisäkissaksi. Olen päivittäin käynyt juttelemassa Leilalle ja vähitellen sain hipastua sitä ilman että se puri ja seuraavaksi aloin silittelemään sen päätä. Leila tuntuu nauttivan silityksestäni kovasti ja puskee jo kättäni. Päivisin Leila ei käytännössä liiku ollenkaan, yhä nököttää huoneen nurkassa. Aamuisin kuitenkin, kun on kissojen aamuruuan aika, Leila liikkuu huoneessa ja on tullut nyt myös hieman huoneen ulkopuolella pyörähtämään. Kaikenlainen ruoka maistuu ja Leila on sisäsiisti (ainoastaan imurista pelästyneenä teki jännäkakat laatikon ulkopuolelle). Öisin Leila taitaa leikkiä ensikodin oman kissan kanssa ja muutenkin pitää kissaseurasta, onhan se kotoisin suuresta kissapopulaatiosta.

Leila on käytetty eläinlääkärissä sterilaatiossa, rokotuksessa ja mikrosirutuksessa. Näiltä osin Leila on siis valmis muuttamaan uuteen kotiin. Sosialistamisen suhteen Leilan kanssa on vielä pitkä matka edessä. Poikaystäväni on nyt vasta muutaman kerran saanut koskea Leilaan ja vieraita ihmisiä kohtaan se on edelleen hyvin pelokas. Toivoisin Leilalle rauhallista kotia, jossa sosialistamiseen annetaan aikaa useita kuukausia, voi olla niin että muuton yhteydessä tulee takapakkia. Leilan luottamuksen saamiseksi saa tehdä töitä, mutta loppujen lopuksi se ei ole vihainen tai aggressiivinen kissa, ainoastaan todella pelokas. Alkuun vähän pelkäsin Leilaa itsekin, mutta nyt ajan kanssa alan olla kiintynyt siihen, onhan se todella suloinen kun kehrää silitettäessä ja kääntelee kaulaa saadakseen rapsutuksia.

Lisätietoja Leilasta annan sähköpostitse hyvari.laura.e@student.uta.fi.

Jos projekti aran kissan kanssa kiinnostaa, niin Leilaan voi tulla tutustumaan ensikotiin Hervantaan.leila3

 

 

 

 

 

 

Martti 2v.

14.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

11.. 2014 002Martti on isosta populaatiosta, ja rakastaa kissaseuraa! Martti rakastaa myös koiria, ja ihmisiä :D On kuitenkin hieman ujo aluksi, kuitenkin ihan käsiteltävä, ja hurjan kiltti, komeutta unohtamatta. On perso ruualle ja rapsutuksille, tulee innolla syömään tai hellittäväksi, heittäytyy selälleen ja toivoo että rapsutukset jatkuis ikuisuuden :)

Martti etsii kotia, missä olisi mieluiten useampia kissoja, viihtyy parhaiten laumassa. Meillä tulee toimeen hyvin kahden koiran kanssa, eri ikäisten kissojen kanssa, ja lapsetkin on ihan jees- kunhan ne osaa käyttäytyä :D

Martin kanssa joutuu tekemään hieman töitä, että saa luottamuksen, mutta se on sen arvoista <3

Marttiin saa tulla tutustumaan ensikotiin Ylöjärvelle, ja mieluusti kerron lisää myös mailissa:)

Satu Hakala

ihana.satu@suomi24.fimarras14 045

Lumikki 2v.

13.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lumikki

IMG_4127

 

 

 

 

 

17.11 pörssiin pörssi pörssi 17.11 pörssiin 17.11

 

 

Lumikki on pienikokoinen tyttökissa jossa energiaa piisaa. Maaliskuussa 2014 tämä kaunokainen saapui ystävänsä Lumon (pörssissä myös) kanssa ensikotiin.  Lumikki on loukutettu pienen talon pihasta josta ihmiset muuttivat pois mutta kissoja ei voitu ottaa mukaan. Lumikki tuskin ennen ensikotiin pääsyä on päässyt kokemaan elämää ilman nälkää, turvaa ja lämpöä. Ensikodin hellässä huomassa ja kuukausien saatossa Lumikista on kuoriutunut mukava kissaneiti.

