Lempi

Lempi tuli KKY:lle noin vuosi sitten Tarvasjoelta Turun läheltä, missä Lempi oli elänyt ulkona elämänsä ensimmäiset vuodet. Tuolloin Lempi arvioitiin noin 3 vuoden ikäiseksi. Lempi oli yhdistykselle tullessaan tiine, mutta sai keskenmenon. Lempi tervehtyi kuitenkin itse ja nyt Lempi on ollut vuodenvaihteesta lähtien sijaiskodissa totuttelemassa kotielämään ja ihmiselämän ääniin ja touhuihin.

Lempi on hyvin arka kisu. Sijaiskotiin tultuaan Lempi liikkui ensin vain yöllä tai ihmisten poissaollessa. Nyt muutaman kuukauden kuluttua Lempi uskaltaa jo touhuilla ihmistenkin paikalla ollessa.

Lempi ei anna koskettaa eikä silittää eikä tule syliin. On mahdollista, ettei Lempistä ikinä tule sylikissaa, joka nauttisi ihmisen kosketuksesta. Lempi on kuitenkin hyvin kiinnostunut ihmisistä ja nukkuu mielellään lähellä heitä, erityisesti ihmisten katsellessa tv:tä tai lukiessa kirjaa. Lempi saattaa tällöin myös istuskella pitkän aikaa tuijottamassa ihmistä, selvästi kiinnostuneena tästä kummasta olennosta, joka sohvalla möllöttää.

Lempin mieluisimmat nukkumapaikat ovat sohvan alla omalla viltillä, saunan lauteilla tyynyn päällä tai sängyssä (mieluiten niin että sänkyä ei ole peitetty, jolloin peiton voi mytätä pesäksi).
Lempi tykkää raapia mattoja ja raapimapuitaan ja rakastaa kissanminttua ja hiirileluja. Lempi juoksee innolla laservalon perässä ja katselee mielellään kalavideoita youtubesta. Lempi myös tykkää käydä parvekkeella haistelemassa maailman tuulia.

Lempi tykkää myös katsoa tv:tä. Erityisesti hän tykkää toimintaelokuvista, joissa on paljon räjähdyksiä. Tällä hetkellä lemppari tuntuu olevan Terminator 2 – Tuomion päivä, jonka räjähdykset ovat kiinnostaneet useampaankin kertaan. Ja jos unohtaa pyyhkiä pölyt tv-ruudusta, niin siitä saattaa löytää pieniä tassun jälkiä. 🙂

Lempi kävi maaliskuussa hammaslääkärissä, jolloin Lempiltä poistettiin neljä hammasta ja hoidettiin suu muutenkin kuntoon. Sen jälkeen Lempi on ollut terveenä lukuun ottamatta aika ajoin iskevää ruokahaluttomuutta. Tästä syystä Lempi kävi heinäkuussa lääkärin tarkastuksessa ja madotettavana. Tämän jälkeen ruokahalu on jälleen palannut.

Lempi on ollut hyvin siisti kisu, joka pissii ja kakkii vain omaan hiekkalaatikkoonsa. Lempi on pissannut lattialle vain silloin, kun hänet on täytynyt napata kuljetuskoppaansa ja häneltä on päässyt paniikkipissa.

Arkuutensa vuoksi Lempi ei sovi lapsiperheeseen. Paras loppuelämän koti olisi jonkin ymmärtävän ja rauhallisen ihmisen tai pariskunnan luona, mielellään niin että uusilla omistajilla olisi ennestään kokemusta kissoista. Lempi tuli yhdistykselle yhdessä toisen kissatytön kanssa ja tuli silloin sen ja kissan pentujen kanssa hyvin toimeen. Lempi voisikin pienen tutustumisen jälkeen sopia toisen kissan kaveriksi. Kesy kissakaveri voisi myös näyttää Lempille mallia ja auttaa Lempiä tottumaan ihmisiin.

Kissa on: Steriloitu

Terveys: Poistettu neljä hammasta ja hammaskivi ja huollettu suu kuntoon.

Sukupuoli: Tyttö

Kissan sijainti: Turku/Itäharju