Selma

Parivuotinen, mustavalkoinen kissaneiti Selma saapui Kissojen Katastrofiyhdistykselle kahden pentunsa kanssa. Pennut ovat päässeet jo uusiin seikkailuihin suureen maailmaan, mutta emo kaipaisi vielä rakastavaa ja huolehtivaa kotia.

Selma on arahko, omaa rauhaa rakastava kissa, mutta nauttii valtavasti muiden kissojen seurasta. Se haluaisi rauhalliseen ja kärsivälliseen kotiin mukavan ja tyynen kissan kaveriksi. Selma on viettänyt paljon aikaa KKYn toimitilalla varsinkin Halvdanin ja Alman kanssa rennosti loikoillen ja vierekkäin kyyhötellen. Sijaiskodissakin muiden kissojen seura on tärkeää ja muiden kanssa vierekkäin nukkuminen on mukavaa.

Selma on hiukan varauksellinen ihmisten suhteen, mutta antaa kuitenkin hieman rapsutella rauhallisina hetkinä ja ajan kuluessa nautiskelee niistä varmasti enemmän. Super hyvät herkut myös maistuvat aina välillä kädestä annettuna.

10.1.2020 Selma muutti sijaiskotiin harjoittelemaan kotikissan arkea. Kuulumisia tulossa!

21.1.20 Selma alkaa hiljalleen reipastua sijaiskodissa. Vaikka sauna on edelleen oma ja lämmin turvapaikka niin Selma käy jo useasti päivässä tutkimusretkillä asunnossa. Sijaiskodin emäntä alkaa olla jo ihan mukavaa seuraa, tuo ruokaa ja namejakin välillä! Vieraat ihmiset vähän epäilyttää, etenkin jos tulevat liian nopsaan lähelle. Selma tykkää nameista ja ruokakin maistuu. Jopa silittää saa rauhallisissa hetkissä vaikka ihmiset vähän vielä Selmaa epäilyttää, rauhallinen käytös on kaiken a ja ö. Selmaa rakastaa seurata saunan ikkunasta (välillä myös makuuhuoneen) ohikulkevia ihmisiä ja asuinalueen tapahtumia!

21.2.2020 Selmasta on sijaiskodissa kuoritutunut hassun hupsu, omaa rauhaa rakastava ja naapureiden hommia paljon ikkunasta seuraava kissa (taitaa naapurikyylä olla oikea sana). Taloyhtiön elämää on Selman mielestä super kivaa seurata välillä niin makuuhuoneen kuin saunan ikkunasta, voisi sanoa olevan Selman lempi tekemistä. Sijaskodin kissojen leikit ovat välillä liian vauhdikkaita Selman mielestä, mutta silti yrittää kova yritys on osallistua aina leikkeihin. Kaikenmaailman lelut on hirmu hauskoja ja niillä on kiva leikkiä itsekseenkin. Selman löhöily- ja makuupaikat vaihtelevat lämpimän saunan ja hiljaisen makuuhuoneen välillä, vaikka Selma on alkanut reippaasti pyöriä koko kämpässä. Muiden kissojen kanssa Selma tykkää rennosti seurustella ja nukkua saunassa vierekkäin.

Sijaskodin väki on jo tuttua väkeä Selmalle ja ovat jo ihan mukavaa seuraa eikä pidä joka kerta sähistä. Selmalla usein sähiseminen on vain ensireaktio moneen asiaan, vaikka usein tajuaa nopeaan hämmentynyt ilmeen kera, että tuli sähistyä turhasta. Tutun ihmisen kanssa Selma käyttäytyy hyvin rennosti, eikä näytä mm. välittävän jos emäntä tulee lässyttämään ja kyselemään kuulumisia pari kertaa päivässä tai vaikka siivoamaan saunaa. Jos ruoka on myöhässä tai Selmalla on muuten vaan asiaa tulee Selma siitä usein ilmoittamaan maukuen – eihän sitä nyt voi ruokailuajoista luistaa! Tie Selman sydämeen vie vatsan kautta kun sijaiskodin väki on extra kivaa seuraa kun on ruoka-aika. Selma uskaltautuukin joka päivä lähemmäs ja lähemmäs keittiön tiskiallasta kun kuulee ruokakippojen kolinan.

2.3.2020 Selma on alkanut tehdä isoja harppauksia kotiutumisessa ja reipastumisessa sijaiskodissa. Selma kulkee jo reippaasti ympäri kämppää ja tulee syömään keittiön pöydältä raksuja. Ei edes haittaa jos ihmiset olisi keittiössä hääräämässä. Ruokapöydän Selma on vallannut omaksi nukkumapaikakseen, vaikkakin sijaiskodin väki ihmettelee onko siinä muka mukava nukkua. Mutta nähtävästi on kun koko pituuttaan neiti pöydällä usein rötköttää. Ikkunoista maailman seuraaminen on edelleen Selma lempihommaa ja nykyään paras tähystyspaikka on olohuoneen ikkunalauta jossa voi välillä ottaa päikkäritkin.

Reipastumista on myös tullut sen suhteen, että nyt neiti yrittää aktiivisesti osallistua muiden kissojen leikkeihin vaikka sijaskodin kissakolmikon vauhti onkin välillä liikaa. Myös paljon hurinaa ja purinaa kuuluu neidistä kun muut kissat tulevat lähelle. Ruoka on neidille tärkeää ja tulee kyllä sitä kyselemään jos liian myöhäiseksi ruuan jakelu menee. Iltaisin sijaiskodin väen katsoessa tv’tä Selma saattaa ilmestyä sohvan toiseen päähän päikkäreille tai katsomaan mitä töllöttimestä tulee. Hassun hauska ja ihana otus!

Selmalla on kokemusta rauhallisesta koirasta, jonka kanssa yhteiselo sujui mallikkaasti. Ei ole pienten lasten kissa. Ei luovuteta ainoaksi kissaksi eikä vapaasti ulkoilevaksi. Selma on leikattu, rokotettu, sirutettu ja madotettu.

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse ja kerro, millainen koti sinulla olisi tarjota tälle ihanalle kisulle.

Muita kodinetsijöitä