Lumikki on seurallinen ja utelias kissa, katselee mielellään vierestä mitä me ihmiset kulloinkin kotona teemme. Lumikki on jäänyt kooltaan hyvin pieneksi, liekö syynä vajavainen ravitsemus nuorenpana. Leluilla leikkiminen on myös intohimo tälle neidille, pahimmat hepulit laittavat matot rullalle.

Toki tälläkin kaunottarella on rauhallisempi puoli, silloin otetaan hyvä asento kiipeilytelineeltä tai maton kulmasta ja annetaan aikaa kauneusunille. Lumikilla on prinsessan elkeet, kissaneiti vaatii ”hentoa” ääntään käyttäen palvelua ruokaa tarjottaessa. Ruokakipolle täytyy nostaa… prinsessa totisesti kaipaa palvelua. Lumikki nauttii suunnattomasti myös kissaseurasta, kaikille kissoille jutellaan ja puskutellaan minkä ehditään, oikea seuraneiti konsanaan.

Uudet ihmiset toki pelottavat ja tästä syystä uuden kodin on ymmärrettävä antaa Lumikille aikaa sopeutua uuteen ympäristöön. Kärsivällisyydellä ja ajalla Lumikista saa itselleen ja perheelleen elämänkumppanin vailla vertaa.

Aikuiseen kotiin, ei kotiin jossa pieniä lapsia. Kaipaa uudessa kodiss akissakaveria.

Luovutus leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna

Lumikki asustaa Sastamalan Illossa

Olisiko sinulla tarjota turvallinen ja pysyvä loppuelämän koti ? Kerro minkälainen koti sinulla olisi tarjolla :) Lisätietoja ja yhteydenotot andersson.tiina@luukku.com Puh. 040 1741 051

 

Kissankulman Töpö n. 3 v

12.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Töpö

Töpö

 

TÖPÖ muutti Hämeeseen alkukeväällä. Mukana muutti suuri osa isoa maatilan pihasta kiinni otettua laumaa, jonka kanssa Töpö on tottunut elämään elonsa alkutaipaleen. Töpö on arviolta noin 3 -vuotias mustavalkoinen tyttö.  Alkuun elämänmuutos vähän jännitti, mutta nyt kissat ovat sopeutuneet jo ihan hyvin kotikissojen rooleihin. Ihmisen läsnäolo ei enää häiritse, vaan syömään voi tulla vaikka joku samassa huoneessa hääräilisikin. Koskettaminen on vielä vähän epäilyttävää, joten pienen kesytystyömaan Töpön kanssa saa vielä tehdä. Ihminen kyllä kiinnostaa ja Töpö tutkaileekin touhuja tarkasti turvallisesta paikasta.

Töpöllä on nimensä mukaisesti normaalia lyhyempi häntä. Töpö on kiltti, mutta arka ja suhisee varuilta aina ensin ennen kuin edes tietää mikä tilanne on =) Töpö myös hakee mielellään turvaa toisesta kissasta, joten kissakaveri olisi kiva uudessakin kodissa.

Töpö on elänyt suuremmassa kissapopulaatiossa koko ikänsä, joten toisten kissojen kanssa suurempia ongelmia ei liene luvassa. Koirista tai lapsista ei ainakaan ensikotiajaltaan ole kokemuksia.

Töpö asustaa nyt porukkansa kanssa Kissankulman ensikodissa Hämeenkyrön takamailla, jonne häntä voi tulla tapaamaan. Ajanvarauksista kannattaa olla yhteydessä henkilökuntaan joko sähköpostilla tai puhelimella, mieluummin tekstiviestillä.

Töpö luovutetaan vain sisäkissaksi, mutta valjastelu tai suojatulla parvekeella löhöily sopivat varmasti hyvin!

Luovutusmaksu kissasta on 100e, joka maksetaan luovutussopimuksessa olevien ohjeiden mukaisesti 14vrk kuluessa luovutuksesta. Luovutusmaksuilla katetaan kissojen leikkuutukset ja sirutukset sekä terveydenhuolto, hiekat ja ruuat.

Kissankulman ensikoti
0500230669 / Pia
pia@kissankulma.com

Mariska

11.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

DSC05210 (2)

Pallotkin saavat joskus kyytiä

Pallotkin saavat usein kyytiä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mariska on uskomattoman kaunis, arviolta 3- tai 4-vuotias neito. Tyttö saapui yhdistykselle alkuvuodesta 2014 suuresta kissapopulaatiosta.

Tällä tytöllä on erittäin utelias luonne. Se seuraa usein silmä kovana ihmisen puuhailua, mutta varoo tulemasta liian lähelle (paitsi, jos on jotain syötävää tarjolla – silloin turvaväli lyhenee). Mariska on perso herkuille ja onkin ensikodissa joutunut dieetille. Terveelliseen ruokavalioon tulee kiinnittää huomiota myös omassa kodissa.

Hellälle päälle sattuessaan Mariska on kova tyttö puskemaan. Silloin saa rakkaudesta osansa oikeastaan kaikki, mitä eteen sattuu, myös ensikoti-ihminen – Mariskaa pääsee jo päivittäin rapsuttelemaan. Uudessa ympäristössä kehityksessä varmasti tulee jonkin verran takapakkia ja oman perheen tuleekin ymmärtää, että luottamuksen rakentaminen vaatii aikaa ja sitoutumista. Rapsuttelupisteeseen pääseminen vei ensikodissa noin kuukauden. Tässä ajassa Mariska on myös reipastunut ja tulee jo mukavasti toimeen ensikodin omien kissojen kanssa.

Mariska rakastaa laservalon ja huiskulelun metsästämistä. Yksinään Mariskaa ei kovin usein näe leikkimässä, joten omalla perheellä tulisi löytyä riittävästi aikaa kissan kanssa touhuiluun. Aivan pienten ihmislasten joukkoon Mariska ei välttämättä sovi, vaan neito varmasti arvostaisi rauhallista kotia, jossa perheenjäsenillä on kokemusta aran lemmikin kanssa työskentelystä. Mariska voisi soveltua samaan kotiin kiltin ja rauhallisen kissakaverin tai ehkäpä pennun kanssa. Aiemmin ajattelin, että Mariska soveltuisi mahdollisesti myös ainoaksi kissaksi, mutta seurattuani sen käytöstä muiden kissojen parissa olen sitä mieltä, että lajitoverin seura olisi sille hyväksi. Tytölle on tehnyt hyvää nähdä rohkeiden kissojen käyttäytymistä ihmisen seurassa.

Mariska luovutetaan ainoastaan sisäkissaksi. Tyttö on leikattu, rokotettu ja tunnistemerkitty (tatuointi) ja sen luovutusmaksu 100 euroa maksetaan yhdistyksen tilille luovutussopimukseen merkittävään eräpäivään mennessä.

Mariska majailee ensikodissa Tampereen Kalevassa. Jos elämässäsi on tyhjiö, jonka tämä kaunis tyttö voisi täyttää, laita viestiä ja kerro, millainen loppuelämän koti sinulla olisi tarjota. Olen vuorotyössä, joten toivon yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostitse.

Hanna hannakaarina@luukku.com (puh. 040 8619 141)

IMG_20140914_172104 (2)IMG_20141030_000137

Tiuhti (2,5 vuotta)

10.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

** Tiuhti on muuttanut uuteen kotiin! **tiuhtikierii

tiuhti

 

Pavarotti

5.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Pavarotti on parivuotias komea nuori kolli.

Pavarotti on elänyt koko ikänsä muiden kissojen seurassa ja ensikodissa se nauttii kovasti kolmen kissakaverin seurasta. Pavarotti tarvitseekin kodin, jossa sillä olisi kissakaveri. Muiden kissojen kanssa on kiva leikkiä hippaa ja seurata niiden touhuja. Herrasmiehenä Pavarotti on lähestynyt muita kissoja hienovaraisesti ja kunnioittaen. Pavarotti tarvitsee kodin, jossa sen annetaan rauhassa sopeutua ja tutustua uuteen ympäristöönsä. Liian suoraviivaiset lähestymisyritykset eivät ole sen mieleen.

Pavarotilla olisi hyvä olla alkuun huone tai esim. saunatila, josta se saa omaan tahtiinsa aloittaa tutustumisen uuteen kotiinsa.

Pavarotti on paljastunut oikein lauhkealuontoiseksi pojaksi. Vaikka se ei käsittelystä aina pitäisikään, niin silti se ei yritä raapia tai purra. Ruokahalu on melko kova, mutta silti tämä poika näyttää pysyvän sutjakoissa mitoissa. Leikkiminen vienee kanssa kohtuullisesti energiaa. Pavarotin pörröisen pehmeä olemus ( ja ihanat korvatupsut) on herättänyt ensikodin kyläilijöissä kovasti ihastusta!

Pavarottia ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi ja mikäli asunnossa on parveke, sen tulee olla turvallisesti lasitettu tai verkotettu. Pavarotti on rokotettu, sirutettu ja leikattu ja se on valmis muuttamaan uuteen kotiin, kun sopiva löytyy.  Pavarotti on tällä hetkellä ensikodissa Tampereella.  Jos haluat antaa Pavarotille rauhallisen ja pysyvän kodin, niin ota yhteyttä sähköpostitse: riinuska86@gmail.com /Riina Leinonen.

 

Mimmu, matemaatikon unelma

4.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Mimmu. Kissa, joka on matemaatikon unelma. Onhan sillä äärettömän merkki nenässään.

Siskokset. Ylhäällä Mimmu, alhaalla Milla.

Siskokset. Ylhäällä Mimmu, alhaalla Milla.

Mimmulla ei elämä lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä kissa syntyi 100 kissan laumaan. Siinä elämäntilanteessa ei ihmisen rapsuttelut ja lämmin syli olleet saatavilla. Ja nyt tämä nuorineiti harjoittelee elämään lemmikkinä. Ja pienin askelin Mimmukin on alkanut käsittää mitä etuja lemmikkieläimen arjessa on. Ihminen on yhä pelottava ilmestys. Mutta kerran. Kerran Mimmu jo oli niin hämillään, että antoi ihmisen rapsuttaa korvan takaa. Lähestyvä käsi ei enää saa aikaiseksi armotonta pakoreaktiota, vaan Mimmu urheasti pystyy jopa nukkumaan ihmisen läsnäollessa. Ja ihmisen kannalta Mimmu toimii perin mukavalla tavalla pelästyessään, lähteen vain karkuun. Mimmu ei koskaan käytä kynsiä tai hampaita ihmistä kohtaan. Poistuu vaan ripein askelin eri suuntaan.

Mimmu miettiliäänä

Mimmu miettiliäänä

Mimmu on noin parivuotias tyttökissa. Steriloitu, madotettu, rokotettu ja sirutettu. Mimmu ei ole siskonsa Millan tavoin kovinkaan utelias ottamaan kontaktia ihmiseen, vaan viihtyy omissa oloissaan. Kuitenkin kestää ihmisen lähelletulon nykyisin oikeinkin hyvin, vaikkei itse hakeudukaan ihmisen luokse.  Mimmu tarvitsee kodin, jossa sille annetaan aikaa ja tilaa päästä yli peloistaan. Perusluonteeltaan tämä kaunokainen on kuitenkin hyvin rauhaa rakastava ja kiltti. Ei vaan raasu tiedä, että ihmisen rapsuttaminen voisi olla ihanaa eikä vain pelottavaa.

Mimmua nukuttaa...

Mimmua nukuttaa…

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan kodin Mimmulle, ota yhteyttä!
040 537 2975 / Päivi
paivi a paavorhode.com

Milla, utelias nuori neiti

4.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

”Milla hei sun täytyy muuttuu, sun elämältä suunta puuttuu”. Tätä Anssi Kelan biisiä on Millalle tullut laulettua ensikodissa ihan kiitettävät määrät. Ja laulu onkin alkanut tuottaa tulosta ja suunta löytymässä.

Milla alempana (ylhäällä siskonsa Mimmu)

Milla alempana (ylhäällä siskonsa Mimmu)

Milla on noin 2-vuotias kaunis mustavalkoinen kissaneiti. Elämän alkupäivät meni hiukan heikommin, onhan tyttö syntynyt yli 100 kissan laumaan. Aluksi Milla oli vain sähisevä kiukkukasa, jonka mielestä ihminen on täysin turha olio. Mutta sitkeän totuttelun myötä olemme päässeet Millan kanssa jo aika hyviin väleihin. Nykyisin Milla tulee oma-aloitteisesti nuuskimaan ihmistä. Onpa antanut jos varovasti silitellä viiksikarvojaankin. Pystyy nukkumaan, kellimään ja syömään ihmisen läsnäollessa. Kaikki asioita joista alussa sai vain haaveilla. Ja marraskuun koittaessa Milla jopa kehräsi ihmisen läsnäollessa. Milla on hyvin kiinnostunut ihmisestä ja haluaa koko ajan tarkkailla. Tulee myös hyvin lähelle mutta koskeminen on epäilyttävää joinain päivinä. Mutta joskus Milla antaa jopa rapsuttaa itseään.

Milla kellii

Milla kellii

Milla on rokotettu, steriloitu ja madotettu. Ruokahalu on oikein hyvä. Milla tarvitsee ehdottomasti kodin, jossa sille annetaan aikaa oppia millaista on olla rakastettuna lemmikkinä. Jos haluat kissan, jonka heti voit kopata syliin, niin Milla ei sovellu sinulle. Mutta jos haussa on kurjat kortit elämässään saanut yksilö, jonka edistymistä voit seurata joka päivä, niin Milla haluaa muuttaa sinun luoksesi! Milla on viettänyt aikaa myös muiden kissojen kanssa ja on perin ystävällinen muita kissoja kohtaan. Ei kuitenkaan mikään lapanen eli luonnettakin löytyy, mutta osaa käyttäytyä muiden kissojen kanssa järkevästi ja ennemmin välttää tappelun kuin aloittaa sellaisen. Milla yrittää esittää rankempaa kuin onkaan. Sisällä asuu herkkä runotyttö.

Milla the linssilude

Milla the linssilude

Millasta voit kysyä lisää:
040 537 2975 / Päivi
paivi a paavorhode.com

Lilja 2-3 v.

3.11.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Lilja katseLilja on tuli ensikotiin pentunsa menettäneenä. Ensikodissa Liljalle kuitenkin on tarjoutunut mahdollisuus hoidella orpona tulleita pentuja. Nyt on aika Liljankin löytää ihka oma koti. Lilja tarvitsee runsaasti huomiota, on kova juttelemaan ja kertomaan päivän kuulumisistaan juuri sinulle.

Tykkää kelliä rapsuteltavana ja siliteltävänä vaikka koko päivän. Lilja parhaiten sopisi ainoaksi kissaksi, aikuisissa kissoissa tämän Leidin dominoiva luonne saattaa aiheuttaa kitkaa.

Tästä saat kissan joka jättää tassun jäljet näkijänsä sydämeen.

Luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Lilja asustelee Nokialla.

Yhteydenotot: andersson.tiina@luukku.com tai Puh. 040 1741 051

 

Wanda

25.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Wanda -tyttö on hieman varttuneempi, korkeintaan kuitenkin 5vuotta vanha.

Aivan unelma kissaksi. tulee syliin ,viereen ja on muutenkin kovin
seurallinen ihmiselle.
Muita kissoja Wanda hieman karttelee ,joten hän haluaisi kodin ,jossa
ei muita eläimiä ole.
Vähän säikkyy isoja ääniä. Ei siis sovi pienteen lasten perheeseen
,eikä muutenkaan mihinkään  ”metelipaikkaan”.
 

Parvekkeella Wanda tykkää käydä haistelemassa ,parvekkeen on näin
ollen oltava turvallinen kissalle. Lasit tai verkko on oltava.HPIM1314
Ulos Wanda ei enää halua ,eikä sinne häntä voi päästääkään.
Wanda on ilmeisesti ollutkin sisäkissana joskus. Tuntemattomasta
syystä hän on joutunut ulos ja omilleen.
Oli kovin hädissään ja nälissään ,kun ilmestyi viimein sellaiseen
pihaan ,missä ymmärrettiin ,että tämä ressu hakee selvästi apua.
Tätä kilttiä kullanmurua ei ole ilmoitettu kadonneeksi missään . Eli
kukaan ei häntä ole kotiin kaivannut.
 

Wanda ei ole musta ,vaikka äkkiseltään siltä näyttääkin. Aluskarva on
ihan valkoinen ja se pilkisteleekin sieltä täältä tumman päällyskarvan
lomasta. Kokonaiskuva on ajoittain kirjavan pilkkullinen. Hieno
,joskin aika erikoinen.

Wandasta voi keskustella enemmän numerossa 040 556 9949./Anneli
Wanda asuu nyt Valkeakoskella.

 

HPIM1312

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilbo & Sekhmet (yhteiseen kotiin!)

20.10.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta

Sekhmet Syntyi 15.3.2014

Sekhmet syntyi suureen pentueeseen (yhteensä 7 pentua) Kangasalalla. Näiden omistajalla oli kissoja turhankin paljon, joten pennut tulivat ensikodeille etsimään uutta kotia. Ulkona Sekhmet ei ole koskaan ollut, saatika aluksi ollut tekemisissä ihmisen kanssa. Aluksi Sekhmet asusti saunassani, sillä olinhan pikkuisen mielestä aika pelottava ilmestys. Kolmantena päivänä kuitenkin jätin saunan oven auki ja siitä se tutustuminen suureen maailmaan (eli omaan kämppääni) alkoi.

Ihan pentuna Sekhmet aluksi arasteli kosketusta, mutta nyt on oikea kehruukone. Ihmiset eivät ole enää pelottavia, vaikka vieraisiin vähän varaudutaankin.

Nimi Sekhmet tulee egyptin soturijumalattaresta, joka on kuvattu usein naarasleijonaksi. Sekhmet on kilppari väritykseltään, tässä tapauksessa mustaruskea. Kauniin ulkomuotonsa vuoksi nimesin tytön näin, sillä tietystä kuvakulmasta Sekhmet muistuttaa hieman naarasleijonaa. Toinen syy, miksi juuri Sekhmet oli mielestäni hyvä nimi, johtui siitä että aina kun menin saunaan viemään ruokaa, tämä oli karvat pystyssä ja suhisi minulle kuin suurikin petoeläin! Nyt Sekhmet on oikea mamman löllykkä, eli seuraa minua paikasta paikkaan, kehrää ja puskee. Näin Sekhmet tekee myös vieraille, vaikka aluksi vähän saattaakin arastella.

Bilbo on n. 16vk ikänen.

Bilbo tuli minulle erään ihmisen mökiltä. Pennut, emo ja pentujen ”täti” asuivat hetken löytökissalassa, josta pikkuiset (eli Bilbo ja 2 sisarusta) muuttivat minun luokseni. Vaikka lapset olivat ulos syntyneet, eivätkä koskaan ihmisen kanssa tekemisissä olleet, kesyyntyivät he todella nopeasti. Nyt ovat kaikki kolme ihmisrakkaita sylivauvoja.

Luokseni muuttivat myös kaksi hieman isompaa pentua ja aluksi nämä kaksi tuntuivat ottavan johtajan roolin. Kukaan kolmesta pikkuisesta ei kuitenkaan yrittänytkään mitään tappelua aiheuttaa vaan olivat alusta saakka kovin uteliaita. Nyt kaikki viisi tulevat toimeen, isommat jopa toimivat ”varaemona” eli pikkuiset käyvät –  kuin muka –  imemässä maitoa.

Bilbo on kolmikon ainoa poika ja kasvanutkin viiden tyttökissan kanssa. En usko että toisen poikakissan kanssakaan tulisi mitään ongelmaa, sillä Bilbo on aina ollut vähän mammanpoika, eli pitää kovasti sylissä olemisesta, pusuttelusta ja paijjaamisesta.


Kumpikin ovat kesyjä kilttejä kissoja, jotka etsivät yhteistä kotia!
Molemmat ovat madotettu,rokotettu,sirutettu ja leikattu. Parveke ei välttämätön, mutta jos semmoinen löytyy niin täytyy olla lasitettu/verkotettu. Ulkona yksin liikkuviksi kissoiksi ei anneta! Tilaa täytyy runsaasti olla, sillä nämä kaksi leikkivät melko touhukkaasti.

Soitella ja kysellä voit Miialta Valkeakoskelta

Puh. 0405199477

 

IMG_8939

Bilbo lepäilee ikkunalaudalla.

Sekhmet

Sekhmet

Orvokki & Oskari

19.09.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Orvokki ja Oskari- nämä pikku selviytyjät ,ovat nyt luultavasti 13-14 viikon ikäisiä.
Rokotus ,madotus ja sirutus on hoidettu.
Pikkuisten elämä oli vaakalaudalla ,jäivät noin 4 viikkoisina yksin ulos elämään puupinon alle ,kun emo joutui jonnekin.
Orvokki ja Oskari ovat siis joutuneet tukeutumaan toisiinsa ja toisistaan lohtua hakemaan jo niin pieninä.
Ilman ihmisen kosketusta 4viikkoiseksi eläneinä ovat vähän ujoja.
Tosi kilttejä kuitenkin. Eivät ole koskaan purreet eivätkä raapineet.
Syliin saa ottaa ja siihen  jopa jäävät joksikin aikaa. Rukkikin löytyy siinä vaiheessa.
Silloin kun virta on päällä ja touhua riittää kiinni ottaminen on haaste.
Mutta kun väsymys tulee ja asetutaan lepoon ,niin silitellä ja paijata saa mielin määrin.
Ja rukki hyrrää jälleen.
Ruoka maittaa molemmille ,ovat iloisia ja virkeitä vekkuleita.
Aikaa myöten luultavasti ihmisen sylikin haetaan ihan omatoimisesti.
Orvokki ja Oskari tarvitsevat todella toisiaan.
Kaikki kokemukset ovat jakaneet yhdessä ,kaikki pelot ja leikit , hädän ja nälänkin.
Siksipä heille etsitäänkin yhteistä loppuelämän kotia.
Orvokki ja Oskari haluavat elää sisällä ihmisen hellässä hoidossa.
Lasitettu parveke on molempien mieluisa ulkoilupaikka.
Näistä selviytyjistä kiinnostuneet voivat soittaa parivaljakon ”emolle” Valkeakoskelle
numeroon 040 556 9949/Anneli 
Oskari emonsa sylissä.

Oskari emonsa sylissä.

Kuvaaja keskeytti päiväunet.

Kuvaaja keskeytti päiväunet.

Orvokki Velski kissan vieressä parvekkeella.

Orvokki Velski kissan vieressä parvekkeella.

Velski

28.07.2014
Yhteys: Katso yhteystiedot tekstin lopusta
Velski etsii yhteistä kotia yhden pennuista (Bilbo,Valma & Vieno – Ensikoti Valkeakoskella) kanssa!
Velski  nimi tulee savolaisten käyttämästä ”velj-mies” sanasta ,joka sitten vääntyy kotoisesti Velskiksi.
Poika nimeltä VELSKI on arviolta noin 1,5-2 vuoden ikäinen raamikas  hurmuri ,joka löytyi leikkaamattomana nuorena viettelijänä kuljeksimasta ja kaikkien seuraan lyöttäytyvänä kulkurina.
Hän on siis tosiaan seurallinen ja kiltti herrasmies. Velski on kuin isoveli – se tulee kaikkien pentujen kanssa toimeen ja kovasti näitä hoitaa. Siksi Velski lähtisikin uuteen kotiin, toisen ensikodin, pennun kanssa. (ks. Bilbo,Valma & Vieno)
Eipä poikaa ole kotiin kaivattu ,eikä perään kyselty.
Hyvänä Velskiä on aiemmassa kodissaan pidetty ,koska on niin luottavainen ja hellyyttä kaipaava persoona.
Ulkoinen hoito on tosin ollut vähän niin ja näin. Turkkia ei ole ilmeisesti koskaan kammattu eikä kynsiäkään leikattu. (nyt on nekin toimenpiteet hoidettu) Sitä tärkeintä leikkausta ei ole ainakaan viitsitty hoitaa ,ehkä sen vuoksi onkin lähtenyt ”naisiin” ja sille tielleen eksynyt.
Nyt Velski on rokotettu ,tunnistemerkitty ,madotettu ja kastroitu.
Äärettömän hellyydenkipeä nuorimies. Ahkera leikkimään melkein millä vaan . Mattojen alla
möyriminen on ihan mielipuuhaa.
Muiden kissojen kanssa tulee toimeen ,yksinkin saa ilon irti elämästä ,kunhan hellä ihminen on seurana.
Pieneen yksiöön ei poika ilmeisesti sovi–on senverran tuota energiaa.
Yksin ulkoilevaksi häntä ei myöskään anneta ja turvallinen parveke (lasit/verkko) on Velskille  mieluisin ”ulkoilupaikka”.
Velski odottaa uutta kotia tositarkoituksella ihmiseltä/perheeltä ,joka vannoo ”vihkivalan” : kunnes kuolema meidät erottaa.
Velski  asuu Valkeakoskella ja
puhelin numero on 040 556 9949/Anneli